Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti_20

senior tag

válasz sztanozs #42940 üzenetére

Az este kicsit tovább gondoltam az egész dolgot és eléggé bonyolult lett. Van 5 oszlopom, ahová adatokat kell beírni, mint pl azonosító szám,nap,hónap,év,darabszám.

Ebből az excel fájlból szeretnék dolgozni egy program segítségével de ahhoz az szükséges, hogy az adatokat sorról sorra töltsék ki, az elsőtől kezdve, és ne hagyjanak üres cellékat a sorok között, mert ha a program gy észleli hogy a következő sor üres, akkor nem fogja tovább olvasni az excel fájlt.

Szóval üres celláim vannak és olyanok amiket kitölthetnek adatokkal de ezeket szigorúan sorról sorra kell. Nem szeretném, hogy valaki kifelejtsen egy sort vagy adatot és emiatt a program hibásan működjön, mert szükség van az azonosító számra, hozzá tartozó nap,hónap, évre és a darabszámra.

Hogyan lehetne megoldani, azt hogy ha pl 5 sort töltenek ki, akkor az 5 sorhoz ellenőrizni lehessen, hogy minden adat a helyén van vagy sem?

A program képes kiolvasni cellatartalmakat, így ha összepontosítani lehetne az eredményt egy cellába, akkor az alapján eltudja dönteni, hogy elinduljon vagy sem.

Arra gondoltam, hogy ezt a képletet használnám minden oszlop minden sorához:
    =IF(B4<>"";"1";"0")

Ha az adott cella kitöltésre került akkor írjon 1-est ha nincs semmi oda írva akkor 0.
    Egymás mellé bepakolnék 5 oszlopba ilyen függvényt hogy a kitöltésre váró 5 cellát figyelje.

Aztán egy olyan képletre gondoltam, ami képes össze számolni az egyeseket. És ha az egyesek mennyisége meg egyezik 5-el, akkor mondjuk írja ki a cellába hogy 1 ha nem nem annyi mert mondjuk kifelejtettek egy cellát akkor írja oda hogy 0.

Illetve egy olyan képletet keresek, ami képes megmondani azt, hogy a kitöltött cellák egymást követik vagy sem. Mert ha ez sikerülne akkor kitudnám íratni egy cellába, hogy oké de ha nem akkor nem indulna el a programom. Szóval úgy nézne ki, hogy ha:
    1
    1
    1
    1
    1

Ez oké lenne és mehet a program de ha
    1
    1
    0
    1
    1

Vagyis egy sor kimaradt akkor nem inditja el a programot, mert az excelben 0 értéket kapnék vissza.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés