Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ny.janos

tag

válasz karlkani #42815 üzenetére

Szia!

Ha nem visszatérő feladatról van szó, hanem csak most az egyszer kell az adatokat kinyerned, valamint az "id" és "username" ilyen struktúrában szerepel, akkor egy egyszerű sorbarendezéssel egymás alá kerül az összes id és ugyanazon sorrendbe szintén egymás alá az összes username. Innen aztán simán ki lehet másolni őket egy másik munkalapra egymás mellé.

Ezt követően egyszerűen eltávolítod a felesleges adatokat csere funkcióval * és ? helyettesítő karakterek használatával, vagy szövegfüggvénnyel kinyered azt a rész, amire szükséged van. ;)

• Fferi50

Topikgazda

válasz karlkani #42815 üzenetére

Szia!
    Akkor mutatnék egy szerintem használható megoldást, hogy érthető legyen a műveletek sorrendje, ezért 4 segédoszlop szükséges hozzá:
    Első segédoszlop: meghatározzuk a username -k helyét:
    A segédoszlop első cellájába írunk egy db 1-est. Ez ugyanígy lesz a második segédoszlopban is. Én a B oszloptól tettem a segédoszlopokat
    A képlet a második cellától kezdve:
    =HOL.VAN("*username*";INDIREKT("$A" & B1+1 & ":$A$10000");0)+B1
    A függvény megtalálja a username szövegrészt az A oszlopban, mindig az előző után keresi, ezért a tényleges helyhez hozzá kell adni az utolsó találat helyét.
    A C oszlop 2. cellájának képlete: (az első cellában ugye ott van az 1)
    =HOL.VAN("*id*";INDIREKT("$A" & C1+1 & ":$A$10000");0)+C1
    Ez pedig az id szövegrészt keresi, hasonló módon, mint az előző képlet.
    A következő 2 oszlopban meghatározzuk az adott kereséshez tartozó tényleges cellaértékeket:
    D2 cella képlete:
    =INDIREKT("A" & B2)
    E2 cella képlete:
    =INDIREKT("A" & C2)
    Ezután a következő két oszlopba kerülnek a "feleslegtől megtisztított" adatok:
    F2 cella képlete:
    =KÖZÉP(D2;SZÖVEG.KERES(":";D2)+2;HOSSZ(D2))
    G2 cella képlete:
    =KÖZÉP(E2;SZÖVEG.KERES(":";E2)+2;HOSSZ(E2))
    Itt a SZÖVEG.KERES függvény eredményét módosítani kell, ahány szóköz van a kettőspont után (1+ szóközök száma).

Ezután a két végleges oszlopot Ctrl+C majd beillesztés értékként művelettel véglegesíted. A segédoszlopok mehetnek a levesbe.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés