Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Áttanulmányoztam, de szerintem nekem nem erre van szükségem

A következőről van szó:
Van egy adatbázisom excelben, ami építőanyagok műszaki tulajdonságait tartalmazza soronként.
A sor első cellájában van az építőanyag neve, utána cellánként a tulajdonságok.Egy másik lapon a fenti listából kiválasztásra kerülnek az épületbe tervezett építőanyagok.
Wordben van egy sablon műszaki leírás váz, amiben az excelben kiválasztott építőanyagok tulajdonságainak kellene megjelenniük az adott pozícióban...
A végeredmény egy műszaki leírás lenne, amiben automatikusan változnak az építőanyag tulajdonságok, attól függően, hogy az excelben mi kerül kiválasztásra...
A dolog szépsége egyébként az lenne, hogy a kiválasztás excelben automatikus lenne, egy archicadből jövő állomány alapján ami tartalmazza a tervezett építőanyagok nevét.
Tehát röviden: adatbázis excelben, kiválasztás kritériumai archicadből kapott xls, végleges műszaki leírás wordben a kritériumok alapján kiválasztott tulajdonságokkal...
Előfordulhat, hogy meg lehet oldani a körlevél készítővel a problémát, de nem jöttem rá, hogy hogyan

Azt meg tudom csinálni, hogy a word-be beszúrom irányított beillesztéssel a táblázatom megfelelő celláját, aminek az értéke meg is jeleni, frissül is stb... de nem jó helyre kerül a beillesztett érték... valami oknál fogva tesz bele egy sortörést az első sor elé, és ezért minden új sorba kerül a sor elejére. Ha áthelyezem a beillesztett elemet máshová, akkor az első frissítés után vissza kerül oda ahová a program beillesztett, vagyis rossz helyre

Új hozzászólás Aktív témák
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50