Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kalandor: Fred
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz
Fferi50 #26851 üzenetére
Hát ritkán mondok ilyet, de ez tipikusan az a feladat, ahol sajnos muszáj lesz némi minimális VBA-t bevetni, ha segédoszlop nélkül akarjuk. Az a probléma, hogy ez a vacak concatenate "függvény" elég korlátozott, számomra érthetetlen módon nem lehet neki tömböt megadni paraméterként. Szóval szerintem valamennyi minimális VBA kód muszáj bele, mondjuk ennyi:
Function JoinAll(InputArray As Variant, delim As String) As String
JoinAll = Join(InputArray, delim)
End FunctionÉs akkor ezt rá lehet ereszteni a tömbképletedre, "delim"-nek olyan delimitert megadva, amit akarunk.
Dehát ha már van benne VBA kód, akkor már úgyis mindegy, veszett fejsze nyele
Más ötletem nagyon sajnos nincs, ha szövegösszefűzésről van szó, akkor én is a VBA-ra fanyalodok a primitív concatenate "függvény" - ami valójában nem más, mint az "&" operátor, csak függvény-szerű szintaktikába csomagolva - hiányosságai miatt (nem csak a tömböket, de például az iterációt se támogatja)...
Nem értem miért nem lehet a VBA-s join függvényt betenni a natív excel függvények közé. Ha betennék, akkor ez (meg egy csomó más probléma) teljesen VBA mentesen megoldható lenne....
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest