Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azopi74

addikt

válasz Fferi50 #26480 üzenetére

Jól van, rendben, úgy látom itt kisebbségben maradok itt a véleményemmel, de akkor is fenntartom...
    :)

És ha más excel-es fórumokon is körbenéztek, nálam sokkal "sarkosabb" véleményeket találtok a függvények lokalizálásáról, én még általában finoman szoktam fogalmazni..

Vagyis szerintem sokkal nagyobb nehézség megérteni/megjegyezni a függvények magyar megfelelőit, mint fordítva. Annak is, akinek nem okoz nehézséget a magyar nyelv, és nem beszél angolul, csak minimálisan. És egy multinacionális cégnél különösen bosszantó (és súlyos munkaidőben, ergó pénzben) kifejezhető károkat okozna, ha különböző nyelvű office-ok lennének telepítve, gondoljatok bele akár csak a supportba, vagy abba, hogy milyen káosz lenne a meetingeken, webkonferenciákon, ha mindenki a saját kis lokalizált Office-át használná, és vetítgetné ki a dokumentumait a kollégáknak ... És ezért tartom különösen sajnálatosnak, hogy az oktatásban is a maqyar office-t tanítják, általános esetleg középiskolában még OK, de felsőoktatásban? Kicseszés a diákokkal is és a leendő munkaadójukkal is.

De a Help, illetve a GUI lokalizálást még megértem és elfogadom (bár azt is nehezen vette be a gyomrom), ami viszont hatalmas baklövés volt, az az a függvények lokalizásása, azzal szerintem túllőttek a célon, és nagyobb zavart okoztak vele, mint ami hasznot hozott az egész.

Amúgy az informatika nyelve az angol, ez így volt mindig, és is így lesz ezután is.(persze itt most nem facebookolásra gondolok, meg arra ,hogy a mindemegettén megkeressük a zserbó receptjét ).
    És az excel ezen a szinten már eléggé közel áll a hagyományos értelemben vett informatikához ...
    Szerintem azoknak, akik függvényeket használnak nem okoz nagy fejtörést egy IF() függvéy, egy HA() annál jobban megizzasztja :)

De OK, én vagyok az új, nekem kell alkalmazodnom. Megszoksz, vagy megszöksz :) Egyébként már alkalmazkodtam... Bár ez szerintem már inkább politikai kérdés, mint szakmai...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés