- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz
Fferi50 #26480 üzenetére
Jól van, rendben, úgy látom itt kisebbségben maradok itt a véleményemmel, de akkor is fenntartom...
És ha más excel-es fórumokon is körbenéztek, nálam sokkal "sarkosabb" véleményeket találtok a függvények lokalizálásáról, én még általában finoman szoktam fogalmazni..
Vagyis szerintem sokkal nagyobb nehézség megérteni/megjegyezni a függvények magyar megfelelőit, mint fordítva. Annak is, akinek nem okoz nehézséget a magyar nyelv, és nem beszél angolul, csak minimálisan. És egy multinacionális cégnél különösen bosszantó (és súlyos munkaidőben, ergó pénzben) kifejezhető károkat okozna, ha különböző nyelvű office-ok lennének telepítve, gondoljatok bele akár csak a supportba, vagy abba, hogy milyen káosz lenne a meetingeken, webkonferenciákon, ha mindenki a saját kis lokalizált Office-át használná, és vetítgetné ki a dokumentumait a kollégáknak ... És ezért tartom különösen sajnálatosnak, hogy az oktatásban is a maqyar office-t tanítják, általános esetleg középiskolában még OK, de felsőoktatásban? Kicseszés a diákokkal is és a leendő munkaadójukkal is.
De a Help, illetve a GUI lokalizálást még megértem és elfogadom (bár azt is nehezen vette be a gyomrom), ami viszont hatalmas baklövés volt, az az a függvények lokalizásása, azzal szerintem túllőttek a célon, és nagyobb zavart okoztak vele, mint ami hasznot hozott az egész.
Amúgy az informatika nyelve az angol, ez így volt mindig, és is így lesz ezután is.(persze itt most nem facebookolásra gondolok, meg arra ,hogy a mindemegettén megkeressük a zserbó receptjét ).
És az excel ezen a szinten már eléggé közel áll a hagyományos értelemben vett informatikához ...
Szerintem azoknak, akik függvényeket használnak nem okoz nagy fejtörést egy IF() függvéy, egy HA() annál jobban megizzasztjaDe OK, én vagyok az új, nekem kell alkalmazodnom. Megszoksz, vagy megszöksz
Egyébként már alkalmazkodtam... Bár ez szerintem már inkább politikai kérdés, mint szakmai...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged