Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• matekmatika

tag

válasz Andie #1226 üzenetére

Végül egyik verzió sem lett, hanem kitaláltam valami mást: [link]

Nem facsartam tovább a cellák méretét, hanem az excel rajzeszköztárát dolgoztattam meg egy makróval. 3 munkalap közül a már előzőleg megírt ''cellaszínezős'' mellé készítettem a ''rajzolós''-at, és egy ''színkód''-osat. Ez utóbbiban tudod megnézni melyik színnek mi a kódja, illetve a számot beírva a 4. oszlopba, a számnak megfelelő színkódú vonallal rajzolja meg a program futásának idejét. Ha a napi statisztikákat menteni akarjátok, akkor én ''save as'' -sel tenném, hogy az eredeti munkafüzet megmaradjon, illetve ha nem készülnek mentések, akkor mentés nélkül zárnám be. Ellenkező esetben berajzolt vonalakat egyesével kell kivagdosni, mert egy új rajzoltatás a régieket nem törli.

• matekmatika

tag

válasz Andie #1226 üzenetére

Bocsi, de délelőtt nem voltam gép közelében, csak most látom hozzászólásod. Az hogy különböző színűek legyenek az nem gond, az viszont igen, hogy elfogytak a munkafüzet oszlopai :) Azaz jelenlegi formájában egy cella 2 percnek felel meg és így nem egészen 10 óráig tudja megjeleníteni. Ha ennél hosszabb időre van szükség akkor vagy a felbontását kell lerontani (egy cella mondjuk 3 percet jelentene), vagy más megoldást kell kereseni. Az első verzió nem igazán szerencsés szerintem, mert ahogy látom 1-2 perces eltérések is lehetnek. A másik lehetőség ezeket nem sor-, hanem oszlopdiagramm szerűen ábrázolni. Így aztán még a jelenleginél is pontosabbat lehetne készíteni (egy perc/cella), vagy akár ha szükséges még kisebb felbontást. Írd meg melyik legyen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés