Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matekmatika
tag
Ha valakinek hasonló problémája támadna, még jó jöhet:

dim strProxyServer
strProxyServer = ''MyProxyServer:80''
dim strRegPath
strRegPath = ''HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\''
Set oWshShell = CreateObject(''WScript.Shell'')
Call oWshShell.RegWrite(strRegPath & ''ProxyEnable'', ''00000001'', ''REG_DWORD'')
Call oWshShell.RegWrite(strRegPath & ''ProxyOverride'', ''<local>'', ''REG_SZ'')
Call oWshShell.RegWrite(strRegPath & ''ProxyServer'', strProxyServer, ''REG_SZ'')
Set oWshShell = Nothing -
matekmatika
tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Kedves loszerafin!
Mint írtam, én sem vagyok zsonglőr a VBScriptben, ezért nem is jöttem rá egyből, hogy amit találtam kódrészletet a neten az ilyen környezetben íródott. Sajnos csak így, egy részlet volt semmi több, ha nagyon érdekel elküldhetem neked a linket. Időközben rájöttem, hogy ez az, és hogy ezt nem lehet beilleszteni sehogy sem az excel makrójába. Innen kezdve teljesen mindegy mi volt a hibaüzenet, és mivel már rég nem itt tartok, hanem másféle megoldásokat keresek a problémára, hát gőzöm nincs pontosan mi volt a hibaüzenet. De miért érdekes ez a fentiek tükrében??? Logikus hogy nem tudja értelmezni, hogy pontosan miért nem, hát... engem nem érdekel, de ha ez minden vágyad, írd meg és összerakom megint, csak a te kedvedért.
Hogy milyen környezetben futtatom? Mint írtam Xp op.rendszeren office2003 alatt, és mivel ez az excel fórum, hát nem adobe photoshopban az hót ziher. Vagy mire vagy még kíváncsi esik az eső 13 fok van erős szél. Így jó? Ja és nem a szabad ég alatt
.
''Mert majdnem sírva fakadtam az előbb''.
Azért ennyire ne vedd a lelkedre, nem feltétlenül kell segíteni, ha nem akarsz.
Azért köszi, hogy ennyi dőt szakítottál rám
Igazán megtisztelő 
Tisztelettel: matek
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Már rájöttem hogy nem igazán illeszthetem ezt excel makróba, hiszen ez VBScript. Maga a script tökéletesen működik csak el kell indítani (katt2-t a vbs kiterjesztésű fájlra). Ilyennel még nem foglalkoztam (VBScript) és először azt hittem simán beilleszthetem, hiszen nagyon hasonló.
Viszont még mindíg adott a probléma, mer excelből nem tudom sem elindítani ezt a *.vbs fájlt sem beágyazni nem tudom. Olvastam róla hogy htm-be be lehet, de nem működik úgy sem
.
Bár itt biztos azért mert nem értek hozzá. Csak olyan mintákat találtam ahol beírják a VBscript kódokat, olyannal nem ahol magára a fájlra van hivatkozás. Én meg hiába illesztem htm-be, asp-be, hta-ba sehogy sem működik.
A hibát egyébként a ''Set objWSch = Wscript.CreateObject(''Wscript.Shell'')'' sornál jelzi, már nem emlékszem valami hiányzó object valamit ír ki.
Ja, xp és office2003.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Bezárták a kedvenc kis excel makrós topicomat

Más. Van egy ilyenem ami nem működik run time 424 a vége ha futtatom.
Dim objWSch
Set objWSch = WScript.CreateObject(''Wscript.Shell'')
Dim strProxy, strNewProxy
strProxy = objWSch.RegRead(''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ProxyServer'')
strNewProxy = ''bla.bla.bla.bla:8080''
objWSch.RegWrite ''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ProxyServer'', strNewProxy
objWSch.Popup ''Proxy is now '' & strNewProxy, 3, ''Swap Proxy Settings'', 0
WScript.Quit
Hogyan kellene ezt beillesztenem, módosítanom, hogy jó legyen neki?
Lényeg hogy makróbol szeretném a proxybeállításokat elvégezni.
köszi. -
matekmatika
tag
válasz
Vitek Eszter
üzenetére
Ezt nem tudom. Elvileg amennyit beállítasz annyinak kell lennie a margó méretének. Alul-felül sem stimmel vagy csak a két oldalán? Mert ez utóbbi esetben lehet hogy a lapadagolóban nincs beállítva a papírméret és így a papírt minden nyomtatásnál más-más pozícióban húzza be. De csak találgatok, tényleg nem tudom. Nálam annyi amennyit beállítok.
-
matekmatika
tag
válasz
Vitek Eszter
üzenetére
Számold át a papíron lévő cellák cm-ben értendő méreteit az excel képpontjaira.
Szélesség 1 cm=4,64 képpont (kb)
Magasság: 1 cm=29,53 képpont (kb) -
matekmatika
tag
válasz
Vitek Eszter
üzenetére
1.Gyors, viszont nem biztos, hogy tuti olyan lesz: Egy OCR programmal (lehetőleg valami ''nevevan'' legyen pl. ABBYY FineReader) beolvastatod, majd exportálod Excelbe. {Persze egy szkenner nem árt ha van
}
2. Lssú, de tuti: Kézzel kitöltöd, majd elvégzed a formázásokat. -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
Hát nem könnyen
Ha csak a mindösszesen kellene. akkor nem is lenne probléma, mivel minden egyes ilyen táblázatnak lesz a végén egy mindösszesen sora (gondolom én
)
Ebben az esetben csak erre kellene rákerestetni és a hozzá tartozó B ill D oszlopok metszetében lévő értékek azok amiket keresel. Viszont az összesen sorok azért problémásak, mert ugye nem minden táblázatban lesz majd benne minden helységnévcsoport, s ráadásul gondolom ezek sorrendje sem megszabott. Így viszont max egy olyat tudok elképzelni, hogy a számolás után végiglépked az A oszlop elemein és sorban amilyen helységcsoportot talál, annak összesen sorában szereplő két értéket szépen beírja mondjuk a listak munkalapon a megfelelő helységnévcsoport alá de már fix helyre. Pl.: Emelet (ha van) akkor a listak munkalapon az Emelet helységnévcsoport alá mondjuk a 25 és a 26. sorba beírja az összesen sor B és D sorának metszetét. A többi helységnévcsoportnál ugyanígy a neki megfelelő oszlop 25-26. sorába. Amelyik helységnévcsoport nem szerepel a listában azokhoz nem ír semmit, marad nullán. És akkor ezek a 25.-26. cellák lehetnének a hivatkozási helyek. A mindösszesen sort pedig szintén beírnánk ezen a listak munkalapon egy fix helyre ahol lehet rá hivatkozni. -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
Akkor hát itt a végleges verzió: [link]
Úgy rendeztem, hogy egy A4-es lapon elférjen (mert erről ugye az elején szó sem volt).
''Jah és még vmi: hogy lehetne azt megoldani hogy a választó rész ne kerüljön bele a nyomtatásba? Mert ezt ki kell nyomtatniuk és hát az nem igen lehet rajta...''
A végén kijelölöd azt a területet, amit ki szeretnél nyomtatni, Fájl -> Nyomtatási terület -> Nyomtatási terület kijelölése.
A helységnévcsoportok és helységnevek bevitele, mint eddig, különbség, hogy a helységcsoportok végén nyomsz mindíg egy ''összesen''-t. A számokat mindegy mikor viszed fel közben, vagy a helységnevek felírása után, számolni majd csak a ''mindösszesen & számolás'' gombra fog.
Amire nagyon figyelj!: a helységnevek között nem szerepelhet helységcsoprt név. Pl: a Tároló -t megadtat, mint helységcsoportot és szerepel a helységnevek között is. Azaz szerepelt, mert én kiszedtem. Ettöl ''összekavarodik'' a program, ugyanis a számolás úgy történik, hogy többek között a helységcsoportok neve alapján koordinál. Namármost ha helységnevek közé is teszel helységcsoport nevet, akkor azt hiszi a prg, hogy helységcsoprtos soronál tart.
Másik még, mint ahogy már írtam, ha feltöltötted a helységneveket csinálj egy másolatot, vagy etalont. A második és harmadik oszlopba írt adatok alapján a 4. oszlopot adja automatikusan, de csak az első számoltatásig. Ha mégegy táblázatot akarsz kitölteni akkor már nem, ezért akkor megint az etalont nyisd meg és azzal készítsd, ne ennek az adatainak a kitörlésével. (mentés pedig a: saveAs-sel vagy mentés másként) -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
Megoldható, viszont kellene egy majdnem kész táblázat, hogy tudjam milyen és mennyi oszlop lesz majd, és hogy minden megadott helységhez biztosan tartozik-e egy szám, mert ugye a képen amit belinkeltél vannak üres mezők is. Bár ha vannak helységekhez nem tartozó alapterületek, akkor is megoldható csak bonyolultabb.
Ja, és ugy látom nem igazán jó még így sem mert minden helységcsoport után kellene egy ''összesen'' sor is. Viszont így már akkor nem lesz üres sor ha ezek oda bekerülnek. Szóval készítek majd egy ''Összesen:'' gombot is, amely bekerül a megfelelő helyre, ezt akkor kellene használni, mikor egy helységcsoporthoz már nem lenne több helységnév beírva. (vagyis az új helységcsoport név felvitele előtt) Azt is jó lenne tudni, hogy a területadatok a beírt helységnevekkel egy időben vannak beírva, vagy először sorba végig a helységek, és csak utána van kitöltve a táblázat többi mezője? Mert előbbi esetben már egyuttal ki is tudná számolni az összesen sor értékeit annak beírásakor, míg utóbbi esetben erre is kell majd egy parancsgomb amit a teljes táblázat kitöltése után használná. (viszont ezt a variációt kicsit nehezebb elkészíteni
) -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
''Ha a listák munkalapon átírom attól még a sárga választórészben az eredeti marad...''
Ez ebben a formátumban nem valószínű, hogy így van. A listák elemeit ha bővíted vagy átírod, akkor még így biztos nem jelenik meg a változás a lenyíló listádban, viszont, ha rányomsz a betölt gombra akkor már igen.
Elkészítettem az összes listának a helyet már csak majd fel kell töltened őket a helységnevekkel. A listák után a 12. oszlopban lévő helységnevek a lenyíló listád aktuális elemei. Ez íródik át automatikusan, ha kiválasztasz egy helységcsoportot és betöltöd. Szóval ehhez már ne nyúlj.
A helységcsoportok beírása is csakúgy mint a helységneveké már automatikus úgy ahogy megbeszéltük.
megj.: szerintem csinálj belőle egy másolatot ha véglegesíted, bármi miatt ha összekuszálódna valami ne kelljen előröl kezdeni, illetve mondd apudnak ha elkészített egy táblázatot akkor a SaveAs-sel mentse, így megmarad az eredeti munkafüzet, és a következőt nem kell azzal kezdeni, hogy törölgesse a már beírt adatokat. -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
''Hogyan tudom változtatni esetleg a helyiségek nevét''
Egyszerüen a listak munkalapon átírod, és itt tudsz hozzáírni is az egyes listákhoz.
''hogyan tudok betenni több helységcsoportot?''
Ez már nem olyan egyszerű, de ha megadod hány helységcsoportod lesz max., akkor annyinak elkészítem a helyét, és egyen megmutatom hogyan a kell, utána a többit már te is megtudod.
''Esetleg lehetne, hogy a helyiségcsoport nevek félkövérrel legyenek írva? ''
Megoldva.
''Ezzel a megoldással ugye az összesen sor a számításokkal nem idomul a helységekhez.. Ami probléma mert nekem egy félig-meddig automatikus dolgot kéne létrehoznom, ők az irodában már nem akarják ezt szerkesztgetni...''
Ezt nem teljesen értem, majd még gondolkodnom kell mit is értesz ez alatt, de most megint beütött a dologidő
''A helyiségcsoport kiválasztása az tetszik, és hogy utánna a megfelelő lista jelelnik meg, nem lehetne azt megoldani hogy automatikusan a következő cellába tegye? Tehát ezek mindig az A oszlopban vannak és egymást követő cellák. Úgyhogy sztem az nem kéne hogy kattintással lehessen szabályozni hogy hova kerüljön a lista eleme: úgy lenne az igazi hogy rákattintasz és egyből az A cella következő üres sorába teszi. De ez csak a lista elemeire vonatkozik, a helyiség neveknél jó a kattintós, mert ott úgyis kell üres helyet kihagyni, az előző helyiségnév összesen sora után.''
Ezt is megcsináltam, a helységcsoportoknál még kattintani kell oda ahová kerüljön, de ha azt természetesnek lehet venni, hogy minden helységnév csoport előtt hagyjon ki egy sort, akkor ezt is megcsinálhatom, hogy ne kelljen kattintani. A helységek viszont már automatikusan oda kerülnek ahová kell. -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
Szóval, most, hogy már kezdem érteni mit is szeretnél, itt egy variáció rá:[link]
A ''listak'' munkalapon vannak a listák, szabadon írhatsz utánuk (20 helységet mindegyik alá max. ha több kellene kicsit módosítani kell). Azután ha ezeket sorrendbe rendezed akkor majd rendezetten jelenik meg a fooldaladon lévő lenyílólistában.
A lényeg: kiválasztod melyik lista jelenjen meg (pince szint, földszint, emelet) ráállsz egy cellára (az első oszlopban), ez fontos mert ide fogja betenni a pince szint-földszint-emelet hármasból amelyiket kiválasztottad, majd rányomsz a betölt gombra. Ekkor mint már mondtam amelyik cellára álltál ott megjelenik a lista neve, illetve a gomb melletti lenyiló listádba betöltődik az aktuális lista elemei. Kiválasztod a listából, amelyiket be akarod rakni,megint ráállsz egy cellára, (valószínű ez az alatta lévő lesz), és ráböksz a mehet gombra. Ha több helységet is be akarsz rakni ebből a listából, akkor tovább ugyanígy, kiválasztod a helységet, ráállsz arra a cellára ahová rakni szeretnéd, és ''mehet''. -
matekmatika
tag
válasz
Rayman15
üzenetére
Hát listából egyszerre max. egy elemet tudsz kiválasztani (tudtommal, legalábbis nekem ez a csúcs
)
Hány darab lenne az az x db szöveg? Mert gondoltam mi lenne ha a szövegek CheckBoxok nevei lennének (jelölőnégyzetek), ezekből meg ugye annyit választasz ki szabadon amennyit akarsz.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Hát szerintem az enyém akkor is egyszerübb:
[link]
Ráadásul valami kis gixer van még a tieéddel, mert ha egy pillantást vetel a táblázatra láthatod, hogy ha a két dátum között több mint egy hónap van akkor..., hát... hm..
Ja, és engem mégiscsak úgy hívnak, mint ahogy
Ezt meg csak azért, hogy kettőnél több szmájli legyen:

[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika
üzenetére
Javítanám magamat, idáig a biztos, hogy így kezdődnek:
00000000: D0 CF 11 E0 A1 B1 1A E1 00 00 00 00 00 00 00 00
00000010: 00 00 00 00 00 00 00 00 3E 00 03 00 FE FF 09 00
00000020: 06 00 00 00 00 00 00 00
Bocs' -
matekmatika
tag
Tényleg jó nagy hülyeséget csinált a cimborád. Egy ötletem lenne. Szerezz be egy hexaszerkesztőt és nyisd meg vele az elcseszett excel fájlt. Majd ellenőrizd le az első három sort, hogy így néz-e ki:
00000000: D0 CF 11 E0 A1 B1 1A E1 00 00 00 00 00 00 00 00
00000010: 00 00 00 00 00 00 00 00 3E 00 03 00 FE FF 09 00
00000020: 06 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 00
Ugyanis minden excel fájl így kezdődik, ezt leellenőrizheted bármelyiken ha a totál commander nézőkéjével!!! (F3) [a cimborád ugyanis tuti nem a nézőkéjével írta elé a számot, azzal csak nézegetni lehet], szóval a listerrel megnyitod és átrakod a nézetet hexa-ra.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Üdv. Lapa! Rég láttalak, nyaralni voltál?

-
matekmatika
tag
Az [A2] cellába írd be ezt a képletet: =HA(A1=''live'';''OK'';''HIBA'')
Majd ugyancsak az [A2]-n állva válszd a Formátum - Feltételes formázást, válaszd ki sorba a ''Cella értéke'' és az ''Egyenlő''-t, a harmadik ablakba pedig =''OK'', a formátumra kattintva kiválaszthatod a neked tetsző cellaszínt, majd a bővítés gombra. Ott ugyanígy mint az előbb csak az =''OK'' helyett ezt írd =''HIBA''. LeOK-zod és kész, amilyen értéket adsz A1-nek most már ennek megfelelően fog változni A2. -
matekmatika
tag
Hát, kb egy órámba telt, legalább. És szerintem ha nem nagyon értesz hozzá akkor legalább ennyi idő lenne elmagyarázni is a parancsgomb alá írt kódot. A G oszlopban úgy tudod elérni hogy végig minden celládhoz legyen listás választási lehetőséged, hogy rákattintasz az első 30 cella valamelyikére, másolás, kijelölöd végig ameddig akarod hogy legyen, és beillesztés.
A parancsgombot úgy tudod átrakni ha a vezérlők eszköztárát kijelölöd, és a tervező mód ikonját bekapcsolod. Ekkor oda rakod a parancsgombot, meg úgy méretezed ahogy akarod, az alá írt kódot pedig rajta egy jobb klikk után (vagy a kód megjelenítése ikonra kattintva) nézheted meg. Hagy ne részletezzem most hogy mi micsoda benne. Meleg is van most hozzá nagyon, dolgozom is, meg nyűgös is vagyok
. De számtalan helyet találsz az interneten ahol ezeknek utána nézhetsz. Persze ha konkrét kérdésed van, akkor kérdezz nyugodtan. -
matekmatika
tag
Persze meg lehet csinálni, csak akkor előtte ki kell töltened az összes kiszámolnivaló sor dátumát és összegét, valamint ki kell választani az elszámolás módját. És ezek után ha ráengeded a számolást akkor végigmegy az egészen addig, míg üres cellát nem talál, mondjuk az első oszlopban.
[link] -
matekmatika
tag
Szóval, először is, itt a táblázat:[link]
A G oszlopot én elrejteném a helyedben, csak azért hagytam meg , lásd, ott vannak a listák elemei. A ''C'' oszlopban (a díjazás alatt), ha rákattintasz egy cellára, listából ki tudod választani milyen elszámolás legyen (éves, havi...stb.). Beírod a dátumot, az összeget, majd most jön a lényeg, rá kell állni arra a dátumra amelyiknek a sorába ki akarod számoltatni az összeget, rányomsz a számol gombra és (ha tényleg a dátumon állsz) akkor kiszámolja mind a szorzót, mind az összeget. Ha nem dátumcellán állnál akkor a beépített hibakezelő rutinnak köszönhetően nem akad ki, viszont nem is csinál semmit. -
matekmatika
tag
válasz
fishernet
üzenetére
Melyik második megoldásra gondolsz?
Én csak egyet írtam neked, szerintem a másik amire gondolsz az nem neked ment. Azt meg hogy az üresek ne jelenjenek meg, hát egyszerűen nem megy, mert ahhoz az kellene, hogy a listát egy másik tartományból vegye, amely a kiválasztott adatok alapján minden választáskor frissül. Szerintem ehhez minimum egy sajár fv. vagy legalább egy parancsgomb beiktatása kellene. Mellesleg hogyan oldanád azt meg, ha nem lenne kiválasztható üres cella lehetőség, hogy egy kiválasztott adatot nem kiválasztottá tégy?
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
''User kattint egy sorra (forrássor) kattint egy gombra ami futtatja a makrót''
Ez idáig ok, de
''kattint egy sorra (célsor) majd átmásolja a makró a forrássor B oszlopában lévő elemet a célsor A oszlopába''
Egy makro futása közben nem hiszem, hogy engedne az bárhová is kattogtatni. Max egy inputablakba be lehetne kérni, hogy melyik sorba akarod beilleszteni.
Vagy kellene még egy parancsgomb amely a beillesztést végző makrot indítaná az aktívvá tett cella alapján.
Viszont mindkettő megoldásnál gyorsabb szerintem a jobb klikk másolás - jobb klikk beillesztés variáció. -
matekmatika
tag
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Eszközök -> Beállítások -> Megjelenítés -> Ablakok a tálcán jelölőnégyzetet pipáld be, leOKzod, majd indítsd újra az excelt.
-
matekmatika
tag
[link]
Az ''A'' oszlopba (azaz az ''x'' alá) írhatod az első számot, a ''C'' oszlopba (azaz az ''y'' alá) a második számot. Közéjük a ''B'' oszlopba a relációjelet. Az ''F'' oszlopban (''z'' alatt) meg fog jelenni az eredmény, mely ha pozitív, akkor tartalmazni fogja az előjelet is. A ''D'' és ''E'' oszlopok rejtettek, azokban történik a kiértékelés. Csak az összeadás és kivonásnál működik, más műveleti jelet ne írj be. A 100. sorig írhatsz be számokat (addig másoltam a képletet), ha több sor kell, másold a képletet tovább. Ha nem ilyen formában kell, hanem konkrétabban valahová, akkor konkrétabban kell elmondanod, hogy hogyan szeretnéd
-
matekmatika
tag
Végül egyik verzió sem lett, hanem kitaláltam valami mást: [link]
Nem facsartam tovább a cellák méretét, hanem az excel rajzeszköztárát dolgoztattam meg egy makróval. 3 munkalap közül a már előzőleg megírt ''cellaszínezős'' mellé készítettem a ''rajzolós''-at, és egy ''színkód''-osat. Ez utóbbiban tudod megnézni melyik színnek mi a kódja, illetve a számot beírva a 4. oszlopba, a számnak megfelelő színkódú vonallal rajzolja meg a program futásának idejét. Ha a napi statisztikákat menteni akarjátok, akkor én ''save as'' -sel tenném, hogy az eredeti munkafüzet megmaradjon, illetve ha nem készülnek mentések, akkor mentés nélkül zárnám be. Ellenkező esetben berajzolt vonalakat egyesével kell kivagdosni, mert egy új rajzoltatás a régieket nem törli. -
matekmatika
tag
Bocsi, de délelőtt nem voltam gép közelében, csak most látom hozzászólásod. Az hogy különböző színűek legyenek az nem gond, az viszont igen, hogy elfogytak a munkafüzet oszlopai
Azaz jelenlegi formájában egy cella 2 percnek felel meg és így nem egészen 10 óráig tudja megjeleníteni. Ha ennél hosszabb időre van szükség akkor vagy a felbontását kell lerontani (egy cella mondjuk 3 percet jelentene), vagy más megoldást kell kereseni. Az első verzió nem igazán szerencsés szerintem, mert ahogy látom 1-2 perces eltérések is lehetnek. A másik lehetőség ezeket nem sor-, hanem oszlopdiagramm szerűen ábrázolni. Így aztán még a jelenleginél is pontosabbat lehetne készíteni (egy perc/cella), vagy akár ha szükséges még kisebb felbontást. Írd meg melyik legyen. -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika
üzenetére
Na, mindegy. Valami ilyesmire gondoltam, csak ugye időm nem volt már rá akkor. (felülírtam a régit, a Link ugyanaz)
-
matekmatika
tag
Szívesen
. Mivel most van egy kis időm, esetleg ''kicsinosíthatom'' én is. Legfeljebb ha majd úgy nem tetszik akkor elveted. Ehhez viszont sokat segítene, ha kb értékekben meg tudnád adni, hogy: 1. várhatóan hány prg futási ideje lesz feltüntetve. 2. Várhatóan mekkora lesz a legrövidebb ill., 3. leghosszabb futási idő. -
matekmatika
tag
Szia most egyenlőre ennyi: [link]
Merthogy rohannom kell dolgozni, ha valamit nem értesz kérdezz nyugodtan. A többi prg-hoz ha beírod az időértékeket, a többinek is kirajzolja. Jah, nyomd meg a grafikon gombot előtte
. Nah, rohanok. (Amikor elindul, engedélyezd a makrók futását, a csinosítgatást rád bízom)
[Szerkesztve] -
-
matekmatika
tag
Nézet/Eszköztárak -ban kapcsold be a Vezérlők eszközkészletét. Majd a megjelenő eszköztáron a Tervező gombot.
Rögzíteni x sort? Úgy érted hogy az a x sor mindig ott maradjon a képernyőn, ha a képernyő tartalmát lefele görgeted? Mert akkor odaállsz közvetlenül az utolsó sor alá és Ablak/Ablaktábla rögzítése.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
mahatma
üzenetére
Szia. Azt nem tudom mennyire sügér
.A Szerkesztés/Eszköztárak menüpontban bekapcsolod a VisualBasic eszköztárat-ha nem lenne. (Bocs ha így nagyon szájbarágós, de mint írtam nem tudom mennyire sügér a sügér). Ekkor megjelenik az eszköztár, amin bekapcsolod a Tervező módot és a Vezérlők eszköztárát. Valamelyik munkalapodra szépen egymás alá beírod azokat a tételeket, amiket a lenyiló menüből ki szeretnél választani majd. Ezt rakhatod majd akárhová akár másik munkalapra is lényeg hogy ne zavarjon. Katt a Kombi panel ikonra, majd a munkalapon oda ahová rakni szeretnéd a lenyíló listádat. Ezt szabadon méretezheted. ha tetszik a mérete meg a pozíciója, jobb klikk rajta/Tulajdonságok. Kersd meg a LinkedCell sort és írd be annak a cellának az azonosítóját ahol szeretnéd hogy megjelenjen a kiválasztott tétel értéke.(pl:A10) Majd a LastFillRange-t keresd, ide kell beírnod azt a tartományt ahová az előbb a tételeket az előbb beírtad.(pl: ha az A1, A2,...A9 cellákba írtad akkor A1:A9 -t kell beírnod ide. Ha másik munkalapra tetted akkor a másik munkalap nevét és egy felkiáltójelet kell elébe rakni. pl:Munkafüzet2!A1:A9) Ha kikapcsolod a tervezőmód ikonját már működnie is kell, kiválasztod az egyik tételt és abba cellába amit a LinkedCell-hez beírtál meg is jelenik. -
matekmatika
tag
válasz
Zsemlye
üzenetére
Persze ha be tudnád linkelni a táblázatot, akkor könnyebben tudnék segíteni. Ha úgy akarod a sorszámokat eltüntetni, hogy azok egy cellában vannak a további adatokkal, akkor kijelölöd azt az oszlopot, amelyikből a sorszámokat el akarod tüntetni. Majd választod az ADATOK/SZÖVEGBŐL OSZLOPOK -at. Ha a sorszámok után pont van, vagy esetleg szóköz, akkor választhatod a TAGOLT kapcsolót, TOVÁBB, kijelölöd a pontot vagy a szóközt, és BEFEJEZÉS.
Ha a sorszámozott cellák után olyan cellák következnek, amikbe szintén van írva, akkor előtte az egyik ilyenre ráálva szúrj be egy üres oszlopot, hogy az adatok oszlopokra tagolása után ne íródjonak át az utánuk következő cellák. Majd ha végeztél, a sorszámokat tartalmazó oszlopot (pl. ha ez az ''A'', akkor rákattintva kijelölöd az oszlopot, majd jobb klikk és törlöd.
Ha az egész nem így van akkor kicsit bővebben magyarázd el.. -
matekmatika
tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy lehet több munkafüzetben lévő (mindegyikben egy-egy munkalap) munkalapokat egyetlen munkafüzetbe összehozni? Persze nem kézi módszerrel, hanem valami makroféle variációval.Köszönöm.
-
matekmatika
tag
Kijavítottam az alábbi módon, de csak abból a célból, hogy ne olvadjonak egymásba és jó lett, hogy miért nem tudom, nem értek hozzá. De jó lett

datenow = DatePart(''yyyy'', Date) & ''.'' & Right(''0'' & DatePart(''m'', Date), 2) & ''.'' & Right(''0'' & DatePart(''d'', Date), 2) & ''_'' & Right(''0'' & DatePart(''h'', Time), 2) & ''.'' & Right(''0'' & DatePart(''n'', Time), 2) -
matekmatika
tag
Szia! Hát én ezt kipróbáltam, de nem is tudom. Egy cellához hozzárendeltem ezt a datenow-ot. És a cellába ez jelent meg:
''###############################################################################################################################################################################################################################################################
''.
Meg azt írja ki a súgó, ha fölé megyek, hogy: '' A negatív dátumok így jelennek meg:####..''.
Viszont a szerkesztőlécen meg már jónak tűnik: ''200603191623''.
Most akkor ez nem baj? Vagyis az mert csak akkor látom a dátumot ha kijelölöm a cellát, és akkor is csak a szerkesztőlécen. Bár munkafüzetet elmenteni vele, még nem próbáltam. -
matekmatika
tag
Köszi, szépen, bár ebben a formában nem volt jó, mert a menteni kívánt munkafüzetre még be kellett másolni az adatokat egy másik munkafüzetből még mentés előtt. És bénáskodott itt nekem a makro, vagy én
. De csak összejött, nagyon jó ötleteket adtál hozzá. Köszi mégegyszer. -
matekmatika
tag
Persze. Azaz igen be volt zárva. Mivel a makro ugy indul, hogy létrehoz egy új munkafüzetet, ezért gondoltam már az elején el kell menteni egy bizonyos fájlnév alatt, hogy lehessen rá hivatkozni. A ''Munkafüzet1'' is maradhatott volna amit alapból ajánl, de mi van ha már van nyitva egy Munkafüzet1 táblázat. Akkor képes belerondítani. Így gondoltam rögtön ahogy megnyitom el is mentem, és ugye jó lenne ha a dátum benne lenne a fájlnévben. De a MA() függvényt ha vágólapra teszem akkor ez lesz a vágólapon:''MA()'', nem pedig a dátum, mégha az is látszi. Egy másik cellába mentettem értékként így lett:''38794'' <--- ez van ma
. Ezt dátumformátumra hozva, már vágólapra lehet tenni dátumként, de innenstől fogva a makrorögzítő nem úgy kezeli mint az aznapi aktuális dátum, hanem mint 2006.03.17 azaz a makrorögzítés napján lévő dátum. 
-
matekmatika
tag
Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Nos, leteszteltem, működik a makró, csak a fájl nevében a dátum, ahogy gondoltam az a mai, vagyis holnapi dátummal (18.) is mai fájlnevet készít (17.)
Billentyűzettel
, beírtam kézzel: Gépleltár, majd ctrl+v (a vágólapon meg a dátum van, a mai 17., és ez csak ma aktuális
, holnapra már nem jó)
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Megcsináltam a kis leltárprogimat, köszönöm mindenkinek a segítséget. A végére azért maradt egy problémám. Mivel akár hetente többször is kérnek leltárt, készítettem egy makrót, amely a munkafüzetem egyik munkalapját - amelyen szépen, formázva, tételesen sorbaszedve vannak az adatok - elmentené egy új munkafüzetbe, a fájlnévben pedig szerepelne az aktuális dátum. A makró működik is, de nézegetve, tartok tőle, hogy csak a mai napon fog. Alapból hibás az ahogyan készítettem. Gondoltam a ''MA'' függvény segítségével hozom létre az új fájlnevet, de mivel az valójában egy kódszám, nem másolhattam közvetlenül a fájl nevébe. Átmásoltam egy másik cellába értékként, és dátumformátumra hozva már működik a dolog. Viszont a makróba így - teljesen logikusan - nem az aktuális dátum lett bejegyezve, hanem a mai. Hú, remélem érthető voltam
.
Ha valaki megnézné, miben kellene változtatni rajta, hogy az elképzelésem szerint működjön, azt nagyon
.[link] -
matekmatika
tag
Sziasztok! Office 2000, teljes munkalapot el lehet rejteni valahogy? Vagy csak sorokat és oszlopokat

-
matekmatika
tag
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Sziasztok!
Így:
=a1&'' ''&b1
és így:
=a1&''/''&b1
Nekem is lenne egy kérdésem:
Adva van egy cella (jelen esetben a B33), amelyben egy cellahivatkozás jelenik meg, különböző függvények segítsége révén, pl.: ''AF2''. Hogyan tudnám megcsinálni, hogy egy másik munkalapon, egy beviteli mezőbe beírt értéket, a fentebb említett cellahivatkozás szerinti helyre (AF2) íródjon?
Makróval próbáltam már megcsinálni, amit aztán egy parancsgombhoz rendeltem, de hibaüzenettel leáll:
'Private Sub CommandButton1_Click()
Range(''B33'').Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Application.Goto Reference:=''R1C32''
Sheets(''másik munkalap'').Select
Application.CutCopyMode = False
Sheets(''kiinduló munkalap'').Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ''0''
Range(''AF2'').Select
End Sub
Persze az se baj, ha makró nélkül menne, viszont fontos, hogy csak akkor hajtódjon végre, amikor engedélyezem, vagyis mondjuk egy parancsgomb megnyomásakor.
Olyan függvényeket találtam többet is amivel egy hivatkozott cella tartalmát megkeresi, kiolvassa, de olyat nem amely oda be is írna egy előre beadott értéket (szöveg). Ez a makrós varia meg megint nem akar működni.
Segíségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

.

Chucknak.

. Nah, rohanok. (Amikor elindul, engedélyezd a makrók futását, a csinosítgatást rád bízom)
hogy ezt akarta. Most már értem
Fferi50