Hirdetés

Aktív témák

• Folze

aktív tag

Megint nincs jövedelmem. És nem hiába írtam a 'jövedelem' szót a 'munka' helyett, ugyanis 70-80 ezer forintért nem lehet dolgozni, csak robotolni kényszerből.

Nincs értéke a munkának, az egész csak arról szól, hogy minél több legyen a termelés, amiből a felsőbb kis csoport jót lakmározik.

Akkor most sajnálom egy kicsit magam:

Úgy alakult, hogy lekéstem az érettségi felé vezető buszt, és ezért elmulasztottam ama 'nagy' találkát. 32 éves fejjel nem látom értelmét, hogy végigüljek heti 2 délutánt 3 éven keresztül csak azért, hogy meglegyen az a semmitmondó papír.

Mégsem maradhattam ugye papír nélkül, el kellett hát végeznem valami vacak iskolát: villanyszerelő. Közöm nem volt azután ehhez a szakmához.

A raktározásban találtam meg úgymond szakmai öntudatomat, targoncázással egybekötve. Persze már a targoncás papírom sem ér semmit, mert közben kitalálták, hogy csak az OKJ-s az igazi.

Remélem, érzékelhető a patthelyzet, amibe átlagember-szerűm került :D

Persze tökéletesen tisztában vagyok, miért kell a papír. Csupán anyagiakról van szó megint, pontosabban: mennyit fizettél be az állami kasszába, meg ugye hát legyünk intelligensek, mert diploma nélkül inkább akaszd fel magad!

Tudom, a kapcsolatok többet érnek mindennél, de nekem sajna ebből sincs elég.

Na szóval, fogom magam és elmegyek állást keresni:
    - Érettségi nélkül nem tudjuk alkalmazni.
    - Villanyszerelésben nincs gyakorlata.
    - Targoncás papírja nem érvényes.

Mi maradt? Trutymó segédmunkásnak elmenni 60-70 ezer forintért.

Tehát a dolog nem arról szól, hogy mire vagyok képes, hanem hogy mit tudok papíron felmutatni. Egyszerűen nevetséges! Ebből is csak az következik, hogy hamarosan - de szerintem már jelen pillanatban is - nem vagyunk mások, mint öntudatlan engedelmeskedők. És ezt az a kis kör ki is használja, mert hát ugye mi állatok vagyunk, nem emberek.

Teljesen mindegy, mit érsz el, miket használsz, mert a hosszú út végén úgyis egy nagy gyűjtőbe kerülsz, amiből nincs menekvés!

Aktív témák