Hirdetés

Aktív témák

• Folze

aktív tag

ÉLETMÓDVÁLTÁS

Az elmúlt télen elég sokszor beteg voltam: nátha. Eddig azt vallottam, azért leszek beteg, hogy a szervezet kissé megtisztuljon. Ez valamilyen szinten igaz is, de az egymás után többszöri megfázást már túlzásnak tartottam. Gondoltam egyet, és rákerestem a google-on az ''immunrendszer erősítésé''-re. Egy-két klikk után ide jutottam: [link]

Főleg a ''zöldséglé terápiák'' fogott meg, és maga a friss zöldség és gyümölcs. Nem vagyok egy tévé előtt csipegető emberke (182 magas, 72 kiló), de mindenképp változtatni akartam eddigi életmódomon. Persze mindenki egyből nagy változtatásokat akar, ami biztos kudarc.

Reggeli:

- régi: 3 zsemle, csomagolt szalámi, retek vagy uborka, sajt, esetleg valami édesség
    - új: 3 sokmagos zsemle, retek vagy uborka, salátalevelek, kaliforniai paprika, alma

Ebéd:

- régi: mindenféle anyu-főzt
    - új: 2-3dl répa-céklalé (gyümölcspréssel készült) és gondosabban válogatott anyu-főzt:
    hús (csirke vagy pulyka) csak ritkán, inkább hal, gomba

Régebben, ha délután éhes lettem, ropit csipegettem, kekszet meg egyéb ''hulladékot''.
    Mostanában inkább mogyorót, fügét, banánt és hasonló dolgokat eszek.
    Persze nemcsak répa-céklalét iszok, hanem körtelét, almalét és hasonlóakat.
    Fontosnak tartom, hogy a gyomrom épp annyit éhezzen, mint amennyit tele is van.
    Lefekvés előtt egy kis torna: nyújtás, hasprés, fekvőtámasz.
    Mindezt azért csinálom, mert nem akarok beteg lenni: egyszerűen elegem lett a betegségekből, a gyógyszert pedig én magam akarom előállítani.
    Ez nálam tudatilag is elhatározódott. Már elég régóta amolyan szerzetesi éltet élek, úgyhogy nem olyan nehéz megszoknom az ízekről való lemondást, de inkább azt mondanám, hogy az új ízek felfedezését.

Mert az európai ember egy fertő! Digitalizálni akarja mindazt, ami már évezredek óta létezik! Istent akar játszani, holott az egy összetett programhalmaz, amit mindenkinek saját magában kell megtalálnia. Amikor egyéniségről beszélünk, valójában a hibákról van szó. A fiatalok azt hiszik magukról, hogy egyéniségek a csiricsáré divatos ruháikkal, valójában csak a rendszer pillanatnyi hibájáról adnak 3D-s bemutatót.

Az élet számomra továbbra is értelmetlen, mert úgyis vége lesz. A közben eltöltött időre meg mindenki azt magyaráz be, amit akar. A végső megoldáson úgysem lehet változtatni, még te sem tudsz, hiába is próbálod magaddal elhitetni. Az csak a halál, semmi más.

Ezen gondolatoktól függetlenül élem az életem: dolgozok, nyomogatom a billentyűket és játszom az unokaöcséimmel, akik valamiféle értelmet visznek ebbe az egészbe...

[Szerkesztve]

Aktív témák