Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Des1gnR #3195 üzenetére
Ilyenkor 1 sincs.Kérj a kissebbektől(jól írtam?).Nekik az újfatja van biztos és nem kell kidobni 2k-t.Én ezt csinálom a fv táblával,mert csak a régi van nekem.
ttower:Az adatbázis kezelést vágni kell.Word azt kell a legjobban tudni,tanuld meg miket nem szabad acsinálni(sok entet,tabulátorok használata,hasábok),power point nem nehéz,excel (ha,fkeres,vkeres,index,hol.van fv-et tudd)
Nem tudom,hogy ezek vannak-e pontosan az érettségin,mert nekem megvan az ecdl és ott is voltak ezek. -
ttower
aktív tag
infó középre miből érdemes készülni?
-
Eagle16
addikt
válasz
Des1gnR #3192 üzenetére
Amúgy pont a töritől félek a legjobban... Irodalomból érvelés lesz
Matekból még kicsit gyakorolgatok, és talán meglesz a 4-es. Angol sima ügy
Meg még info-m lesz május végén,
de azzal nem lesz gond szerintem.Des1gnR: Atlaszt neked kell vinned. És csak a sajátodat használhatod...
-
Tomics
addikt
Hát lehet hogy akkor kiöntöm egy üvegbe majd. Nekem 1 elég + előtte itthon kávé mert én nem nappalin járok és nem vagyok hozzászokva a korai keléshez
Engem nem pörget fel annyira.Más: Matekból ha valaki mondjuk az első résszel fél óra alatt végez, ki kell várnia a 45 percet, hogy megkaphassa a második részt?
-
vedini
őstag
hát én már vizsgáztam úgy, hogy ledöntöttem 1-2 redbullt, hát nem igazán ajánlom, vert a szívem mint állat, remegett a kezem, kivert a víz, stressz + redbull sztem nem nyerő páros
csörögni meg gáz, mert nem hagyod a többieket, meg szerintem rád is szólnak a felügyelő tanárok
-
-
Daneeka
senior tag
Jól van látom a terveink egybe csengenek, csütörtökön GTA4 megvesz, halálig játsz.
Érvelésnél abban bízok, hogy szerkezetileg jó lesz (bevezető, lezárás, tagolt stb). Többnyire bullshitet fogok írni és sűrűn lapozgatom a helyesírás szabályait, hogy minimalizáljam a helyesírási hibákat. Kicsit azért elszomorít, hogy van egy kötelező minimum
-
Senhi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3175 üzenetére
1 hete amiatt szenvedek, hogy nem vehetem meg a gta4-et (ezzel csak magamnak teszek jót). De szerda este...
Látom senki se viszi túlzásba a tanulást. Én elkedztem átolvasni az irodalom jegyzeteimet. Ha valahol példát kell hozni akkor legyen mit
3 éven keresztül sikerült mindenhol csak a tartalmat leírni. Más nem is kell.
-
t1
veterán
válasz
(Kolombusz) #3175 üzenetére
mi levezetjük egyből egy kis sörözéssel mindennap, am én sem nagyon izgulok, tiszta nyugodt vagyok ez lesz lehet a vesztem...
-
(Kolombusz)
veterán
Nem izgulok (még), majd este fogok biztos.
De szeretnék túl lenni rajta. Szerdán este asszem elmegyek valahova kikapcsolódni. -
Azt még kihagytátok,hogy verselemzésnél ha eltévesztitek a témát(miről szó a mű,amit 20-ból 1x találok ki)az nagyon nem jó.A tanár a haját fogja tépni+pontot sem kapsz.Költő képek,metafora,szinesztézia,allegória,szimbólum metónimia,szinekdota felismerése meg nem az erősségem,gondolom másoknak sem(remélem aki verset elemez az ezeket megtanulta)
De volt régebben az egyik érettségiben egy novella(mese) elemzés,az nagyon ment.80%-át a pontoknak megkaptam volna. -
Kephamos
addikt
Úgy emlékszem, hogy mindhárom nagyon egyszerű volt. Az irodalomtól egyáltalán nem tartottam. Megfogadtam előtte, hogy ahol kinyillik azt fogom csinálni.
Az érvelésnél sikerült kinyitni. Igenjó volt a téma.
Mod.: Töri... Na, az egy vicc volt. volt olyan feladat, amiről lövésem sem volt és mégis max pontot kaptam rá. Sokfeladatnál gyakorlatilag ott a megoldás, csak ki kell hámozni a forrásból. -
Gazala
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3169 üzenetére
ha irodalom kozeli tema lesz ervelesnel, akkor kell az irodalombol alkotasokat felsorakoztatni az ervelesedben, idezeteket is kell tudni nehanyat, tehat annyira nem art ismerni a kotelezoket, persze a vilagirodalombol barmilyen muvet megemlithetsz, igy jo ha sokat olvastal a kotelezo mellett is.
a tori egy reszbol all, nincs darabolva, 180 perc tomor gyonyor.
-
t1
veterán
válasz
(Kolombusz) #3169 üzenetére
Egyetértek, én sem tudnék megírni egy összehasonlító elemzést, mert egyrészt a sok költői képet vágni kell meg amugy sem szeretem a verseket. Elemzés még szóba jöhet de az is kötött. Az érvelésben az a jó, hogy ott a saját magán véleményedet írod le, a saját érveidet és nincsenek kötöttségek.
-
(Kolombusz)
veterán
Annak, aki nem tud verset elemezni, igen.
Én is azt fogom választani, mert nem tudok verset elemezni. Másrészt meg ahhoz kell a legkevesebb irodalomtudás. Nekem pedig kevés van. Ugyanis, mikor olvastam, nem a sok szar kötelezőt bújtam, hanem, ami érdekelt. Úgyhogy hiába olvastam sokat, az érettségin nem tudom hasznosítani. -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz) #3167 üzenetére
én is.. csak attól félek, hogy nem tudok mit írni.
Az érvelés a legegyszerűbb nem? -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz) #3165 üzenetére
Na az szép... sok idő van 4 oldalt írni
-
(Kolombusz)
veterán
-
t1
veterán
majd kiderül, de ídőben mennyi, hogy is van mert elfelejtettem...
-
Gazala
aktív tag
válasz
Daneeka #3154 üzenetére
ha helyesirasod "minuszba" menne akkor azert 0 pontot kapsz, masbol nem vonjak le.
szovegalkotasnal is el kell erni a minimum szazalekot, tehat a kettest. a tantargy minden reszenel el kell erni a minimumot, kulonben bukta, tehat I. es II. resznel is meg kell lennie kulon-kulon a minimumnak.
-
vedini
őstag
hát, engem pl leb@szott a matek tanárom, mért jöttem ki félidőnél, be is paráztatott rendesen
ilyet szól: gyenge lett a matekom 4-es lesz, jobb lett volna tovább bentmaradok, mondom miva
, erre a bugyuta nő egy lapot kihagyott javításkor
nálunk sokunkat leteremtettek, hogy mért nem maradtunk bent végig
-
Nem ajánlott,mert az összes tanár azzal kezdi,hogy megnézi a tanítványa mikor hagyta el a termet.
Daneeka:Nekem a tanárom midnig azt mondta,ha nem érem a 10%-t a fogalmazásban akkor megbuktam az érettségin.Nyelvtani hibákat stb. gondolom beleszámolják.60-ból illene 21 pontot összeszedni.De nem vagyok benne biztos,hogy sikerülne.
-
Daneeka
senior tag
Hali mindenki!
Holnap érettségizek én is. Nincsenek nagy illúzióim az irodalom írásbelivel kapcsolatban, ezért első kérdésem ez lenne:
Ha az érvelés/elemzésed kevesebbet ér mint 15 pont, de a nyelvtani hibáidért levonják a 15 pontot akkor minuszba megyek és a szövegértésemből vonják le, vagy csak simán 0 pontos ez a rész?
Illetve ha a szövegértésemmel megszerzem az összes pont 35%-40%-át akkor már lehet 0 pontos az érvelésem/elemzésem a kettest megadják?
-
Jenő
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest