- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jojo5
őstag
válasz
koshmar #5197 üzenetére
Persze, hogy túl van, de azért így is bukik pár ember...
Ja és irodalomból szerintem a novellaelemzés a nyerő mivel a mi irodalom tanárunk az érveléseket pl. mindig lehúzta ha nem volt töredékesen kifejtve az álláspont és nem látszódott az orbitálisan nagy tudásbázis az érvelésen... a verselemzés szerintem csak akkor kifizetödő ha eléggé sok verset olvasol és simán elemzed őket és szépen össze is tudod őket hasonlítani.
A novellaelemzés az érveléshez és az összehasonlító verselemzéshez képest gyerekjáték mert csak 1 sémát kell megtanulni és ott lehet szerintem a legkevesebb gáz... -
Jojo5
őstag
Kalappal a holnap érettségizőknek
Én már tavaly átestem az egészen és nulla tanulással is simán teljesíthetőMmDorian: Ne aggódj az érettségi kb. negyed olyan nehéz mint az évvégi záró... a zárokat csak túl kell élni... főleg a magyart.. az mindig mumus volt a viszonylag "magas" követelményeivel
-
koshmar
veterán
Sok szerencsét nektek!!
-
domi007
őstag
Matekra kell durván tanulni, emeltszinten legalábbis tuti, viszont középszinten mind a töri mind a magyar eléggé pite, legalábbis ahogy eddig láttam. Holnap kiderül
-
Kassadin
addikt
válasz
koshmar #5188 üzenetére
Nekem van ami ratyi lett, van ami jó, szóval akkor okos dolognak tartottam a nem tanulást, ma már f*szságnak tartom, de igazság szerint engem most még az egyetem se mozgat, most csak a munka, aztán lehet hogy 2 év múlva benő a fejem lágya, és ha úgy alakul, megpróbálom.
-
Kassadin
addikt
Föcitől nem kell szarni, nem azt mondom hogy nem kell rá tanulni, mert ez önmagában ordenáré hülyeség lenne, de ott az atlasz, abból rengeteg mindent ki lehet olvasni/puskázni.
Föcim anno azt hiszem nekem 4-es lett, írásbelire semmit sem tanultam, így lett 3-as, szóbeli meg max pont, így lett az ötös. -
bok92
addikt
Hát nekem nagy szerencsémre csak föci lesz 2 hét múlva, a többi majd csak júniusban.De én még nem tanultam semmit, és azért nem ártana egy 4-est összehozni
Amúgy ti melyik egyetemre jelentkeztetek?Szak, stb... -
adyz.
aktív tag
Így érettségizett fejjel elég vicces nézni/olvasni a most érettségizőket
-
csdm
senior tag
Hali!
Infoerettsegihez készülök valaki tudna egy szép választ adni erre a kérdésre?"Milyen összefüggés van a kódolható karakterek száma és a kódszóban a bitek száma között?"
köszönöm
Elméletileg a válasz 2 az N ediken, de valami levezetésféleség jól jonne hogy tudjam hogy miről beszélek és hogyan jön ki ez.. -
MmDorian
őstag
válasz
MmDorian #5170 üzenetére
tavaly 60%-tól volt kettes, azt megírtam 3asra, de ez...
ilyen esszé témák...
a reneszánsz általános jellemzői az irodalomban, s a képzőművészetekben.
a reneszánsz színház és dráma bemutataása sékszpír egy művén keresztül.
a barokk jelllemzőinek bemutatása zrínyi szigeti veszedelem c. művén keresztül
a klasszicista színház és dráma jellemzőinek bemutatása moliere egy művén keresztül
stílusok sokfélesége csokonai költészetében (stílusszintézis)
berzsenyi a kallsszicizmus és a romatika határán álló költő
a romantika általános jellemzői
kezdjek el készüélni a pótvizsgára ?
-
koshmar
veterán
válasz
MmDorian #5170 üzenetére
Megvan az összes tétel kidolgozva, asszem.
De az nem WAREZ? xdSzerk.: Jaja, én is érvelést írtam.
A másikhoz (asszem verselemzés?) több tudás kell.
baluka26: Oly' rég volt látod, hogy már nem is tudom, mik voltak.
Szóval: Érvelni kell, nálunk az emberek 75-80%-a azt választotta.
Az elemzést csak a nagyon okosak választották. -
baluka26
veterán
Ó, ilyen topik is van?
Ti is két hét múlva mentek mind? -
koshmar
veterán
válasz
MmDorian #5165 üzenetére
Előző nap tanulni egy keveset.
Komolyra fordítva:
Szövegértésnél nagyon oda kell figyelni.
Elolvasod a szöveget, aztán a kérdést, és kikeresed.
Elvileg így mennie kéne.
Persze egyéntől is függ.Ha érdekel bármi, nyugodtan írjad, én meg megpróbálom felidézni.
Egyébként 10 kettesre pályázó emberből 8 meg is kapja az áhított jegyet.
baluka26:
Már csak két hét??
De jó, hogy én tavaly toltam. -
koshmar
veterán
-
Nem igazan van elet a topikban, de valaki hatha erre teved.
Ebben a doskiban azt irjak, hogy az eretssegi gyakorlati resze 120 pont a szobeli pedig csak 30, ez valoban azt jelentene, hogy 5:1 aranyban oszlik el a ket resz?
Tehat ha en nem foglalkozom kulonosebben a szobeli resszel, de a gyakorlatim mondjuk 120 pontos, akkor 80%-osnak szamit az info erettsegim?
Ezt erositse meg valaki pls ha tudja, koszi. -
feka007
veterán
Hi, az lenne a kérdésem, hogy én jövőre érettségizek, és ugye 2012-től kötelező lesz vmelyik természettudományi tantárgyból érettségizni (kémia, boilógia, fizika, földrajz), amibe nem fog beletartozni az informatika úgy, mint eddig. Na mármost ha én még idén leérettségizek infóból, akkor jövőre még beszámítják az infót nekem természettudományinak?
Köszönöm előre is!
(ha már a google nem segített)
-
Zsolt07
csendes tag
Akik érettségizni fognak a közeljövőben:
Könnyű.
A tanárok persze azt mondják, hogy befogtok szarni.. de nem kell rájuk hallgatni.
A segédanyagokból (térképek, kis segédszövegek) lazán kilehet hámozni a dolgokat és lehet rizsázni..Nekem a matek volt a mumus, szerencsére az írásbelin átcsusszantam így nem kellett szóbeliznem.. (akiknek szóbelizni kellett azoknak a 70%-a megbukott) szóval ígyekezzetek majd 20 pont főlé lőni az írásbelin!
(ez azoknak szól elsősorban akiknek hozzám hasonlóan a matek a gyenge pontja)
A többi tantárgy rizsa hússal...
-
Sziasztok,
Idén szeretnék felvételizni felsőoktatásba, prog info szakra, de nem felelek meg az érettségi követelménynek, mert csak matekból vizsgáztam annó(8 évvel ezelőtt) a szükséges tárgyak közül, így jelentkeztem kiegészítő érettségire infóból, emelt szinten.
Jó lenne nem egyedül csinálni, ezért keresnék olyan embereket akikkel együtt készülhetnénk rá, megosztva a tételek kidolgozását és minden mást ami ezzel jár.
Szeretném majd mielőbb elkezdeni a felkészülést, az eddigi tapasztalataim alapján nem tanácsos mindent az utolsó pillanatra hagyni, meg így talán egyszerűbben is menne a dolog.Én Budapesti vagyok, de a mai világban már nem sokat számít ez szerintem, szóval ha valaki hasonló cipőben jár és van kedve csatlakozni a felkészüléshez, az írjon rám egy privit.
Üdv,
Norbi -
Bencus88
nagyúr
válasz
runner 125 #5147 üzenetére
Nem baj ennyit megér, egy matek
2 éve amikor újra írtam még ingyenes volt, mivel technikumba jártam abba a suliba. -
koshmar
veterán
Én töriből az 1848-as április törvényeket húztam, úgy, hogy az volt egyetlen tétel, amit nem tanultam meg.
De a forrásokból olyan gyönyörűen ki lehetett hámozni az infót, hogy a 60 pontból megkaptam 32-t.Tényleg fogalmam nem volt.
Műv. töriből meg annyira toltam, hogy úgy kellett leállítani.
10 perc után sugdolóztak már, hogy "teee, nem kéne megállítani?"...Hát az angol volt még nem semmi.
A tanárral a végén Bud Spencerről meg Terence Hill-től beszélgettünk. -
bubi92
őstag
válasz
koshmar #5150 üzenetére
fhuu nekem töri tanárom nagyon hülye volt, meg irodalom tanár is utált alapból, szóval azokból szívtam:S
töriből nácizmust húztam szóba hoztam, hogyan terjeszkedtek(mert ugye az atlaszban benne vannak a dátumok) a tanár belekötött a dátumba, hogy nem nem akkor volt, meg azt mondja, hogy nem tartozik a témához ez. aztán már a vizsgaelnök szólt rá, hogy fejezze már be.
-
bubi92
őstag
válasz
koshmar #5148 üzenetére
viszont ha ilyen 200x csinál szint emelőt, akkor időt és pénzt spórol meg, ha költségtérítésesre megy
amúgy az egész érettségi téma fel van fújva a tanárok részéről. fele akkora para sincs, mint ahogy mondják. ha nincsenek g*ci tanáraid, akkor simán lelehet mindenből hármas, négyesre tolni az egészet, úgyhogy csak minimálisan tanulsz az egészre.
-
koshmar
veterán
válasz
runner 125 #5147 üzenetére
Ennyit simán megér, ha az egyetemi felvételi múlik rajta.
-
koshmar
veterán
Szevasztok!
Habár én 2010-ben érettségiztem, és a topik neve "érettségire készülők", de úgy gondolom, hogy ennek ellenére szívesen segítek bárkinek bármilyen témában/kérdésben.
Ripper03: Én úgy tudom, hogy javító érettségit akárhányszor lehet tenni, sőt, a szintemelőt is.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy már 2 éve próbálkozok bekerülni az egyetemre, és sajnos nem maradt más megoldás mint hogy matematika tantárgyból javító vizsgát tegyek.Egyszer már tettem javító érettségit sajnos nem lett jobb.A kérdésem a következő: Meg lehet ismételni akár hányszor?Vagy van valami szintemelő valami?Mert páran azt állítják nem lehet.De ha egyszer megismételtem már úgy gondolom én jogom eldönteni.Kérlek segítsetek. -
bok92
addikt
Üdv! Látom eléggé kihalt a topik.Úgy látszik mindenki szorgosan készül az érettségire.
Van esetleg olyan, aki idén érettségizik?És esetleg tudja,hogy melyik egyetemre megy tovább?
-
törölt tag
Valakinem esetleg nincsenek szépen kidolgozott érettségi tételei?
A neten elég gázak, amik keringenek, használhatatlanok.
Ha valaki lenne oylan kedves, és megosztaná velem a sajátját/már érettségizett ismerőséét, akkor azt nagyon szépen megköszönném.
Amiből kéne:
Magyar irodalom és nyelvtan
Fizika
Angol
Történelem
Matematika -
törölt tag
válasz
VR6-Fan #5139 üzenetére
Mostmár én is tudom, hogy feleslegesen izgultam szét magam. Nagyon segítőkészek voltak a tanárok is. Iszonyatosan be voltam tojva, de simán túléltem.
Mondjuk olyan szintem mázlim volt, hogy olyan tételeket húztam, amit valamennyire tudtam + lehetett róluk rizsázni (kivétel német).
-
VR6-Fan
veterán
nem kell beszarcsizni, a fele pontot arra kapod hogy milyen az előadás módod, egy negyedet arra hogy nem izgulod szét az agyad és csak egy negyed a tudás.
és ne feledjétek nem arra kiváncsiak hogy mit nem tudsz hanem hogy mit tudsz, egy dolognál lehet elúszni, ha nem arról pofázol amit kérnek, erre kelé figyelni, de amúgy nem nagy cucc
sok sikert annak akinek még hátra van!
-
:-I
tag
Nekem sikerült minden, most ti jöttök, sok sikert!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nem is hittem volna, hogy van ilyen topik is. Én 21-22-23-én szóbelizek infóból.
Valaki tudna mesélni, hogy mire érdemes figyelni, hogyan is fog zajlani ez az egész?
Ti hogy álltok a tanulásával? -
:-I
tag
na, én kivégeztem a szóbeliket, már ma.
pót tételt nem húztam, beszéltem amennyit tudtam. csak sikerült.
a holnapi versenyzőknek meg hajrá!
-
Thome
veterán
. Törölve, semmi.
-
szabod
senior tag
válasz
LA_COSTE #5129 üzenetére
Köszi
Hát nálunk sokaknak nem sikerült valami fényesen a matek. Persze lettek 80-90%-osak is, de sokan elrontottuk.Nem tudom, hogy miért, sok feladat elég nehéznek tűnt, mintha nem is tanultuk volna. Lehet, hogy a tanárunk nem adta le jól az anyagot.... mindensetre én nem akarok senkit sem hibáztatni. Ilyen lett és kész. Az első része nekem is könnyű volt, a második résszel voltak problémáim. A magyarnak a szövegértéses része elég nehéz volt, gyakran 3-4x is le kellett olvasni egy részt, hogy kiszedd a kellő információt belőle. Nálam az érvelés vitte fel a pontjaimat, mert hibátlan lett, egyedül 1 hibapontot vontak le a helyesírásért. (nem szeretném magamat fényezni
) Majd a szóbelin jól lerontom, mert ezen már könnyeb rontani mint javítani. A történelem viszont nagyon, de nagyon könnyű volt. Útólag megnézve 1-2 helyen elég nagy szarvashibákat vétettem, mert kapkodtam szerintem simán meg tudtam volna csinálni egy olyan 96%-ra is
Mostmár azért jó hogy túlvagyok az egészen, már csak szóbeli van hátra magyarból és történelemből (föci már volt múlt hét pénteken). Így utólag megnézve nekem jobb hogy ezeket az érettségiket írtam és nem a tavalyiakat. (pedig ha nem jelentkezem a nyelvi előkészítőre, akkor azokat írtam volna
)
-
LA_COSTE
senior tag
Matekot mi megoldottuk haverommal. 30 perc alatt végeztünk az egésszel. (Persze mi tavaly érettségiztünk, csak kipróbálás gyanánt)
A véleméynünk: könnyű volt a középszint, lényegében olyan könnyű, mint a tavalyi. Szerintem jól összerakták.
Az irodalom nem az esetem, sok volt a kacskaringós mondat értelmezés benne. Grat az eredményekhez! -
Muton
addikt
az létezhet hogy közép informatikából ezek lesznek a tételek?
link -
szabod
senior tag
Na milyenek lettek az eredményitek?
Nekem eddig ez van:
magyar 94%
matek 67% (számomra elég nehéz volt, nektek is?)
történelem 91%
emelt föci 86%
angol (még tavaly előrehoztam) 91% -
greenmukk
tag
megtaláltam oh.hu-n [link]
-
greenmukk
tag
senki nem bioszozott?
-
greenmukk
tag
hát bazz krvaszar volt ez a biosz
-
-
Fooler89
őstag
válasz
Tothgera30 #5120 üzenetére
Olvasgasd vagy nézzél videót!
-
Egy fontos kérdésem lenne az Informatikából érettségire készülő emberkékhez. Tehát az lenne a nagy kérdés, hogy középszinten milyen feladatok lennének informatikából, vagyis miket kellene megoldani, milyen programokkal kellene dolgozni,milyen op. rendszer alatt, illetve szóbelin mit kérdeznének/kérdezhetnének? Előre köszönöm a válaszokat.
-
Kanczy
veterán
Az biztos, hogy valami nem úgy volt, ahogy lennie kellett volna. Az egy dolog, hogy nem csaltam, de nyugodtan berejthettem volna a padba az iPodot, és a neten válaszokat kereshettem volna... ráadásul egy elit középiskolában, nem mucsajvalagpusztán történt az eset.
-
Kanczy
veterán
Az első levelemben (50-80) a 76. szónál vettem észre, hogy nincs még beleírva a 3. pont,és kihagytam, a másodiknál (100-120) 125. szónál ugyanígy, de ott inkább túlléptem a határt, és beleszorítottam. Ez van, ha az ember túl természetesen ír angolul... nem figyeltem, hogy mennyit írtam, és 1,5 perc után már majdnem, hogy túl voltam a határon.
A 4 modulom összesen tartott 1 óráig, de sajna (mondjuk érthető) végig kellett várjam az egészet. Még szerencse, hogy vittem iPodot, különben meghaltam volna.
-
Balázs1621
senior tag
Német kinek hogy ment?
A levélírás egész könnyű volt, egyik téma a számítógépes játékok volt -
MmDorian
őstag
na, megvolt az évvégi, mint kiderült, az idei angol érettségit írtuk.
remélem a 80% meglesz, úgyérzem, hogy 80-85 megvan.
-
Bencus88
nagyúr
Mi volt a levélnek a témája?Miről kellett írni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest