- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
schferenc77 #37322 üzenetére
Optimalizálásnak hívjuk leggyakrabban itt a fórumon, én a CAD scriptet ismerem behatóbban, csak ez Win8 vagy Win8.1-re jó, de vannak még más, hasonló eljárások is, pl. Fidelizer.
Persze ezek az ingyenes változatok. Vannak fizetősek is, általában jobb eredménnyel, de ezt inkább akkor javasolnám, amikor már a többi komponens eléggé ki van maxolva.
Ill. ajánlom még Win10-hez regger által linkelt megoldásokat.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
schferenc77 #36356 üzenetére
Hangminősége a logi rendszernek kellemes, ici-picit loudneses, sokáig hallgatható.
Volumio már jobb hangot ad..Usb dacot lehetőleg kerüld a pi-vel. -
válasz
schferenc77 #36352 üzenetére
Szerintem ez a kérdés itt jobb helyen lenne. Bár nem tudom az "ott lakók" mennyire vannak képben ezekkel.
Milyen NAS-od van?
A lényeg az, hogy mindenütt ugyan az szóljon, vagy lehessen vezérelni egyenként is? RPi-kről hogyan vezeted ki a hangot? Milyen DAC van hozzájuk?Más szerverrel és kliensekkel nem próbálkoztál?
-
justice84
aktív tag
válasz
schferenc77 #36186 üzenetére
A Yatse fizetős változata nem tudja ezt? De szerintem attól is függ mire akarod streamelni.
-
válasz
schferenc77 #36188 üzenetére
QNAP NAS-nak nincs alapból olyan app-ja, amivel lehet TV-re streamelni? + hozzá mobil eszközös vezérlő?
(Synology-nál ez megoldott.) -
Oszilaci
senior tag
válasz
schferenc77 #36186 üzenetére
openelec csak azon az eszkozon jatsza le amire telepitve van.
-
envagyok
veterán
válasz
schferenc77 #36148 üzenetére
Szerintem tartsd meg a pi2-őt, nekem mindkettő van és a weteket csak tvheadend serverként használom, kicsit kiforratlan még rá az openelec, a pi2 jobban képben van a fejlesztésnél. Plusz van egy gyanúm, hogy a wetek nem tudja a 23.976 fps-t, bár nem tudom hogy lehetne meggyőződni róla.
Esetleg később mikor már nem alfa lesz rá az enigma alaprendszer. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #33887 üzenetére
Magyar webshopból nem rendelhető. Viszont a pulse-eight oldaláról rendelve is 7 napon belül visszaváltható, beleértve a szállítási díjat is. (Viszont a visszaküldés díját bukod)
Ha fut a Kodi és van libcec, akkor szerintem fog működni. User fórumok mit mondanak? Ha minden kötél szakad, eljöhetsz hozzám a nasoddal kipróbálni. -
canniball
nagyúr
válasz
schferenc77 #32698 üzenetére
Értem, ez esetben nem szóltam!
Milka 78!
Médialejátszó a HTPC mellett?Tamoo!
Celtis kolléga most írta... -
Magga
aktív tag
válasz
schferenc77 #32691 üzenetére
Esetleggel ezzel!? Xperience1080
-
canniball
nagyúr
válasz
schferenc77 #32691 üzenetére
Ha a hw még nem adott nem lenne egyszerűbb egy androidos eszköz?
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32594 üzenetére
Szintén a CEC menüben be tuto állítani, hogy a TV kikapcsolásakor mit csináljon a HTPC: Semmit/alvás/kikapcs. Ha utóbbi kettő közül választasz és a TV ébreszti a HTPC-t akkor működni a fog az említett automatikus bemenetre kapcsolás.
Mondjuk én olyan nagy problémának nem látom a bemenetválasztást, ha a filmek között el tudnak navigálni. Másrészt ha mindig az RPi lesz az aktív a TV bekapcsolásakor, akkor a sima TV nézéshez kell bemenetet választani.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32585 üzenetére
És nem tud az RPi sleepbe menni, ha kikapcsolod a TV-t?
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32576 üzenetére
Kodiban a CEC konfigurációban megadod, hogy kezdésnél legyen a HTPC az aktív bemenet. (legfelső menüpont) és bekapcsoláskor arra vált a TV.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32577 üzenetére
Yatsee.
Az addonok között van a radio.
A radio addonnak van "saját adók" mappája, a Kodiban hozzáadhatsz rádiadókat a kedvencekhez, illetve a Yatseenak is van kedvenc mappája, de ez a 3 tök független. A Yatsee pl. nem látja a Kodi kedvenceket. Talán azért mert az skin függő feature. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32571 üzenetére
Az RPi tud HDMI-CEC-et. Ha ezt támogatja a TV, akkor nagyon kényelmes a használat. Különösebb hókuszpókusz nélkül a TV távirányítójával vezérelhető a HTPC. Olyan érzés, mintha a HTPC a TV menüjének a része lenne.Fel-le jobbra, balra, OK, exit stb gombok végzik a dolgukat.
Megintcsak Openelec. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32571 üzenetére
Ahogy nézem van a Kodihoz tunein addon. Egyébként a rad.io -t ismered? Ez is online rádió katalógus, de úgy tűnik sokkal nagyobb a kínálat. Ehhez is van addon.
Utóbbi biztosan megy Openelec alatt Rpi B-n, van kedvenc, androidról piszkálható. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #32227 üzenetére
Elvileg mindkettővel.
Ha az alaplap támogatja, akkor még kikapcsolt állapotból is tudod indítani a PC-t bármelyikkel.Nekem egyedül egy rádiós air-mouse-zal volt negatív tapasztalatom, mert annak az USB-s vevője sleepből azonnal fel is ébresztette a gépet amint megpróbáltam kikapcsolni. CEC-cel viszont pöpec.
Ha a Kodi fut az előtérben, akkor a CEC-cel mindent tudsz vezérelni. Ha a windows asztal van, akkor az MCE lesz jobb. Dedikált HTPC esetén próbáld ki az Openelec-et.
-
canniball
nagyúr
válasz
schferenc77 #32227 üzenetére
Nem pont ez a MCE vevőm van, de működik, csak annyit kell tenni (W7 alatt) hogy az energiabeállítási lehetőségeknél az "amikor megnyomom a főgombot akkor" (vagy ilyesmi) opciót alvásra kell állítani.
-
Magga
aktív tag
válasz
schferenc77 #30907 üzenetére
"Tehat elerni az en lokalis xbmc-met a neten keresztul bongeszon keresztul. "
A Plex alapból tudja! -
Melorin
addikt
válasz
schferenc77 #30871 üzenetére
XBMC/Kodi-ban bekapcsolod az upnp-t.
Aztán androidon meg használd a bubbleUPNP-t és csókolom. Ez legalább ingyenes és rengetege használják. Én is közel 2 éve. -
Armatura
tag
válasz
schferenc77 #30871 üzenetére
Ha jól tudom a Yatse pont erre való
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26878 üzenetére
Nekem felvették egy nap alatt. Mondjuk minden infot megadtam és elkészítettem a thumbnailt-t is (300x300pixel)
DE!
A radio apphoz, nem így kell felvenni saját adókat. Amit írtál az általános XBMC-s dolog.
Helyette lépj be az appba, keresd meg a saját adó hozzáadása menüpontot, vedd fel az adót. Azt hisezm 3 dolgot kell csak megadni. Ezek után nézd meg az app saját konfig fájljait, és meg fogod találni a custom csatornákat tartalmazó fájlt. Utána ezt kényelmesebb kézzel szerkeszteni. Ezek pont úgy viselkednek, mint az app saját adói.Most nem vagyok a HTPCm közelében, azért írom le ilyen körülményesen a konkrét fájlnevek és elérési utak megadása helyett.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26875 üzenetére
A http://www.rad.io/ oldalon lévő elérhetőségen lehet bejelenteni új adókat.
A futó program kijelzése nálam sem volt jó Yatsee-ban, de ezt az összefüggést nem ismertem fel. Ha rájössz valamire, oszd meg légy szíves.
Már rég csináltam, de úgy rémlik, hogy custom station-ök esetén több URL-t is meg kell adni, az egyik talán az ikoné. Az XBMC GUI-ban adtad hozzá az adókat vagy a konfig fájlt szerkesztgeted? .strm kiterjesztésre nem is emlékszem...
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26819 üzenetére
1. A Yatseenál jobbat nem találsz.
2. Az XBMC kedvenceket szerintem egyik távirányító app sem látja.
3. A Yatseenak van saját kedvenc menüje, ott bármit hozzáadhatsz, pl a kedvenc rádió adóidat vagy zenéket.
4. A radio addon-ban magad is hozzáadhatsz online rádiókat, vagy ha veszed a fáradságot írsz az üzemeltetőnek és pár adat megadása után felveszik a javasolt adókat. Működik, én már 3 adót is berakattam.5. Ha nem csak kérdeznél, hanem olvasnál is, akkor megtalálnád a válaszokat #26734
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
schferenc77 #26804 üzenetére
Szép remények.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #26804 üzenetére
Valami ötlet erre?
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26731 üzenetére
Most lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha a kedvencek az nem XBMC szolgáltatás, hanem a skin tudása. (nyugodtan javítsatok ki ha tévedek) és emiatt a kedvencek nem is látszik a Yatseeban, sem egyéb távvezérlő alkalmazásban.
Viszont a Yatseen belül bármelyik rádió állomást hozzáadhatod a kedvencekhez, és akkor ott lesz a csillag gomb alatt. Persze ez is lokális, azaz minden egyes telefonon be kell állítani.
Ha minden jól megy a radio app My stations folderét is be tudod állítani Yatsee kedvencként, és annak a tartalmát pedig már az XBMC-ből szerkesztgetheted.A Yatsee-nál jobb appot úgysem fogsz találni, még csak megközelítően olyan jót se.
-
slashing
senior tag
válasz
schferenc77 #26383 üzenetére
Jelszavazásnál nálam eddig csak próba szintjén a legjobb változat az volt hogy két profilt létrehoztam valamelyik fájlt írásvédetté kellett tenni ahhoz hogy mindig a Master user-el induljon a rendszer(ne a legutóbb használttal). Így ugye mindig azzal indult amit bárki használhat viszont a profil választásnál kért egy jelszót....
Lehet volt már erről szó régebben aki még emlékszik megoszthatná melyik fájlt kellett írásvédetté tenni....
-
FishAir
senior tag
válasz
Itt olvashatsz, hogy mit hogyan kell elnevezni.
A Star Wars-os "problémádra" itt találsz választ.
A Váratlan Utazás az egy sorozat.
A testre szabhatóságra pedig az aeon nox-ot ajánlanám.
A jelszó ügyet inkább file rendszer szinten oldanám meg. Legegyszerűbb pl, ha van NAS-od, mindent NFS hozzáféréssel engedélyezel, amihez jelszót akarsz, azt meg samba-val. De vannak valamiféle profilok is XBMC-ben, még nem próbáltam. -
canniball
nagyúr
válasz
A SW-oknak a filmek mappán belül csinálj egy SW collection mappát és abba tedd őket, akkor gyűjteményként (mappaként/egy borítóként) fog megjelenni a filmek között.
A sorozatokat ne a filmek mappába tedd hanem készíts mellé egy sorozatok mappát és abba; az egyes sorozatokat nem kell évadonként külön mappázni csak legyen egyértelmű a fájlok neve (s01e01, s01e02, ..., s02e01, ... stb.). -
Warter
addikt
válasz
schferenc77 #25977 üzenetére
Ha testernél látszik és meg is szólal, akkor működnie kéne. De az, hogy az usb-nél látszik még nem jelent semmit. Ott, ha jól rémlik alapból "felismer" mindent. Az, hogy több hang kimenet van, az az xbmc-nek nem szokott gondot okozni, csak ki kell választani a megfelelőt.
-
LógaGéza
veterán
válasz
schferenc77 #25978 üzenetére
Elvileg a sebesség, hogy USB 1.1, vagy 2.0-n menjen. Ha valakinek nem ismeri fel a rendszere, akkor próbálkozhat a másikkal. Egy próbát megér az OTG is, nem veszitesz semmit vele.
-
Warter
addikt
válasz
schferenc77 #25974 üzenetére
És van azon az andridos lejátszón driver a xonarodhoz? Mert ha nincs, akkor kár erőlködés, soha az életben nem fog megszólalni. Ha lenne, akkor látszódnia kéne az xbmc-ben is, ki kéne tudnod választani.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #25973 üzenetére
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #25918 üzenetére
Sziasztok!
Az mitől van, hogy az XBMC-ben az audio beállításoknál nem jelenik meg, hogy analóg, vagy hdmi legyen a kimenet?
Nekem most így néz ki a Beállítások/Rendszer/Audió rész:Egy Xonar U7 USB-s hangkártyát próbálnék életre kelteni, de azt sem tudom, működik-e? Egy Android-os mini PC-ra van dugva a Xonar, és HDMI-n a képernyőre. Az érdekes jelenség az, hogy a Xonarnak a hangerőgombját tekere a TV hangerejét állítom, ugyanakkor a Xonarba dugott fejhallgatón nem szólal meg a hang (pedig a xonar led-je jelzi, hogy az az aktív kimenet). Tehát mintha két hangeszközként érzékelné az Android a HDMI-s TV-t és a Xonart. Hogyan tudom beállítani, hogy csak az USB-s xonart tekintse hangeszköznek?
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #25918 üzenetére
Igen, pontosan arra. Amíg ott nem jelenik meg valami, addig nem fog hang kijönni a HDMI-n. Driver probléma.
Gondolom az audio output device sorban is csak egy lehetőséged van, az analóg kimenet.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #25916 üzenetére
Az XBMC rendszer hangbeállításainál a passtrough résznél nem azt az eszközt látod/választod, ami fogadja a hangot (erősítő, TV, soundbar), hanem a HW eszközt, amin ki akarod küldeni a hangot. Ha pl van optikai és HDMI kimenet a HTPC-n, akkor ezek között tudsz választani.
Ha ott nincs semmi, akkor szerintem hiányzik valami driver a HDMI hangkimenethez.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #25719 üzenetére
Nem tudom hogyan áll az XBMC. Hiába van sok mag és HW-es gyorsítás, ha SW ezeket nem használja.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #25717 üzenetére
A BT hangszóró egyszerűen működik, mint a facsipesz. Amint csatlakozik az eszköz, akkor a belső hangszóró helyett arra küldi a hangot az android. Az alkalmazásoknak nem is kell tudniuk róla. Viszont ez mind csak sztereó hang.
Én inkább a kép miatt aggódnék, hogy nem lesz-e akadás az androidon.
-
canniball
nagyúr
válasz
schferenc77 #25715 üzenetére
Jól sejted.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #25712 üzenetére
Ha mindig ugyanazt az audio kimenetet akarod használni, az kifejezetten jó. A gond ott kezdődik, ha többet is akarsz felváltva használni.
Az XBMC remote-ot felejtsd el gyorsan. Yatse-t kell használni helyette, ami sokkal többet tud. A filmeket is el tudod indítani telefonról. Ugyanúgy tudsz böngészni köztük mint a TV-n: cím, műfaj, tartalom, borító, mindent látsz. Csak emiatt nem kell bill+egér.
-
válasz
schferenc77 #25712 üzenetére
Igazabol nem ertem a kerdest. Ha tenyleg csak annyit akarsz, hogy mindig a hangkartyan jojjon a hang, azzal nincs semmi gond, beallitod XBMC-ben, hogy a hangkatyan szoljon, ennyi.
Ha mast szeretnel, akkor viszont nem tudom, hogy mit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest