- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
bnorci71 #56761 üzenetére
Részben azért, mert számomra sokkal egyszerűbb, ha elindítok egy alacsony fogyasztású számítógépet, amire egyszerűen fel van csatolva a NAS-om megfelelő mappája, 2 kattintás. és a VLC megoldja a többit. A másik, hogy a PC-re van egy külső DAC is kötve, ami meg erősítőre. A TV hangja este, csendben OK, de nagyon nem szeretnék azon filmet hallgatni. Igaz, mondjuk nem mélyedtem el ezeknek az általad felsorolt programoknak a lelkivilágában, de nem hinném, hogy annyi extrát adnának, ami engem érdekel. Katalogizálás, borítók, egyéb infók a filmekről, stb. nem hoznak lázba.
Patice
Igazából a G4600 is kielégítően működik, mint médialejátszó, egyedül a HDR hiányzik a "képből". Mást nem tervezek csinálni az adott géppel. Annyi még a feladata, hogy fusson rajta egy Chrome, meg valami Commander, és a YT-ot tudjam nézni. Ez a jelenlegi Pentiumot sem erőlteti meg túlzottan. Persze értem, hogy miről beszélsz, de ennek a gépnek tényleg nem lenne más szerepe, a jelenleginek sincs. Szóval ezt figyelembe véve is azt mondod, hogy jobban megérné az i5? Ha nagyon lebutítjuk, 3 program van használva aktívan, Total Commander, VLC és a Chrome.
Tudsz esetleg valami forrást (az Intel ARK-on kívül), ahol esetleg jobban részletezik a 11th gen IGP-ket a procikban, és azok képességeit?
Csak mert olyan cikket találtam én is, ahol leírják, hogy ha pl. nem dual channel módban használod a RAM-ot az adott gépben (mondjuk az i5-ös NUC-ban), akkor az is UHD IGP-ként fog viselkedni. Viszont az i3-al szerelt is alkalmas DC-re, csak kérdés, hogy az IGP ezt ennél figyelembe veszi e, vagy annak tök mindegy, és mindenképp UHD-ként működik. És persze mindezt kihegyezve a videólejátszási képességekre. Mert gaming cikk, videó, stb. van dögivel, de amik a videós képességekre vonatkozik, arról nem sok mindent találtam...Gombinyó
Én is így gondolom, és mint írtam, hasonlóan is használom. Igaz, nem hiszek a térhatású hangban, nekem csak egy 2.1 rendszerem van hozzá, de azzal teljesen elégedett vagyok, nem is kell több.Balerik
Nem, ha meglesz a NUC, a Shuttle megy az apróra. Nincs szükségem szerverre. -
Gombinyó
őstag
válasz
bnorci71 #56761 üzenetére
A HDR-el semmi gond Windowson, a DV nem megoldott.
A tv-k lejátszója még mindig nincs fasorban se egy hálózati lejátszótól vagy HTPC-től. Már ott bukik a dolog, ha van otthon egy valamire való házimozi rendszer. Legalább is én nem találkoztam még olyan TV-vel, ami tud DTS-HD vagy TrueHD bitstreamet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Assetto Corsa EVO
- Formula-1
- Szemüveges topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Lexus, Toyota topik
- ASUS routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP9TFAXXH) LÉZER TV ! ÓRÁS HIGH TECH MOZI !!AKCIÓ! 350CM !!!
- Eladó hordozható hangfalak, Sony, JBL!
- SAMSUNG (QE65QN90BAT) 165CM NEO Q-LED SMART! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90FAT) 190CM 4K NEO QLED SMART 165HZ 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest