- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
icecube23 #46979 üzenetére
Az eredeti kérdésedre is válaszolva:
A HTPC-d már jelenleg is alkalmas 4k videók lejátszására és most szerintem felesleges fejlesztésen gondolkodnod. Intel SkyLake procid IGP-je már elég sokféle videóval megbirkózik, az utódja (Kaby Lake) is ebbe a foglalatba (1151) illik és nagy valószínűséggel a következő generáció (Coffee Lake) is még ilyen lesz, csak az alaplap UEFI-jét kell majd frissíteni, hogy kezelni tudja majd ezeket.
HDR driveres támogatás Kaby Lake-től van Win10 OP rendszeren, VGA-n nem tudom hogy megy ez.
(#46980) djpundro:
1. Nem tudom megmondani, hogy a két gép milyen képet ad, csak találgatni tudnánk - szóval lutri. Egy biztos: Win10 vagy Linux alapokon korrekt képet kaphatsz ezzel a NUC-kal. A lemezkezelés tud dönteni abban, hogy szükséged van-e z UHD BD lejátszóra, vagy sem.
2. A linkelt teszt alapján akár elég egy 4 GB 1866 MHz RAM is. Itt elérhető választék és ár alapján döntenék, hogy mennyi fér bele a keretbe.
3. Szerintem bőven elég a 120-as SanDisk is. A limitáló tényező ez esetben úgy is inkább a proci lesz induláskor, nem az SSD sebessége. Működés közben meg nem igazán lesz gondod a gyors mappanavigálásnál sem, mert elég gyorsan be fogja tudni tölteni a borítóképeket erről is.
Sőt, ha csak HTPC lesz, és nem kell fájlt tárolni, akkor akár kisebb SSD is elég. Így több maradhat RAM-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- Formula-1
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest