Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pupasz
csendes tag
válasz
Digger
üzenetére
Én ezt a gyerekre "korlátozós" feladatot a következő favágó módszerrel oldottam meg:
Nemes egyszerűséggel csináltam egy mappát, amiben a Neki szánt mesék, filmek vannak.
Csináltam egy plusz felhasználót az XBMC-ben jelszó nélkül. Ott megadtam az előbbi mappát forrásnak.
Innentől kezdve csak azokat látja, amik ott találhatóak.A saját (immár jelszavas) felhasználómnak meg plusz forrásként megadtam az előbbi mappát. Így én is nézhetem a tuti rajzfilmeket

Tudom nem túl kifinomult, de nekem bevált.
-
zsigus
őstag
válasz
Digger
üzenetére
"Hogyan tudnám kitakarítani a C: meghajtón levő tartalmat a médiatárból, mert így elég sok film kétszer van meg?"
Ha nincs szükséged egy filmre sem a C: meghajtón lévők közül akkor töröld a forrásmappát a Videók/Fájlok részen, és az összes film törlődni fog a médiatárból ami abból a mappából lett felvéve.
"Van valami megoldás arra, hogy a filmjeimet két logikai csoportra osszam?"
Intelligens lejátszási lista. Videók -> Lejátszáslisták -> Új intelligens lejátszási lista
Megadod szabálynak a megfelelő korhatárt (magyarnál= egyenlő: 12, egyenlő 6)
És így elvileg csak azt listázza ki amik megfelelnek a kitételeknek. Ha nem gyári témát használsz akkor pedig ki tudod tenni a főmenübe a lejátszáslistát: hozzáadás a kedvencekhez -> a téma beállításainál egyéni menüpont létrehozása -> kedvencekből (vagy ha jól emlékszem itt ki lehet választani lejátszásilitsákat is) -> kiválasztod a lejátszáslistát és adsz neki egy megfelelő nevet (pl. Gyerekek), és így a főmenüből elérheted a gyerekeknek szóló filmeket úgy mintha a Filmek menüpontba mennél bele.
Az a gáz ezzel, hogy ha nincs kitöltve a korhatár a filmnél (a porton) akkor is elvileg nem listázza ki a gyerekeknek szóló filmeket, ha pedig olyan szabályt adsz meg, hogy "12 éves korhatárig" akkor pedig szerintem kilistázza az összes filmet aminél nincs kitöltve a korhatár (bár nem próbáltam) mert elvileg a 0 is kisebb mint a 12, tehát lehet, hogy olyan film is szerepelni fog a listán ami a gyerekeknek nem való.
Vagy esetleg műfajra is lehet szűrni, de sajnos az sincs mindig kitöltve a filmeknél (tapasztalat).
Viszont ha foglalkozol vele egy kicsit, és kitöltögeted az NFO-kat (amit tudsz exportálni a beállításokban) akkor megoldható mindkét módszer.
sb megelőzött.

-
sb
veterán
válasz
Digger
üzenetére
System/Settings/Video/Library-ben van a médiatár tisztítás. Vagy egér jobb gombra is előjön bármilyen filmen nyomva.
Viszont csak olyat töröl a médiatárból ami már eleve törölve van file szinten, így előbb a C-ről le kellene irtani. (amúgy is tanácsos, ha nem akarod duplikálva tartani). Vagy az egész C meghajtós könyvtárat ki kell venni a médiatárból.
A másik kérdésedre: Én is filterelek hasonlóan. Nekem három filterelt médiatár gombom van: filmek, archív és mesék. Ebből most a filmek, mesék érdekes. Az egyikben megadtam filternek a típus = "animation"-t a másikban pedig <>"animation"-t, így az összes rajzfilm amit ilyen típussal ismer fel a scraper a mesék közé kerül, a többi pedig a filmek menüpont alá. Ha jól rémlik akkor a korhatári besorolásra is lehet filtert tenni, neked az lenne a megfelelő gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED monitor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- DUNE médialejátszók topicja
- RENNSPORT
- Elektromos autók - motorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Akciókamerák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- PlayStation 3
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Bontatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest