Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pupasz

csendes tag

válasz Digger #20369 üzenetére

Én ezt a gyerekre "korlátozós" feladatot a következő favágó módszerrel oldottam meg:

Nemes egyszerűséggel csináltam egy mappát, amiben a Neki szánt mesék, filmek vannak.
    Csináltam egy plusz felhasználót az XBMC-ben jelszó nélkül. Ott megadtam az előbbi mappát forrásnak.
    Innentől kezdve csak azokat látja, amik ott találhatóak.

A saját (immár jelszavas) felhasználómnak meg plusz forrásként megadtam az előbbi mappát. Így én is nézhetem a tuti rajzfilmeket ;)

Tudom nem túl kifinomult, de nekem bevált.

• zsigus

őstag

"Hogyan tudnám kitakarítani a C: meghajtón levő tartalmat a médiatárból, mert így elég sok film kétszer van meg?"

Ha nincs szükséged egy filmre sem a C: meghajtón lévők közül akkor töröld a forrásmappát a Videók/Fájlok részen, és az összes film törlődni fog a médiatárból ami abból a mappából lett felvéve.

"Van valami megoldás arra, hogy a filmjeimet két logikai csoportra osszam?"

Intelligens lejátszási lista. Videók -> Lejátszáslisták -> Új intelligens lejátszási lista

Megadod szabálynak a megfelelő korhatárt (magyarnál= egyenlő: 12, egyenlő 6)

És így elvileg csak azt listázza ki amik megfelelnek a kitételeknek. Ha nem gyári témát használsz akkor pedig ki tudod tenni a főmenübe a lejátszáslistát: hozzáadás a kedvencekhez -> a téma beállításainál egyéni menüpont létrehozása -> kedvencekből (vagy ha jól emlékszem itt ki lehet választani lejátszásilitsákat is) -> kiválasztod a lejátszáslistát és adsz neki egy megfelelő nevet (pl. Gyerekek), és így a főmenüből elérheted a gyerekeknek szóló filmeket úgy mintha a Filmek menüpontba mennél bele.

Az a gáz ezzel, hogy ha nincs kitöltve a korhatár a filmnél (a porton) akkor is elvileg nem listázza ki a gyerekeknek szóló filmeket, ha pedig olyan szabályt adsz meg, hogy "12 éves korhatárig" akkor pedig szerintem kilistázza az összes filmet aminél nincs kitöltve a korhatár (bár nem próbáltam) mert elvileg a 0 is kisebb mint a 12, tehát lehet, hogy olyan film is szerepelni fog a listán ami a gyerekeknek nem való.

Vagy esetleg műfajra is lehet szűrni, de sajnos az sincs mindig kitöltve a filmeknél (tapasztalat).

Viszont ha foglalkozol vele egy kicsit, és kitöltögeted az NFO-kat (amit tudsz exportálni a beállításokban) akkor megoldható mindkét módszer.

sb megelőzött. :)

• sb

veterán

System/Settings/Video/Library-ben van a médiatár tisztítás. Vagy egér jobb gombra is előjön bármilyen filmen nyomva.

Viszont csak olyat töröl a médiatárból ami már eleve törölve van file szinten, így előbb a C-ről le kellene irtani. (amúgy is tanácsos, ha nem akarod duplikálva tartani). Vagy az egész C meghajtós könyvtárat ki kell venni a médiatárból.

A másik kérdésedre: Én is filterelek hasonlóan. Nekem három filterelt médiatár gombom van: filmek, archív és mesék. Ebből most a filmek, mesék érdekes. Az egyikben megadtam filternek a típus = "animation"-t a másikban pedig <>"animation"-t, így az összes rajzfilm amit ilyen típussal ismer fel a scraper a mesék közé kerül, a többi pedig a filmek menüpont alá. Ha jól rémlik akkor a korhatári besorolásra is lehet filtert tenni, neked az lenne a megfelelő gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák