Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz gbors #18840 üzenetére

Aludni nem. Nálam kizárólag HTPC feladatokat töltenek be, némi NAS funkcióval, legalábbis egyelőre. Az előttem szóló minden leírt vele kapcsolatban, amiért megéri a plusz befektetést a Trinity, ráadásul nálad némi játék is szóba kerülhet. A gond inkább az FM2 ITX alaplap ellátottság, nagyon gyér a választék. Mikor vettem, pont kifutott az MSI ITX FM2 lapja, így kénytelen voltam az Asrock mellett dönteni, annak ellenére, hogy voltak panaszok rá, nem is kevés, de ha nincs extrém terhelés, akkor bírnia kell a strapát. Végül nem bántam meg, mert az Asrock segédprogijával brutál gyors hálózati elérésem-másolásom van. Ha bármi gond lenne vele, ott van az Asrock FM2A85X-ITX, erre tudok cserélni. Sokan várják ezt a lapot.

Micro ATX olcsóbb és tágabb a választék, ha nem fontos a kisebb ház, érdemes elgondolkodni rajta.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz gbors #18840 üzenetére

Az XOP-t már most használják a transzkódoló programok. Médialejátszásnál a VLC számottevően gyorsabban dolgozik a Llanó-nál. Ezt az IOMMU teszi lehetővé, mert az adatokat a processzor memóriájából eléri az IGP, vagyis nem kell átmásolni. Többek között az OpenCL-es VLC De-Noise filter ebből sokat profitál. Trinity-n gyorsabb, mint a Llano és a Brazos rendszereken. A többi hardveren ez nincs engedélyezve, így ott csak a CPU-s kód él, az jóval lassabb. Mindenképp érdemes a modernebb hardver felé menni, mert az AMD a Fusion Fund keretében milliókat szór a fejlesztőknek, és főleg olyan dolgokra, amelyek az új hardvereken használhatók ki. A VLC-ből és a WinZipből is láthatod, hogy az se baj, ha nem fut egyáltalán, vagy nem fut normálisan a konkurens hardvereken. Egyszerűen jól jön az AMD pénze.
    De amúgy nem rossz a Llano sem csak a Trinity jóval többet tud, és ezt ki is használják a multimédiás programok. Casual gaming mellett nem kérdés, hogy a Trinity jobb. Egyszerűen érezhetően gyorsabb az IGP.

A Llano processzora főleg szintetikus alkalmazásokban gyorsabb. A gyakorlatban a Trinity processzormagja előnyre tesz szert a magasabb órajel miatt, plusz két szál között meg van osztva a cache.

Új hozzászólás Aktív témák