Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem CEC lesz a hiba. Ha jól tudom neki nem is CEC képes a HTPC-je.
-
Celtis
veterán
válasz
KRISSTUS
üzenetére
Pontosan érted az alaplapod CEC képességét.
Én mindkét HTPC-mhez vettem CEC adaptert, ráadásul a külsőt, és azt mondom nagyon megérte. Volt légegerem, de a CEC sokkal profibb, annak ellenére is, hogy pl. nincs billentyűzet a karakterek bevitelére.
Szerintem sokkal elegánsabb, hogy nincs két távirányító, csak a TV-jé.
Például ezzel a távirányítóval vezérlem a TV-t, HTPC-t erősítőt
beleértve a ki- és bekapcsolását is a készülékeknek. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
NAS-ról? A cache növelés nem fog segíteni. A Kodiban problémás a samba implementáció. Helyette fel kell mountolni a hálózati meghajtót az oprendszerben.
-
Celtis
veterán
Szerintem mindenképpen két külön eszközben gondolkodj. Egy NAS és egy médialejátszó. Ha van HDD-d, akár vehetsz használtan is egy NAS-t, médialejátszónak meg egy s905x box Libreeleccel. Így benne vagy a keretben és elég majdnem mindent lefedtél.
A web böngésző és a kép tükrözés a problémás, főleg az utóbbi.
-
Celtis
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
Én a daemon-t mindig a settings.json fájl módosításával konfigurálom (fontos, hogy ilyenkor le legyen állítva a daemon). Másfelől előbb a PC-dről érd el a daemon GUI-t, utána játssz a kliens addonnal. Ha egyszerre kettőt telepítesz a fene tudja melyikben van a hiba.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Nincs rajta SPDIF header.
Viszont van optikai kimenet, ami hasonló TTL jelszinttel van hajtva (van egy LED az aljzatban). Erről le lehet lopni a jelet és pár alkatrészen keresztül kivezetni. Tudom, hogy 100 emberből egy ha hajlik rá, de kis forrasztgatással megoldható a koax kimenet. Én már csináltam ilyet, igaz az egy beltéri egység volt. Némi info.
Amúgy én is USB-vel oldanám meg.
-
Celtis
veterán
válasz
Meglivorn
üzenetére
Ez itt a reklám helye.
A Libreelec ugyanazt a Kodi-t tartalmazza. Az adatbázis áthozható, a FLIRC beállítása sem lehet bonyolult.
A Libreelec végtelenül egyszerű. Ingyenes, jogtiszta. Semmilyen Linux ismeretet nem igényel. Percek alatt telepíthető, gyors, stabil, nagyon kis erőforrás igényű. Akár egy pendrivera is telepíthető. Nem kell soha driverekkel bajlódnod.
Természetesen windowsos gépen tárolt filmeket is le tudsz vele játszani hálózaton keresztül. -
Celtis
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Ha esetleg zenét hallgatsz, akkor a képernyővédő okozhat ilyet, de filmezés közben nem mehet el a kép.
Talán a leggyorsabb, ha megnézed a logot. Lépj be SSH-n és add ki ezt a parancsottail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log
(remélem nem írtam el)
Ez folyamatosan logol a képernyőre. Amikor jelentkezik a hiba, nézd meg az utolsó sorokat. -
Celtis
veterán
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Ez inkább windows hülyeség lesz mint AMD.
-
Celtis
veterán
válasz
hódmaci
üzenetére
PVR backend és oprendszer függő lesz a tuner kompatibilitás, de szerintem DVB-T esetén nem nagyon lehet mellélőni.
Nem tudom mire használod még a gépet, de ha csak HTPC Kodival, akkor érdemes lehet egy Linuxban elgondolkodni az egyszerűsítés kedvéért. Mondjuk egy Libreelec. -
Celtis
veterán
válasz
hódmaci
üzenetére
Persze, simán megy. Kiválasztasz egy backendet pl. Tvheadend, egy kompatibilis tunert, felteszed az oscam addont meg egy kártyaolvasót teszel rá. Évek óta műholdazom Kodival, de sajnos sem DVB-t tunerrel sem kártyaolvasóval nincs tapasztalatom, ezekben nem tudok konkrét tippet adni.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Az valóban linux gond.
Meg lehet próbálni olyan buildet telepíteni, ami többféle tunert támogat. -
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Az az izé alapvetően egy Kodi. Egységsugarú felhasználónak nem is kell tudnia, hogy alatta egy kiherélt Linux van.
-
Celtis
veterán
válasz
_Smooth
üzenetére
A CE-et nem használom, arról nem tudok nyilatkozni. Viszont ilyen film duplikálás nálam nem fordult elő. Illetve akkor fordul elő, ha a forrás is duplikálva van. Biztos vagyok benne, hogy a probléma nálad van.
Mielőtt törlöd a duplikált filmeket, nézz utána, hogy milyen elérési úton melyik forrásban találja. Lehet, hogy a logokat is olvasni kell.Ha egy film többször is látszik, akkor pedig a wacthedlist hibás működésén sem csodálkozom.
-
Celtis
veterán
válasz
megema
üzenetére
Igen, valószínűleg a képarányra nem csinál ilyet a TV.
Amit mondani akartam, az csak annyi, hogy mielőtt a Kodiban a kép kalibrációhoz nyúlunk, előtte ellenőrizzük a TV beállításait. Még akkor is, ha a menühöz mindent beállítottunk, de a filmet elindítva valami nem stimmel.
Csak a legvégső esetben szabad a Kodiban a pixel arányhoz nyúlni.Utólag visszaolvasva, pont azt csináltad,amire utalni szerettem volna. Először úgy értettem, hogy minden képfrissítésnél elállítottad a pixelarányt a Kodiban, hogy jó legyen a kép. Valójában valamiért a Kodi állította el 1:1-ről, és te csak visszaállítottad. Ez így teljesen korrekt.
-
Celtis
veterán
válasz
megema
üzenetére
Az, hogy egyik TV-n sem lehet ilyet, cáfolnám, mivel már futottam bele ilyen problémába. Nem úgy kell elképzelni, hogy a TV-n menüből kiválasztod a bementi módokat és a hozzájuk tartozó beállításokat, csak egyszerűen a TV tárolja a különböző bemeneti módoknál az egyes beállításokat, ahogy a különböző bemeneteknek is lehetnek eltérő beállításaik.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Nekem 8-as Libreelec-kel elég jól megy a sleep/wake up CEC-en.
AMD-n van egy hang probléma ugyan (linux kernel hiba), de van rá workaround. A kodi /storage/.config/sleep.d/folderbe lehet scriptet tenni, ami altatáskor/ébresztéskor fut, és helyreteszi a dolgokat.A helyes felbontást pl. szépen rá lehet erőltetni.
-
Celtis
veterán
válasz
generic
üzenetére
Ez egy szerver. Vagy a web interfészén vagy a gépedre telepített transmission remote GUI alkalmazással tudod kezelni.
Ha jól tudom a 9091-es porton figyel. A böngészőbe beírod a "htpc ip címe:9091" -et.
Viszont a konfig fájlt legalábbis át kell nézni, hogy helyes legyen megadva a letöltési mappa. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
bnorci71
üzenetére
Ha telepíted az LE-t akkor közvetlenül egy Kodi-t kapsz, vagyis egy cél HTPC-t. Samba, DLNA ennek része, csak be kell kattintani. A médiatárban lévő filmeket DLNA-n megosztja.
A torrentkliens macerás egy picit, mert előbb telepíteni kell a thoradia repot. (Kiegészítők/ telepítés zip fájlból..)
Utána ebből a repóból lehet telepíteni a Transmissiont (Kiegészítők/telepítés tárolóhelyből/Thoradia..)
A transmission konfig fájlt kell kézzel kicsit testreszabni. Ennyi. -
Celtis
veterán
válasz
Patice
üzenetére
Az NFS is egy workaround. Ha jól tudom csak a Kodiban lévő SMB-vel van gond.
Nem azt jelenti, hogy soha semmilyen körülmények között nem működik, ne is írja senki, hogy neki jó. Csak annak szól a kommentem, aki szívóágra került ezzel a problémával. Én egy haveromnál küzdöttem hónapokon át.
-
Celtis
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem tudom miért említed a forrasztást, nem utaltam ilyesmire. Arra sem, hogy valami gyorsan változó kontakhiba lenne. Jó esetben csak egy új csatit kell nyomni a kábel végére és jó lesz Ispynél minden.
Te milyen "hibázgatást" láttál? Elvesző ping vagy mi?
-
Celtis
veterán
válasz
dunkel
üzenetére
Így van, 100mbps bőven elég fullHD-ra, de nem a Kodi samba implementációjával.
Sajnos amiatt, hogy a NAS gigabiten ad, de a HTPC csak 100-as, csomagvesztések történnek a routerben lévő switchen. Persze a tcp protokollnak ezt szépen ki kéne simítania. A valóságban mégsem ez történik, legalábbis LE-s Kodi alatt nem. Iszonyatosan be tud lassulni, és folyamatosan bufferel.Természetesen a megoldás a LAN kábel csatlakozók ellenőrzése, újrakrimpelése.
Az alábbiakat csak azért írom le, ha valakinek hasonló gondja van és nem tudja megoldani a gigabites kapcsolatot (pl, mert a HTPC-n csak 100 megás port van)Kétkedők kedvéért elmondom, hogy ugyanezen a gépen ugyanezzel a kábellel tökéletesen menne a lejátszás, ha hálózati megosztás helyett DLNA-n indítanánk el a filmet.
A másik lehetséges megoldás, hogy a Linuxban kell felmountolni a hálózati meghajtókat, és a nem a Kodi hálózati böngészőjéből kiválasztani. Így is teljesen meg lehet szabadulni a problémától.
Helyenként írják (még én is leírtam több helyen), hogy az advancedsetting cache buffer finomhangolása is megoldja a problémát. Valóban tud segíteni, de végül be kellett látnom, hogy ez nem ad végleges és stabil megoldást, csak a fentiek.
-
Celtis
veterán
Belépsz SSH-n és beütöd ezt a parancsot. NAS-on is, meg az LE-s gépen is.Főleg az utóbbi gyanús.
A kimenetben benne lesz a LAN port sebessége. Máshogy is ki lehet deríteni, de ez tűnt a legegyszerűbbnek.
Ez amolyan "van benzin az autóban?" jellegű ellenőrzés, mielőtt belebonyolódnál mélyebb hibakeresésbe. -
Celtis
veterán
Először is nézd meg, hogy gigabiten csatlakoznak-e az eszközök.
Szerintem az ethtool eth0 parancs működni fog a NAS_on és az LE-n is. Ha pl. rossz krimpelés miatt valamelyik ér nem érintkezik, akkor lehet, hogy csak 100 megán megy a LAN, és a Kodi gyatra Samba implementációja miatt bufferel.
Sokat szenvedtem már ilyennel. -
Celtis
veterán
válasz
windlord
üzenetére
Ha windowssal használod, akkor azért nem árt az a CPU. Ha nem megy 0-24-ben akkor pedig a fogyasztás sem hiszem, hogy vészes.
Én a hasonló gépemet egy QC5000ITX-re cseréltem anno. Ez ugyanazt tudja, de nálam Libreelec fut. Ez ugyan nem passzív, de a gyári hűtővel is tökéletesen halk. -
Celtis
veterán
Ilyesmiket lehet hekkelni:
Kodi action IDs
Kodi built in functions -
Celtis
veterán
Áááá, elírtam egy betűt. Persze, hogy <s> és nem <sr> Ez csak annyit jelent, hogy az s billenytű megnyomására mi történjen. Ezek szerint a Flirc micsoda "s" billentyűkódra fordítja le a kikapcsoló gombnyomást a távirányítón.
Viszont ha LE-t használsz, akkor működnie kellett volna a tail parancsnak abban a formában, ahogy írtam. Le is ellenőriztem. Na mindegy. A lényeg, hogy most jó.
-
Celtis
veterán
Ja, hogy the az s billentyűvel kapcsolsz ki...
Akkor ennek már jónak kell lennie. Tudod, Kodi restart kell hozzá.<keymap>
<global>
<keyboard>
<sr>ShutDown()</s>
</keyboard>
</global>
</keymap>Valamiért azt hittem Libreelec-et használsz. Oda jó a parancssor, de ügyesen megoldottad.
-
Celtis
veterán
Elég csúnya megoldás, főleg a 3 másodperc késleltetés miatt.
Nem tudom miért irtózik itt mindenki a logoktól mint a tűztől.Próbáld meg még, hogy az említett fájl tartalmát lecseréled erre. Most nézem, hogy csak elírtam legutóbb.
<keymap>
<global>
<keyboard>
<power>ShutDown()</power>
<sleep>ShutDown()</sleep>
</keyboard>
</global>
</keymap> -
Celtis
veterán
Fura.
Akkor segítened kell logolni, hogy milyen gombnyomást vesz a Kodi.- A beállítások/Rendszer/Naplózásban kapcsold be a naplózást. (Képernyő bal felső részén mindenféle futó számok jelenek meg)
- Lépj be SSH-n és add ki ezt a parancsot: tail /storage/.kodi/temp/kodi.log -f
- A TV-n lépj ki a főmenübe
- Közben SSH-n látnod kell, hogy mindenféle sorok íródnak ki. Várj egy kicsit amíg elcsendesül ez.
- Nyomd meg a Power gombot a távirányítón.
- Másold ide be a sorokat, amik az SSH ablakban megjelentek a gombnyomás után.- Ezután kiléphetsz SSH-ból és a logolást is kikapcsolhatod.
-
Celtis
veterán
Át kell definiálni a power gombnyomáshoz tartozó műveletet. Ehhez hozzál létre egy remote.xml fájlt a Userdata/keymaps folderben (hálózaton keresztül eléred.)
Ez legyen a tartalma.<keymap>
<Global>
<remote>
<power>ShutDown</power>
</remote>
</Global>
</keymap>Újraindítás után elvileg a power gombra le fog állni a PC. Csak elvileg, mert nem próbáltam ki.
-
Celtis
veterán
válasz
róland
üzenetére
Nos, sikerült megnézni a logokat?
Pont tegnap volt alkalmam látni egy olyan rendszert, ahol az IP szűrés miatt nem engedet be a Tvheadend szerver a klienst. Nálad valószínűleg nem ez a gond, mert "hozzáférés megtagadva" jellegű hibaüzenetet kaptam és nem a streammel volt gond. Még a csatornalistát sem lehet így letölteni.
-
Celtis
veterán
válasz
róland
üzenetére
Elvileg működnie kell, gyakorlatilag meg semmit nem tududnk a rendszeredről, tehát nem fogsz ésszerű magyarázatot kapni. Nulladik lépésként a Kodi (debug bekapcsolással) és a Tvheadend backend logjait megnézted?
BTW, a tvheadend két portot használ http:9981 és htsp:9982.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Az durva lenne, ha a hibás cuccot köteles lennél megtartani. Szerintem te a sérülésmentesre gondolsz.
Elállni indoklás nélkül lehet, ha elégedetlen vagy a termékkel.Ha be sem kapcsol, naná, hogy elégedetlen vagy. -
Celtis
veterán
válasz
Prosectura2
üzenetére
Nekem a v17 RC4-re még simán felment.
-
Celtis
veterán
válasz
Patice
üzenetére
Iróniának szántam, de ezek szerint igencsak földhözragadt a fantáziám.
Komolyra véve, én legfeljebb annyit csinálnék, hogy a NAS-t minél messzebb raknám a hifi-től, hogy a hangja véletlenül se zavarja a műélvezetet. Persze aki 100k-ért csak egy DC tápot vesz, az nyilván nem szeretné ha a pincébe vagy a gardrób szekrényben vagy egyéb láthatatlan helyre lenne eldugva.
A többiről nem nyilvánítok véleményt. Aki hallani akarja a különbséget az hallani fogja. -
Celtis
veterán
válasz
funkmester
üzenetére
Amellett, hogy természetesen optimalizálni kell a NAS szoftverét, feltétlenül lineáris tápegységet javaslok a NAS-hoz, és még akkor sem mindegy, hogy hogyan dugod a konnektorba. Meg kell hallgatni és szükség szerint átforgatni, ahogy jobban szól. Az gondolom természetes, hogy a LAN patch kábeleket bejáratod és NAS-t tüskékre állítod.

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G29 SE Driving Force PC/PS4/PS5
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
beleértve a ki- és bekapcsolását is a készülékeknek.