Új hozzászólás Aktív témák

• Donki Hóte

veterán

Nekem kimaradt a C64 (meg a Sinclair, meg a hasonlók). Mikor kezdtek elterjedni, akkor már "láttam számítógépet", már mérnökként dolgoztam és a cégnél DEC PDP-11 koppintások (talán TPA 11/440?) gépek működtek. Nem voltam programozó, csak erős felhaszálóként használtam a gépet.

Amikor jött a C64, akkor érdekes módon nem fogott meg, se a játékélmény, se az egyéb használat se vonzott.

1988-ban jött a világútlevél, mindenki hozta Ausztriából a műszaki cuccokat, asszony kérdezte, hogy videómagnót, vagy Commodore gépet hozzunk, mondtam, hogy egyiket se, van valami IBM PC, vegyünk olyat :K

Pár forduló alatt összejött a használható komplett gép (128 kB azaz százhuszonnyolc kilobájt! RAM, 360 kB-os floppy, mono Hercules monitor), ez ma már nevetségesnek számít, de működött!

Ez volt életem egyik legjobb döntése, a másik meg az volt, én nem húztam az orromat a dBase adatbáziskezelőtől, hanem szépen ráálltam erre. Volt egy Clipper nevű fejlesztői környezet (gondolom, hogy most megint sokan húzzák az orrukat, merthát az tényleg nem éppen egy C, vagy Pascal komplexitású nyelv volt :U ), amivel a dBase, vagy FoxBase környezettől függetlenül önállóan működő adatbáziskezelő programokat lehetett írni.

A harmadik jó döntésem meg az volt, hogy láttam a jövőt a hálózati architektúrában, 1989-ben már össze tudtam rakni működő IBM PC hálózatokat (dedikált szerver géppel, ARCNet hálókártyákkal, Novell Netware szoftverrel). Az akkori melóhelyemen a teljes számítástechnikai főosztály csak lesett, hogy WTF ;]

Innentől kezdve - bár mint írtam, nem voltam programozó - ezzel kerestem a mazsolát a kalácsomba :R

Sajnos a negyedik döntésem már nem volt jó, kihagytam a nagy ziccert, amikor 1999 elején megkerestek, hogy menni kéne az USA-ba a hírhedt Y2K probléma megoldására verbuvált csapattal, akkor sajnos nemet mondtam. Pedig rendes munkavállalói vízumot intéztek a csapatnak, rendes fizetést adtak az embereknek (nem magyar, hanem USA viszonylatban rendes fizetéssel :K )

Nade mit akartam mondani? Ja, hogy nekem a C64 kimaradt :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés