Hirdetés

Aktív témák

• Tuib

aktív tag

Sokáig gondolkodtam, hozzászóljak-e egy abszolút szubjektív dologról szóló vitához, végül is a kis egom győzött, és megírom e sorokat:

Szóval, akik olvasták valamelyik zenei ajánlómat, vagy netán valamelyik hozzászólásomat a ''milyen zenét hallgatok'' topikban, az tudja, hogy jómagam abszolút az akusztikus zene híve vagyok, legyen az jazz, blues, world music, folk, stb... (és az eddigi reagálásokból úgy érzem, elég egyedül vagyok :) ) Előrebocsátom, hogy az alábbi vélemény szigorúan szvsz.

Mi is a gondom az elektronikus zenével. Egyetlen dolog: Nem érzem mögötte az embert, aki eljátsza, elénekli, átéli az adott darabot. Nem tudom, egyáltalán élvezte-e a zenélést, milyen hangulatban van, nem érzem, hogy koncentrál a játékra, figyeli a többieket, egy fonalon van-e velük. Nem érzem, milyen érzelmet tolmácsolna, mit szeretne mondani, nem látom a zene mögött az arcát. Ahogy ügyel minden hangnál, vagy épp elentétesen, vadul csapong. Nem érzem hangulatot, amit meg akart, és amit megteremtett. Szóval ez.

Ja, és igazából semmi gondom nincs a DJ-kel, csak mondjuk ne hasonlítgassuk őket Beethovenhez, ha lehet :)

Tuib

Aktív témák