Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Matthewus

őstag

válasz bbazsy #3822 üzenetére

Gyakorlat is szívás néha, legalábbis nekem. Pl órán simán megcsinálok olyan feladatokat, amiket később a ZH-n elrontok. Középszinten tanultam matekot, tanár se volt túl jó, most meg is van az eredménye. Pedig nem vagyok rossz matekból, inkább az a bajom, hogy van olyan anyagrész, amit értek és van olyan, amit nem nagyon. Én akikkel eddig beszéltem, mindenkinek jobban megy a matek, aki emelt szinten tanulta. Ebből vontam le ilyen következtetést. Nagy kedvencem azok a ZH-k amik nem azt kérik vissza, amit a gyakorlaton volt vagy pedig az előadásnak köze nincs a gyakorlathoz. Pl. közgáz, ami nekünk kötelező, mondta az előadó, hogy mindent elmond, amit kérdez a zhba. Na ez nem történt meg, kb 10%-nak lett meg a zh. Másik meg a számalap, a gyakhoz nem sok köze van az előadásnak. Egyedül a linalg és progalap előadás anyagát tudom hasznosítani gyakorlatokon, diszkrét matekból a gyakorlaton egyáltalán nem tudtam használni az előadás anyagát, meg kb. semmit nem értettem belőle. /Mutatja az is hogy 75% megbukott diszkrét matekból, ott nem csak velünk van a baj, hanem a tanárral is.../. Csak sajnos a magyar felsőoktatásnak nevezett diplomagyárban nem érdeke az senkinek, hogy jól megtanulj valamit, lényeg, hogy minél tovább maradj, hogy legyen miből állami támogatás. Meg továbbra is tanuljuk a felesleges dolgokat, jog meg közgáz, pedig reméltem, hogy nem kell már szarakodni ilyenekkel, elég volt 12 évig felesleges dolgokat tanulni. /kémia,biológia,földrajz,fizika. -> ezeket 6 éven keresztül és most kenhetem a hajamra..., + az irodalom és a történelem eltúlzott tanítása./ Nagy tanulási kedvvel vágtam neki az egyetemnek, valami újat vártam, de a lelkesedésem eltűnt az első félév után, ugyanaz a szar van a felsőoktatásban is, mint máshol. Lehet, hogy csak én látom rosszul a helyzetet, nekem ez a tapasztalatom, lehet, hogy túl hülye vagyok az egyetemhez, de velem nem baszik ki senki, akkor is megcsinálom, aztán elmegyek innen jó messzire, máshol is van szar de ott legalább nem ér a nyakadig max, a bokádig. /lehet hogy hülye a hasonlat, nem vagyok költő/. Lehet nem egyet érteni velem, értelmes gondolatokat elolvasom, sőt lehet, hogy meg is fogadok belőle dolgokat, de a "te hülye vagy bazz" stílusú kommentekre nem vagyok kíváncsi.

Új hozzászólás Aktív témák