- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz
miqlas
üzenetére
Itt a config file, amibe csak be kell emelni az egyedi színkódokat:
"A HUD színének egyedei módosítása:
Itt is be kell kapcsolni a hidden fileok mutatását, majd ezután mielőtt bármit módosítanánk, mindenképpen csináljunk egy mentést az eredeti fileról! A GraphicsConfigurationOverride.xml file tárolja a színbeállításokat, melyet az alábbi útvonalon értek el:
C:\Users\USER NAME\AppData\Local\Frontier Develeopments\Elite Dangerous\Options\Graphics\GraphicsConfigurationOverride.xml" -
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Holnap, hazai idő szerint 13 órakor jön a következő patch:
- Greetings Commanders! The following changes are expected in a patch on Tuesday (8 September) at 11:00 UCT.
- This patch brings the following fixes:
Crashes & stability
Fixed an issue when reading inbox messages in Supercruise caused the game to crash
Fleet Carriers
Fixed a bug causing delays and disconnections when entering a location with Fleet Carriers present Fixed a UI focus issue which allowed players to sell ships in the background while using Carrier Management
Mining
Stopped depleted motherlode asteroids from respawning when a player flies a Ship-Launched Fighter beyond it's maximum limit -
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
3 perc múlva kezdődik az esti Odyssey stream!
-
duvi
nagyúr
Holnap 13 órakor kezdődik az Odyssey stream:

-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Ha jól értem, akkor 18-án kedden jön a következő Odyssey bemutató.
-
duvi
nagyúr
válasz
miqlas
üzenetére
Annak ellenére, hogy valóban nem lehet leszállni a légkörös bolygókra, a Horizons tartalmilag többet nyújt, mint maga az alapjáték. Rendszeresen szokták akciózni (75%) és ilyenkor fillérekért behúzható. Az Odessey még ideális esetben is csak jövő első negyedévre várható, de az eddigi tapasztalatok alapján erre nem fogadnék
-
duvi
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
Ha pont annyi pénzed van, mint amennyi az alap Python, akkor ne vedd meg! Soha nem szabad alaphajót venni! Másrészt mindig maradjon pénzed biztosításra (lehetőleg 2 v 3 alkalomra való)! Ebben az esetben én is azt javaslom amit warcat is tanácsolt. Gyűjts még pénzt! A nerfelések ellenére még mindig a bányászat a legjövedelmezőbb megoldás. Hagyományos (lézeres) és új fajta core bányászat.
-
-
duvi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Colonia mérnökök abszolúte ráérnek a legvégén. Semmi különlegeset nem tudnak. Leginkább a pinelés miatt (minden mérnöknél csak 1 blueprintet lehet pinelni) szokták begyűjteni őket.
(#43454) mrzed
"Abban már nem vagyok biztos, hogy a neutronsztráda lényegesen rövidebb lenne időben, mint a hagyományos utazás."
Pedig egy jól engizett hajóval 2 óra alatt is oda lehet jutni a neutron sztrádán. -
duvi
nagyúr
válasz
fejesg2
üzenetére
Odaállítottam az időzítőt: FSD Injection
-
duvi
nagyúr
válasz
fejesg2
üzenetére
Itt a neutroncsillag útvonaltervezője. A boost pedig prémium üzemanyag szintetizálással működik.
-
duvi
nagyúr
válasz
fejesg2
üzenetére
Valóban ritkán éri meg ezeket elvállalni, de létezik a játékban "neutron sztráda" és FSD boost (spéci üzemanyag szintetizálásával), amivel rövid idő alatt hatalmas távolságokat lehet megtenni.
-
duvi
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
Szkenneld le a beugrási pontnál lévő Nav Beacont. Ezzel megkapod a teljes rendszer térképét. Másrészt erősen ajánlott egy fuel scoop beszerzése!
-
duvi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Tudtommal ennyi az össz hivatalos Odyssey infónk a Frontiertől:
- Elite Dangerous: Odyssey Announcement
- Community Update July 2020
Szerintem ez nem sok.
Persze lehetnek szivárgások és/vagy találgatások még. -
duvi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Az a baj, hogy sok minden elavult és hiányzik már az összefoglalóból.
Nem egyszerűek az angolok(Braben), szóval simán lehet, hogy nem vonják össze az alapjátékot a Horizonsal és jön az általad is felvázolt "kétféle bolygóraszállás". Eddig szinte semmi infót nem kaptunk az Odysseyről. Augusztus első hetére ígértek új információkat, de náluk érdemes mindent fenntartásokkal kezelni... -
duvi
nagyúr
válasz
orientcx
üzenetére
Szia ori!
Tegnap hivatalosan is benyújtottam a lemondásomat. Hamarosan intézkednek a modik a státuszom megszüntetéséről. Szerintem az Odysseyig (2021/Q1) nem is nagyon lesz szükség TG-re, mert ez idő alatt csak javítás és "balanszírozás" lesz. Az Odyssey érkezéséig nem is látom értelmét az új Összefoglalónak, mert akkor úgyis gyökeresen meg fog változni a játék. Addig is segíthettek(tünk) egymásnak a felmerülő kérdésekben és az újoncoknak. -
duvi
nagyúr
Nagyon köszönöm a kedves szavakat srácok!
Nagyszerű közösséget alkottok és büszke vagyok rá, hogy veletek lehettem. Természetesen a Ph tagságom marad és igyekszem továbbra is segíteni, de már jó ideje nem tudom kellő minőségben ellátni a feladatomat (lásd. elavult Téma Összefoglaló). -
duvi
nagyúr
Sziasztok!
Úgy alakult az életem, hogy le kell mondanom a Topikgazdai pozíciómról.
Ha lenne valaki, aki szívesen átvenné a stafétát, azt beajánlanám utódomnak!
Köszönöm az eddigi bizalmat és támogatást!
Mindenkinek további jó játékot kívánok!
Szerk:
Holnap délután jelentem be hivatalosan a lemondásomat a TG topikban. -
duvi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
"van game-breaking hiba a játékban?" Nincs. Most leginkább a bányászat balanszírozásával van gond, mert nem megy nekik a finomhangolás. Az itteni csapat jó része már régóta tolja (ezer órákról van szó) az ED-t és más szemmel tekintünk rá. Ha valaki most kezd bele és nem fekszik rá egyből a pénzgyártásra, annak hatalmas élmény lesz a játék
-
duvi
nagyúr
válasz
cabala1
üzenetére
Az a helyzet, hogy kb. másfél éve szétválasztották a fejlesztői csapatot két részre. A nagyobb létszámú profi társaságot ráállították az új DLC-re és a maradék kis létszámú gyengébb csapat dolgozik a patcheken és kisebb fejlesztéseken. Ezt tapasztaljuk meg kőkeményen a mindennapokban
-
duvi
nagyúr
A szerdán érkező Fleet Carriers Update - Patch 3 Notes
Újra nekifutnak: "An issue which allowed launching a fighter to restore sub-surface deposits on asteroids was fixed." -
duvi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Szia!
Üdv nálunk!
Én is hadilábon álltam a bill+egér kombóval. Csak az első 2 training küldit tudtam abszolválni, aztán feladtam és váltottam egy hotasra (Hotas X volt az első). Ezzel rövid gyakorlás után már sima ügy volt a repülés és a harc is. Persze nem kötelező a hotas és van akinek nagyon profin megy bill+egérrel is a játék. Sőt! A vérbeli PvP játékosok erre esküsznek a pontosabb célzás miatt. Kicsit gyakorold még így a repülést és próbáld saját ízlés alapján belőni az irányítást, de ha nem boldogulsz vele, akkor érdemes kipróbálni hotassal is!
Nem tudom, hogy ez mennyire aktuális - még régebben mentettem el -, de nézd meg, hátha megtetszik:
-
duvi
nagyúr
Szerdán jön a következő patch, hétfőn a patch notes...
"Greetings Commanders! A patch is coming on Wednesday next week (15 July) containing bug fixes. Patch notes are expected to be released on Monday." -
duvi
nagyúr
válasz
cabala1
üzenetére
A Beyondnál bevezetett új explo rendszernél történt egy - nem tervezett? - reset. Mi is onnan tudtuk meg, hogy az SSL-nél újra fel lehetett fedezni az eddig ismert rendszereinket, ráadásul first exploként is! Lehet, hogy ekkor történt ez a kavarodás, de ez csak egy tipp.
-
duvi
nagyúr
válasz
cabala1
üzenetére
Ha szűz rendszerekre vadászol, akkor érdemes a galaxis síkjától jóval feljebb vagy lejjebb menni és ott elindulni. Nem tudom az aktuális adatokat, de még mindig nem értük el az 1%-ot se a felfedezett rendszerekkel. Nem tudom, hogy ismered-e, ezért belinkelem a Galactic Mapping Project és a polygon oldalát, amik ezzel a témával foglalkoznak.
Érdekes, hogy a legtöbb pénzt azok a bolygók hozzák, ahol van terraformálható bolygó (2-3 millió/db.)
Ez szándékos a fejlesztők részéről és az explo "fizetéstáblázatban" jól látható a a különféle égitestek jövedelmezősége. -
duvi
nagyúr
Hétvégén kerül megrendezésre az idei Lavecon, igaz, most csak virtuális formában. Bővebb információk a rendezvényről.
-
duvi
nagyúr
Aki vadászni akar openben:
Can you catch Bruce and Stephen as they race 243LY to deliver Low Temperature Diamonds in open play? To watch the madness tune in tonight at 18:00 UTC on our Twitch Channel:https://www.twitch.tv/frontierdevelopments -
duvi
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
Amikor kiszednek, akkor meg kell nézni, hogy hozzád képest hol helyezkedik el a támadód és az ellenkező irányba kell boostolni. Ellenkező esetben Mass Lockban leszel és ezért töltődik lassan az FSD. Boost közben az összes energiát az engire és a systemre kell tenni (pip maneger), fegyveren semmi se legyen! Így gyorsabb lesz a hajód és több találatot bír ki a pajzsod.
-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
válasz
nanorambo
üzenetére
Érdemes átolvasni a fenti Téma összefoglalót. Sokat segíthet a kezdésben. Pl. ez a kép a Hasznos Tippek Kezdőknek szekcióból:

-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
válasz
nanorambo
üzenetére
Akkor neked az FSD-ből kell a lehető legjobb a többi modult le kell könnyíteni, amennyire csak lehet (főleg D-s modulok alkalmazásával). Explo hajóra nem kell fegyver se, mert úgyis gyenge a védelme. Ha megtámadnak, akkor úgyis a menekülés lesz a fegyvered. Itt előre megtervezheted a hajóidat, mielőtt bármit is vennél. Ez azért is fontos, hogy lásd, elég lesz-e a Power Plant (reaktor) kapacitása, az összerakott fitthez. Itt egy Cobra MK III explo fitt, engizés nélkül. Ezzel a fittel 26,11 LY-t tudsz ugrani. Persze ha menet közben szeretnél leszállni bolygókra, akkor fel kell tenni még egy SRV-t is.
-
duvi
nagyúr
válasz
nanorambo
üzenetére
- Ha megvan a Horizons kieg, akkor fejleszteni is lehet az engineerek által, de általában csak a legjobb modulokat érdemes feljavítani. Persze vannak kivételek - célhajók -, de ezeknél is inkább csak a felfedező hajóknál fejlesztünk kisebb modulokat.
- Igen, a Sol rendszer (Föld) permites. Petty Officer rank kell a föderációnál, hogy megkapd a belépési engedélyt. -
duvi
nagyúr
válasz
nanorambo
üzenetére
Minden modul cserélhető. A moduloknak méretük (szám jelöli) és minőségük(betű jelöli) van. Pl. a te esetedben a Cobra MK. III-nak alapból 4E-s az FSD-je (Frame Shift Drive). Az FSD az ugróhajtómű, ami a rendszerek közötti ugrást végzi. Ha lecseréled a 4E-t az elérhető legjobbra (4A), akkor megnő a hajód ugrótávolsága. Másik ugrótávolság befolyásoló tényező a súly. Minél könnyebb a hajód, annál nagyobbat tud ugrani. A moduloknál a D jelölésűek a legkönnyebbek, de egyúttal legsebezhetőbbek is.
-
duvi
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Azért vásárlás előtt nézz meg pár videót, mert nagyon különbözik az EVE-től! Ez egy vérbeli szimulátor!
-
duvi
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Itt teljesen szabad kezet kap a játékos. El lehet vállalni küldetéseket és van egy történelme a játéknak, de nincs konkrét végigjátszható storyja. Néha a fejlesztők is bedobnak CG-ket (közösségi eventeket), de mostanában ez megritkult, mert a fejlesztésekre fókuszálnak.
-
duvi
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Vannak EVE veteránok a csapatban. Én nem tartozom közéjük, de itt is lehet farmolni (főleg az engineers materialok miatt), bár nem annyit mint az EVE-ben.
-
duvi
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Szia!
Bármikor belevághatsz, nem kerülsz hátrányba, mivel az ED egy sandbox játék. Pont jókor kérdezed, mivel steamen most indult a nyári vásár és 75%-os akcióban behúzhatod a fullos verziót 12,49€-ért
-
duvi
nagyúr
válasz
cintula187
üzenetére
Én nem adnám el a Condát, mert ez az egyik legjobb multifunkciós hajó
Bármit össze lehet legózni egy Condából (explo, trader, miner, combat). A Corvette kimondottan combat ship (mondjuk ebben kicsivel jobb mint a Conda) és ezzel ki is fújt a felhasználási területe. -
duvi
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
"Vagy nincs minden állomáson, azért nem?"
Így van
Beteszem kép formájában a Coriolis alap trader Conda fittet:Ezen az oldalon tudsz modulokat/fegyvereket keresni, de mindig figyelni kell az utolsó frissítés dátumát, mert a 24 óránál régebbi adatok már nem biztos, hogy helyesek. Az állomások kínálata változhat (kivétel Jameson Memorial, de az permites rendszerben van).
-
duvi
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
"Viszont egy valami nem tiszta az összefoglalóból: hogy kell a cargo kapacitást fejleszteni?"
Úgy, hogy az Optional Internal modulhelyek szabadon cserélgethetők (kivéve néhány hajónál pár Restricted slot, amik kifejezetten védelmi célokra vannak fenntartva), ezért a kereskedő hajóknál telepakolhatjuk cargo modulokkal. -
duvi
nagyúr
Szia!
Három év alatt sokat változott a játék, de az általad felsoroltakra még várni kell egy kicsit. Jövő év elejére ígérik az Odyssey DLC-t. -
duvi
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
Pho csinálta, ha erre gondolsz: Beyond - Bányászat / mining tutorial (HUN)
-
duvi
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
Ha jól értem a kérdést, akkor a bányászati módra gondolsz. A core (robbantásos) bányászat háttérbe szorult, ezért nincs szükség Seismic Charge Launcherre. Abrasion Blastert, Sub-surface Displacement Missilet és hagyományos mining lézereket tegyél fel a hajóra. Jelenleg a sub-surface bányászat a leghatékonyabb.
-
duvi
nagyúr
Új és látványos Osiris festések érkeztek az online storeba!

-
duvi
nagyúr
A kezdőhajókkal még nem érdemes nekikezdeni, de egy DBX vagy ASP magasságában már mehet a mérnökölés. A Python egy hosszútávra tervezős hajó, tehát a későbbiek során is jól szolgálhat. Egyetlen hátránya a viszonylag kis ugrótávolsága, ezért nem ezzel szoktunk nekiállni. Egy nagyobb ugrótávolságú hajóval rengeteg időt és energiát tudsz megspórolni, szóval a mérnökök feloldásához javasolt hajótípusok: DBX, ASP, Krait Phantom, Anaconda
Első lépés mindenképpen az FSD fejlesztése (ugrótáv növelése) legyen Farseer mamánál! -
duvi
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
"Biztos velem van a baj, de engem a saját bázis építése hidegen hagy."
Egyáltalán nem
Mindenkinek mások a prioritások. Nagyon sok kívánságról olvastam már a fejlesztésekkel kapcsolatban. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Én is csak Peppo kolléga megjegyzésére reagáltam. Jelenleg olyan kevés infónk van az Odysseyről, hogy kár is találgatni. Elvileg havi szinten érkeznek majd új infók. Addig meg türelmesen várunk és bízunk benne, hogy valóban valami hihetetlenül izgalmas és tartalmas DLC-t kapunk jövőre
-
duvi
nagyúr
"Pl. ha tényleg lesz bolygóra telepíthető bázisunk, az nyilván vagyonokba fog kerülni. "
Erre belátható időn belül, ne nagyon számítsatok!
Will there be Base Building in Elite Dangerous: Odyssey?
Base building is not currently on the roadmap for Elite Dangerous, however we have plenty of new features planned instead such as on-foot exploration, new planetary tech, social hubs, combat as well as more to be shared later on! -
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
válasz
tonermagus
üzenetére
Szia!
Üdv a csapatban és jó játékot kívánunk!
Az összefoglalóban találsz leírást a Repülési alapokról(is).
Innen ollóztam az alábbi képet:
-
duvi
nagyúr
válasz
wollnerd
üzenetére
Szerintem arra ne számítsatok, hogy az FC-k felkerülnek az eddb, inara.... adatbázisokba
. Egyrészt folyamatosan mozgásban vannak, másrészt a többségük permites, harmadrészt bármikor eladhatja a tulaj őket. Idővel talán lesz egy-két fix helyen parkoló FC a nagyobb játékosfrakciók részéről, amiket szabadon lehet használni, de ehhez még sok idő kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyszerű közösséget alkottok és büszke vagyok rá, hogy veletek lehettem. Természetesen a Ph tagságom marad és igyekszem továbbra is segíteni, de már jó ideje nem tudom kellő minőségben ellátni a feladatomat (lásd. elavult Téma Összefoglaló).
Hányszor olvastam már ezeket...

Bármit össze lehet legózni egy Condából (explo, trader, miner, combat). A Corvette kimondottan combat ship (mondjuk ebben kicsivel jobb mint a Conda) és ezzel ki is fújt a felhasználási területe.