Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz norbx #3 üzenetére

Rolleren nem lehet elengedni a kormányt, mert azonnal elesel.

Ez nem olyan, mint a kerékpározásnál, h kétkézzel elegedett kormánnyal is tökéletesen tudnak sokan haladni, vagy az ügyesebbje kanyarodni is. :(

Pár évnyi rollerezés után, megfelelő körülmények között (pl teljesen tükörsima útfelület, alacsony sebesség, egyenes út) esetleg nem esik el instant az ember, de elég egy hupni az útban, amit nem látni előre, és szinte azonnal placcs.

Lábbal szoktak inkább jelezni, bár én képtelen vagyok rá. Meg szerintem az autósok se értik minek lóbálja a lábát egy rolleres.
    Kanyarodásoknál amúgy is pont az a jellemző, h sebességet kell csökkenteni, nem egyenes vonalban haladunk (lévén épp kanyarodnánk), és az utak is tele vannak csatornafedéllel, úthibával, útszélén felgyűrődött aszfalttal, egy körforgalomban pl elképzelni se tudom hogy tudja valaki biztonsággal fogni a kormányt rolleren egy kézzel elesés nélkül.

Illetve hát persze biztosan van ilyen ügyes ember is, de nem ez a jellemző.

Sajnos rolleren nem lehet jelezni kézzel, ezért kellett volna kezdettől fogva a roller gyártóknak indexet is szerelni a rollerekre, mint ahogy az újabbaknál már kezd általános lenni a kormány végén levő előre/hátrafele villogó, kifejezetten nagy fényerejű index.
    Persze azt meg kitakarja egy kellően testes ember, de legalább már elindult valami, h legyen index.
    Én oldalra szoktam hajolni, h a mögöttem levők lássák, h megy az index, szerencsére nem vagyok olyan nagy darab, de így télen kabátban biztosan kitakarom én is, bár még nem láttam hátulról magam.

A Kresz szerint viszont a kanyarodási szándékot kötelező jelezni közúton közlekedve, akár kézzel, mint pl a kerékpárokon, igy teljesen jogos a kérdés, h mit keres az úton egy olyan jármű (roller), amivel nem lehet jelezni a kanyarodási szándékot.

Új hozzászólás Aktív témák