Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
-
zsiz
őstag
válasz rasotamas #3780 üzenetére
Üdv. Annyira nem vagyok benne én sem, de azért válaszolnék egy-két dologra.
- Mi határozza meg a mosási nyomást, a mosófej, vagy a gép?
A gép. A drágább modellek (K3-K4-K5-K7) mindegyike nagyobb mennyiségű vizet tud nagyobb nyomással kipréselni magából az alatta levő kategóriához képest. Pl a K5 145 bar nyomással tud óránként 500 liter vizet, míg a K4 csak 130 bar nyomást és 420 liter vizet.- Jól látom-e, hogy a Kärcher tartozékok borzasztó drágák?
Igen, sajnos nagyon drágák. Legutóbb a Lidl-ben vettem egy tartozékot, ami a sajátmárkás mosójukhoz való, de kb negyed áron volt a Karcher sajátjához viszonyítva. Egy csőtisztító volt, a Karcher 7,5m 15 000 Ft, a Lidl-ben pont kétszer olyan hosszút kaptam, feleannyiért mint a Karcher-es (15 métert 7 vagy 8 ezerért). A dobozban volt egy adapter is, amivel a Lidl-féle tartozékokat tudom csatlakozni a Karcher gépemhez. De ezek csak bizonyos időszakonként elérhetőek. A lényeg hogy létezik átalakító adapter, így lehet más fajta csatlakozójú kiegészítőket is venni Karcher-hez. Egy ilyen adapter ebay-ről kb 5 ezer forint. [link] Most a Lidl-ben beragadt készlet miatt láttam leárazva 4500 Ft-ért teraszmosó kefét, ha jól rémlik Karcher adapterrel. Tehát érdemesebb venni egy Parkside tartozékot, amihez adják az adaptert.- Sok olyat látok, hogy csak K3-K7 kompatibilis valami (pl tömlő) de a K2-nek más a csatlakozása?
Szerintem a csatlakozó ugyanaz, hiszen vannak olyan tartozékok is, amik K2-K7 kompatibilisek. A két linkelt szár között az a különbség, hogy az egyik Full Controll gépekhez való, ezek olyan pisztollyal vannak szerelve, amiről lehet állítani a nyomást, a vízsugarat meg talán a mosószer mennyiségét is. A másik a sima pisztolyhoz való.- Találtam egy ilyen kiegészítőt, ami vizes homokszórót csinál a magasnyomású mosóból.
Elvileg használható K2-vel is, bár tapasztalatom ezzel sincs. De nem is olyan régen valaki más is rátalált erre a tartozékra itt ebben a topikban, nem tudom aztán ő megvette-e.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
válasz rasotamas #3782 üzenetére
Lehet, nem emlékszem ki volt
Nem állítom, hogy minden tartozékhoz adnak, mert nem szoktam figyelni. De amit én vettem a Lidlben, ahhoz adtak. A dobozon a képen nincs rajta, csak a doboz oldalán írják a leírásban, hogy adaptert is adnak "más szokványos készülékekhez". [kép] A teraszmosóhoz is adnak. És ha kintről 5k egy adapter, akkor már megéri 6k-ért a teraszmosó, vagy mint Orosházán láttam, narancssárga címkével 4500 Ft-ért.Hosszabb tömlő nekem is jó lenne, mert nem érem körbe a kocsit, csak 3 állásból, így sokat kell pakolászni. De igazából nem is kerestem még ilyesmit, úgyhogy nem tudom hol érdemes venni. Ha esetleg megveszed az ali-s tartozékokat, majd írd le a tapasztalataidat, akár ide, akár az
nem csakebay-es kütyü topikba.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Tony21
tag
válasz rasotamas #3785 üzenetére
K5-től felfelé úgy tudom már fém, K4-ben nem vagyok biztos ... majd egy szaki megasszondja
K5 meg már nem az olcsó kategória.Kb. 1-1,5 hónapja volt Lidl-ben Parkside mosó 33333 Ft-ért, elvileg fém belsővel és 150 bar nyomással.
Nem tudom milyen lehet, szemezgettem vele, de sehol nem találtam róla érdemi véleményeket.
Ha valóban tudja a 150-et és tényleg Alu a belseje, akkor annyiért 3 év garral ajándék ... -
veterán
válasz rasotamas #3780 üzenetére
Igaz hogy már válaszoltak, de azért leírom az én álláspontomat is magasnyomásúval kapcsolatban. Régebben már volt itthon magasnyomású, tavaly rászántam magam és vettem egy K2 gépet. Minden szép minden jó volt, de amikor odakerült a sor hogy a betonfalról/kerítésről kellett lemosni a rárakódott zöldes egyéb mohás dolgokat, iszonyú több órás szívás volt mire végeztem.
Rá jó pár hónapra vettem egy K7 Premium Full Controll gépet, és ezzel már álom dolgozni! Igaz hogy árba többszöröse a K2-nek, de a munka sebessége is kb. K5-től felfele öntött réz a szivattyú ha jól tudom, ez a súlyon is meglátszik mondjuk.
Szerintem azért van külön kategória a kisebb gépeknek meg a nagyobbaknak kiegészítők terén, mert egy egy fej csak az adott nyomástartományba működik jól, úgy van kiképezve pl. a szennymaró fej is.A K2-nek a tömlője egyenlő a katasztrófával kb. tekeredik minden fele, meg rövid is. A K7-nek van kábeltartó dobja amire egyszerűen fel lehet tekerni, és sokkal jobb anyagból van mint a K2 tömlője, nem tekeredik közel sem annyira.
Homokszóró meg jó, le is van írva a leírásnál, de nyilván nagyobb nyomásnál nagyobb a hatékonyság. Illetve az egy dolog hogy megveszed hozzá a dolgokat, de a szóróanyag elég húzós áron van szintén, bár azt nem tudom hogy 25kg anyag mire lehet elég (1zsák).
Ja és mind a 2 specet nézni kell, mert fontos a nyomás meg a vízmennyiség adata is. 160bar 600l/h tud a K7 ami itthoni szinten kb. mindenre elég. Elég gyorsan lehet vele haladni mindenhol.
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Telekom mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest