Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Hiányzik a gamer érzés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
Köszönöm, akkor még meggondolom.
Otthon ház körüli munkára ami adódik. Fúrás csempe levésés ilyesmi, gondolom
Mivel még nem volt ilyen gépem azért kérdeztem. Eddig egy sima ütvefúróval fúrtam a lyukakat még betonba is. Kínlódott de mindig meglett az az 1-2 lyuk. PBH 800A1 lenne.
Ha az 1050w os is hasonló árban van akkor persze, hogy jobban megéri. Megvárom azt inkább.
Bár lehet hogy a közeljövőben nem lesz ha most ezt szórják kifele.[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz kokokka #9669 üzenetére
Megzavart, hogy a vége felé azt írtad öntapadós papír mert van olyan is, meg tépőzáras is.
Egy helyi szerszámboltban szoktam venni, van táblában és van méterre tekercs formában is meg korong is van.
Van egy kisebb rezgőgépem sokszor azt veszem elő és arra jó a 125 mm átmérőjű csiszoló papír korong. Abból ki tudom vágni a gépre valót pl.: [link] [link]
Tábla: [link] Tekercs: [link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet Mindenkinek!
És persze sok és eredményes barkácsolást!
-
Findzs
addikt
Lejárt a karanténom pár napja igy eljutottam egy lidl be.
Van még mindig a karácsonyi performance cuccokbol nem is kevés.
Volt kibontva mindegyikböl és megfogdoshattam egy furo csavarozot. Tetszett hogy határozottak a kapcsolok nagyon jo a tokmány. Egy 2ah as akkuval mennyi lehet a sulya?[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Köszönöm srácok! Rendesek vagytok
-
Findzs
addikt
Jelentem vettem egyet
Vásároltam 1db 4 ah akkut meg 1db 2ah +töltőt és a gépet.Jó, hogy felhívtátok a figyelmemet a C verzióra mert én jóhiszeműen azt feltételeztem, hogy már a B -st nem lehet kapni csak az újabbat.
Az újak szépen be voltak rakva a halom aljára, de a papír doboz színe könnyen elárulta mert kék szín is van benne a régiben nincs.A gép jó, nagyon erős és gyors. Még csiszolótárcsával is kipróbáltam, meg sem kottyant neki.
A kidolgozás is rendben van, és a kofferben ott van a hely a nagyobb akkunak meg a töltőnek is. Elkelne rá egy oldalfogantyú is főleg a 4ah -ás akkuval.
A tokmány nagyon jól tart és egyértelmű jelzést kap az ember, hogy meg lett húzva. Nem üt hosszabb fúrószárral is néztem. Kicsit furcsa, hogy hangosabb mint a levehető tokmányos kistesója, főleg azért mert ez ugye kefementes de meg lehet szokni.
Egyszóval jó vétel volt főleg az 5 év gar miatt is.
A 2ah -ás akkuval a súlya sem vészes így lehet a kicsi feleslegessé fog válni."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Gondolkodom ilyen parksidos gérvágóban:
Nem tudjátok mikor volt utoljára akcióban és milyen áron?
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Nemrég volt a lidl ben lézeres távolságmérö. [link]
Vett esetleg valaki? Mik a tapasztalatai, területet is számit?[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Köszi vettem is egy sw t4s -t.
Több mérést is végeztem és pontosnak igérkezik. Elvileg 40m ert tud de 43 at is mértem vele.
Lehetne valami gumi burkolata és a kijelzö be lehetne kicsit sülyesztve. Vigyazni kell ra karcolodos a kijelzö."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Nekem azért kellett a ford szabályzo mert ha keritést vagy valami más fa anyagot kell csiszolnom ezzel a legegyszerübb és a leggyorsabb. Ha pillanatra megbillen a kezembe nem csinál azonnal nagyobb krátert az alacsonyabb fordulat miatt.
Ford szabályzosbol olyat kerestem ami konstans elektronikás tehát tartja a fordulatszámot terhelésnél is.
Azért vettem egy extolt mert a nevesebb gyártoké 2x ennyibe kerültek. A kapcsoloja alá bemegy a por és a kis kapaszkodo nem tud a helyére akadni de egy kis porolás segit ezen. Egyébként más bajom vele nem igazán van. Már több éve megvan és sokat használtam. Nem rábeszélni akarlak ha lett volna pénzem én is inkább valami márkásabbat vettem volna ilyen tudással.
[link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Mit szóltok ehhez a performance akkus gérvágóhoz?
Kár, hogy ilyen drága. Még ha eladom az akkut meg a töltőt (mert az van) akkor is sok.
VideóAkkus kardfűrészt szerintem veszek, párszor már jól jött volna.
Ablakcserénél, egy pár olyan faágnál amit a metszőolló nem bír, egy-két használhatatlan faanyag tűzifává aprításánál, stb.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Egyetértek, valoban nem szükséges csak nagyon egyedi helyzetekben gérvágobol akkust venni.
Véleményem szerint a kis akkus performance csavarozo nem ér 20 ezret.
A 10 ezrestöl annyiban jobb, hogy 100 al több a fordulata meg kefementes. Cserébe az olcsobnak levehetö a tokmánya.
15 körül lenne jo vétel."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Nem tudtam, hogy május környékén lesz ilyen gép. Pont a napokban láttam a jófogáson 29900 ért ilyet.
Nem biztos, hogy ennyit megérne már nekem hobbi szinten.
A nagyobb vágásszélesség a parkside esetében (egy dewalt gép biztos pontosabb ilyen kihúzható megoldásban) pontatlanabb is és ez a nagyobb gép nagyobb helyet is igényel. Kicsi a műhelyem.#9929
Én vettem egy akkus kardfűrészt. Egy félig lemerült 2ah akkuval elég sokat vagdostam próbából. De igazán azért a 4ah ás akkuval lehet munkára fogni azt éreztem rajta. Kell neki az akku mint minden nagy erőt kifejtő gépnek.
Egyedül arra nem jöttem rá mit is csinál az a bal oldalon lévő kapcsoló. Ezen a képen jól látni:
Mert kapcsolgattam de nem igazán lehetett érezni érdemi különbséget vágás közben. Nem adtak hozzá magyar nyelvű leírást. Ha már megvan hozzá az akku annyit megért de nem lesz sokszor használva.
-
Findzs
addikt
Köszönöm a válaszokat
Ilyesmire gondoltam én is bár működés közben nem sokat értékelni belőle.#9926
Találtam egy teszt videót a közelgő kis performance akkus csavarozóról:
[link]
Ebből látszik egyértelműen, hogy 2 db 2ah ás akkuval, fúrószár és bit készlettel érkezik.
Így már nem tűnik rossz vételnek 20 ezer környékén.
A tesztből az is kiderül mennyivel erősebb a 4ah akkuval. Érdemes beszerezni olyat majd hozzá aki tervezi a vásárlást.
A tesztelő nem elégedett vele mert szinte semmi különbség nincs a levehető tokmányoshoz képest.
A lidl lassan rásüti a performance megnevezést minden barkács gépére.
-
Findzs
addikt
Nem voltatok véletlen a lidlben?
milyen az ellátottság a gérvágó körfűrészből?Én majd csak szombaton tudok elmenni a mi városunkban nincs lidl
-
Findzs
addikt
Tegnap megvettem.
Tényleg nagyon sok volt még, 2 raklap kb.Eddig rendben van pontos erős. Mindent lehet rajta állítgatni a lézert is sikerült pontosan belőni és nagyon hasznos.
Most ha a fát úgy rakom alá hogy a ceruzajel a lézeren legyen akkor pontosan a ceruzajel felét vágja el a korong. Nagyban megkönnyíti és pontosabbá teszi majd a keretszerkezetek, lambériákkal való munkát.
Egyedül az nem tetszik, hogy egy laminált padlót nem tud egyből átvágni sajnos.
Meg, hogy hangosMilyen lapot ajánlanátok hozzá? A gyári 46 fogas kicsit érdekes, hogy a keményfémlapkák váltva hol jobbra hol balra lógnak ki a lap síkjából.
-
Findzs
addikt
Nekem is 48 fogas a gyári rosszul írtam.
Ez felejtős? A kwb nem gyárt rossz cuccokat német cég.
Vagy akkor már mindegy ha megveszem az 1500 ft os 60 fogas parksidot?
Pilana, Freud túl drága a dedra még talán.
Esetleg yato?
Bosch van még itt középkategóriában. Bár már drágább mint a dedra.
Kreator, ez milyen lehet?"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Gondoltam teszek egy próbát a lidl 1490 ft os lapjával.
Vettem egy 60 és egy 80 fogasat.
Már megjelenésében, anyagában is jobb mint a géppel szerelt lap.
Azt vártam, hogy a 80 fogas szebb vágásképet fog adni de nem láttam jelentősebb változást a 60 ashoz képest. Viszont mind a 2 lapnak szebb a vágása nem szakít annyira kilépő oldalon mint a gyári. A bütü olyan jól néz ki, hogy még csiszolni sem kell. Keményfát (bükk, tölgy) sokkal jobban vágja mind a 2 lap.
A 60 ast hagytam rajta valamiért pontosabb volt, a lézer vonalát jobban követte. Nem volt kedvem megint állítgatni a 80 as laphoz.
Ennyi pénzt megértek."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
A lidlben volt akcióban december végén performance akkus fúró-csavarozó meg ütve csavarozó.
A 2 gép plusz az egy 2ah akku töltővel meg még egy 4ah akku kijön 65 ezerből és 5 év gar.Én a nyíregyházi lidlben 1 hete még láttam ilyen fúrógépet meg akkukat is.
-
Findzs
addikt
Nem tudjátok véletlenül ennek a rotakapának a típusát ami 8. -ától lesz a lidl ben?
Rákeresnék pár tesztvideóra.
Ma voltam az egyik nyíregyházi lidil -ben és még mindig van elég sok decemberi performance akkus fúró-csavarozó és akkuk is. Ütve csavarozót már nem láttam.
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #10057 üzenetére
Azért kérdeztem mert a PGK1400 nem elég meggyőző ami a földel kapcsolatos munkát illeti.
Túl gyors a fordulata és a kapatagok sincsenek a helyzet magaslatán. Nem jó szögben állnak vagy a kialakításuk nem megfelelő.
[link] [link]A hecht 745 sokkal jobbnak tűnik.
[link] [link]
Csak több mint 10 ezerrel drágább és a garancia is csak 2 év és ki tudja milyen.
120 véleménnyel nem is értem miért nem ez van az árukereső top1 ben? [link]
Furcsán rangsorol az árukereső [link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz nemcso #10060 üzenetére
Igaz, de ez az egyik elönye is a benzinesekhez képest.
Ha nem elég nehéz azt meg lehet oldani. De ha tul nehéz azt neccesebb.
Meg van ezeknek olyan trükjük, hogy visszafelé kell huzni ugy saját magát elássa meg mozgatni kell jobbra-balra.
Megrendeltem egy hecht 745 öt és majd meglátom, hogy válik be."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Elvileg holnap jön meg a boltba a Hecht 745 és hétvégén tervezem élesben kipróbálni.
Mindenképpen beszámolok róla"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #10099 üzenetére
Végül pénteken mentem érte.
Szaküzletben vettem és annyit mondtak, hogy ha hazaviszem nézem meg a hajtóművet van e benne olaj. Ha nincs öntsem fel. Bármilyen hajtőműolaj jó bele csak ne szárazon fusson.
Egyébként nem szokott gond lenni velük ha erre odafigyelünk.
Most volt időm megnézni és a feltöltő lyuknak a csavarján is látszott, hogy van benne valami hígabb zsírszerű cucc.
A felhasználói kézikönyvben is írtak erről, hogy úgy a jó az olajszint ha függőleges állapotban a nyílásnál folyik az olaj. Mivel ilyet nem láttam ezért nyomtam bele egy fecskendővel 80w-90 es hajtóműolajat. Nem kellett bele sok.
Sajnos a próba elmaradt mert errefelé fagyos a föld. Nem akarom már az első alkalommal legyilkolni benne. Majd jövő héten kipróbálom és beszámolok róla.
Egyébként jónak tűnik, nem túl hangos rosszabbra számítottam. Kb. mint egy fűnyíró.
A műanyagok kidolgozása meglepően jó, a kések nem sorjásak. A gomb határozottan működik nem fárasztó nyomva tartani. A fogantyú is kényelmes, jó hogy függőlegesen van.
Két kertet kell felrotálnom vele úgyhogy lesz majd tapasztalat."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #10109 üzenetére
Megtörtént a próba.
Kb. 100 négyzetméternyi kertet rotáltam fel vele.
Van benne erő bele kell kapaszkodni . Én úgy csináltam, hogy hagytam menni előre magától visszafogva, majd ugyanazon a soron visszafelé húztam. Kellőn mélyre lemegy kb. 1 ásónyomnyit. Nagyon jó porhanyósra dolgozza el a földet. A hajtómű persze melegszik de viszonylag hamar le is hűlt. Volt, hogy engedtem hagy menjen jó mélyre de nem igazán lehetett lefullasztani.
Az nem tetszik, hogy két oldalra sokat kidobál. Lehetett volna a felső lemeznek 2 oldalt egy kis lehajló íve ami a földet tereli. Meg ahogy a parksideon jó lenne ha a kapatagokat ketté lehetne szedni, hogy majd a két ágyás vagy sor között is lehessen vele menni.
Aki ezeket a szerszámokat tervezi nem próbálja ki sosem?
Összességében elégedett vagyok, jó vétel volt. Nagyon szapora a munka vele. Csak kipróbálni vittem ki de pikk pakk meg is lett az egész kert.
A nagybátyám is pont ott volt, neki egy benzines van. Nem szereti mert nagyon birkózni kell vele. Ő is kipróbálta és tetszett neki, hogy könnyedén fáradtság nélkül jól lehet vele haladni.
Szerintem kiskertekben jó vétel."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz koxkids #10124 üzenetére
Most lesz akció az Aldiban:
Drágább mint a parkside de pl. a töltő korrektebbek néz ki. Jelzi az akku hőmérsékletét illetve 45 perc egy 2ah akksi feltöltése. Az akkukra is 2év a gar samsung cellásak. A fúrógép tud ütvefúrást is. Melóhelyen van egy ferrex akkus fúró több éves model de sokat kibírt már és jól megy a mai napig.
Nyíregyházi Lidlben volt még a performance akkus fúró is 1-2 hete.cannibal:
Szívesen! És köszi[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Hétfőtől lesz a lidlben akcióban ütve csavarozó:
Mondjuk én erre nem költenék ha évente csak pár alkalomról van szó.
Én is magamnak szerelem a kerekeket de megoldom egy teleszkópos kerékkulccsal.Elég sok minden lesz most a lidlben akcióban.
Falhoronymaró, gyalugép, köszörű, stb.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Most aktuális akkus hőlégfúvó teszt:
[link]És a szintén aktuális kompresszor és levegőpumpa teszt:
[link]Ez utóbbi érdekes lehet számítógépek, vagy a munkakörnyezet stb. portalanítására.
Meggondolom a beszerzését. De a hőlégfúvó nem győzött meg.
Lidl újság:
[link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
Van esetleg tapasztalatotok ezzel a fűrész vezetővel?
Mennyire derékszöges?
Márciusban volt a lidl ben 3990.- ért. Sajnos nem volt időm elmenni megnézni de lehet van még belőle valamelyikben.
Illetve ez a locsolótömlő és gyomírtó megéri?
Olvastam ezekről a maguktól kinyúló tömlőkről, hogy hajlamosak eldurranni.
-
Findzs
addikt
válasz hzsolee #10190 üzenetére
Ebben a videóban látható egy másik típus amihez van kiegészítő 1:07 -től amivel derékszöges lesz:
[link]Ezt itt lehet megvásárolni kiegészítőkkel:
[link]10 ezer szállítással a 60cm -es. annyit azért nem adnék érte.
Egyébként megvettem a parksideosat volt belőle egy rakat. Nem volt egy nagy pénz még ha néha fogom is használni.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Grafitos zsírt nem használják gyorsan mozgó alkatrészek kenéséhez mert kicsapódik.
A szöghajtászsírok lithium bázisúak és a színük esetleg az adalékoktól sötétszürke.
Nekem van itthon 2 fajta egy xado meg egy orlen szöghajtászsír az egyik szinte fekete de grafit nincsen benne.
Szöghajtásba legjobb a nagy hőtűrésű alapolajjal készült zsír.
[link]Itt is beszélgettek már erről:
[link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #10228 üzenetére
Tegnap vettem egyet.
Komoly gép baromi nagy és nehéz más fúróimhoz képest.
A tömör betont úgy át vitte mint kés a vajat a hozzá adott 8 as fúrószárral.
Csodálkoztam, hogy mennyire nem kóvályog a fúrószár benne, rosszabbra számítottam.
A mélységütköző kicsit kitakar ha a fogantyú oldalt van de alsó helyzetben szerencsére nem.
Csak azt nem tudom, hogy hol lehet ezeket zsírozni.
Szokott lenni a tetején kör alakú szerelőablak ahol lehet de ennek nincs.
Szedjem szét? Gyárilag lehet kevés van benne ami nem lenne meglepő.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Poénból írtam a mosógépet
De örülök, hogy jó ötletet adtam.Nekünk is elöltöltős van én sem vennék felültöltőset.
-
Findzs
addikt
válasz csudri #10254 üzenetére
65w elég karcsú. Ollóhoz, késhez, fúrószárhoz elég de a fűnyíró kés megfoghatja.
Én vettem egy parkside köszörűt meg az egyik korongot kicseréltem ilyenre.
Így a hosszabb tárgyakat mint pl. a fűnyírókés is gond nélkül élezhető.
Nem mondom, hogy nem kell hozzá gyakorlat de ha az ember ráérez utána már nagyon szapora vele a munka.
Szabályozáshoz kis segítség: [link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz Morris #10289 üzenetére
Saját véleményed alapján szerintem nem igazán általánosítható, hogy "Manapság nincs értelme ütvefúrót venni. Semmire sem jó."
Én most vettem egy parksidos fúrókalapácsot, előtte 30 évig "sima" ütvefúrókat használtam.
Ami jött minden munkára. Legyen az beton fúrás, fa fúrás, fa csiszolása. És még egy fúróállványt is vettem hozzá, amibe befogva pontosabb fúrást és hengercsiszolóval csiszolást is végzek mai napig.
Persze ma már a technika fejlődésével egyre olcsóbbak és jobbak a régen baromi drága elérhetetlen gépek. Ilyen a fúrókalapács is.
Egy kis városban lakom ahol a házak 90% téglából, szilikátból. vályogból stb. épült és nem betonból. Egy rokonomnak vagy ismerősömnek sincs fúrókalapácsa és igazából én sem fogom elővenni csak max évente 1x 2x.
Viszont a sima ütvefúrót sokat használom fordulatszáma, a kezelhetősége és a munkára foghatósága miatt (nem kell akkuval bajlódni).De én azért nem jelenteném ki, hogy hülyeség fúrókalapácsot venni. Semmire sem jó
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz csudri #10318 üzenetére
Ezt már én is kérdeztem, hogy hol lehet bezsírozni.
Ezek szerint érdemes lenne szétszedni és átnézni.Szerintem nem ártana a makitába is belenézned ha már elmúlt 6 éves akkor gari sincs már rá.
Főleg ha sokat használtad."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest