Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
Hát...én a lépcsősfuró készletem ami 3db-os szintén, jóval többé vettem..
Fúróélező: biztos jo, csak profil kő van benne aztan ha elkopik , nincs bele másik, nem lehet kapni ( pedig nem lenne valami nagy összeg) Legalábbis én még nem láttam pót korongot hozzá.
én rendes korongon köszörülöm a csigafurót,( mert a fejembe verték, anno még a tanműhelyben) de tény hogy a kis átmérőket biztos kényelmesebb ezzel -
Met
nagyúr
01.21-től lesz Lidl-ben akkus fúró csavarozó [link] 12 222,- forint.
-
Met
nagyúr
válasz
Norbika88 #2493 üzenetére
Persze, bármikor jól jöhet nem arról van szó.
De úgy gondolom hogy inkább veszek kevesebbet de abból jobb minőségűt.
pl. nem kell vidiás fúróból 5 méret, 6-8 mm esetleg egy 10-es, ezekkel az egy háztartáson belüli fúrni valók 95%-át meg lehet oldani.Minőségre inkább a B&D felé hajlanék.
-
Norbika88
senior tag
Vélemény, valami emag csoda, sok mindent nem találok róla.
[link]Próbát talán megér.
-
sanzi89
addikt
Az összes ilyen eszközben li-ion cella van, melynek a névleges feszültsége 3,6 vagy 3,7V, ki melyiket szereti használni. Az emlegetett 10,8 (3x3,6), 14,4 (4x3,6), 18 (5x3,6) feszültségek ilyen különálló cellák sorba kötve. A cellák a valóságban az alábbi módon merülnek:
Persze ebbe még az elektronika is beleszólhat, de a cella önmagában 4,2V-tól akár 2.8V-ig is üzemelhet. Ezek az értékek - főleg ha beszorzom őket 3,4,5-tel - már elég jól elcsúszhatnak a névlegesen megadottaktól. De ezen nem kell meglepődni, ilyen a technológia. Amúgy ugyan ez van kisebb mértékben a ni-mh akkumulátoroknál.
@runner 125
Bevásároltak 4k-ért a linkelt Aldi-s bitkészletet, szerintem ennyiért is jó vétel. Remélem, hogy nem bánom meg pár év után, hogy nem a Proxxon-t vettem 18k-ért. A szünetben több cuccot kellett szervizelgetnem itthon, és volt anyázás rendesen a hülye csavarfejek miatt, remélem ez most egy darabig meg lesz oldva. -
nahrok
csendes tag
BUÉK Mindenkinek!
Nos. Mivel már sürgős lett egy akkus fúró vétele, igy nem vártam meg az aldi-lidl akcióját.
Mondhatnám azt is, a gombhoz vettem kabátot.
Kinondottan alsó kategóriás készüléket kerestem, otthoni célra.
Az emagon nézelődtem, és találtam egy nagyon olcsó 10,8v li- ion akksit. Gondoltam megkeresem hogy mihez árulják. És láss csodát, pont egy ilyen fúrót kerestem, rádadásul akciós áron. Meg is rendeltem a készletet plussz egy tartalék akkut. Ingyenes kiszállítással 15 515Ft. a végösszeg.
Szerintem ennyit megért.
A hidetésben nem szerepel, de elektromos fékkel ellátott, valamint védelemmel rendelkező elektronika van benne. Talán az akku vissza jelzőt hiányolom róla, de a tartalék kompenzálja ezt.
Fordulatszám elosztása 0-350 és 0-1350
A kezdő nyomaték kicsit soknak tünik, megszokást igényel. ( kisméretű csavart megszakítja, pl. kivetőpánt)
Markolat, géptest vége, akkumulátor talpa, gumírozott.
A tartalék akkunak sajna nincs kialakítva hely a kofferban. Szerintem lámpa tároló ami a képen is látszik.
.
Kicsit utánna jártam a külömböző feszülségeknek is. Hátha hasznos információ.
Li-ion akksiknál a10,8=12
14,4=16
18=20
A két érték ugyan azt takarja, ki melyiket használja. Ez csak maketing fogás
A fotón a feltöltött érték látható, tehát akár így is lehetne hírdetni.
Talán egyszerübb lenne cella számot és ampert megadni.
Röviden ennyi, és egy pár foto. -
zoli03
őstag
Én vettem egyet. Grizzly Tools-os volt, így elvileg a gyengébb minőségű beszállítótól volt. Fogásra egész jó volt, de az enyémnek ütött a tokmánya, a fúró is rázkódott, meg a hangja se volt túl jó, úgyhogy visszavittem. Lehet csak egyedi hibás volt amit vettem, amúgy ennyiért nagyon megérte.
-
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Kaptam egy ( igaz használt... ) Bosch PSR 12-2 gépecskét.
Kíváncsi lennék a véleményetekre. -
Norbika88
senior tag
válasz
runner 125 #2481 üzenetére
Mert az osztrákok nem barkácsolnak ha nem vesznek újat, szerelőhöz viszik?
Nálunk nagyobb rá az igény?Jobban fogy, nagyobb haszon?**** a forint?
De jó kis cucc, menetvágó/fúró koffer is egész jó.
Kösz az infót. -
runner 125
nagyúr
Osztrák Aldi-ban a 105 részes speciális bitek is tartalmazó készlet 10 ajró, míg itthon 4k. Nyilván, itthon jobban élünk, ezért drágább.
Még szerencse, h egyik barátom rámírt hozzon-e nekem is.
-
zoli03
őstag
válasz
bumbalaci55 #2478 üzenetére
Pontosan, nem erős. Videókban is látszik, hogy lelassul, ha odanyomják az anyagot. Egy szalagcsiszoló kétszer ilyen erős (vagy sokszor annál is több), pont az lenne a lényege, hogy sokat tud levenni az anyagból, arra való. A hasonló felépítésű Güde BTS 4000 is kb kétszer olyan erős. De ha neked van időd meg türelmed hozzá, akkor hajrá. A fordulatszámról meg már írtak az asztalos topikban.
-
bumbalaci55
tag
Mi a gond vele? Nem olyan erős és nem bírja ha odanyomom az anyagot, vagy egyéb technikai probléma lehet? Vagy csak fél órá mehet max, szerintem erre is gondoltál. Az az igazság, hogy nem nagy dolgokat csinálnék vele. Sőt ha fordulatszámot meg lehetne piszkálni az jó lenne. A kézi gépek viszonylag hangosabbak, nézegettem már egy párat.
-
zoli03
őstag
válasz
bumbalaci55 #2476 üzenetére
És amit gyárilag asztalra lehet szerelni, azzal mi a gond? Szerintem ez a 375W nem túl sok.
-
bumbalaci55
tag
Megszületett a döntés. Az Einhell TC-US 400 -at veszem meg.
Majd írok, hogy milyen a masina.
Vannak nagyon jó ötletek a kézi szalagcsiszoló módosított használatára is, de inkább a kész megoldást választom. -
bumbalaci55
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy szalagcsiszolót amit hobbi célra használnék.
Einhell tc-us 400 kombinált gép vagy egy kézi szalagcsiszoló güde vagy einhell. A lényeg a fordulatszám szabályozás és a halk működés lenne (lakásban használnám). A kézi gépet meg lehessen rögzíteni az asztalra.
Tudom a tc-us 400-ban fix a fordulat, de kevesebb a zajszint és a teljeítmény.
A kis kézi gép talán sokoldalúbb ha készítek neki egy kombinált állványt? -
Findzs
addikt
válasz
Norbika88 #2472 üzenetére
én már nem vennék ni-cd -sat csak li-ion -osat
a lidis vagy az aldis ajánlható és olcsók is, csak figyelni kell mikor lehet kapni őketvagy ha pénztárca engedi kék bosch pl:[link]
vagy ez a milwaukee, ennek már fúráshoz is jó a fordulatszáma:[link]
egy olcsó de jónak kinéző:
bár ahogy írtam az aldis, lidis is jó és olcsóbb is 5 ezerrel kb. -
Norbika88
senior tag
Üdv!
Otthoni barkácsolásra kellene nekem akkus csavarozó-fúró gép.
Egyet ki is néztem, igaz ez Ni-Cd aksis, de magához amit adnak a géphez kecsegtető.Kérdésem, hogy inkább li -aksisat nézegessek vagy nem kell annyira félni ni-cd-től?
-
Nudlee
aktív tag
Köszönöm
Tényleg érdemes figyelemmel kísérni az aukciós ill. adok-veszek oldalakat,
idővel rá lehet futni egy jó vételre.
Ez egy régi (még made in w.germany) darab, szállítással picivel a Lidl féle állvány ára alatt állt meg.
Kb. 1 hónapja volt egy fogasléces voltcraft állvány, 5eFt környékén vitték el.
Lőttem róluk egy képet. -
Nudlee
aktív tag
Jogos, ezt nem is figyeltem.
Megoldódott a fúróállvány okozta "fájdalmam",
vettem egy használt AEG BST 707 állványt.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen írok e?
Kompresszort szeretnék venni. Autó, kerékpár kerék felfújására és kisebb tisztító fújásra lenne használva néha. Egy 65 éves embernek kellene.
Hol tudnék venni olyan 20e ft körül lenne rá maximum. Nem ipari felhasználásra kell. Karácsonyi ajándék lesz.
Három darabot néztem ki:
1:
Möller 25L Kompresszor olajos 8BAR 1500W Lég Légkompresszor
Muszaki adatok:
-hálózati feszültség: 230V-50Hz
-teljesítmény: 1500W
-fordulatszám: 2850 ford/min
-muködési nyomás: 0-8BAR
-levegoszállítás: 110 Liter/perc
-olaj: normál kompresszor olaj
-üzemi homérséklet: 5°C - 40°C -ig
-tartály: 25Literes
-súly: 27kg
18990ft2:Straus 25L Kompresszor olajos 8BAR 1500W Lég Légkompresszor
Múszaki adatok:
-múködési nyomás: 0-8BAR
-levegószállítás: 110 Liter/perc
-üzemi hómérséklet: 5°C - 40°C -ig
18990ft3:Straus Kompresszor 25L Olajos 8BAR 192L/p Légkompresszor
Műszaki adatok:
-működési nyomás: 0-8BAR
-levegőszállítás: 192 Liter/perc
-üzemi hőmérséklet: 5°C - 40°C -ig
19990ftKöszi a segítséget!
-
ngabor2
nagyúr
Ismerős említette, hogy létezik olyan körfűrész tárcsa, ami kifejezetten laminált forgácslaphoz (bútorlap) ajánlanak, mert a fogkiképzés miatt az előoldalon se szakít. Valóban van ilyen? Mit kell rajta figyelni?
A nehézség ezen kívül az, hogy 85x15-ös méretben kellene, akkus gépbe. A jelenlegi se roncsol jelentősen, de ha van jobb, akkor egy fogásból el tudnám vágni a lapokat.
Amúgy (mily meglepő
) a most kapott Makita gépről van szó. Kicsi tárcsa, viszonylag lassú forgás, viszont nagyon szép és gyors vágás, lényegesen kisebb zajjal és porral.
A csavarbehajtója is jól működik, csak a racsni nagyon zajos. Lehet, hogy azt hanyagolom belső munkáknál, és maradok a fúróba befogott behajtószárnál.
-
Egon
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Első körben veszek 1-2 minőségi fúrószárat (Makitát néztem ki), aztán ha azzal sem viszi a falat otthon a régi szerszám, akkor veszek egyet az ajánlott típusokból. -
Nudlee
aktív tag
válasz
runner 125 #2459 üzenetére
Mert Makita
Tessék megnézni rendesen az oldalt -
zoli03
őstag
Ha olcsón kell, írták a prakiteres Hyundait. A Lidles/Aldis fúrókalapács megéri, de az csak évi 1-2 alkalommal van (olcsó, normális minőség, 3 év garancia). 30e Ft körül kapsz Extolt is, az még talán egész normális (ezen kívül még talán az Einhell van, de inkább az Extolt venném).
-
Nudlee
aktív tag
robbantott ábra
szétszedve
Ebben nincs olaj, szerintem zsír lesz. -
Egon
nagyúr
válasz
csemberlen #2451 üzenetére
Ez az cucc megvan sok-sok éve (lehet hogy több mint 10 éves, nem emlékszem mikor lett megvéve). Nem keveset használtuk (én és a család). Miért ne vennék "ugyanolyat"?
Amúgy ez már egy fejletebb típus, ahogy olvastam, és valamivel erősebb is.
Ettől függetlenül ránézek az átalad ajánlott cuccra is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest