Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
runner 125 #1920 üzenetére
-
talpas
aktív tag
Nem látom belépni FatalErort. Nem akarok Tőle semmit, de érdekelne mi van Vele.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Ilyen és más gyártótól származó multi fejekre h tudok rákeresni, hol van nagy választék korrekt áron?
-
talpas
aktív tag
válasz
AndrewTdi #1916 üzenetére
Szerintem otthonra tökéletes midkettő. Ha egyenlő is az ampered, a 14,4V-os, időben tovább fog dolgozni, vagy már kész vagy a munkával. Ha egyforma munkára pld. 50db. 20cm-es facsavarokat kellene gerendába küldeni, akkor igen csak vonyítana a kisebb gép, előbb kimerülne a nagy igénybevétel miatt, vagy nem is tudná behajtani, addig a 14.4-es még mindig képes dolgozni, időben is hamarabb végeznél. De lehet, hogy csak 5-10db. csavar lenne a különbség, árban minőségben ezt kell megfizetni. Ha én 1 géppel dolgozom, akkor amire vettem azt tegye jól, gyorsan. Ha ablakbeépítő lennék, biztosan iparit vennék és nem arra várnék, hogy az akku töltődik. Ja igen, 2 akkuval lehet folyamatosan dolgozni. 3 évet szinte mindegyik akku elmegy, nemsokkal ezután fogod észrevenni a gyengülést. Nehéz így eldönteni melyiket válaszd, Te tudod mennyit és mire fogod majd használni. Meta előny a név, a kis méret, az amper. Volt-van Bosch 12-es, az amerikaiból a 14,4-es, meg a nagyobb testvére. A 14.4-est imádtam. Családban van 1 Ridgid, az is bika erős (volt), de építkezésre való és erős alkar kell neki.
Mindezekről ha visszakeresel, már írtunk, mazsolázz még onnan is. -
AndrewTdi
addikt
Ez a METABO 10,8V, de max nyomaték 34Nm, és 2.0mah, li akksis. Még az akksira is 3 év gari van.
Mi a hátránya 10,8V-nak a 12V vagy 14,4V szemben?
-
runner 125
nagyúr
-
AndrewTdi
addikt
kék Boscht nem is nagyon találok.
nem melós, inkább itthoni használatra szeretnék vásárolni motyót. Nem is tudom, hogy mennyire ragaszkodjak a Litium akksishoz. 3xK-ért vannak már makiból elfogadhatók. És tekintettel arra, hogy 2 akksival adják, nem fizetnék még egy 10-est azért, hogy 2.0mah-os akksikért.
Pl [link]
[link]
[link]Jól érzem, hogy a max 30nm elég itthoni használatra?
-
talpas
aktív tag
válasz
AndrewTdi #1906 üzenetére
A kijelzős psr12-est vettem 10K alatt, meo hibásan. Ami ára van most üzletben, az szégyen....
Ha iparos vagy akkor tartaléknak a márkás mellé viheted. Ha otthoni használatra veszed, fém, fa, fúrás, csavarozás, kartonfal építés, akkor a kisebb 12V-ossal is sok-sok munka elvégezhető, nekem most 4-5 ik évben "térdel" a NiMH akku. Esett le asztalról, a műanyag repedt, szénkefe elkopott, motorcserével javítható, nem arra készült, hogy tovább működjön, ha már motorikusan megáll. De annyit ütöttem már ezt a kis gépet, hogy lassan kezdem tisztelni. Volt craftsman 18V-os gépem, az a 10-es fúróval fixre lőtt tokmánnyal kitudta mozdítani a kazánlemezt a két talpam alól. Rájöttem fölös a 18as nekem, akkut cserélni benne 1 vagyon lett volna, és két pakk volt a kofferban, fej fölött egy kézben kar is kellett hozzá. És az is a japán celláival sem bírta tovább időben mint a fent nevezett. A "durvább" melóimhoz hálózati gépet veszek elő. Ha makitát veszel, az einh osztrákvagymi után igazi váltás lesz. Ha veszel akkor min. 2000mAh akkuval legyen. -
AndrewTdi
addikt
Érdemes zöld Bosch akkus fúró csavarozóban gondolkodni? Vagy inkább valami Maki?
Olyan 40K körül szánnék a dologra. -
talpas
aktív tag
Jól van, Karácsony van, mi az az 1db.0-a
Olvass itt, 1 mAh = 0,001 Ah -
talpas
aktív tag
válasz
AndrewTdi #1900 üzenetére
Ha tölthető az már jó, de itt kell az erő. A gép akkucellái 1200mAh/db, a cserére szánt 160. Lehet megmozdul a motor, de dolgozni nem tudsz vele. Kell az Amper. Ha Te cseréled akkor forrfülest rendelj. Az igazság az, hogy milla db. van eladó használt gép, az akku ára miatt.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Szétment a régi Einhell akksis csavarozóm aksija. 14,4v. 12db 1,2V-os 1200mAH akssi van benne.
Mi lenne ha tölthető ceruzaelemet tennék bele? Azok is 1,2Voltosak, de 160mAH-sak. vagy esetleg hol rontom el az elméletet? -
Köszi mindkettőtöknek!
Mennyire ismeritek ezeket a gépeket?
Tartozékok tekintetében (vagy még azt nézve) is megéri inkább a Dremel?
Illetve láttam egy kis tesóját.
Dremel Multi-Max MM20Ez vajon csak a -20W teljesítményben különbözik?
Mintha kicsit másabban nézne ki a fej része.. nem látom a (gondolom szerszám nélküli befogás) kallantyúját...Ha a másik nem férne bele a keretbe, esetleg ez még mindig jobb lehet, mint a Bosch - B&D?!
Viszont ha az MM40 lényegesen jobb készülék, akkor max. kipótolnánk..
Sajnos nagyon nem ismerem ezeket a gépeket.(Mondjuk nekem van egy vagy 10-12 éves B&W ütvefúróm, mai napig tökéletes.. igaz, ritkán van használva..
Gondolom erre is igaz lehet az, hogy régen még normális gépeket csináltak...)ui: amúgy durván le árazta Extreme a Dremeleket.. nem is értem.. remélem holnapig még marad
-
Helló skacok!
Egy "gyors" kérdés.
Párom anyukája arra gondolt, hogy férj "urának" egy multi funkciós csoda masinát venne karácsonyra.
Tacskó újságban látott két gépet, azok közül szeretné valamelyiket. Melyiket?
Én azért még hozzá tenném azt a kérdést, hogy esetleg ilyen árban (20e) mi lenne jobb alternatíva.Tacskóban a két gép:
- Black & Decker MT280BA-QS
Ebben az a szimpi nekem, hogy ha minden igaz, van hozzá egy adapter vagy mi, amivel más márkák fejei is használhatóak. Ez a gép is az. Rezgésszög 1,4° . Ez nem tudom mennyire érdekes, mert a másik jelölt boschnál ez 2,8.- BOSCH PMF 1800
Ez teljesítményben gyengébb,és...?Melyik lenne jobb vajon?
Vagy hasonló árban mit érdemes?Előre is köszi!
(Néztem még ilyet hogy Black & Decker MT300KA, Bosch PMF 190 E ezek 25 ezer jó magyar forint, annyit már nem biztos szánnak rá.
Illetve olcsóbb gép, de más gépekben ajánlottátok ezt a márkát EXTOL CRAFT 300W.Jelenleg ezeket találtam nagy hirtelen...
-
AndrewTdi
addikt
Ha valaki fali szerszámtartót keresne!
-
talpas
aktív tag
válasz
runner 125 #1892 üzenetére
A "pici" tokmányra gondolt szerintem. Én a 1,0, 0,5-ös szárat nem tudom olyan rutinosan belefogatni mint a normál méreteket, a gép tokmányába. És tényleg úgy működik a pici mint ahogy írta.
-
runner 125
nagyúr
válasz
macko20 #1891 üzenetére
Ezt nem egészen értem.
Egy normál fúróba h fogadsz be egy fűrószárat? Mert én úgy, h a hüvelyk és mutatóujjam közé fogom, beletolom, míg a tenyeremmel megfogom a tokmání külsejét, a másik kezemmel meg szépen kis fordulaton elkezdem hajtatni a fúrót. Soha nem vesz igénybe pár másodpercnél többet. Nem tudom te h csinálod, de ennek az elvnek ugyanúgy működnie kell a bites tokmánynál is.sanzi89
Köszi, ez a flexi cucc sem rossz, beszerzek majd egy ilyet is. Most úgyis a szerszámos - műhelysarkom tökéletesítésén dolgozom.
Nyilván kis átmérőjű 2-3-4 mm-es furatoknál használnám csak kevésbé hozzáférhető helyeken, sarkokban, és fán kívül nagyon max aluban. Vasat azért nem ezzel fúrnék ki. -
macko20
őstag
válasz
runner 125 #1889 üzenetére
Hát nekem van ilyenem ,nagyon vacak nem ajánlom a bit szárhoz képest tekered a tokmányt,a bitszáron van a menet és az nyitja-zárja a pofákat ,mire központosan befogsz egy fúrót lemegy a nap....
-
sanzi89
addikt
válasz
runner 125 #1889 üzenetére
Esetleg egy ilyen is megfontolható, nekem bevált: Makita Flexibilis mágneses bittartó
Igaz csomót nem lehet rá kötni, de idáig minden felmerült problémát megoldottam vele.Egyébként egy ilyet találtam: Bosch tokmány bit-befogójú 1-6mm-ig. Kérdés milyen lyuk fúrására alkalmas egy IXO, illetve a hasonló kaliberű gépek.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zozor76 #1865 üzenetére
Nekem IXO 3 van, baromi jó szerkezet. Nagyon sokáig bírja az akkuja úgy, h nem is használod, illetve mindenképpen olyan szettet válassz, amiben van derékszög és eltolt behajtófej is. Nekem már többször jól jött, szűk, alap esetben hozzáférhetetlen helyeken.
Aporpó, most h rákerestem, látom lehet kapni IXO-ba tolható tokmányt. Hol, vagy h keressem ezt?
Itt látszik:
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Rég jártam erre.
Na, de a lényegre:
Akad nekem egy köszörű gépem, ami némi ( ~1/2-3/4 óra ) használat után a motor része iszonyatosan forró, nem állja a kezem.
Nem szorul, nem kotyog.Mit lehet tenni, hogy ne melegedjen?
Arra gondoltam, mivel csak az egyik oldali kő van már meg, a másik oldalát lebontom és valami hűtés félét eszkábálok rá. Kivitelezhető szerintetek?
Más: Készítettem egy panel fúró állványt. ( Alsó 3 kép ) Pontos, semerre nem mozog, itthon talált anyagokból lett barkácsolva.
Vélemények?
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
80 éves édesanyámnak kéne valami aligátor vagy rókafark fűrész.
nem ipari termelésre, hanem néha fából levégni egy darabot.
konkrét pl: egy szál laminált padlóból le akart múltkor vágni egy arasznyit, és aszomszédot kellett megkérnie...erre a célra ez megflelel-e?
van-e esetleg tapasztalat?
ő igazából kizárólagosan "praktiket kompatibilis", így netről rendelés szóba sem jöhet.
én azt hittem, hogy ezek 10k körül megkaphatóak, vagy inkább alatta... -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1884 üzenetére
Ma este gyorsan adódott alkalom a cucc tesztelésére. A kofferje kevésbé tetszik, mint a Lidl-s Parkside cuccai, a zár és a zsanér műanyag. Most még hibátlan, de nem tudom hogy mennyit fog bírni. Még egy körmöst kap a koffer tervezője, ugyanis kb 2 cm-rel kellett volna hosszabb koffert gyártani, és nem törne meg brutálisan a gép kábele... A gép elég hangos, és ráz is rendesen, igaz életemben nem fogtam még ilyen eszközt, nem tudom a többi milyen. A fogása, kialakítása rendben van, 300W-os, elvileg erősebb, mint az átlag. 4 fajta kiegészítő van, egy csiszoló, meg egy kaparó, amit nem próbáltam, és két fa vágórész. A merülőfűrész rendben van, bár a parketta kiigazításnál kicsit beleért a betonba, és rögtön gyakorlatilag tönkre is ment az a sarka. A szegmens lap pedig gyakorlatilag nem csinál semmit. Laminált parkettát vágtam volna vele, de kb csak szenvedés volt...
Szóval első ránézésre a gép rendben van, de különféle kiegészítőket be kell szerezni a géphez, ha tényleg használni is akarjuk. -
sanzi89
addikt
Ma vettem 10k-ért az Aldiban egy Workzone Multifunkciós gépet, kíváncsi vagyok miként fog beválni. A gép eléggé ráz egyébként, nem tudom ez mennyire megszokott az ilyen vibrációs vágóknál, csak például érdekes, hogy nem nagyon láttam még külső fogantyút ilyen multifunkciós vágón. Kiegészítőből kicsit kevés van, továbbá azok úgy tűnik nem a legjobb minőségűek és kidolgozásúak, szóval azt majd be kell szereznem.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1873 üzenetére
A fúró eddig nagyon bevált, a kiegészítőnek gondoltam veszek egy MAKITA 10db-os SDS-Plus fúró-vésőkészlet (D-21191). Esetleg egyéb javaslat ilyen árkategóriában?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Forrasztópákát vennék abszolute hobby célra ritka használatra.
Mi a különbség a 30-40-50 wattosok között? lehet annak hátránya ha a nagyobb teljesítményűt veszem?
Nála néztem őket, viszonylag olcsón adja. -
sanzi89
addikt
Kellene valamilyen normálisabb szett bőr/gumi/textil lyukasztó készlet, ezt találtam: Extol Craft bőrlyukasztó készlet 2.790Ft
Milyen szintet képvisel ez az Extol Craft márka? Hajlandó volnék akár többet is áldozni rá, csak nem igazán találtam alternatívát. Mindenképpen legalább ekkora szett kellene, és az is nagyon jó volna, ha lenne valamilyen normális tokja, és nem egy bliszterben vagy nejlon zacskóban kellene tartani.
-
talpas
aktív tag
-
talpas
aktív tag
-
Jarod1
veterán
Hali ilyen akkut hol tudnék rendelni a Workers Best Fúró csavarozóhoz kellene
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1872 üzenetére
Nos, a felújítás előtti bontási munkálatok megvolnának, 2 nap, a gép eredményesen szerepelt, fúrásra nem volt használva, de volt vele vésve bőven régi járólap, beton, tégla. Talán egy kis bibi, hogy ennyi használat után a hegyes vésőszár inkább hasonlít egy fakanál végére, mint vésőre. Nem tudom ennek mennyit kellett volna bírnia, de valószínűleg be fogok szerezni egy minőségibb vésőszettet.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1867 üzenetére
Csak visszamentem és megvettem a Parkside PBH 1500 A1 pneumatikus fúró-véső kalapácsot is. Nagyon tuti darab ez is, ugyanaz a minőség, mint a csavarozó esetében, tényleg meglepően egyben van a cucc! A Tesco-s gagyarella Straus is drágább ennél egy ezressel, és csak 2,4J-os. Ma fél nap alatt felvéstem vele kb 25nm-nyi járólapot, kb 3 cm vastag betonnal, 9000Ft-ért csinálták volna meg holnap, szóval egyből csak 6k volt a cucc.
Természetesen szétkapta az előszobát, mint puli a rongyot. Könnyen lehet, hogy az elkövetkező 5 évben elő se veszem a cuccot, de legalább már ilyen is van a családban.
-
zozor76
tag
Csak beszereztem egy Parkside PAS 7.2 A1-et.
Jól teljesítette az első bútorösszerakást, az 1-es fokozat elég hamar leszabályoz, kényelmes, nem nehéz, jó fogású szerentyű, jól sikerült szerintem. Remélem ilyen is marad, hosszab munkáról még nem tudok beszámolni... -
-
sanzi89
addikt
Nos, ma újra voltam a boltban és csak megvettem a Parkside PAS 7.2 A1-et 6 rongyért, nagyon tuti darab! Szegő léc rögzítő pozdorja csavart zokszó nélkül beküldi a vályog falba, de ilyen kani nagy facsavart - holnap lemérem pontosan - is majdnem betekert egy rönk fába, mindenféle előfúrás nélkül. Mindazonáltal nagyon kis picike, kézre álló, asszonynak is jó lesz, bútorok, szegőlécek csavarozására bőven elég. Év közben laptop és egyéb elektronikai cucc szereléshez is szerintem teljesen jó lesz, legkisebb fokozaton nagyon finom nyomatékkal teker. 6 fokozata van, 1-5-ig egészen 6NM-ig, ezeken a fokozatokon racsnizik, MAX állásban elvileg 10NM, és addig tekeri ameddig bírja, de van benne valami automatika, mert lekapcsol, nem égeti a motort. A kapcsolójának is több állása van, picit behúzva csak világít a led, egyébként fokozatmentesen állítható a fordulatszám. Plusz teljesen profi minőségérzetet ad, érződik van benne anyag, jó minőségű a koffer is, csak csavarokkal van összeszerelve - semmi szegecs - így később se jelenthet gondot az li-ion cella kicserélése, ha fáradna, de a 3 év garancia is megnyugtató.
Egy szóval ennyiért nagyon elégedett vagyok - pont ma néztem, Tesco-s újság B&B és Bosch Ni-mh-s 10,5NM-es cuccot árulnak 12-15k-ért akciósan, mint fúró-csavarozó, vicces - a jövőben sokrétűen használható lesz a ház körül.Annyira megörültem, hogy elgondolkodtam a Parkside PBH 1500 A1 pneumatikus fúró-véső kalapácson is, 15k az ára. KB 2 hét múlva lesz egy kisebb felújítás, régi csempét és járólapot felvésni lehet jó lenne, és nem kéne kifizetni a mesternek rá a munkadíjat... Vélemények?
@zozor76
Szerintem menj be a helyi Lidl-be, és ha még van az akciós készletből vegyél egy ilyen kis gépet, nem fogsz csalódni! Az IXO-k ahogy néztem max 5NM-esek. -
zozor76
tag
Vagy még tenni hozzá és egy IXO-t beszerezni, ami lehet jobb lenne... Így visszaolvasva nem nagyon tudnék dönteni...
-
M_o_g_y_i
őstag
A Bosch Uneo-ról van-e valakinek véleménye, tapasztalata vele?
-
sanzi89
addikt
Egyébként erről lett volna szó:
Parkside PAS 7.2 A1Gondolom valami ilyesmire gondoltatok, hogy jobban megfelelne mindenes gépnek:
Parkside PABS 18-Li B2
Csak attól félek, hogy ez meg túl nagy volna, ágyúval verébre.Lehet egy ilyesmi géppel járnék legjobban?
Parkside PABS 14.4 A1Tehát ez is felmerült, hogy vegyek egy kisebb és egy nagyobb gépet, vagy egy köztes teljesítményűt?
-
zoli03
őstag
válasz
jozsi252 #1858 üzenetére
5 Nm az egyáltalán nem sok, kb annyi a 8.8-as M5-ös ajánlott csavar meghúzási nyomatéka. A Lidles biztos, hogy tud 10 Nm-t, a nagyobbak tudnak 20 körül, de van olyan modelljük, ami még többet tud.
De fúrásra tényleg nem a 10 Nm-es való, az még csak csavarozásra van tervezve. -
jozsi252
veterán
Csupán arra akartam célozni hogy 5 NM elég erősen meg tud húzni egy csavart, és kicsit szkeptikusan állnék ehhez a géphez, hogy az 10NM-t tudna. De ha ráírták akkor úgy van. Azért írtam ezt a gépet neki, mivel írta hogy esetleg előfúrásra is kellene. Amit meg ő nézett, ha jól látom akkor az csak csavarozásra van.
-
zoli03
őstag
válasz
jozsi252 #1855 üzenetére
A 10 Nm-t biztos, hogy tudja, ha ráírták. Nem olyan sok az, a méretéből hihető is. Az, hogy a Metabon 5 Nm-t lehet beállítani, nincs összefüggésben a maximális nyomatékával.
"Inkább akkor egy 10-20k között elhelyezkedő Bosch vagy Black & Decker gépet vennék a helyedben."
Én meg a közelükbe se mennék, gondolkodás nélkül az Aldis/Lidlest venném.
-
sanzi89
addikt
válasz
jozsi252 #1855 üzenetére
Nem létfontosságú a vásárlás, nézem a Lidl/Aldi akcióit egy kedvező árú Li-ion-os csavarozóra, ami mindenesként funkcionálna otthon. Mekkora volna a minimum forgatónyomaték, amit tudnia kellene egy otthoni, hobbi, havi 1-2 alkalommal használt gépnek? Feladata tiplikbe csavarok behajtása, esetleg előfúrás után pozdorjacsavar fába, valamint tudja megcsinálni magának az előfúrást. Pár alkalommal bútor összeszerelés, kisebb-nagyobb háztartási gépek szét-összecsavarozása.
-
jozsi252
veterán
válasz
sanzi89 #1851 üzenetére
Felejtős teljes mértékben. Ez a 10 NM-es érték meg vicc szerintem. Soha nem fog az annyit tudni. Van egy Metabo fúró csavarozóm, annak a max forgatónyomatéka amit a tárcsán lehet még szabályozni, az 5 NM. Na most szerintem 100% hogy 10 NM-t nem fog tudni ez a gép.
Inkább akkor egy 10-20k között elhelyezkedő Bosch vagy Black & Decker gépet vennék a helyedben.
-
sanzi89
addikt
Lidl-ben van egy pici Powerfix csavarozó 6k-ért. Erőre ezt írják: Soft: 6NM Hard: 10NM 7.2V 1500mAh Ez a gyakorlatban mire elég? Otthoni csavarozgatásra gondolom igen, amire kíváncsi vagyok, hogy pozdorjacsavart miként tekerne fába...
Vagy ha mindenes gépet keresnék, akkor vegyek nagyobb gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest