Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11401) robi-k válasza Shadowbull (#11400) üzenetére


robi-k
őstag

A rozsdamentes acéllemez ritka takony egy anyag. Nehéz megmunkálni, drága, kényes. - badarság.
Évek óta rozsdamentes acélból (is) készült járművekkel foglalkozok, semmi gond nincs a rozsdamentes acél ötvözetek megmunkálásával, nagyon is szépen lehet hegeszteni a rozsdamentes acélt, ugan úgy az alluminiumot is.
Természetesen kell hozzá megfelelő hegesztő berendezés meg hegesztési tapasztalat.

(#11402) Andras6800 válasza biga (#11399) üzenetére


Andras6800
senior tag

Én azt látom, hogy ebben a kérdésben is mindenki magából indul ki. Nem tudom van-e autó kereskedő köztünk, de ahogy páran írták is, a piac egyszerűen nem fizeti meg a hosszabb gari/ tartósabb termék felárat.
Pont most a szemünk zajlik ennek ékes példája a kínai autókkal. Mindenki repül rá a kínai csodákra mert olcsóbb. Senki sem kérdezi meg a kasszánál, hogy mi a termék megbízhatósági cél melyet figyelembe vettek. Nem egy kínai gyártónál 5-6 év. Német autóipar meg 15 évre lő.

De kitekinthetünk más termékekre is. Ott is ha végignézettek a piacot, meg az elmúlt 20-30 évet, látható, hogy jöttek olcsóbb terméket szállító gyártók. Kialakult egy verseny, ezért, hogy tudja tartani az árverseny a "régi bevált" gyártó, ő is elkezdett spórolni az anyagon. Most meg ott tartunk, hogy 10 év helyett fele annyi ideig jó egy mosógép, tv vagy hűtő.
Ugyan ez lesz autónál is. Aztán majd 20 év múlva sírhatunk, hogy 4-5 éves autók olyan műszaki állapotban lesznek, mint a maiak 10+ év után. De legalább olcsóbb lesz megvenni.

Összességében a vásárlók nagyon kis hányada választ azért autót, mert az egyiknek hosszabb a garija.

Ez nem a gonosz multi meg pénzhajhász cégvezetés hibája, hanem a miénk, fogyasztóké.

Megint más, hogy beszélünk itt amortizációról, meg 10-15 év használatról, meg gariról. De az avulás másik fejtáját a műszaki elavulást kifelejtjük. Persze ez pont nem a magyar piac, ahol ez lenne a tulajok gondja, jól belátható anyagi okokból. De mondjuk EV téren jellemző, hogy annyi K+F van, hogy nem feltétlen éri meg 15 évben gondolkodni. Már aki megteheti :DDD

Saját megítélésem szerint nem a 30+ évig üzemelő autók 1 tulajnál mentik meg a földed, hanem a kiemelkedően magas újrahasznosíthatóság és a kizöldített energiaigényű anyagfeldolgozás.
Pl minden autó tele van rakva műanyaggal. A műanyaggal csak az a gond, hogy nem annyira újrahasznosítható. Romló műszaki tulajdonságok mellett párszor igen, de ez igencsak korlátos.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11403) Andras6800


Andras6800
senior tag

Kis érdekesség:

Renault CEO írt egy levelet EU-nak autóipar kapcsán: [link]
Több nyelven elérhető (magyar nincs közte.)

Nem egy 2 perces olvasmány, de érdekes dolgokat hoz fel.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11404) Mauzes válasza mghltm (#11387) üzenetére


Mauzes
őstag

Köszi a tippeket. Igazából pontatlanul fogalmaztam, mert amire tényleg vágynék, hogy legyen EV-ben:
- 3 különálló full ülés a második sorban (3 gyerekülés érdekében)
- harmadik üléssor ne legyen, vagy szépen a padlóba csukható (hogy nagy csomagtér maradjon)
- és személyautós legyen, ne pedig busz/doboz (egyrészt vezetési élmény, másrészt városi használat is eléggé eltér a kétféle felépítmény között)

Na most ez valójában a korábbi egyterű kategória, mint a Ford S-max vagy VW Sharan. Ami kb. kihalt. Ahogy látom, akkor EV-ben ami ekkora helyet ad, az szinte mindegyik teherautó jellegű kisbusz/doboz.

Ami talán még a legközelebb van, az a 7 személyes Model X, de egyrészt ott is szűkített a középső ülés a második sorban, emellett a 40 milliós ár azért eléggé overkill a legtöbb embernek.

Na mindegy, hátha egyszer lesz egy olyan batár (a la EV9 style), ami nem egyterű ugyan, de még mindig inkább személyautó, és rendesen elfér a 3 gyerekülés és a csomagtér is jó nagy.

[ Szerkesztve ]

(#11405) Vesa válasza cOxeR (#11390) üzenetére


Vesa
veterán

Elég világosan leírtam az érveket, nem tekerek semmit. Nincs jelentősége, hogy hány tulajdonos van. Annak vean jelentősége, hogy a tulajdonos mennyire treháy.

A tudomány a valóság költészete!

(#11406) Vesa válasza Andras6800 (#11396) üzenetére


Vesa
veterán

Van igazság abban, hogy sokan nem a pénztárcájuknak megfelelő autót vesznek. Azonban tegyük hozzá, hogy a magyarok többségének itt is egészen elképesztően önző és irreális igényei vannak. Elvárják, hogy valaki vegye meg a 0km-es autót 40millióért, aztán tartsa karban 10 évig további még kb. 6-8 millióért de úgy, hogy 10 éves korára kvázi szalonállapotban legyen. Hogy aztán majd Ő megvásárolhassa 3 millióért 10 évesen, szalonállapotban. Na persze... :U

Magyarországon nem sok hálátlanabb feladat van, mint használtautót eladni. Mert jön a magyar a 12 éves olcsó kocsiért, de persze szalonállapotot vár el, és hőbörög, ha van egy karc a motorháztetőn.

Shadowbull
+1
Milyen jó is lenne ABS nélküli kocsikkal közlekedni, mert törvényekkel konzerválták a technológiai fejlődést és minden autót 20évig kéne megtartani. :U

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#11407) mghltm válasza Mauzes (#11404) üzenetére


mghltm
addikt

sajnos valamit fel kell adnod az igenyek kozul. hasznalt s-max es galaxy fhev letezik licenszelt toyota hybrid rendszerrel, illetve ujban phev explorer 30-40km-es hatotavval.

still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

(#11408) Mauzes válasza mghltm (#11407) üzenetére


Mauzes
őstag

Fú, ez a V6 + plug-in kombó elég brutál az Explorerben 457 LE-vel. Ára viszont nem semmi, azért a 30 misi nem játszik nálam. Majd figyelem a használt árakat.

(#11409) biga válasza Andras6800 (#11402) üzenetére


biga
senior tag

30 évet én nem irtam :) En 10-15 évröl beszéltem, ami egyébként még mindig joval kisebb, mint az atlag autoélettartam szinte barhol. (igy az amortizacio kérdés is mas, hiszen az utakon jelenleg is idösebb autok jarnak)
Itt a lényeg az én nézöpontombol nézve az lenne, hogy karban legyenek tartva a jarmüvek, ami mar eleve nyereség (pl nem hullik szét vagy füstöl 15 évesen). Ehhez nagyon kellene az a szemlélet, hogy nem "dobom ki" az autot 2-3 év utan. Ehhez föleg a vasarloi mentalitasnak kellene valtoznia, amiben lehetne nagy segitség a gyartoi oldalrol a több gar.

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#11410) FIREBLADE78 válasza Mauzes (#11408) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Amikor találsz ilyen kocsit,addigra a gyerekek felnőnek és nem kell a gyerek ülés ;]

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11411) Vesa


Vesa
veterán

Mivel lassan lesz új kocsi, újra kell értelmeznem az itthoni töltést. Immár két autót kell majd tölteni, egy EV és egy PHEV. Nem tudom mennyiben érné meg töltőt felszereltetni, sajnos bonyolult, mert messze van a villanyóra a garázstól, ráadásul, mivel hegyoldalban van a ház, még egy emeletnyi szintkülönbség is van támfallal, ahol ötletem nincs, hogy lehetne áthozni a kábelt. Ásni kéne, kábelt fektetni, támfalat átfúrni -amitől az nyilván beázna, tehát nem hinném, hogy jó ötlet-. Lehet, hogy a konnektorost kéne úrjagondolni, túlfeszvédővel, mert az jelenleg nicns, olyan "kiváló szakember" csinálta ezt is. Ennyit ér egy villanyszerelő, ezzel az erővel én is behúzhattam volna magamnak ingyen, mert szakmailag nem tett hozzá érdemben semmit.

Azért amikor olcsó villanyautózásról beszél valaki, meg kéne említeni azt is, hogy esetenként önmagában egy töltő kiépítése akár 7 számjagyű összeg is lehet, ha olyanok a helyi adottságok.:U

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#11412) cOxeR válasza Vesa (#11411) üzenetére


cOxeR
Ármester

Mennyit mentek, hányszor akarsz kimenni, átcserélni a töltőt a kettő kocsi között? Mekkora akku?
Illetve konnektoros esetén tuti csak egy autót fogsz tudni tölteni egy időben, kettőt nem, gondolom keresztmetszet sincs bőséggel, ha túlfeszvédő sincs, no meg rengeteg idő lesz, teszem azt 60-as akku esetén is 1x órák ha sokat kell visszatölteni.
Én biztosan a nyomvonal mellett döntenék, nem lehet esetleg felszínen elhozni, valami esztétikus megoldással, pl beton kábelcsatorna, vagy simán kavicságy abban egy symalen? Építési területen minden 10-edik szaki talán aki megbízható… én is csak szívtam/szívok kb minddel…

[ Szerkesztve ]

(#11413) Vesa válasza cOxeR (#11412) üzenetére


Vesa
veterán

Ezen problémázok én is, hogy nem fogjuk tudni együtt tölteni. Meghagytam végül a kis Ioniq-ot, úgyis a feleségm rohangált vele, arra tökéletes lesz még. Az 28-as, és jön mellé egy PHEV kb. ugyanakkora akkuval (25-ös). Ha ennél nagyobb lenne, fel sem merült volna a konnektor, bár úgy tűnik, így is el kell vetnem, mert az Ioniq max. jövő tavaszig marad meg, helyette pedig már nagyobb akkus jön majd.
A töltő kiépítéssel több probléma is van, föld felett sem tudom vinni sajnos. Bár mindent meg lehet oldalni, biztos ezt is, csak az összeg amibe ez keülni fog, azt nem akarom tudni. Ráadásul hálózatbővítés is kell, mert csak 3x16A van. A legrosszabb az egészben, az idő tényező. Mire ezt végigcsinálom, az ebben az országban hónapokig tart. :U

A tudomány a valóság költészete!

(#11414) Tiédetis válasza Vesa (#11413) üzenetére


Tiédetis
senior tag

nekem is 3x16 van és 64-es 1 fázisos kocsival. Ha lemegy 50% alá vagy akörül, felteszem és reggelre feltölt. Sőt Tesla MY is volt már töltve rajta. (fiam most vett és azzal jöttek haza Zürichből, meglepiként)
Társasház, esélytelen a bővítés.

A T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom

(#11415) biker válasza Vesa (#11411) üzenetére


biker
nagyúr

Egyszer kell jól, és akkor nem lesz pénzkidobás, mint itt hogy rosszul csinálta a villanyszerelő

Need egy dupla töltő kellene, vagy normál felezővel (két autó 50%-on tölt, egy 100%-on) vagy egy közös terhelés megosztóval szabályozva, és nem kell görcsölni, mindkét kocsit feldugod, többit megoldja a program

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11416) axioma válasza Vesa (#11413) üzenetére


axioma
veterán

Garazsba csak 1 fazis van levive? Az nem olyan modon h 3f-ra tudnad cserelni a vezetekezest? Akkor a ket auto tudna kulon tolteni, a folyamatos mukodesu nagyhaztartasi gepek meg a harmadikon. A 230-as tolto meg jellemzoen nem eszi meg a 16A-t amugy sem. Es me'g idozitovel is indithatod, hogy lefekves utan [kezi inditasu gepek mar nem kellenek] menjenek. Bar ha idozitesz es ritkan van a ket autora tobb toltesi ido igeny mint az ejszaka, ez egy fazison is lemegy. Csak a kikapcs allitolag arthat ha a 230 felol jon - nem tudom, nalam csak hebe-hoba van hogy akkor me'g nincs tele, es nalunk sajna aramszunet is van hasonlo gyakorisaggal, eddig ehhez kotheto hiba nem jelentkezett. [Az egyik korabbi idozitos konnektor nem birta, most kapcsoloszekrenybe rakhato 100A-es van, azota nem izgulok.]
A helyes megoldas ettol fuggetlenul nyilvan az hogy dedikalt vezetek es tolto, de nalunk [igaz 3x25 van] mukodik az ev + phev toltes [ampera raadasul 6A default-on] a 230-rol, kulon fazison.

[ Szerkesztve ]

(#11417) Mauzes válasza FIREBLADE78 (#11410) üzenetére


Mauzes
őstag

Ez benne van, már várom amúgy :). De azért egy ideig még ki kell húznom, kb. ~6-7 évig kell még mininum 2 gyerekülés (+ közte férjen el még ember) és ~9 évig kell 1. A másik nyűg meg a babakocsi a csomagtartóban, ami foglalja a brutál helyet, de ez talán 2 év múlva megszűnik.

(#11418) cOxeR válasza Vesa (#11413) üzenetére


cOxeR
Ármester

Szerintem távlati célok miatt én a nyomvonalat erőltetném, ha már nyersz 2x16A-t valahogy azzal elég sokat előbbre jutsz. Olcsóbb semmi se lesz… azért nincs kerítésem meg térkő mert ideg bajt kaptam 1,5-2M Ft volt egy mezei falazott kerítés + kapu, meg hogy 500k a térkő anyag és 8-900k lett volna a munkadíj…. most futok egy újabb kört de gyanítom ennek 1,5-2x-ese lesz, abból kiindulva hogy a térkő is most kb 800k között van/lesz. Szóval ne tologasd szerintem… ha a távlati terveid ebben a házban elektromos autókkal van.

(#11419) Vesa


Vesa
veterán

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Tiédetis
Eddig nekem is elég volt, de a 2 kocsit nem fogja bírni egyszerre. Nem tudom széthúzni a töltést időben, mert nekem is este kell töltenem és a páromnak is.

Biker
Egy ilyen dupla töltő terhelésmegosztóval gondolom legalább 300-400k, plusz még valahogy el kell hozni az órától a kábelt. Vagy ezt rá tudom köttetni az elosztódobozra, ahova bemegy a 3 fázis? Valami ilyen megoldás lenne a legjobb, mert az órától elkábelezést annyira nem szeretném eljátszani. Nem elsősorban az ár miatt, hanem mert fel kéne túrni hozzá a kertet.

axioma
3 fázis megy be a garázsba, ott van a központi kismegszakító szekrény (vagy nem tudom hogy hívják). Az a gond, hogy a ház nem tud elmenni 1 fázisról, sok a fogyasztó. Így is figyelni kellett, mert ha valaki bekapcsolta a vízforralót miközben fel volt dugva a kocsi, akkor 1 percen belül levágta az áramot. El van osztva a ház a 3 fázison, akkor át is kéne kötni mindent, az elég nagy munka lenne. Szeriuntem nálad is azért megy, mert 25A-ed van. De nem rossz ötlet, ha kombinálni lehet egy ilyen terhelés elosztóval, vagy korlátozóval, ami visszaveszi a töltési teljesítményt, hogy ne vágja le az áramot. Erről nem tudok semmit.

cOxeR
Nem voltam benne biztos, hogy tartósan EV-zni akarok, így egyelőre nem költöttem erre. Most kicsit vissza is táncolok a PHEV-el, de ezt is tölteni kell, úgyhogy mindegy. Sima ICE már biztos nem lesz. Hívok egy normális szerelőt aki képben van EV-kkel.

A tudomány a valóság költészete!

(#11420) biker válasza Vesa (#11419) üzenetére


biker
nagyúr

egy dupla 3x16A töltő az megállhat 270-280+fa körül, ha csak felező, ha kell terhelés megosztó akkor az sajnos +65e, és kell hozzá +2x0.5mm2 vezeték az elosztótól

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11421) Vesa válasza biker (#11420) üzenetére


Vesa
veterán

Thanks! De akkor ha jól értem, nem kell az órától kábeleket hozni hozzá, hanem rá tudják kötni a garázsba bejövő 3 fázisra az elosztódobozban? Mert ha igen, akkor így még mindig lényegesen olcsóbban jönnék ki, mint az árokásással és kábelfektetéssel.

A tudomány a valóság költészete!

(#11422) biker válasza Vesa (#11421) üzenetére


biker
nagyúr

Szerintem igen, de látni jobb lenne mi van ott

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11423) biker válasza Vesa (#11419) üzenetére


biker
nagyúr

"Eddig nekem is elég volt, de a 2 kocsit nem fogja bírni egyszerre. Nem tudom széthúzni a töltést időben, mert nekem is este kell töltenem és a páromnak is."

Azért egy dolgot tegyünk tisztába, mert sokan terjesztenek tévinformációt. Nem lesz több energiád, mint ami van, akármilyen terhelés megosztód van.
Ha rendelkezésre áll egy éjszaka 30kWh-nyi energiád, akkor az ha két autót töltesz egyszerre akkor 15-15kWh lesz, és ha hajnal kettőkor megcseréled, akkor is 15-15kWh lesz :)
Csak azt oldja meg egy ilyen cucc, hogy ne verje le a kismegszakítót.
a 16A limit az 16A limit, vagy 1x16A vagy 2x8A
és ha nincs meg a 6A minimum, akkor meg nem tölt az autó

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11424) FIREBLADE78 válasza biker (#11423) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Bárcsak tudnék otthon tölteni 6a-val.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11425) biker válasza FIREBLADE78 (#11424) üzenetére


biker
nagyúr

Miért nem tudsz?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11426) FIREBLADE78 válasza biker (#11425) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Sem udvar,sem garázs. Legyen hosszabbító 3.ról? ;]

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11427) cOxeR válasza FIREBLADE78 (#11426) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ilyenkor az auto árának egy részét ingatlanba kell tenni és olcsóbb autóval közlekedni. :) Józan paraszti logika alapján.

(#11428) FIREBLADE78 válasza cOxeR (#11427) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Jó ez az ingatlan,csak a kivitelező átbaszott a garázzsal. Megvolt beszélve és hirtelen fizetés napján rájött hogy eladva. Valszeg többért eladta. 2 milláért lett volna garázsom :W

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11429) cOxeR válasza FIREBLADE78 (#11428) üzenetére


cOxeR
Ármester

Na ja, ami nincs leírva, az kamu etetés… :( 100 Ft-ért is képesek emberek segget csinálni a szájukból.

(#11430) FIREBLADE78 válasza cOxeR (#11429) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Vagy 2,5?! Lényegtelen. Hármat is adtunk volna érte. Illet volna szólni. Rohadt vén ku.. két garázst behúzott egy lakással. Nem is engedném az ilyet. Ott áll kupitárolónak. Bealló is üresen. Áh. Gyűlölöm.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11431) Vesa válasza biker (#11423) üzenetére


Vesa
veterán

Persze, ezt tudom, de nem feltétlen tudom éjjel kettőkor megcserélni. :D
Közben megfejtettem, hogy egy 11kW-os fali töltő lesz komplett védelmekkel és terhelésmegosztóval. Ezzel jövök ki legjobban időben is.

A tudomány a valóság költészete!

(#11432) biker válasza Vesa (#11431) üzenetére


biker
nagyúr

igen, sajnos nem mindig megoldás a dupla töltő

Ha egy töltő és terhelés megosztós, akkor létezik olyan ám, aminél a terhelés megosztó és a töltő közt LoRa vezeték nélküli kapcsolat van, nem kell plusz kivinni vezetéket :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11433) Semin


Semin
senior tag

(#11434) Andras6800 válasza Semin (#11433) üzenetére


Andras6800
senior tag

Jó ez a cikk, csak mégsem. Ez amcsi piac, ami azért más kávéház. Több modell ami itthon megy, pl ott nincs is reprezentálva és fordítva.
Szóval iránymutatásnak jó lehet, de EU-ban messze nem mész vele. Még EU-n belül országok között is elég markéns különbségek tudnak lenni 1-1 autó amortizációját illetően. Nemhogy kontinensek között.

[ Szerkesztve ]

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11435) Vesa válasza biker (#11432) üzenetére


Vesa
veterán

Ezek azok a dolgok, amihez az EV vásárlók többsége nem ért, mert honnan is kéne tudnia? Az én villanyszerelőm is teljesen fogalmatlan volt, pedig "szakember" (nem kétlem, hogy a normál épületvillamossághoz értett, de hogy EV töltés témában az alapokkal sem volt tisztában az már egyértelmű). Most találtam egy csapatot a közelben, akik értenek hozzá. Már csak a töltődet kell leboltolnunk. :D

A tudomány a valóság költészete!

(#11436) Vesa válasza Semin (#11433) üzenetére


Vesa
veterán

Kicsit félreérthető a cikk, mert úgy tűnik, mintha az értékvesztés az autók minőségével vagy képességeivel lenne összefüggésben. Pedig egyáltalán nem! A prémiumok 1 éves értékvesztése a legtöbb szegmensben jelentős (különösen a luxus kategóriában), mindig is az volt, nincs ebben semmi extra és sajátos okai vannak. Akit érdekel, utána tud nézni, csak keressen rá a "JahresWagen" kifejezésre. Valójában, a legjobban a magán vásárlók járnak ezzel, mert 1 évesen, pár ezer km. futással, gyári garanciával 20-40%-os áron jutnak hozzá egészen top kategóriás kocsikhoz.

Az EV-k egy darabig még kiemelkednek, mert folyamatosan avulnak el, nagyon pörög az innováció a területen, és az új modellek érkezésével a régebbiekre a normálisnál is jobban csökken az érdeklődés.

A tudomány a valóság költészete!

(#11437) biker válasza Vesa (#11435) üzenetére


biker
nagyúr

Sajnos nem a komfortzónában van egy mezei villanyásznak

bizom a sikeres üzletben :)

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11438) KaqXar19 válasza KaqXar19 (#11255) üzenetére


KaqXar19
tag

feldobtam aprora, ha valaki erdekel.

WEBASTO Pure Elektromos autó Fali Gyorstöltő (11kW, 4.5M Type2 kábel) eladó

(#11439) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Szeged - bp most pályán 125-130 kötötti tempomat 19,8 ír az app,de nem hiszek neki. Autó 21-22 körül mutatta a jelenlegit. Lehet a város miatt ugrott le.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11440) djeperto válasza FIREBLADE78 (#11439) üzenetére

m5 Pest felé EV9 (a gyengécske) 33, szeged felé 28 :D tempomat 135 (gps 130km/h)

"there are more jacks then one at the fair..."

(#11441) Mauzes válasza djeperto (#11440) üzenetére


Mauzes
őstag

Az nem gyenge. Akkor nyilvános DC-ről töltve annyiból jönne ki, mintha 16 liter üzemanyagot fogyasztana. :)

(#11442) gabross válasza Mauzes (#11441) üzenetére


gabross
tag

ha SuC-on tölt, akkor csak 10 oda és 8.4 vissza, ami egy akkora dögtől full reális

(#11443) FIREBLADE78 válasza djeperto (#11440) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Fekete? Ha igen,akkor láttalak vele a városban. Gyere gyorsulni. :D

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11444) ozzy711 válasza FIREBLADE78 (#11443) üzenetére


ozzy711
őstag

Gyere gyorsulni.

[link] :D

(#11445) ozzy711


ozzy711
őstag

Nocsak-nocsak. [link]

(#11446) djeperto válasza FIREBLADE78 (#11443) üzenetére

Hát azzal mindent (is) lehet, csak gyorsulni nem :D
Azért írtam, hogy a "gyengécske", mert tényleg az is.
Igen a fekete, ez csak 1 motoros 200 pacis... hát a 2.5 t az naaaaaagyon kevés.
Ha minden igaz pár héten belül tesztre kapom a GT Line-t a maga 385 pacijával, összkerékkel, 2 motorral...
Nem értem, hogy az "alapba" miért ezt a hajtásláncot tették bele a Kiánál, van bőven megfelelőbb is, mint pl. az EV6 ból a RWD 229, vagy a AWD 325... A 385 pacival szerintem 35 lesz a pályatempós fogyasztása, ami már nagyon nem ok.

"there are more jacks then one at the fair..."

(#11447) FIREBLADE78 válasza djeperto (#11446) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Áh. Azt is megeszem vacsira ;] Jó lomha lehet. Nagy dög és csak 200 ló. :U

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#11448) Mauzes válasza djeperto (#11446) üzenetére


Mauzes
őstag

Jó, hát ez nem autópályás utazó autónak való, hanem kis városi szaladgálós. Olasz és francia utakra ideális. :D

(#11449) djeperto válasza Mauzes (#11448) üzenetére

Jah.... a 2m+ szélességével főleg 🤣

"there are more jacks then one at the fair..."

(#11450) FIREBLADE78 válasza Mauzes (#11448) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

:D :D :)) ittál? Szerintem kb semmire sem jó. Városban élhetetlen ( nekem már X5 is az volt). Utazni nem jó,mert lemerül 200 km alatt vagy inkább 160

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.