Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• nanotek911

csendes tag

válasz haxiboy #335 üzenetére

Akinek csak butatelefonja van, az nem fog ügyfélkapun ügyet intézni.

Ezt honnan szülöd?
    Ha nem lehetne megoldani a belépést okostelefon nélkül, akkor eztán lehet, hogy lennének ilyenek.
    De én személyesen több embert is ismerek, akik direkt nem használnak okostelefont, ügyfélkaput viszont igen.
    Ráadásul én is butatelefont használok az elsődleges számommal.

vagy bemegyek személyesen elintézni.

Általában ez szokott lenni nálam is. De volt olyan kretén, aki azt se volt hajlandó megmondani "azonosítás" nélkül, hogy ez valami kihagyhatatlan ajánlat, avagy valami, ami valóban fontos.

Julika mindenhol ugyanazt a jelszót használja, és a jelszava már 15 éve benne van valamilyen nagyobb dumpban.

Ez is csak akkor probléma, ha Julika kiléte is egyértelműen kiderül a dumpból.
    Normális rendszer – mint írtam korábban – letilt N darab próbálkozás után ugyanarról az IP-ről.
    Bár nem úgy, mint pl. a Gránit bank, aki a fiókot tiltja le, amelyikkel próbálkozol, ráadásul három próbálkozás után, hanem IP alapon pihentetnek egy napra mondjuk.
    (Nyilván ehhez gondolkodni meg dolgozni kell, kell még egy tábla, amihez kell helyet fenntartani, költség stb. – de hát ezt értjük az alatt, hogy "a digitalizáció megkönnyíti a %s-t".)

Szóval az nem reális, hogy egy 2010-es követelményeknek megfelelő rendszeren végigpróbálhatod akár pusztán az asd123-at az összes ügyfél fiókján.

Maradjunk annyiban, hogy azok az accountok, legyen szó akár teveclub-ról akár ügyfélkapuról, ahol nincs elérhető 2FA mert vagy nincs vagy nincs bekapcsolva, kompromittáltnak tekintendők.

Maradj akkor ennyiben, ez a te véleményed.

Az itthoni VNC, RDP, SSH honeypotomra naponta 10-100k bejelentkezési kísérlet van

Szerencsére mivel ez egy honeypot, ezért nem kell azt mondanom, hogy már 2010-ben is elavult volt :D

Új hozzászólás Aktív témák