Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Aktív témák
-
[amne]
senior tag
Azt hiszem értem mire gondolsz, de én másra céloztam.
Vegyük akkor továbbra is azt a felállást hogy NTFS partíción XP, másodlagoson pedig FAT. Nem tudom elképzelni hogy olyan szinten el lehetne a kettő szeparálni, (egyik oldalról oké el van de másikról ugyebár nincs) hogy semmi féle forgalom ne legyen FAT->NTFS irányába, mert az XP mondjuk meghív vmilyen alkalmazást a FAT-ról. Oké tegyük fel hogy a tökéletes felhasználó soha nem telepít a FAT-ra (nincs tökéletes felhasználó), de maga az XP is szvsz a folyamatos atyáskodása miatt vmilyen módon karban tartja a FAT-ost is. Nem tudok konkrét példát hozni de érdekelne egy a gyakorlatban. Egy hasonló konfigot összekéne hozni és a FAT partíciót megfertőzni, szerintem átterjedne NTFS-re is. -
[amne]
senior tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
Erre gondoltam én is, nem ezt írtam? :t
-
[amne]
senior tag
Nem ismerem elég jól a vírusok működését ezért a következő az csak találgatás, de szerintem Windows esetében, nem csak a felhasználón múlik, a Win elég sok dologt ''akar elvégezni helyettünk'' ezért szerintem simán előfordulhat hogy a felhasználó beavatkozása nélkül átterjed a FAT-ról NTFS-re a vírus, a Win háttérben folytatott tevékenysége miatt. De mint mondtam ez pusztán találgatás egy laikustól aki sokat gondol mágáról. :)
-
[amne]
senior tag
Nade ha a gyengébb biztonságú 98SE vagy ME partíciót megtámdaja valami, akkor még ugyanúgy veszélyben van a biztonságosnak hitt partíció is mivel: az oké hogy NTFS-t nem látja de mivel XP/2000 látja a FAT-ot ezért haez van elindítva akkor ugyanúgy használja a FAT partíciót is, behívja az adatokat, kezeli, a vírusaival együtt. Remélem többnyire érthető voltam, itt is meleg van.
Amúgy topicindítónak: szvsz ez már túlzott paranoia :) érdemesebb lenne szépen megcsinálni egy OS-t jó védelemmel, saját példámat tudnám elmondani, WinXP megy a saját tűzfala, plusz fentvan a Norton Intenet Security 2003, jól bekonfigolod rendszeresen frissíted és nem lesz probléma. Nekem is ma Kazaa közben 3-4 vírus akart beférkőzni, még le se töltötte a fájlt mári törölte. Az hiszem egész jó lett a védelem de tesztereket nem kérek :)
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest