-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cherockee
aktív tag
Elolvasva amit linkeltél, ebből úgy tűnik, hogy egy 3 évvel ezelőtti vassal elég jó eredményeket ért el.
Kérdés: mire van szükség az x201-eshez, és milyen kártya a maximum, amit érdemben ki tud használni? Így később is át tudom rakni azt a kártyát egy új alaplap-processzor-ram konfigba.
Mitől függ amúgy, hogy tudom-e a belső kijelzővel is használni az egpu képességeit?
(A linux kompatibilitás kérdés maradt még számomra, de ez az én bajom
. )
-
cherockee
aktív tag
Ellentmondásos adatokat találok, még keresgélek, de amit linkeltél ott a "PCI Express Revision: 2.0" nem ütközik azzal, hogy express card 1.0-ás?
Keresgélek még, de egyszerűsítsünk: gondolom ha 1-es, az rosszabb, de mennyivel? Milyen felső küszöbbel kell számolnom?
Nagyon esélyes, hogy ugyan azt a videókártyát és tápot kell megvennem ígyis-úgyis, az alaplap-processzor-ram a kérdés, hogy megéri-e ráfordítani, szükséges-e?
-
cherockee
aktív tag
Az alábbi project-emben ha bármilyen szinten tudtok segíteni megköszönöm!
A project elsődlegesen egy kérdés: olcsóbb-e a Lenovo X201-esem bővíteni expresscard-on keresztül, mint építeni egy új gépet?
Cél nem egy aktuális gamer gép összeállítása, hanem egy közepes valami, amin pár évvel ezelőtti játékok jól mennek (Thief, Deus Ex Human Revolution, Darksiders, és egy rakás ennél régebbi játék), de ez is "alkuképes", ár függvénye.
Tehát a kérdés első körben az, hogy express card-on bekötni valamilyen GPU-t, venni hozzá tápot (ha jól értem mindenképp kell) olcsóbb-e, mint egy alaplap + processzor + ram + gpu + táp kombináció? Egyáltalán mi a felső korlátja az express card-on keresztüli bekötésnek? (USB3, thunderbolt és egyéb nincs a laptopomon)
(Laptop kijelzőjének használata nem cél, előny ha megy, de nem cél. Külső monitor vásárlás amúgyis megtörténik, billentyűzet-egér-SSD van.)
Esztétika nem számít, ház nem kell hozzá, szekrényben lesz, nem szándékozom tuningolni, megépítem, negyedévente takarítom, és ennyi. Hosszútávra kell, fejleszthetőség nem lényeg, ha a laptop jelenlegi felső korlátjába még belefér az a pár dolog amit akarok, akkor elég, nem érdekel, ha az a maximuma.
(Alkatrészek kapcsán márka, extrák nem érdekelnek, fontos, hogy ne a legolcsóbb legyen, tartósság előny, de nem is akarok fanatikusként költeni rá, esélyes, hogy a 3. legolcsóbb már megfelel.)
(Linux-os környezetben lesz használva főként a gép, munka közben, ha esetleg a gpu kompatibilitásról ezügyben is van tippetek, segítene.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest