Hirdetés
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Előrebocsátom, hogy nem tudok németül, az e-bayt pedig egyáltalán nem ismerem.
[link]
Ez mennyiből jut el hozzám, és mit kell érte tennem? -
lesaux
veterán
Hm. Köszönöm a választ.
Paypalon nem szeretnék regisztrálni.
Viszont ha valaki lenne olyan jó, hogy segít nekem megvenni a kütyüt, azt megköszönném.
Liefersatz:
Neu «MS Peleng 3,5/8AC» mit der Canon EOS - Befestigung - 1 stück
Ez ugye kb. azt jelenti, hogy benne van az árban egy EOS-ra átalakító? -
lesaux
veterán
válasz juliabrilke #2175 üzenetére
Objektív.
A Paypaltól félek, mint a vadállatoktól, és nem szeretnék egy vásárlás miatt két új helyre regisztrálni.
Ha lenne egy budapesti emberke, aki úgyis aktívan használja az e-bayt, annak előre átutalnám a pénzt, pár ezrest rádobnék, aztán várnánk a postást. -
lesaux
veterán
Azért kellett volna, hogy budapesti legyen az illető, mert a magyar postára a kutyámat se merném rábízni, pedig nincs is kutyám.
Ezt a kanadai-cseh tengelyt nem tudnád vele megbeszélni?
Kapott 223 pozitív visszajelzést, plusz power seller az ürge, szóval én attól nem félek annyira, hogy átver.
Viszont azt jó lenne tisztázni, hogy akkor van-e hozzá EOS-átalakító.
Meg mintha lenne a figurának egy boltja, de ehhez a részéhez tényleg nem értek. [link]
Á, vazze, megtaláltam amerikai ebayen is, akkor legalább dumálni tudok vele.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Mondom, regisztrálok az ebayen, mert addig ugye nem tudok kérdezni a sráctól.
Meg kell adni a kártyaszámot, ilyesmit.
Your card will not be charged Aha, csak levont 1 dollárt. Tkp. jó, hogy nem százat vagy amennyi van rajta. Faszom. -
lesaux
veterán
Amerikain regisztráltam. Tőlem kért kártyaszámot meg lejárati időt. Nem az összeggel van bajom, mert költsék gyógyszerre, még ha vissza is kapom, na de hogy direkt odaírja, hogy nem terheli meg a kártyámat, hát rohadjon meg.
Azt gondolom tudod, hogy valamennyi ebayes cikk megjeleníthető bármely nyelvű ebay felületen.
Természetesen nem tudtam. Különben nem szerencsétlenkednék ebben a tobicban, mint kezdő buzi a gőzfürdőben.
A Paypalt kihagynám, de asszem, eszembe jutott, hogy ki fog nekem segíteni, ha szépen megkérem.
shev7: igen, köszi, a paypalos topicban olvastam az eljárást, csak ne írnák oda az ellenkezőjét. Anyjukat terheljék meg... -
lesaux
veterán
Szóval tegnap este megvettem ezt:
[link]
Eddig ugye azt hittem, hogy 250 euró a cucc plusz 16 a szállítás. Meg úgy emlékeztem, hogy 253 körül vehetek eurót. Hát pont nem jött össze, annyi pénzt akart levonni a számlámról fizetésnél, amennyi már nem volt, pár száz forint hiányzott, de visszaosztottam az összeget, és 257 fölé jött ki az euró ára.
Ma meg kaptam egy e-mailt az eladótól, hogy köszöni a vásárlást, fizessek 250 + 16 + 2 eurót. Nem pont abba a két euróba fogok belerokkanni, de sok kicsi sokra megy. Az egyébként mi?
Subtotal: EUR 250.00
Shipping and handling via Versicherter Versand: EUR 16.00
Seller discounts (-) or charges (+): EUR 2.00
Total: EUR 268.00 -
lesaux
veterán
Megtaláltam, biztosítás a 2 euró. Na, most érzem magam kellemetlenül, hogy az előbb megkérdeztem tőlük, mi az.
-
lesaux
veterán
válasz fokukac #2236 üzenetére
Onnan is kell vámot fizetni? Ez biztos? A srác azt írta, hogy nem kell, ne aggódjak. Amúgy mintha valahol azt olvastam, hogy a cseheknél adja postára, bár nem biztos, hogy erről a srácról volt szó. Kezdek összezavarodni, viszont már nagyon unom ezt az ebayt meg a haverját, Pély Pált.
-
lesaux
veterán
Épp most fizettem ki, végre sikerült, 268 eurót le is vontak a számlámról.
Már szeretnék rajta túl lenni. Tényleg fura ez az Ottawa, Csehország, Fehéroroszország trió, de remélem, hogy valami hihetetlenül hamar ideér a cucc, lehetőleg olyan országból, ahol nem kell vámot fizetni.
Végül is power seller az illető, valahányszáz pozitív visszajelzéssel meg 99,x%-os mutatóval. Bízom benne, hogy minden rendben lesz. -
lesaux
veterán
Valahogy nyomon tudom követni, hogy merre jár a csomagom, illetve feladták-e már egyáltalán?
-
lesaux
veterán
Na, jól rákúrtam. Én is kaptam egy olyan papírt, mint (Kolombusz).
Egy kb. 68.000 forintos cuccra mennyi vám jöhet és milyen alapon? Az lehet, hogy bemegyek személyesen és rögtön át is veszem a cuccot? Nyomtatóm nincs, faxom nincs, de nagyon nem szeretnék már többet fizetni ezért a szarért.
Segítsetek, légyszi, mert szétvet az ideg. -
lesaux
veterán
De hogy az eladó olyan negatív feedbacket fog kapni, hogy kilóg a monitor két szélén, azt garantálom. Direkt elmondtam neki, hogy nem szeretnék vámot fizetni, küldje Prágából, ha már ott szerepel a locationnél, de ő megnyugtatott, olyan dobozban fogja küldeni, hogy nem lesz vám. Hát látom.
-
lesaux
veterán
Látom, megjelentek az önjelölt tudósok, akik miután megtörtént a baj, már nagyon jól tudják, hogy baj fog történni.
Visszanéztem a levelezésemben: máj. 28-án írt a gyerek, hogy ne aggódjak, nem kell fizetnem a vámon. 29-én kifizettem a cuccot. Monjduk tényleg nem nagyon aggódtam, mert egyrészt már több csomagot is kaptam az USA-ból, százezres objektívekkel, és megvan a módja, hogy elkerüljük a vámot. Másrészt a júzernek 222 biznisze volt eddig, zöld csillagos power seller az illető.
Amúgy nem azért vettem meg külföldről az objektívet, mert egy sz@rrágó fasz vagyok (az vagyok egyébként, csak nincs ok-okozati összefüggés), hanem azért, mert Magyarországon nem kapható. Sehol. Sőt eddig még külföldön is csak egy helyen találtam, egy fehéroroszországi boltban.
Aki tud ilyen boltot, az szóljon.
Illetve ha már annyi itt az okos ember, valaki elmagyarázhatná, hogy ha egy fehérorosz magánszemély küld egy magyar magánszemélynek egy cuccot, amit itthon nemhogy nem gyártanak, de nem is forgalmaznak, akkor miért kell vámot fizetni. -
lesaux
veterán
Na, skacok, megjött a cucc. De ezt a két napot nem kívánom senkinek, különösen a (#2329)-es hsz első mondata rakta belém a parát.
-
lesaux
veterán
Még semmit. Az objektív megérkezett, működik, hibátlan stb. Ő viszont még postázás előtt, amikor rákérdeztem, mondta, hogy ne aggódjak a vám miatt. Meg ez a 15-18 napos postázási idő is csöppet sok, bár én 13 nap alatt megkaptam.
Nem vagyok haragtartó típus, vagy semleges lesz a feedback, vagy pozitív. De inkább semleges. -
lesaux
veterán
válasz (Kolombusz) #2380 üzenetére
Csak tegnap? Ez aznap, amikor beszéltünk róla. Két nap múlva itt volt a cucc. Bár én pesti vagyok.
-
lesaux
veterán
válasz Flashcash #2515 üzenetére
Igen. Én már azt se értem, miért kell áfát fizetni, hiszen azt a külföldi vevő egyszer kifizette.
Nálam amikor a postás hozta a csomagot, x Ft volt a vám, valamennyi az áfa, y az akármilyen költség plusz z Ft a postaköltség. Érted, baszki? Postaköltség. Amikor már egyszer fizettem a postáért, konkrétan azért, hogy a házamig elhozzák. Nem hozzák el, feltartják a csomagot, akadékoskodnak, és a kurva állam után még ők is megsarcolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- LEGO klub
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motoros topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- iPhone 16 Pro Max 256GB Független Hibátlan/2025.10.25.Apple gar./p3790
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest