- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz
wassermann #3791 üzenetére
Hello, az én tapasztalataim:
- Én mediaportallal szoktam felvenni, jellemzően a M1/M2 HD-ről a Hangerő koncerteket. Ez kb 45 perc és olyan 2,5GB szokott lenni, ebben benne van az AC3 és MPEG hangsáv is.
- Minőség: ezek csak felkonvertált műsorok, de szvsz igen jó a minőségük (semmi homályosság, a kódolási hiba sem jellemző már), a TV2, RTL Klub viszont tényleg homályos egy kicsit.
- vágni a h264 cutter [link] nevű progival szoktam, ez teljesen jól működik, gyors, csak mondjuk nincs túl sok segítség hozzá (egy ideig mindig lefagyott vágás közben, utána megtaláltam a jó beállítást, ha kell meg tudom nézni) -
GBogyó
tag
válasz
2. Azt azért lehet tudni, hogy a TV2, RTL Klub 2 Mbps sávszélességet vásárolt, a Duna HD 8-at, az m1, m2 HD 7-7-et, az Autonómia talán 3 körül, és hogy nincs lehetőség statisztikus multiplexelésre, amit meg nem tudok, micsoda. De valószínűleg olyasmi, hogy ezekre a bitrátákra lehet számítani.
Jellemzően a programok, stb-k nem a teljes mux-ot, hanem egy csatornát vesznek fel.3. Pontosítsd kérlek, mire gondoltál? Analóg csatornák kontra digitális SD csatornák?
Szerintem szubjektív. Olyan, mint általában a digitális világ. Nem jobb, csak máshogy sz@r. Ha zavar a hangyásság, és a szellemkép, akkor egyértelműen jobb. Ha zavar a homályos kép, és a tömörítési hibák, akkor talán rosszabb. -
törölt tag
válasz
1 - Attól függ a stream hogyan van tömörítve. Ha Closed GOP, akkor aránylag fájdalommentesen vágható a GOP-ok mentén. Ha Open GOP, akkor viszont már neccesebb, lévén elméletileg a stream legutolsó frame-je is hivatkozhat akár a legelsőre, illetve a második frame is a legutolsóra (a legelső mindig I-frame, az meg nem hivatkozik semmire). Persze élő adás esetén ilyen veszélyes dolgok nem lesznek, de kérdés az adó oldalon (pontosabban a stúdióban) mekkora időt pufferelnek. Minél hosszabb időt, annál távolabra tud hivatkozni egy-egy frame. Ilyen esetben minimum ezt a szakaszt újra kell tömöríteni.
2 - Ez megint érdekes dolog. Ugyanis egy multiplex egy darab transport stream-ből áll, ez tartalmazza az összes csatorna összes stream-jét. Ha felveszed az egészet, akkor az adott mux teljes sávszélességével kell számolnod. Hogy az adott mux mekkora sávszélességű, az meg sok mindentől függ.
Van lehetőség azonban csak az adott csatorna stream-jeinek a felvételére is, ez a csatorna sávszélességétől függ.
3 - Erősen függ attól, hogy az adott műsor hogyan lett tömörítve. Egy felkonvertált HD jel alig jobb, mint egy sima analog, az echte HD azért egészen jó tud lenni (persze nem BluRay szintű).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vicces képek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA vezére szerint a brit AI mögött nincs megfelelő infrastruktúra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest