Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
Sziasztok, van egy gigabyte u-7000-es dvbt tunerem, linux alatt hasznalom hts tvheadenddel, szerintetek megoldhato valahogyan, hogy ehhez valami periferiat beszerezzek amit a gepre kotve tud kartyat fogadni es ezaltal a kodolt adasokat megtekinteni?
-
-
szacsee
nagyúr
Max akkor tenném ki a tetőre, ha kis méretű erősítő nélküli antennával el tudnám látni a 3 készüléket. 2-3000Ft-ot fizethetek kb eon-nak amit az erősítős antenna fogyaszt, mivel közvetlen 220V-ra van kötve. Ha viszont ne adj Isten egy nagyobb antennát feltennék és belevágna a villám a házba például, akkor a kár lehet 2-30 ezer ft-tól akár fél millió forint is, vagy több... abból pedig pár évig tudtam volna fizetni az antenna által fogyasztott áramot.
-
GBogyó
tag
válasz
szacsee #9196 üzenetére
Gratula, akkor már nincs más hátra, mint így hagyni mindent ;-)
Az erősítő, tanult kollégák szerint pont arra való, hogy a megfelelő jelet felerősíti, hogy az utána jövő kábelek, csatlakozók, splitterek által okozott veszteséget előre kompenzálják.
Valóban a cserép nincs jótékony hatással a vételre, de ez ugye még fokozható némi csapadék, de leginkább hó segítségével.
De ne aggódj, én hosszú évekig padláson használtam az antennámat, idén került ki először a cserép fölé. Azért eget verő különbség nincs. Más kérdés, ha pont vételhatáron vagy. -
szacsee
nagyúr
Urak megvolt a teszt!
Semmit nem piszkáltam az antennán, kapásból rákötöttem a set top boxot a legtávolabbi kanóc végére és minden adó tökéletesen vehető. A szobaantenna egy régebbi Hama UHF/VHF/URH erősítős ami a padlástérben van a tetőszerkezet alatt. Nem sok reményt fűztem hozzá, mert ahol próbáltam 10m kábel van még megtoldva 3-4 méterrel és egy passzív 2-way splitterbe (2 felé osztó) megy bele. Az antenna dolgát a bramac cserép gondolom nem könnyíti meg nagyban. A kabhegyi adók zöme 90-92%-os jelerősséggel és minőséggel jön. -
szacsee
nagyúr
Itt sincs semmi védelem. 20 éve lett a tetőtér beépítve és a villanyszerelő akkor még alukábellel húzta be a villanyt. Nemrég lett átfűzve rézzel, hogy a nagyobb terhelést elbírja, ha úgy adódik. Az átfűzést már én csináltam, de villámvédelmi rendszer nuku.
Villanyóra előtti dobozig fűztem vissza, majd a szakikat megkértem, hogy biztosítékcsere keretében húzzuk be a rezet az óráig.
Villanyóraszekrényben se fi-relé, se hasonlók....
Az majd a következő kör lesz. -
zhagyma
őstag
Szerintem telitalálat esetén az energia nagy részét a külső védelemnek kéne elvezetni (villámhárító: egyszerű, olcsó). Ha ez nincs akkor a belső védelmi szintek szét fognak "robbanni", mivel ekkora energiát nem képesek elvezetni a földpotenciál felé. Talán egy EON transzformátorállomáson lehet akkora védelem ami képes levezetni nagyobb károsodás nélkül ennyi ampert.
-
GBogyó
tag
Ez lehet. Mondjuk nálam sincs villámvédelem, ahogy a többi házon sem a környéken.
Sátortetős, igen, és a tető oldalára tette, egyébként azért is, mert ott van egy tetőkibúvó ablak. Azt meg kértem, hogy egy szűk méterrel legyen magasabb az árbóc, mint szükséges, mert fel akartam tenni földi antennát is az árbócra.
Ha nem lenne fenenagy tériszonyom, egész jó dolog lenne az az árbóc, de így 10 m magasan nekem nem annyira vicces ;-) -
-
válasz
szacsee #9188 üzenetére
Tévedés. Nem az árbóc vonza, hanem a fém(ill. azon belül is az ellentétes potenciál). Általában a ház legmagasabb pontja az antenna árbóc. Gyakorlatilag mint a villámhárító, azzal a különbséggel, hogy az árbóc nincs földelve. Ezért jó ötlet a padláson elhelyezni az antennát, mivel a ház villámháritó rendszere alatt van, így védve a közvetlen villámcsapástól. Ugyanakkor a másodlagos hatása (indukció) nagyon is érződni fog ha a közelbe csap le ...
GBogyó
Azért mert vagy csak úgy tudta volna feltenni, hogy leföldeli, ezzel a villámvédelmi rendszer része lenne, ill. ha belecsap a ménkü, a kémény első dolga az lenne, hogy felrobban, és jó eséllyel felgyújtja a tetőt is. + a szél belekapaszkodva nem a kéményt rántja le. Tippem szerint (ha sátortettős) akkor az oldalára tette, hogy az 1ik irányból legalább szélvédett legyen, ne tudjon belekapni a szél. -
GBogyó
tag
válasz
szacsee #9188 üzenetére
Nagyon nem értek a villámvédelemhez, de SZVSZ ezzel a megoldással nem növeled a villámcsapás kockázatát, mert a kémény marad.
Más problémát már felvethet, pontosan nem tudom miért, de nekem tetőfelújítás után az antennás emberem nem volt hajlandó a kéményre visszatenni a parabolát, állított neki külön árbócot. Más kérdés, hogy azzal nekem is voltak terveim, tehát nem bántam. -
szacsee
nagyúr
"A méret villámvédelem szempontjából nem számít, az árbóc jelenti a "vonzerőt" a villám számára."
Gyakorlatilag egy fali tartóval lenne a kéményre erősítve. Elvileg így kisebb az esélye, hogy belevágjon a menkű nem?
Kábelek a padlástérben ha jól emlékszem jó minőségűek, viszont az alsó szinten régi gagyi coax van. Kösz az eddigi infót mindenkinek, ha itt lesz a vevő kiderül minden. -
GBogyó
tag
válasz
szacsee #9181 üzenetére
Most ezen az antennán keresztül látod el a 3 készüléket, és van is rajta jel? Ha elég jó a kép analógban, akkor jó esélyed lehet a digitálisra. Az antenna jó erősítése és beállítása nagyon fontos lehet, ezt próbálgatással tudod megtenni. Hagyd ott, ahol van, és próbáld ki, hogy jó-e. 35 km-ről jó esélyed van, ha nincs nagy takarás.
Az, hogy mekkora jeled van, és osztás után is mekkora marad, azt így nem lehet megbecsülni. Amit tudsz tenni, hogy először egy jó nyereségű, passzív antennával kezdesz, és ha nem elég, akkor beteszel egy erősítőt is.
Favoritok fórumtársak alapján: http://www.ostelsat.hu/uhf_televizio_antenna_dipol_37-21-69_tri_eco_digital_A2682.htm
http://www.ostelsat.hu/uhf_televizio_antenna_dipol_94-21-69_vena_A3380.htmA méret villámvédelem szempontjából nem számít, az árbóc jelenti a "vonzerőt" a villám számára.
-
Sleeper987
csendes tag
válasz
karpatia30 #9173 üzenetére
Üdv!
Nekem egy ilyen teljesít már jó ideje szolgálatot és csak dícsérni tudom!
DVB-T,-C, analóg ezeket tudja tisztességgel. DVBViewer szépen kezeli.
Én PR-telecom digitális kábelt(dvb-c) nézek rajta már jó ideje!
Csak kódolatlant tud!Üdv!
Sleeper987
-
szacsee
nagyúr
válasz
wassermann #9182 üzenetére
Köszi!
Marad a próba... -
szacsee
nagyúr
Üdv!
Szeretném idővel a lakást DVB-T képessé tenni ami az antennát és a hálózatot jelenti.
Három szobában van a coax kábel lehúzva. Jelenleg egy Hama szobaantenna van a tetőtér feletti padláson elhelyezve és ez csipegeti az éterből a hasznos jeleket.
Kérdésem az lenne, hogy ráköthetem-e egy az egyben egy set-top boxra, hogy megnézzem vesz-e valami DVB-T jelet?
Nem hinném, hogy találna, de majd elválna. Az antenna egy régebbi hama típusú FM/UHF/VHF antenna 36db-es erősítéssel.
Ha cserélni kellene (sanszosnak tartom), akkor milyen antennát ajánlatok, ami a padlástérben is esetleg megállja a helyét, vagy ha kitenném a tetőre nem túl nagy ahhoz, hogy egy kósza villámnak vonzó legyen.
Erről vinném be a padlástérbe a kábelt, majd ott 2-3 felé osztanám.
Ha lehet erősítő nélkül oldanám meg, nem tudom mennyire van erre esély.
Itt vannak a legközelebbi adótornyok és távolságuk:
KabhegyVálaszaitok előre is köszönöm!
-
nuendo
tag
üdv mindenkinek!
szombaton aktiváltam a mindig tv extra kártyámat...
usb tunerem van sim kártyás változata....de csak az alap csomagra van 6hónapos előfizetésem!
megoldható hogy váltsak egy családi csomagra? -
Kernel
nagyúr
válasz
vegyszer #9170 üzenetére
Gyanítom, szobaantennát használsz, és a B-multiplexet alacsonyabb teljesítményen kapod, ha megnézed a frekvenciatáblázatot:
http://mindigtv.hu/lefedettseg
Egy számítógép zavarimpulzusai ugyanis elég széles spektrumban tudnak zavarni (miután meredek élű, felharmonikusokban gazdag impulzusokról beszélünk), így nagy valószínűséggel a többi csatornán bezavarna, csak azt nagyobb jelszinten kapod, ezért nem olyan érzékeny rá.
Egy példa:
Vevőboxot használok, korábban csak egy távoli adót tudtam fogni, annak is egy visszavert hullámát, a szoba bizonyos pontján elhelyezett antennával. Ez azt eredményezte, hogy nem csak villanykapcsolókra volt érzékeny a vétel, de amint elindítottam egy felvételt, a pendrive digitális impulzusai úgy megszórták az antennát, hogy rögtön szétesett a kép, minden multiplexen.
Ezt az akadályt úgy tudtam venni, hogy a pendrive-ot alufóliával burkoltam úgy, hogy a fólia az USB-csatlakozó fémrészével érintkezve le is testelődjön.
Később elindult a helyi adás, amit már nem reflexióból vettem, hanem rendes irányból, abba már nem tudott bezavarni a pendrive, fólia nélkül sem. Még a szobában sem, de utána felszereltem egy külső antennát, ami zavarokra már egyáltalán nem érzékeny, olyan magas a jelszint. (Nem mintha ezt korábban nem tudtam volna megtenni, sőt már minden elő volt készítve, csak az említett reflektált jelet ott nem lehetett befogni.)
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam itt a PH-n egy elméletileg úl DVB-T Tunert de hiába telepítem fel a Drivert és a hozzá tartozó lejátszó programot nem talál jelet. A Windows Media centerben is próbáltam de az sem működik. Plusz egyik led sem világít rajta, melyek gondolom azt hivatottak jelezni, hogy aktív az eszköz. (A távirányítójának egy-két gombjának utasításait viszont érzékeli)
A rendszerem: Win 7 32 bitMi lehet a probléma? Előre is thx
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vegyszer #9170 üzenetére
A legegyszerűbb a PC-t távolabb tenni a többitől. Ha nem megy ki lehet próbálni, hogy alufóliával beburkolod teljesen, így kiderül sugárzott a zaj vagy vezetéken terjed. Ha vezetéken akkor használhat a vezetékre pattintható "ferrit-dió" vagy talán ha külön külön csavarsz néhány menetet az összes kimenő, bejövő vezetékre és kötegelővel összefogod, hogy ne ugorjon szét.
-
karpatia30
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy DVB-C tunert venni őt néztem ki Pinnacle PCTV Quatro Stick 510e TV tuner
digikábelhez kellene. Szerintetek jó választás lehet? Neten sok mindent nem találtam róla.
Van aki csak azt mondja, hogy DVB-T , de a dobozán a DVB-C is megtalálható.
Így inkább kérdezek
Köszönöm! Üdv :LAci! -
válasz
vegyszer #9170 üzenetére
Valószínű, hogy valamelyik alkatrész működése közben olyan frekit (vagy annak harmonikusát) állítja elő, ami pont erre a frekire esik.
A gép BIOS-ába van olyan opció, hogy "Spread Spektrum"? Ez a gép FSB-jét modulálja kis mértékben, ami csökkenti a gépből áradó "elektroszomogot"(EMI).
Segíthet még a zavarszűrős konnektor, mert az is meglehet, hogy a 220-as hálózaton keresztül szór vissza vmi zavart a gép, ami leülteti a vevőt.
Ahogy ajánlották, a távolság is segíthet. Néha elég csak 10-20cm, ill. egy rendes árnyékolás (Faraday kalitkába zárni a számítógépet). -
csendes
addikt
válasz
vegyszer #9170 üzenetére
Itt van egy leírás arról, hogy mi okozhatja az interferenciát: [link]
Például: PC táp hűtőventillátor, CPU ventillátor (különösen, ha szoftverrel aktívan vezérelt), a két DVB-T tuner (PC és STB) nincs megfelelően földelve vagy árnyékolva és azok zavarják egymást, az antennakábel árnyékolása nem megfelelő, stb.
Ha tudod, rakd egy kicsit távolabb egymástól a PC-t és az STB-t. -
vegyszer
addikt
szervusztok!
van egy érdekes problémám:
két éve nagy megelégedettséggel nézek hazai DVB-T-t.
október egy előtt minden ok vol, több, mint egy éve mindigtv extrám is van.
Novembertől befizettem a családi csomagra is, viszont:
Ha megy a PC, nincs jel a családi csatornákat tartalmazó muxon.
a TV 10/10 bithibaarányt talál 0 jel mellett.
Ha a pc leáll, azonnal 0/0 lesz a bithiba, és 85% a jelerősség.
Egy ITX házba bújtatott fusionom van.Kérdés, hogyan lehetne a káros (746MHz-es) frekit zavaró jelet kiszűrni, hogy mi a forrása?
(homesys mellé direkt vettem egy smart kártya olvasót, ami a Conax CAS7-el is elvolt, de jelet ő sem talál értékelhetőt.)
valami ötletelést tudnátok nyomni rája???
-
Chuck Norris
senior tag
Igazatok volt, antenna hiba. Erősítő nélküli kétcsápos+középen egy kerek drót típusú antennám van. Elolvastam a hogyan állítsuk be a szobaantennánkat útmutatót és az alapján visszatoltam a csápokat és hasára fektettem az egészet és voila, jön minden.
Köszönöm a segítséget.
-
GBogyó
tag
válasz
Chuck Norris #9167 üzenetére
Szinte biztosan antenna problémád van. Ha PC-n próbálkozol, akkor töltsd le a TSReader (lite) programot, állj rá a C MUX frekvenciájára, és addig mozgasd az antennát (minden irányban), hogy jók legyenek az értékek.
A szobaantennával is lehet sokat trükközni. Milyen típusú? Erősítős? Változtatható erősítésűnél szokott működni, hogy változtatsz az erősítésen, szinte biztos, hogy nem a legnagyobb állásban lesz a legjobb a jelszinted. Van az a parabolahálós csokornyakkendős antenna, ott meg a teleszkópokat betolva, a csokornyakkendő (8-as)-t elforgatva lehet jó eredményeket elérni. -
Chuck Norris
senior tag
Kösz a választ.
Kis szobaantennám van de max. 15Km -re lakok a szabadsághegyi toronytól és amit az "A"-n sugároznak azok tökéletesen bejönnek. Találtam ezt a korábbi hozzászólást, hogy hozzá lehet adni kézzel a multiplexert [link] ezért gondoltam, hogy hátna nekem is valami ilyesmi kellene, esetleg valami újabb FW a készülékemre, igaz olyat sehol sem találtam. -
Watt25
veterán
válasz
Chuck Norris #9165 üzenetére
Így fórumon keresztül szerintem mindenki csak azt tudja tanácsolni, hogy elsődlegesen jobb, illetve jobb helyre helyezett antennával kell próbálkozni.
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok,
Van egy DPS HD 60 készülékem és csak az A multiplex jön be -nagyon jó a kép csak ritkán törik meg- a C meg egyáltalán nem. A készüléken kellene valamit frissíteni esetleg? Próbáltam már nyomogatni de semmit nem találtam.
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
ragesz
csendes tag
-
Bloksma
aktív tag
Történetesen kárpátaljai vagyok, úgyhogy majd szétnézek, lehet, hogy én is tudnék szerezni. És mivel én többnyire Debrecenben tartózkodom, nem kellene az Укрпошта-val szórakozni, és még nekem is lenne egy kis biznisz. Csak meg kellene tudni, honnan szerzi.
(Az Укрпошта-ról meg csak annyit, hogy néha a szomszéd faluba sem sikerül levelet küldeni...) -
zichie
senior tag
válasz
Murphistic #9159 üzenetére
Az ebay-ről rendelt dvb-c tuner, ami tökéletes Digikábelre: [link]
Egy gond van vele, elfogyott. Amikor vettem, akkor még volt belőle. Nemsokára szerintem lesz még belőle az ukrán srácnak. Már régóta figyeltem, két hétig van, aztán egy hétig nincs, majd két hétig ismét van, majd egy hétig nincs... A szállítási idő kb. másfél hét, de ez nem az eladón múlik, mert ő a megrendelés után másnap már postára is adta. Vámot és egyéb költségeket nem kellett fizetnem. Sajnos 12$ a postaköltség, ami nem olcsó, de gondolom ez az Укрпошта (ukrán posta) ára miatt van.
Aki nem használt korábban digitális tunert, annak gondja lehet, mivel mindent a netről kell összevadászni: driver-eket, dvb progikat. Mivel a dvb progikban nincs benne a digi frekvenciakiosztása, így azt is össze kell vadászni és el kell készíteni a dvb progikhoz szükséges ini file-okat. Szóval minden infót úgy kell összevadászni, de cserébe olcsón kap az ember dvb-c tunert, ami stabil és megbízható.
Az lenne a jó, ha tbs terékeknek lenne viszonteladója Magyarországon, így forgalmazná ezt a dvb-c tunert is.
-
karpatia30
csendes tag
válasz
Murphistic #9159 üzenetére
köszönöm! Nekem is gyanús volt a dolog,ezért is kérdeztem inkább
A magyar nyelv szépségei.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
karpatia30 #9158 üzenetére
Szervusz!
Nekem úgy tűnik, hogy a kábel az nem a DVB-C-t jelenti, úgyhogy Digikábelt véletlenül se tudsz vele fogni. Az átalakító alatt szerintem azt érti, hogy sima koax kábelt tudsz beledugni. Először az is beugrott, hogy átverés, de csak hülye fogalmazás
.
Ha Digikábelhez kell véletlenül se vedd meg.
Szerkesztés: A hirdetésben szereplő egy egyszerű DVB-T vevő, amilyened már van is. Ilyen vevőt nem lehet semmilyen átalakítóval DVB-C képessé ( azaz a Digikábel vételére alkalmassá ) tenni. Pár hozzászólással korábban valaki leírta a pozítív tapasztalatait egy e-bayről rendelt DVB-C vevővel, ami talán 50 dollár körüli összegbe került. Szerintem nézz utána Te is.
-
karpatia30
csendes tag
Sziasztok!
vona nekem egy kérdésem (lehet, hogy már meg is válaszoltátok, de amennyire visszaolvastam addig nem
Miféle átalakító kellhet dvb-t usb-s kütyühöz hogy tudjak digikábelt nézni? itt http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1495967522
azt írja az eladó, hogy cirka 300pénzért ad egyet. Mi lehet ez? Ja és hol lehet kapni ilyet külön?(van dvb-t tunerem)
Köszönöm a segítségeteket! -
bb.bocs
őstag
ja és még 1 kérdés, a feliratok közül mit támogat? srt t nem úgy látom.
-
bb.bocs
őstag
üdvözletem, ma láttam 1 ilyet, és megtetszett, kérdésem lenne hogy aki már vett, használt ilyet, hogy a full hdt illetve blueray rippeket ,mennyire képes játszani akadás szaggatás hangcsúszás stb nélkül... pm ben várom a válaszokat inkább
ez a cucc
http://www.nakupka.cz/vyrobek/dvb-t-prijimac-hyundai-dvb4h-331/ -
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9151 üzenetére
Kösz a linket. Most már tudom, hogy a kettő közül az újabbik, mert ezt az infót tudtam kinyerni azbest leírása alapján a windows-ból:
USB\VID_734C&PID_DC02&REV_0001Sajnos most valamiért nem működik a link, de tegnap este ment és úgy emlékszem, hogy ezek a hardver azonosítók az újabbra vonatkoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest