Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Stand up és én
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
szacsee
üzenetére
Tévedés. Nem az árbóc vonza, hanem a fém(ill. azon belül is az ellentétes potenciál). Általában a ház legmagasabb pontja az antenna árbóc. Gyakorlatilag mint a villámhárító, azzal a különbséggel, hogy az árbóc nincs földelve. Ezért jó ötlet a padláson elhelyezni az antennát, mivel a ház villámháritó rendszere alatt van, így védve a közvetlen villámcsapástól. Ugyanakkor a másodlagos hatása (indukció) nagyon is érződni fog ha a közelbe csap le ...
GBogyó
Azért mert vagy csak úgy tudta volna feltenni, hogy leföldeli, ezzel a villámvédelmi rendszer része lenne, ill. ha belecsap a ménkü, a kémény első dolga az lenne, hogy felrobban, és jó eséllyel felgyújtja a tetőt is. + a szél belekapaszkodva nem a kéményt rántja le. Tippem szerint (ha sátortettős) akkor az oldalára tette, hogy az 1ik irányból legalább szélvédett legyen, ne tudjon belekapni a szél. -
GBogyó
tag
válasz
szacsee
üzenetére
Nagyon nem értek a villámvédelemhez, de SZVSZ ezzel a megoldással nem növeled a villámcsapás kockázatát, mert a kémény marad.
Más problémát már felvethet, pontosan nem tudom miért, de nekem tetőfelújítás után az antennás emberem nem volt hajlandó a kéményre visszatenni a parabolát, állított neki külön árbócot. Más kérdés, hogy azzal nekem is voltak terveim, tehát nem bántam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann