Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
hátnem olcsó,viszont a trial is elég használható. Hoppá! azt hiszem a DVD Rebuilder csomagban van egy freeware mpeg2 encoder, Qenc a neve talán. dvd film írás topikban beszélték - talán daa-raa- hogy többmenetes kódolásban az is jó minőséget csinál,ingyen.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz karesz1978 #1352 üzenetére
avisynth az frameservinghez ideális. pl. meg lehet vele etetni a cce-vel az mpeg-et is.DVIO viszont amit linkeltem guide alapján elég ígéretes,lehet dv avi type-okat állítani,stb. Egy tipp a CCE-hez,hozzáadod az avi-t,jobblkikk properties és ott a jobbalsó sarokban lesz 2 gomb,advancet meg még egy valami amire nem emléxek fejből (melóhelyen vok). ott én ki szoktam választani a ''Close all open GOP''-t,mert a dvd lab rendszeresen figyelmeztet,hogy open GOPS -okat talált.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
VZ953
csendes tag
válasz karesz1978 #1346 üzenetére
Az általam javasolt programok trial változata letölthető, kipróbálható, a kiválasztott az ULEAD-hoz hasonló áron megvásárolható.
Javasolom, hogy a bevitelt a kiválasztott szerkesztőprogram capture moduljával végezd, akkor biztos a kompatibilitás. Természetesen más programokkal is be lehet vinni kompatibilis formában, de minőségben semmit sem nyersz, viszont egy dolgot biztos veszítesz: ezek a fájlok nem kerülnek (virtuálisan) közvetlenül a szerkesztőprogramba, importálni kell őket.
Az AVID Liqiud 7 Pro egy valódi profi program, ennek megfelelő árral és kezeléssel. -
Balinov
titán
válasz karesz1978 #1354 üzenetére
kíváncsian várom tapasztalataidat.
-
tsyl
aktív tag
válasz karesz1978 #1357 üzenetére
Erről oszlanak meg vélemények.
Én személy szerint a Type 2-t javaslom.18 éve a PH-n....
-
Balinov
titán
válasz karesz1978 #1359 üzenetére
úgy emléxem,vhol a doom9-en írták,hogy a type2 -nek jobb a kompatibilitása.
-
tsyl
aktív tag
válasz Balinov #1360 üzenetére
Így van. Jobb a kompatibilitása. Amúgy tudtommal a hangsáv kezelésben van különbség.
Mélyrehatóbban erre nem tudok pontosan válaszolni, zöldségeket meg nem akarok beszélni
Annyi biztos, hogy pld. a Premiernél ha DV type 1 az anyag, akkor kínszenvedés dolgozni vele, sőt type 2-be kell átkonvertálni.18 éve a PH-n....
-
Balinov
titán
válasz karesz1978 #1363 üzenetére
bocs,előbb kimaradt a link,most néztem.[link]
-
VZ953
csendes tag
válasz karesz1978 #1357 üzenetére
Karesz 1978!
Már leírtam, hogy ez nem a Te választási lehetőséged, ez már akkor eldől, amikor kiválasztod a szerkesztőprogramot. Ha annak a capture moduljával viszed be, nem kell tudnod semmit, minden rendben lesz, ő úgy csinálja, hogy újrakódolás nélkül tudjon dolgozni az anyaggal. Ha más beviteli programot használsz neked kell tudni, hogy Type 2 (ez a gyakoribb), Type 1, ezen belül sima dvsd, vagy pld. canopus cdvc kodeket kell beállítanod.
[Szerkesztve] -
kemot
csendes tag
Bár konkrétan nem ismerem a HC14E tipusú kamerát, de véleményem szerint nem igazán kell ennek se a Firewire porthoz driver.
Nincs esetleg a menüjében tiltva valami?
-tsyl-
Nem találtam semmi erre utalót... de ha az álláspontotok az, hogy a hasonló kamcsik gond nélkül csatlakoznak a géphez, akkor nem nagyon van ötletem, hogy a Pana miért csont nélkül, a Sony meg miért nem...Kemot
-
-
karesz1978
tag
válasz karesz1978 #1369 üzenetére
Probléma megoldódott. Kábelhiba
-
dchard
veterán
Hali!
Én keresnék valami egyszerű és olcsó PCI-os firewire karit. Elég ha csak egy luk van rajta, egy ''DV out only''-s miniDV kamerához kéne. A lényeg, hogy a vezérlés meg ilyenek működjenek rendesen.
Van valakinek ötlete, hol és főleg hogy mit?
Köszi!
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Balinov
titán
gyakorlatilag bármilyen firewire kártya jó neked,jó,azért a legnónémebbet ne vedd meg,egy alap, NEC chipes már elég lesz. Ha kell + sw körítés,akkor Dazzle házatájékán nézz körül,vannak nagyon jó cuccaik,esküvőnk videósánál is egy dazzle dohogott...
-
hokitojas
csendes tag
Hi!
Van egy Panasonic NV-GS27 kamera és
amit rögzit azt fel tudjuk tenni a gépre csak túl nagy a mérete.
Tudna vki ebben segiteni hogy mivel lehet tömöriteni amit felvettünk?
Milyen progival a legjobb, legegyszerübb??
Elöre is köszi -
sanya_67
tag
válasz hokitojas #1373 üzenetére
Sziasztok!
39 éves létemre most kaptam egy GS-27-est minidv-t. Sajnálom hogy 15 éve nem vettem videókamerát mert a gyerekeimről kevés videó készült.
Eddig valahogy a fotózás érdekelt abban képben vagyok.
Csak otthoni bohóckodásra kell és tudom hogy ez már jócskán kifutottnak számit...
Node, mondjátok meg milyen az a dv kábel?? a hülye forgalmazó 4v félét mutatott.
Persze sztem ő sem volt képben.
A PC-mben egy valamilyen Asus ?? Deluxe (egy athlon 2600+xp van benne) kártya van amiben kéne lenni firewire csatlakozónak. -
tsyl
aktív tag
válasz sanya_67 #1375 üzenetére
Szia!
Nem rossz kamera az a Pana 27-es..volt szerencsém anno dolgozni vele.
( amúgy én is 39 vagyok és én már 17 évvel ezelőtt készítettem felvételt a gyerkőcökről, igaz VHS kamerával. Hiába digiztem be sok-sok év után (mire ezt lehetővé tette a számítástechnika) nem igazán lett élvezhető a felvétel, mert megette az idő vasfoga )
De a lényeg:
A leírtak alapján nehéz eldönteni hogy ténylegesen van e firewire csatlakozásod.
Az eszközkezelőben ha szerepel az IEEE 1394 hardwer akkor az már jó.
A firewire (nevezik még sokféleképpen is: DV-kábel, IEEE 1394, i.LINK) kábelről fotó pld. a következő linken is található:
http://hdmi.en.alibaba.com/product/50266964/51368929/Computer_Cables/IEEE_1394_Cable.html
Amúgy csatolókártyákhoz szokták is és illik is mellékelni.
Remélem tudtam segíteni
[Szerkesztve]18 éve a PH-n....
-
sanya_67
tag
Köszönöm a segítséget.
Nos vettem egy Hama 6/4-es dv kábelt össze is jött a kapcsolat a kamera és a gép között.
A windv képkockákat dobott el de a Nero Vision elég szépen benyelte a kameráról az anyagot. Avi formátumú fájlom lett. Van a gépemen olyan , hogy butított Ulead Videostudio 7 SE de nem eszi meg, gonodlom valami más kellene hogy szerkeszthessem??? -
-
phetya
csendes tag
DV kamerámhoz Sony Vegas 6 szerkesztő progit használok, DV AVI-ból teljes szerkesztés (feliratozás, vágás, zene szerkesztés) után 60 perces 720x576 mpeg2 formátmú filmet készítek, azonban azt vettem észre hogy a sony vegas lassan dolgozik, ugyanis kb 8óra alatt készíti el a fenti időtartamú szerkesztett anyagot.
Azt kérdezném, hogy a 8 óra konvertálási idő az norlmális, vagy a gépem lassú valami miatt ok - pl. sony vegas, vagy valami kódek - miatt? -
tsyl
aktív tag
Erre nagyon nehéz így válaszolni, mivel több tényezőtől is függ a dolog.
nem írtad milyen géped van. Ez pedig fontos lenne.
Elsősorban processzor függő a dolog.
Ha még egy jó proci is van a gépedben, akkor is tovább bontható a folyamat.
1. Minél több effekt vagy videófilter van a vágott anyagban, a renderelés ezáltal egyenesen arányosan növekszik.
2. Akadnak olyan áttünések, filterek, amelyeknek akár órákra is feladják a leckét a gépnek, annak ellenére, hogy csak 1-2 percesek lesznek valós időbe.
3. Függ az enkódoláskor való beállításoktól is. Egylépéses, kétlépéses, mennyire van beállítva az alsó és felső érték (VBR-nél), Constans esetében mennyi a beadott bitrate...stb. Ugye minél magassabbak ezek az értékek,annál jobb lesz a kapott minőség és persze annál hosszabb is a kódolási folyamat.
Az én tapasztalatom, (AMD 3000+ procival) :1 óra szerkesztett anyagnál, az átkódolás mpg2-be (jó minőségben 2 lépéses VBR-vel) 2,5-3 óra. Én amúgy 3x-os időt szoktam számolni általában.
Én neked is javasolnám, amit már régebben írtam lentebb is:
Mindegy milyen szerkesztő-editáló programot használsz, ha teheted (van bőven hely a wincsin) enged ki először DV aviként. Ez egy óra esetében ez 13-14 GB plussz.
Ezt az avit már visszalehet nézni normálisan és az esetleges hibákat (amik lehetnek renderelési problémák is. pld. kockásodás, villanások...stb) már itt észrevenni.
Ha jó az anyag, érdemes egy külső kódoló programot beszerezni (Cinema Craft Enkoder, TMPGenc, Canopus Procoder...stb). amibe importálva a szerkesztett dv-s anyagott nagyság rendekkel jobb minőségetet eredményez. Én Premier felhasználóként nagyon régóta a prokódert használom és még egyszer sem hibázott... De persze van aki a CCE-ra esküszik.
Végül a kódek kérdés:
Aki komolyabban akar foglalkozni a számítógépes vágásokkal, elég hamar rájön, hogy a felinstallált kódekek lehetetlenné és kiszámíthatatlanná teszik a rendszert.
A különböző ''all in one'' és ''megapack''-ok használata nem javasolt. Az sem biztos, hogy sikerül teljesen uninstallálni őket, sőt számtalan példa volt már rá, hogy újból kellett az egész Op. rendszert pakolni miattuk. Amit feltesz a program (esetedben a Vegas) és az esetleges külső kóder, az bőven elég, a szükséges és nélkülözhetetlen kódekek ezek által felkerülnek a gépre.
Sok sikert!18 éve a PH-n....
-
phetya
csendes tag
Azt hiszem megtaláltam a hibát, a vegas volt rossz. Feltettem az újat, a vegas 7-et és a renderelési sebesség látványosan nőtt. Remélem ez már használhatóbb lesz. Egyébként külső kódolóként Mainconcept Mpeg encodert használok.
-
-
toto30
csendes tag
Hello!
Tudna nekem valaki segiteni a köv.ben? Van egy panasonic nv-ds65eg mini dv kamerám.
Hogyan lehet felrakni róla a filmet a gépre.Milyen progi kell hozzá?Honnan lehet megszerezni?Válaszaitokat előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
net84
őstag
firewire port? géppel összeköt?
utánna igazából egy tetszőleges szerkesztőprogival átveszed, megszerkeszted, elmented...
pl. pinnacle studio... ha kicsit visszaolvasol, találsz még jópár progitípust. 99%-uk nem ingyenes
Egy kis help kellene nekem is!!!!
Adott egy már bedigitalizált video. Egy koncertfelvételről van szó, ami egy pinceteremben készült. A képpel semmi gond, de a hang kicsit eltorzult. Ezt átvétel elött nem vettem észre a kamerán visszajátszáskor. Pinnacle Studio 9-el dolgozok, és azzal próbáltam finomítani a hangon. A legfőbb problémám, hogy pattog, és a hangszínek is ugrálnak.
Lehet javítani a hangon, ha már egyenletessé lehetne tenni a hangszínt, az már fél siker lenne, mert zajszűréssel és eq-val azt már ki tudom szedni és helyre tudom állítani az mély hangokat is.
Tehát:
létezik-e olyan progi, vagy beállítás, plugin, amivel meg lehet azt csinálni, ami az audió sávot folyamatosan egy adott szinten tartja (adott esetben felfele vagy lefele állogatja automatikusan)Read only...
-
tsyl
aktív tag
Az Adobe Premier Pro-ban ez is megoldható. Lejátszás közben manuálisan tologatva a potmétereket tudod szabályozni a szinteket akár külön csatornánként is.Közben látod vizuálisan is, akár hullámformában akár a klasszikus led-es megjelenítésben a túlvezérlés elkerülése végett.(a potik hatására az audiósávon kulcspontok lesznek elhelyezve és ezek utána bármikor kontrollálhatóak finomíthatóak.)
18 éve a PH-n....
-
net84
őstag
köszi! Illentet találtam a pinnecle studiojában, csak elég nehéz váltogatni menet közben... ezért is kérdeztem egy olyan megoldást, amivel esetlegesen a probléma csökkenthető lenne úgy, hogy én beállítom, hogy nekem egy x érték kell, és ahol kell, ott elvesz, ahol kell, ott meg hozzáad autómatikusan....
Read only...
-
Balinov
titán
hnmm.ha jól értem a problémádat,akkor miért nem szeded szét a video és hangsávra és a hangsávot egy audioszerkesztővel (soundforge,goldwave,stb.) normalizálod. nem lenne ez így egyszerűbb?
-
Balinov
titán
hát,elég sok stuff van demux-ra,pgcdemux,tmpegenc.sztem megoldható.de ha mpeg2 az anyag akkor a dvdlab pro authoring progiban is tudod demuxolni.
szal,mi a kiterjesztés,formátum?6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Charle
csendes tag
Hali!
Ki tud nekem ajánlani, avi-ból Divx-é convertáló programot, persze tökéletes minőségben! Köszi! -
Charle
csendes tag
avi -t divX-é tömöríteni.
-
Balinov
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor