Új hozzászólás Aktív témák
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
waterman_ #1496 üzenetére
Biztos, hogy viszi, de premierrel akkor kezdj, ha vágni-szerkeszteni is akarod, nem kimondottan kezdő prg, és sztem luxus lenne csak capture-ra használni. Arra elég még a kamerához adott szoftver is (talán Ulead, de nézd meg a mellékelt cd-t, bármi is van rajta, simán behúzni a 16:9-es anyagot tudni fog) Aztán, ha megvágtad, akkor deinterlace, tömörítés, kiírás.
-
waterman_
aktív tag
válasz
zjuhasz #1495 üzenetére
köszi a gyors választ
a felvétellel nem nagyon van gond, mert egy 60 gigás particióra azt írja ki hogy 4óra pár percnyi hely van rajta, tehát a méret, meg az átvitt anyag az ok lehet.
én is attól tartottam, hogy valami komolyabb szoftver kell majd. :-/
azt sajna nem tudom, hogy hol fogom nézni többet a videókat. szerintem a kamera hosszú ideig maradni fog, tehát egyértelműen az lcd monitor lesz a domináns. van egy crt tv-m is, de még életemben nem vonszoltam át a gépet a nappaliba, csak hogy nézhessem azon, szóval én szeretnék tenni a fésűs vonalak ellen.
legtöbbször a kmplayert használom, nagyon jó kis program, távolkeleten fejlesztik és 40 megában még mov támogatás is van, ezek szerint interlace szűrő nincs
remélem a premiere-nek van valami trial kipróbálós verziója, mert jó lenne tudni, hogy valóban viszi-e. ha nem akkor még úgyis írok ide
szerk.
előbányásztam a régi crt moncsit, azon valóban nem annyira érezhető full screen-en a fésűsödés, még az előbb említett kmplayerrel sem. de azért én látok valamit.. szóval teszek ellene
[Szerkesztve] -
zjuhasz
aktív tag
válasz
waterman_ #1494 üzenetére
Húúú.... Tényleg hosszú. Sztem egyszerre csak egy-két dolog után nyomozz!
A kamera jó, én is szemeztem vele anno.
I. Deinterlace nem ront, lcd-hez szükséges, crt-hez, tv-hez nem. Ráérsz deinterlacelni, ha kész az anyag. Ha tv-re, CRT-re szánod az anyagot, akkor ki is hagyhatod. Néhány lejátszóprg deinterlace-el, néhány nem, így ha megfelelőt választasz (asszem Powerdvd ilyen) akkor LCD-n sem lesz fésűsödés.
II. Én Adobe Premiert, Pinnacle Studio 9-et használtam, ha nyers dv-avit szedsz át, akkor 1 óra anyag 13GB. Ellenőrizd! Ha nem annyi, akkor itt a gond. Ennél csak a hd kamerák jobb képminőségűek. 16:9-et Premierrel húztam be, a projektbeállításoknál is 16:9-et választva, a kamerán is 16:9-et választva (nem csak a felvétel, hanem a képernyőre való kiadásnál is) nem volt még gondom. Beállítások: DV PAL, 16:9(widescreen), hang 16bit, 48Khz. -
waterman_
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
nemrég beruháztunk egy panasonic nv-gs300 -as dv kamerába és ugyan meg vagyok vele elégedve, azért vannak gondjaim. igazándiból 3 nagy gond is.
a dvd felvevő frankón felveszi, amit a kamera lead, firewire kábellel kötöttem össze, a képe szép. DE! én nem csak dvd felvevővel szeretném azonnal felvenni, hanem a számítógépre is át akarom tolni az anyagot. vettem egy 2600 ft-os firewire kártyát (adtak kábelt is hozzá, a dobozán nincs gyártó vagy név). a kártya valószínűleg jól működik, mert képdobás nélkül tudok rögzíteni. viszont, és itt jönnek a gondok:
I - a kamera kis lcd-jén sokkal szebb a kép, mint a gépen. pl, hogy nem váltottsoros interlaced a kép. ezt a virtualdubbal próbáltam orvosolni deinterlace szűrővel. az eredmény egész jó, de előfordulhat a a deinterlace szűrőtől kopik kép minősége? mert amikor pause-t nyomok akkor elmosódottnak tűnik a kép. mit lehet csinálni, hogy tűéles maradjon, mint a kis lcd keresőn?
II - a felvett videó, akárhogy rúgdalom 4:3 arányú interlaced váltottsoros. mivel a forrás-anyag 16:9es ezért függőlegesen torzult kép. szét van húzva 4:3asra.
ellenőriztem: a kamera 16:9-ben vesz fel. a videó lejátszás 16:9-be történik. a keresőn is torzítás nélkül a teljes 16:9es képernyőt kitöltve jelenik meg (van 4:3-as mód is, de akkor a kép oldalai eltűnnek, tehát a változás feltűnő..) kb 5 programmal vettem már fel a kameráról, de mindegyik 4:3-as videót rögzít..
- tehát mit szúrtam el?
- milyen programmal érdemes rögzíteni?
- milyen beállításokat érdemes használni?
az alábbi programokat használtam (fontos lenne az ingyenesség) :
* exsate dv captura live - azon kívül, hogy egy kis varázslóval állítja be az ember a felvétel paramétereit, a legobb kezelhetőségű progi. a legtöbb paramétert is ebben lehet beállítani
* dv mpeg 4 maker - nem egy nagy durranás szvsz
a panasonic kamera cd-jéről még két progi:
* sweet movie life - prgramozó vagyok és a program lehet jó lenne, de eltévedtem benne. annyira le akarták egyszerűsíteni, hogy csak bonyolultabb lett. és vacak is
* motion dv studio 5.6le for dv - ez tűnt a legkomolyabbnak, de ha az ember 4 percet használja rájön, hogy kb 5 gomb van rajta, ami mind tök ugyanazt csinálja. egy korlátolt, nehezen vagy sehogy beállítható monstrum, idióta varázslóval.
még néztem pár progit, de azok említésre sem méltók.
van valakinek kedvenc programja a célra? vagy rögtön nyúljak az adobe premierhez? attól tartok, hogy az is 4:3-as arányban venne fel. a videó 720*576-os. ha beállítom 720*408-asra (ezt egyedül az exsate programja tudta) akkor az alsó 270 sornyi képpontot levágta, nem pedig összenyomta 16:9esre.. a legtöbb lejátszó 4:3asként játsza le a felvett videót (mivel 720*576-os ezért várható..) viszont a windóz alap mediaplayer-e 16:9est csinál a felvett 4:3asból lejátszáskor. szétcincálhatja a váltottsoros nagy képet két félképre? ha megnyomom a pause-t, akkor látszik ott is azért a fésűsödés. a mediaplayeres videó kontrasztosabbnak tűnik állóképeknél vagy lassú mozgásnál. (mondjuk egyedüli módon a windóz mediaplayer állítja azt a videóról hogy 768*576-os.. nem pedig 720*576-os, mint valójában)
felvétel után most a virtualdubbal áttömörítettem a videót ilyen szűrőkkel:
- smart deinterlace szűrő, lancos3 módszer (melyik a legjobb minőségű deinterlace plugin és eljárás?)
- sharpen szűrő kb olyan 5-re állítva.(tovább még nem húzkodtam, hátha tönkreteszi a képet)
- reseize szűrő - 720*408. így már 16:9-es a kép, viszonylag tiszta is, de nem az igazi, mert a minőségétől nem vagyok elájulva:
III - harmadik nagy problémakör. akármit, akárhogy próbálok, a kamera keresőjén a kép mindig tisztább, mint ami eljut a számítógép képernyőjére. tehát pl gyors mozgásoknál idegesítővé válik, hogy a kép elveszti az élességét, a tuja levelei homályos foltok, a kopott, porózus beton szürke plasztikus, homogén ''műanyag felületté'' válik, a fű pedig matt zöld folyammá. aztán ha abbamarad a mozgás, újra élesek a dolgok. a kamera keresőjén közben a képek tiszták, a kontrasztok nagy része megmarad gyors mozgáskor is, egyszóval lejátszáskor a kamera keresője részletesebb, mint a monitor tartalma.
- ez a folyamat normális? itt akad ki a dv videó? a firewire adatfolyam gynege? vagy mit lehetne tenni ellene?
- vagy ez az egész elmosódás a deinterlace és az átméretezés számlájára írható? (a tömörítettlen, felvett - még 4:3-as anyag - viszont a váltottsoros mód fésűitől élvezhetetlen.. )
mert akkor az átméretező, meg a deinterlace szűrőből is melyik a legjobb minőségű?
- lehet-e ez a minőségcsökkenés a felvevőkártya miatt? igazándiból én arra tippelek, hogy nem, mivel ha egyszer digitális a jelfolyam, akkor az már nem változik. meg az állóképek is szépek. arra gondoltam még, hogy a kamera alakít valamit a felvett jelfolyamon, hogy kisebb legyen, mikor átküldi a firewire porton. de ez már egy elvakult ötlet volt.
végül, az egész dolog átléphető lenne, ha lenne valami olyan progi, ami valóban már eleve 16:9-es képet venne fel. ha tudtok ilyesmiről, akkor áruljátok már el
voltak különben másnak is ilyen tapasztalatai?
extra kérdés, hogy mi a különbség a dv1 és a dv2 módú videó közt? minőségi különbséget nem érzékeltem, viszont a fórumban valahol a dv2-est javasolták. (ezt egydül az exsate programjával tudtam beállítani. jó az a progi, csak az is 4:3ast vesz fel..)
písz
sorry, ha hosszúra sikerült.
[Szerkesztve] -
zjuhasz
aktív tag
válasz
Mr.Skyline #1492 üzenetére
[link] Google
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
van nekem egy Sony Handycam DCR-TRV19E-om
de nincs hozzá driverem XP-hez és sehol nem találok hozzá cumót
ha tudtok segíteni előre is köszi... -
zjuhasz
aktív tag
válasz
matisati #1488 üzenetére
Ami én el tudok képzelni, az az, hogy kapott egy kis túlfeszültséget a kártyából és az kinyírhatta a kamerákat... De hallani még nem hallottam ilyet. Mindenesetre a szervizzel ezt a teóriát ne közöld, még a végén azt mondják, hogy nem garanciális hiba...
A Sony menüjében nem lehet állítani esetleg, hogy a dv in vagy out legyen aktív?
[Szerkesztve] -
matisati
csendes tag
válasz
matisati #1487 üzenetére
Máshol se megy a Sony
Most nem tudom örüljek, vagy szomorkodjak...
Szóval holnap szerviz. De akkor miért nem megy a Samsung? No majd kiderül! Valahol a topikban olvastam hogy felvetette valaki, tönkreteheti-e vajon egy elromlott 1394-es kártya a kamera DV-csatlakozóját? Ez megmagyarázná a problémámat... -
kpb
csendes tag
A félképes rögzítést nem a sávszélesség miatt vezették be a videotechnikában, hanem a megfelelő minőségű motion-blur (bemozdulási életlenség) hiánya miatt.
A celluloid 24 fps-e azért elég, mert a film nagyon szépen jeleníti meg az 1/24-ed másodperc-nél gyorsabb objectek bemozdulási életlenségét. Eddig sem analóg, sem digitális videotechnikával nem sikerült még olyan minőségű motion-blurt előállítani, ami elérné a hagyományos celluloidét. (Az überprofi 2K digitális filmezést is beleértve.) -
matisati
csendes tag
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
matisati #1482 üzenetére
Ha felismeri a fw kártyát alapból, akkor nem kell. Sokfajta chipes (az előbb említett NEC is) kártyát ismer a win, ha nincs sárga és piros jel az eszk. kezelőben, akkor, -sztem- jó. Akkor szoftver rendben. Firewire kártyán nincs még egy port? az enyémen 3 is van..., kábelt cserélted, talán nem rossz mind a kettő. Kamerából szintén nem valószínű, hogy 2 db is rossz legyen. Még egy, ami t már másvalakinek említettem: gyenge 5000ft-os táp nem biztos hogy elég kakaóval látja el a rendszert. Nekem anno 1-2 perc után szakadt meg az átjátszás. Új, márkás táp óta semmi baj. A firewire kártyán van is egy tápcsatlakozóm, azt is rádugtam. Neked?
-
matisati
csendes tag
válasz
zjuhasz #1480 üzenetére
Premier-rel szoktam, de most próbáltam a Sony sajátjával, meg az Ulead Video Studio-val. Mindegyik azt mondja nincs csatlakoztatva kamera. SP2 - OK. A portnak milyen driver kell? A Win. felismeri, telepít, oszt az eszközkezelőben OK. Más drivert én nem tettem fel hozzá. Kellene?
-
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
matisati #1474 üzenetére
akkor jöhet a kizárásos hibakeresés. Másik kamera, másik kábel, másik firewire port, másik op rendszer, stb. Amit tudsz ezek közül, egyenként, (csak azt az egy dolgot) kicseréled, próba. Amelyiknél jó, az a komponens volt hibás. Jut eszembe, eszközkezelőben a firewire port rendben van?
-
matisati
csendes tag
Ja, és még valami!
Most a régi samsungot sem látja, abba se tudok életet lehelni, úgyhogy tuti hogy valami a géppel szar... Ezzel a kamerával működött vagy 2 éve a régi gépem...
Cseréltem már kábelt, firewire kártyát...
NEM JÓ! -
Balinov
titán
válasz
matisati #1470 üzenetére
üdv nekem egy ősrégi (kb 5-6 éves ) sony kamerával ill. I-LInk (firewire,stb) kapcsolódással van xp sp2hun alatt tapasztalatom.Úgy rmélik,ha csak simán rádugtam a kamerát a kábelre,nem érzékelte a win,mint eszköz,de ha átraktam play módba,akkor felismerte egyből és minden szükséges program is látta a kamerát
Balinov -
matisati
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek már sikerült ''életet lehelni'' a Sony kamerájába, az írja már meg hogyan csinálta...
Próbáltam végigolvasni a topikot, és láttam hogy sokan küzdöttek hasonló gonddal mint én, vagyis hogy a Sony kamerát USB-n igen, firewire porton keresztül nem érzékelte a számítógép. Kinek hogyan sikerült megoldani a gondot? Mert ez sajna sosem derült ki a topik történelmében...
Előre is KÖSZNÖM!!!! -
Ragnar_
addikt
válasz
neduddki #1468 üzenetére
A topikba beleolvasgatva ha nincs beltérim , és van vagy 2-3 antennám akkor megéri a skystar , de nekem sajnos nem nagyon van időm foglalkozni a folyamatos frissítésekkel , hogy a kódolt adók is jöjjenek meg miminden. Akinek van ideje rá , meg komolyan foglalkozik a témával annak azért jó lehet a skystar , ha jóltudom netezni is lehet vele.
Köszi a segítséget , valószínűleg egy sima külső USBs digidevice lesz az amit venni fogok
esetleg néhány jobb sorozatot fölvenni , vagy koncerteket , clippeket a zenecsatornákról.
Sok szerencsét a Skystar-hoz. -
neduddki
nagyúr
válasz
Ragnar_ #1466 üzenetére
HI!
A targy ragot ne hasznlad akkor jo:- )))
Van totyikja itt a forumpon, ha jol tevedek...[link]
sok szipet meselnek rola, en elobb sajat szememem akarom ezeket a dogokat latni, /ezert varok a ket kollegamra, hogy osszerakjak/ ha megteccik majd utannaolvasok:- )))
udv
neduddki -
Ragnar_
addikt
válasz
neduddki #1464 üzenetére
A Sky start az vmilyen PC-s set müholdas adáshoz ? Tehát vmi olyasmi , mint egy beltéri , csak a gépben van ? De azt hogyan lehet aktiválni az adott sugárzási csomaghoz ? Gondolom ez egy teljesen más szolgáltató , mint mondjuk a UPC , meg a DIGITV stb.. Milyen adások foghatók vele kb. ?
-
Ragnar_
addikt
válasz
johnjohn #1460 üzenetére
Köszi. Ha jól gondolom , akkor ezekkel a kütyükkel Stereo hangot , meg kompozit/svhs jelet tudok rögzíteni. A leírásokat átböngészve , hogyha ezt rákötöm a beltérire , akkor az éppen aktuális műsort tudom rögzíteni a vinyóra , néhány formátumban , viszont gondolom nem programozható. Elképzelhető , hogy a végén mégiscsak tvtuner kártyát kellene vennem , ha jól tudom az programozható , tehát nem csak direktben lehet fölvenni a műsort. Most már csak azt nem tudom , hogy egy beltérire lehet - e TVtunert kötni , kábeltvnél működik. Ha nem , akkor marad a külső analóg-digi eszköz amit ajánlottál.
[Szerkesztve] -
Ragnar_
addikt
Hello,
Ha TV adásokat szeretnék rögzíteni /DIGITV/ Akkor milyen hardver szükséges hozzá ? Mindenképp kell a TVtuner kártya , vagy van esetleg vmi más digitalizáló esztöz is , amivel a beltériről rögzíteni tudom a kép+hangot ? -
sanya_67
tag
Sziasztok!
Rég nem voltam itt, de vmit le kell írnom. Decemberben kaptam egy GS27-es kamerát melyet sajnos pár hete el kellett adnom...
De tegnaptól a 102 ezerre kiírt Pana GS-37-es kamera a Jászberényi úti Tesvoban 51495 Ft bruttó!!!! Mivel azóta valahogy helyrejöttem gyorsan vettem egyet annak ellenére, hogy jobbat szerettem volna de az nagyon odébb lett volna.
Szóval akinek kell GS37-es pana minidv siessen, bár azt mondták, hogy 3-4 db van még a mintadarabon kívül... -
tsyl
aktív tag
válasz
undertak2r #1453 üzenetére
DV2 módot javasolnék
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
undertak2r #1453 üzenetére
Sztem CSAK dv-aviban érdemes lehúzni a videokameráról és csak a vágott szerkesztett anyagot konvertáld dvd kompatibilis mpeg2-be. Egy tiszetsséges konvertálás egy erősebb gépen is eltart az eredeti felvétel legalább 2-szeres hosszáig. (Variable bitrate, 2 pass) Így sokkal jobb minőséget érsz el, mintha on the fly konvertálod.
-
undertak2r
csendes tag
válasz
(Bundás) #1444 üzenetére
Üdv!
Azt nem tudom hogy DV1 vagy DV2 de full minőségű avi-ba húztam le (ami utólag butaság volt, mert van olyan opció hogy dvd minőségre húzza le a filet a kameráról(kisebb file) - tanulópénz), viszont természetesen van hangja a nyers avi filenak. Most installáltam a TMPEG DVD Author 3-t, megpróbálom azzal hátha a végeredmény olyan dvd image lesz ami hanggal is bír.. -
johnjohn
addikt
Hali !
Lehet,hogy itt vagy egy másik topicban már megírtam, de én is jártam így, és kiderült hogy a kártya nem volt kompatibilis a win XP-vel. A dobozán volt egy apróbetűs felirat, ami felsorolta a használható win verziókat. Ha lehet kérj valakitől kölcsön egy másik firewire kártyát, és azzal is próbáld meg. -
zjuhasz
aktív tag
válasz
Balinov #1448 üzenetére
Bocs, ha indulatosnak érezted az előző hszt. A Chieftec az tökéletes, az le is adja a ráírt 360wattot. Nekem is ez a márka van, csak egy picit nagyobb. Mondjuk kell is az 5db HDD, 3db DVD, firewire, Tuner, stb-hez... A Codegen viszont felejtős. Cserélje, aki csak tudja (még mielőtt kinyír egyéb drágaságokat), ne ezen spóroljon senki. Az üközést csak Te írtad, én csak helyeseltem, hogy ja,tényleg, az is lehet.
Ahogy mondod: Peace a Codegen poraira...
[Szerkesztve] -
zjuhasz
aktív tag
válasz
Balinov #1446 üzenetére
Csacskaság az, ha valakinek Codegen tápra vannak kötve az értékei. Olvass el egy tápokkal foglakozó topikban néhány hozzászólást, meg nézz utána, mennyi hasznos teljesítményt ad le az a táp. Nem lesz 300W, abban biztos lehetsz. Nekem anno pont ilyen bajom volt és egy tápcsere megoldotta. Persze, nyilván egy gyengébb márkájú táp is működhet jól, de ritkábban, ráadásul, ha meghal, vihet magával a másvilágra más alkatrészt is. És persze függ a konfigtól is a dolog, mert ha csak egy-két dolog van a gépben, akkor azzal egy kisebb táp is boldogul. De leszögezhetjük, hogy aki digitalizál, annak normális esetben min. 2-3 HDD, erős proci, sok memo, DVD író, firewire csücsül a gépében és mindegyik enni kér. És természetesen lehet IRQ ütközés is, ebben az esetben az alaplap kézikönyve sokat segíthet...
-
Balinov
titán
válasz
zjuhasz #1445 üzenetére
neharagudj,de ez csacskaság. nálam a régi nf3-250-es giga lapomban nem folt onboard firewire,ezért vettem egy 2,5k-s nec chipes noname 2 portos fw kártyát kábellel,ehez,ill. a tápcsatis R9500@pro-hoz ,meg a 9x265ön pörgő A64-emhez bőven elég volt egy 300-as kodegány táp.
nem lehet az HooooDnál,hogy a fw kártya osztozik egy IRQ-n egy másik eszközzel?? -
zjuhasz
aktív tag
Nekem volt... Gondolom, a firewire kártyád PCI-os. Nincs rajta véletlenül egy tápfesz csatlakozó? (olyan, mint a HDD-ken) Oda kéne egy kis áramot adni. Ha ez megvan és megint kivág, akkor gyenge a tápegységed. Kell egy 10 000HUF feletti rendes, min 400Wattos táp. Ha ez is megvan és mégsem megy, akkor passz.
-
(Bundás)
addikt
válasz
undertak2r #1442 üzenetére
Codec ehhez nem kell, maximimum ha tele van hányva codec-pack-kal a géped, akkor lehetne gáz.
DV-1 vagy DV-2-es AVI-ba tolod át a filmet? Ha ekkor elindítod a nyersanyagot van-e hang? -
HooooD
csendes tag
Sziasztok!!!
Lehet már másnak is volt ilyen problémája, de nem volt lelkierőm visszaolvasni 1400-1500 hozzászólást.Szóval az a problémám, hogy van egy Sony DCR-HC19E kamerám, meg egy SITECOM (asszem
) FireWire kártyám, amikor elindul a felvétel pár másoperc, perc (válltozó) után a leáll, mert a gép nem látja tovább a kamerát, minden programnál így van. De ha kamerát kikapcsolom, majd vissza ujra látja de akkor is csak addig míg el nem indítom újra a felvételt. Próbáltam már mindent. Mindent ujratelepítettem. Azóta 20 X volt XP csere a gépen és mindig ezt csinálja. Már teljesen megőrülök, így van ez már vagy 1,5 éve és normálisan egy videót sem tudtam még felrakni. Teljesen azt érzem hogy kidobtam a kamerára 100e-t a kártyára meg 10e-t. Légyszi segítsetek.
Köszönöm!!! -
undertak2r
csendes tag
Ja azt nem írtam, hogy először Pinnacle-vel írtam ki, de úgy is próbáltam, hogy készítettem egy dvd imaget HDD-re, és Nero-val DVDVideo-ként is kiírtam, ua. a végeredmény. Már arra gyanakszom hogy az audio codecekkel lehetett vmi gond, mert sehol nem lett hang a videoban.
-
undertak2r
csendes tag
Bundás: Pinnacle Studióval meg Nero Vision-el is authorizáltam, TMPEG-el még nem próbáltam. Egy span azt ajánlotta készítsek dvd kompatibilis mpeg-et és azt írjam ki simán adatként, le kell játszák az asztali lejátszók. igaz, a menü odavész. De azért mégis jó lenne a menü ha már annyit szenvedtem vele..
-
katona27
csendes tag
Érdeklődnék.Van egy Sony DV kamerám és most szeretném a felvételeimet kiírni számítógépre illetve DVD-re. A kérdés arra vonatkozik hogy a már leírt módokon kívül a számítógépen lévő TV tuneren keresztűl át lehet-e másolni a szalagról az anyagot és utána ki tudom-e írni DVD-re?
-
(Bundás)
addikt
válasz
broller #1433 üzenetére
Vajon miért nem tudod telepíteni? Tán próba napos XP használó vagy?
Szerintem ez azt javítja, ami nem megy, tehát ha nem ismerné fel a kártyádat, vagy megszakadna, már fene tudja.
Azért hátha ír valaki okosabbat, mielőtt nekiállsz reinstallálni.
Mi pénzért mentek el a memóriák? -
broller
csendes tag
Egyébként erre a frissítésre gyanakszom:
Frissítés a Windows XP rendszerhez (KB904412)
Összefoglaló:
A frissítés telepítésével kijavíthat számos olyan hibát, amely Serial Bus Protocol 2 (SBP-2) eszköz, mint például IEEE 1394 eszköz Microsoft Windows XP Service Pack 2 alapú számítógéphez történő csatlakoztatása miatt fordul elő.
Csak nem tudom letölteni... -
broller
csendes tag
Egyébként erre a frissítésre gyanakszom:
Frissítés a Windows XP rendszerhez (KB904412)
Összefoglaló:
A frissítés telepítésével kijavíthat számos olyan hibát, amely Serial Bus Protocol 2 (SBP-2) eszköz, mint például IEEE 1394 eszköz Microsoft Windows XP Service Pack 2 alapú számítógéphez történő csatlakoztatása miatt fordul elő.
Csak nem tudom letölteni... -
-
(Bundás)
addikt
válasz
broller #1427 üzenetére
Az eszközkezelőben nem is felkiáltójeles? Tehát a hálózati eszközök között ott van az IEEE 1394?
Hiába az SP2 nálam ha utólag raktam be a kártyát nem ismerte fel, nem is tudta telepíteni, de ha újraraktam a rendszert miközben benne volt működött.
Kábel is tuti jó? Mert ha driver kellene neki, akkor is pattogna valamit, hogy felismert egy eszköszt...
Ui: Hynix memóriád nem eladó? -
broller
csendes tag
Van egy ilyen frissítés csak sajna nem tudom letölteni:[link]
-
broller
csendes tag
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy a kamerára felvett anyagot sehogysem tudom megjeleníteni a pc-n. firewire kártyát (VIA vt 6307) most vettem, eszközkezelőben látszik, rákötöm a kamerát, de a hozzáadott szoftver azt írja ki, hogy nincs videoeszköz csatlakoztatva a számítógéphez...
Win xp sp2 és directx9 van fennt, valami ötlet? -
undertak2r
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő. Egy felvételt húztam át DV kameráról, Pinnacle Studio 9-el megvágtam, és amikor kiírtam DVD-Video formátumba, akkor a szoftveres lejátszók (PowerDVD, BSPlayer) csak videot játszottak le, hangot nem. Egyedül a Nero Showtime írta azt, hogy ''~inkorrekt formátum'', és csak media file-kén játszotta le, úgy volt hang. Természetesen a Studio 9-ben, Visionben szerkesztéskor van hangja. Ezután, próbálkoztam a Nero Vision-el. Ugyan az lett, nem játszák le a szoftverek a hangot. Nekem asztali lejátszóm nincs, de akinek írnám, annak csak az van. Nem láttam sehol valami extra beállítást hangra vonatkozóan egyik szoftverben sem. Van tippetek mi lehet a gond?
Üdv
Undertak2r -
zjuhasz
aktív tag
Sziasztok! Van egy xvid avi fájlom, AC3 5.1-es hanggal. DVD-t szeretnék belőle gyártani. Eddig bármilyen prg-vel is próbálkoztam, a hang stereo lett. (Pinnacle studio10, Canopus procoder 2, AVI to DVD, Xilisoft video converter) A Pinnacle studioban van 5.1 beállítás, de az meg azt csinálta, hogy a bejövő 5.1es hangot egy hangsávba rakta, majd ''szétkeverte'', siralmas eredménnyel... Hogyan lehetne úgy a vob fájlokat létrehozni, hogy a hang megmaradjon 5.1-nek? Köszönöm.
-
Balinov
titán
válasz
Matthew #1415 üzenetére
gyakorlatilag igen.
usb-ről 1 szót: főnököm fia egy gépfelméréskor elhozta a sony kamerájukat.azon dokumentáltuk,hogy épp a gép mely rézsét mérjük fel.mondta,hogy ő má miylen fasza mimőségbe húzta át pc-re...usb2.0-s kábellel...hát,aki látott már normális minőségü svcd dvdripet,az talán el tudja képzelni,hogy a kész anyag minősége milyen lett....elárulom,svcd jobb.. -
Matthew
őstag
Akkor jól értem, hogy azt a minőséget amit felvesz, azt csak fw kábelen tudom gépre vinni?
Az usb csak ennyit tud? Kb 640*480 (sőt még annyi sem) és kb 15 kép/másodperc minőséget sikerült elérnem, a kamerát tévére kötve közvetlenül meg szebb volt mint egy dvd film.
Akkor az fw kártya márkája mind1? -
Matthew
őstag
Üdv!
Olvasgattam a topikot és szeretnék egy kis megerősítést kérni. Jól értem, hogy ahhoz, hogy egy DV kamerával készült felvételt számítógépre átvinni csak firewire kábellel lehet?
USB-n próbálkoztam már de nagyon gáz minőség született (Ulead szoftverrel).
A kamcsi típusa: Samsung VP-D362
Ha télleg csak fw-n működik akkor milyen kártyát érdemes venni? -
ecrod
csendes tag
Szia mindenkinek. Ha lenne valaki tudna tanácsot adni a WinTV2000 kártyával kapcsolatban szuper lenne: az a gondom, hogy a felvételnél nem látszik de a lejátszásnál töredezik a kép. Mi lehet az ok? Hogy lehet korrigálni? Kösz.
-
zjuhasz
aktív tag
Sziasztok! VHS-t digiznék computerbe. Digikártyák: ADS Pyro link 40000HUF, Canopus 67000HUF. Ezek firewire csatlakozósok. Nyilván kiváló minőségűek. Megfizethető áron (25 000HUF) csak a Pinnacle Movieboxot találtam, ami viszont USB 2.0-n kommunikál a szgéppel. A kérdés az, hogy USB-n is átjön-e az amúgy gyengécske VHS további minőségromlás nélkül dv-aviba?
-
sanya_67
tag
válasz
sanya_67 #1387 üzenetére
Nos amit 7-én írtam csak pillanatnyi állapot volt, sajnos nem jó a kapcsolat a PC és a kamera között.
Azóta kiderítettem, hogy a firewire csati 4 lábából az egyikkel baj van.
Pénteken voltam a szervízben ahol ennek ellenére jó volt a kapcsolat.
Képet mingyá' rakok fel a csatiról. -
pufancska
tag
Sziasztok azt syeretnem megkerdezni, hogy az ugynevezet BLUE-BOX-efektust szeretnek hasznalni. Az ULEAD Video Studiok tudjak ezt a funkciot? Vagy milyen program tudja ezt? Megvettem a Pinacle studiot, mert ott az volt irva, hogy van benne, de aztan meg tovabb kelenne vasarolni, ha azt a funkciot is szeretnem?Nem lehet valahonnan lehuzni|? pufancska@freemail.hu
-
Charle
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Átnézem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Diablo IV
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...