Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) tsyl válasza Maximusz (#1248) üzenetére


tsyl
aktív tag

Lehet File módot is választani, a lényeg a settings-ben van, ahol a ''File mode'' ablakra kattintva a ''File Splitting''-et none-re kell állítani.
Ekkor kapni fogsz egy nagy Vob file-t, amit a végén egyszerűen nevezz át mpg-re.

18 éve a PH-n....

(#1252) tsyl válasza zozzer (#1249) üzenetére


tsyl
aktív tag

Kérdés az milyen kamerád van?
Ha Digital 8-as a kamera, akkor a D8-as szalagra készült felvétel ''érezhetően'' jobb minőségű lesz. Ha nem D8-as a kamera, akkor nagyon sok értelme nincs digitális szalagot használni.

18 éve a PH-n....

(#1253) tsyl válasza scapegt (#1250) üzenetére


tsyl
aktív tag

Küldtem PÜ-t:)

18 éve a PH-n....

(#1254) scapegt


scapegt
senior tag

sziasztok

ez egy privát üzenetem valakinek, de bemásolom ide, hátha vk tud segíteni. Köszi előre is!

szia

na akkor elkezdem :)
szóval..a kameráról leszedni a cuccot ok. felismeri a kamerát, beállítom hogy DV-be szedje, file/project properties-nél pedig: edit file format: MPEG files. ez gondolom így ok. vagy Avira állítsam már itt? nem tudom igazán hogy ennek van-e hatása a kameráról szedett anyagra, vagy csak miután már leszedtem a filmet aztán hat rá...szerinted?

aztán...ugye átjön az anyag a gépre, 13-15 gb egy óra. én úgy próbálkoztam időtakarékosságból hogy megvágtam az anyagot, és fél percet irogattam ki hogy műxik-e...szóval. megvan a film, most jelen esetben egy fél perces anyag. rákatt az edit fülre fent és aztán lent a filmen jobb gomb és properties: itt azt írja hogy 3515 kbps a data rate és hogy avi a kiterjesztés. gondolom ez így jó, vagyis jónak kéne lennie. aztán Share fül fent és Create Disc. itt már van lent egy olyan hogy Project Settings. rákatt, és ott ezt írja a filmről:

MPEG files
24 Bits, 720 x 576, 25 fps
Lower Field First
(DVD-PAL), 4:3
Video data rate: Variable (Max. 6000 kbps)
Audio data rate: 256 kbps
Dolby Digital Audio, 48 KHz, 2/0(L,R)

na már most...a Lower Field First mit jelent? olvastam róla itt a fórumon de nem igazán értem. átállítom HQ minőségre (HQ 4:3 (20 Min/1.4 G, 60 Min/4.7 G....stb)

ekkor így néz ki:

MPEG files
24 Bits, 720 x 576, 25 fps
Frame-based
(DVD-PAL), 4:3
Video data rate: Variable (Max. 7000 kbps)
LPCM Audio, 48000 Hz, Stereo


szóval átállítom erre aztán ugyanúgy Change MPEG settings és alul a Customize... -re kattintok.
a General fülön már nem lower field first van hanem Frame based...ez így jó??? a felbontás ok, az 720x576. a Compressionnál van olyan hogy Speed ---------Quality. ez alapban 80 ra van állítva a HQ miatt, de én ezt át szoktam állítani 100-ra, vagy rosszul teszem? azt vettem észre ha nem állítom 100ra hanem hagyom 80-on akkor gyorsabban írj aki..mondjuk ez logikus is a nevéből fogva :)
aztán...Two pass encode-dal nem foglalkozok, nincs kipipálva, úgy hagyom.
Video data rate: ez így néz ki: Variable 7000 kbps. ezt hagyjam így??? vagy állítsam Constantra?? esetleg Variable 8000-re???
a többit hagyom ahogy van.

aztán csinálok neki menüt, motion menüt is ha nagyon van időm mert ugye azzal eltelik az idő, jól elvan vele a gép. egyébként codec nincs a gépen, win install volt és csak ffdshow-t raktam fel mert azt írták rá az nem rontja el. azon kívül semmi más csak az Ulead DVD Movie Factory 4.0-s van fent és ez a Videostudio 9.0-s progi.
4x-esen írom ki mert újraírhatós dvd-re írok, azt nem is lehetne gyorsabban. ha műxik, átírom sima dvd-re de mivel nem, ezért fordultam hozzád :) szóval lécci írd le mit csinálok rosszul, mit csináljak másképp. ja igen csináltam olyat is hogy miután lejött a film, átállítottam a file project settingsben Microsoft Avira, akkor jó lett a minőség csak akadt picit a film, alig észrevehetően de akkor is rossz volt nézni...amúgy ez a része a proginak mikor van hatással a filmekre?

(#1255) neduddki válasza scapegt (#1254) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

A megvagot es megszerkeszettt anaygot kellene dvavi-ba viszamenteni es CCE-ve letomoriteni, a kapaott .mpa es .mpv filet pl tmpgenc DVDAuthorba betolteni es megcsinlani a dvd-t.
elso korben mind a ketto 30 napig ingyenes ha jol tevedek.

udv

neduddki

p.s. lehet hogy a CCE-nem, de akkor a sima tmpgenc bisztos hasznlad aszt hejette

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1256) n@ndi


n@ndi
csendes tag

Hali!
Egy olyan problémám van, hogy Samsung mini DVs kamerámról átszeretném tenni a felvételeket a számítógépre, de ahogy elkezdeném egyszerűen megszakad a kapcsolat mintha kihúztam volna a kábelt. Már több programmal,és egy új Firewire kártyával is próbálkoztam, sikertelenül. Nincs valakinek ötlete, hogy mi tévő legyek? Előre is kösz.

(#1257) VZ953 válasza n@ndi (#1256) üzenetére


VZ953
csendes tag

Próbáld ki másik kamerával, akkor kiderül, hogy a SAMU-val van e gond. Ha igen, akkor hiába cserélgeted a FW kártyát, meg állítgatod a számítógépet.
A kamerát próbáltad másik számítógépen? Mert ez is jó módszer a hiba forrásának megállapítására.

(#1258) Charle


Charle
csendes tag

Sziasztok! Van egy olyan kérdésem, hogy hogyan tömörítsem a nyers Avi filmet, pl. DivX-é, hogy a kép is megmaradjon ugyanolyan élesnek. Virtualdub-bal már próbálkoztam, de nem igen jön össze a szép kép. És így meg rengeteg helyet foglal. :F

(#1259) #65675776 válasza Charle (#1258) üzenetére


#65675776
törölt tag

Állítsd magasabbra a DivX-ben a bitrate-et, és ha át is méretezed, akkor az átméretező szűrőt Soft vagy Normal helyett Sharp-ra állítsd (hogy bilinear vagy bicubic, az már ízlés dolga, csinálj próbatömörítéseket).

(#1260) scapegt


scapegt
senior tag

Sziasztok

Megint csak én...még mindig nem oldódott meg a problémám :( akármit próbálok kiírni nem sikerül :( van hogy picit javul a minősége de van hogy egyszerűen ocsmány a kiírt felvétel :( ja igen...az asztali lejáccóm biztos nem rossz mert hoztam egy másikat és abban is ugyanolyan ronda a kép...firmwire frissítést nem tudok és nem is merek csinálni. ha jól tudom vm kábel kell hozzá...ja igen és még vm...egy dvd-nyi anyagot sikerült kiírnom úgyhogy nagyon szép a kép, semmi baja. sajnos letöröltem a gépről így már nem tudom mik voltak a beállítások :( tudom nagy hülyeség volt részemről de már nem tudok vele micsinálni...nem tudna vk segíteni skype-on és vnc-n keresztül? nagyon megköszönném mert engem már az őrületbe kerget a napi több órás sikertelen próbálkozás :W :( lécci valaki :O :F

(#1261) Charle válasza #65675776 (#1259) üzenetére


Charle
csendes tag

Köszi! Még nem volt időm kipróbálni, de azért köszi a tanácsot! Majd megírom...

(#1262) khalox válasza scapegt (#1260) üzenetére


khalox
őstag

Hagyd egy kicsit lógva azokat az ulead-os cuccokat...

Indíts el egy egyszerű windows movie makert és azzal szedj a merevlemezre a kamerádról DV-AVI-t (egy perc elég lesz). Az elején ne felejtsd el megmondani neki, hogy a legjobb felbontást hagyja (a 720x576-ot) és a kamera formátumát.

Ha megvan, zárd be a MMakert és nézd meg az állományt egy médialejátszóval (ha véletlenül nincs kép, DV codec fog kelleni, jó pl. a Panasonic-é).

Ha szép minden, akkor használj a tömörítéshez egy másik külső programot. (A korábban ajánlott Cinema Craft Encoder (CCE) próbaverziója is jó választás lehet). Tömörítsd 6000Kbit/s-en. Kapsz két állományt (mpv a képsáv, mpa a hangsáv). Újra nézd meg, milyen lett, az MPV-t ismerik a médialejátszók - ha jó, akkor az ulead-del van gond.

(#1263) Sátán44


Sátán44
addikt

Van egy kis problémám!Cannon MV 790 kameráról szeretnék DV-avi-ba lementeni a movie markerrel és meg is csinálja,viszont elnyújtja a képet.Hol,vagy hogyan tudom megcsinálni,h normálisan jelenjen meg a kép a számítógépen? Ha a videón nézzük a felvételt normálisan jeleníti,tehát nem elnyújtva,de a számítógépre átkonvertálva elnyújtja.A kamerán kell beállítani a képarányt?

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1264) Sátán44 válasza Sátán44 (#1263) üzenetére


Sátán44
addikt

up:U

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1265) Sátán44 válasza Sátán44 (#1264) üzenetére


Sátán44
addikt

Up :U

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1266) Sátán44 válasza Sátán44 (#1263) üzenetére


Sátán44
addikt

Segítsen már valaki :F :U

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1267) khalox válasza Sátán44 (#1266) üzenetére


khalox
őstag

Szóval akkor milyen kábelen megy az átvitel a PC és a kamera között?

(#1268) Sátán44


Sátán44
addikt

Ulead VideoStudio 10-el próbálok átvenni kameráról sz.gépre és a köv lenne a probléma:
A sz.gép konfigja köv:
-P4 2000 celeron
-608Mb ram
-S3 Graphics
-C-media a hang integrált.

Az átvételnél is hallatszik,hogy recseg a hang,a kép is akadozik.A nyers avit visszanézve valóban szaggat a kép is + a hang is.
Az integrált dolgok miatt lennének?

Ide is beírtam a biztonság kedvéért :) Mostmár nem nyújtja el a képet a programnak köszönhetően,de most sem teljes képernyőn rakja át,hanem mozivásznas felbontásban.De nem is ez a legfőbb probléma,hanem,hogy beszaggat.

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1269) Sátán44 válasza khalox (#1267) üzenetére


Sátán44
addikt

Firewire kábellel van rákötve.Nem usb-s.Én úgy érzem,hogy az integrált cuccok miatt szaggat.

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1270) khalox válasza Sátán44 (#1268) üzenetére


khalox
őstag

Nem valószínű, hogy az integrált cumók zavarnák...
Okozhatja a firewire kábel törése, vagy a háttérben futó CPU-zabáló alkalmazás (pl. Azureus...)

A hang az biztos nem zavarja, mert a firewire-n jön minden, tehát a hang csak a megszólaláshoz kell, magához az átvitelhez nem (az akár hangkártya nélkül is megy).
A video viszont lehet szűk keresztmetszet, de ilyen konfignál nem nagyon hallottam még olyat, hogy ennyire megfogná, de ha mégis, akkor

először próbáld kikapcsolni az előnézetet az átvitel idejére.

[Szerkesztve]

(#1271) Sátán44 válasza khalox (#1270) üzenetére


Sátán44
addikt

Nem nincs fent ilyen torrentes progi és nem is fut semmi más,de azért kilövöm a háttérben futó felesleges dolgokat.Kell e a kamerában valamilyen beáálítást végezni,hogy át tudjam venni normálisan a felvételt? A kamcsiban hogy lehet beállítani a képernyő felvételi módját? Szeretném,úgy átvenni a kamerárol a a gépre,mint ha a tv-n nézném.

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1272) Sátán44 válasza khalox (#1270) üzenetére


Sátán44
addikt

Csak a hangot tudtam kikapcsolni és az sem segített :( A kábel sincs meggyűrődve. Az előnézetet hol tudom kikapcsolni,mert csak az audiót találtam meg?

A progi elindátasakor igaz ne állítsam 16:9-es méretre?

[Szerkesztve]

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1273) khalox válasza Sátán44 (#1272) üzenetére


khalox
őstag

Az Ulead-nál nem tudom (én őrizkedni szoktam tőle).
A Windows Movie Maker-nél egyből induláskor.

Az, hogy a kép ''elnyújtott'', azért van, mert 16:9-ben készítetted a felvételt, és a médialejátszó nem támogatja az automatikus képarányváltást (kézzel kell beállítani, hogy a teljes DV-kép 16:9-es arányú, nem pedig 4:3-as).
Mivel a DVD-re is így kerül az anyag, ott meg a beállítás automatikus, ez igazából nem gond. (Csak gépen nézve, ráadásul a monitoron a pixelek kb. négyzet alakúak, és az még megkeveri ezt a képarány dolgot).

(#1274) Sátán44 válasza khalox (#1270) üzenetére


Sátán44
addikt

Ha nincs használatban a gép 2%-os cpu használtságot mutat.Már odáig eljutottam,hogy a hangot kikapcsolom akkor a kép nem szaggat,de a gépről való visszanézéskor megint fenáll a probléma :(

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1275) khalox válasza Sátán44 (#1272) üzenetére


khalox
őstag

De, állítsd 16:9-re...

Mondjuk 4:3-as TV-n és monitoron mindig ott lesz a két fekete csík alul-felül (vagy oldalt vág, ami ''lelógna'' a képről). De mivel a monitor felbontása jóval nagyobb a bejövő DV felvételénél, ezért a fekete sávok mellett sem veszik el egyetlen hasznos képpont sem a megjelenítéskor.

Csak azt nem tudom, hogy ez a modell alapból 16:9-es?

És akkor milyen felbontású lesz a kapott DV-AVI. (Gondolom ugyanúgy 720x540-es, csak a képarány más...? Ez magyarázná a megnyúlást.)

Mennyi a CPU-használat adatátvitelkor?
Mert ha 100% közeli, akkor bizony eldobál belőle... (és annak az okát kell kideríteni, mi fogja ilyen rettenetesen a processzort...)

[Szerkesztve]

(#1276) khalox válasza khalox (#1275) üzenetére


khalox
őstag

720x576-ot akartam írni...

(#1277) Sátán44 válasza khalox (#1275) üzenetére


Sátán44
addikt

100%-os a processzor adatátvitelkor.Keresem az okát :U

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1278) tomej válasza Sátán44 (#1277) üzenetére


tomej
aktív tag

szerintem 1. lépésben kérj kölcsön vkitől egy firewire-kártyát, és nézd meg, hogy avval mit mutat, ha ott is fogja a procit, akkor oprendszer hiba lehet. Esetleg próbálj telepíteni még egy oprendszert egy másik partícióra, amin csak digizel. Megnéztem egyébként, nekem 2.5-ös 64-bit-es AMD-t 20%-ban terheli capture.nél.

(#1279) Sátán44 válasza tomej (#1278) üzenetére


Sátán44
addikt

Minden felesleges processzor utasítást kilőttem és ennek ellenére 100%.Akkor frissen felteszem megint az op.rendszert és meglátjuk.

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1280) khalox válasza Sátán44 (#1279) üzenetére


khalox
őstag

Mielőtt újraraknád... mi van akkor, ha nem az ULEAD-ot használod capture-höz, hanem a movie makert? Akkor is 100% a processzorterhelés?

(#1281) tsyl


tsyl
aktív tag

Egy gondolatra:
ha foglaltak a ''nagy gépeim'' én egy 1Ghz-s Celeronos gépen is szoktam digizni 320Mb rammal. akár 2 óra anyag is tökéletesen bemegy Firewire-n keresztül frame dobás nélkül.
Ahhoz, hogy ne szaggasson, olyan programot érdemes telepíteni, amin ki lehet kapcsolni a hang és videó megjelenítést. Persze nem mellékes, hogy mutassa azt is, ha ne tán képkocka dobás történt a folyamat során.
Ehhez egy régebb Pinnacle Studió pld. a 8-as, vagy a Movie Maker (bár ez nem tud scene detectel szeletelni) vagy a ScenalyzerLive program kitünő.

18 éve a PH-n....

(#1282) Sátán44 válasza khalox (#1280) üzenetére


Sátán44
addikt

Érdekes a újra használtam a movie makert és most nem nyújtotta el a felvételt és nem is szaggatott be. :) Mondjuk a kamcsiban is már agyonra állítottam mindent :D
Az ULEAD miért zabál annyi proci teljesítményt :F

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1283) TheMarci


TheMarci
addikt

Sziasztok!

Videót szeretnék digitalizálni, és láttam valahol olyan gépet, amibe csak beleteszem a kazettát, meg a dvd-t, és megcsinálja magától. Tudtok ilyet, és érdemes ilyet venni, vagy jobb gépen csinálni?

Do You Dream?

(#1284) tsyl válasza TheMarci (#1283) üzenetére


tsyl
aktív tag

Igen, vannak ilyen kombinált ún.: asztali írók melyben van VHS modul és egy író modul is.
Vagy újabban Firewire port is megtalálható, melyre a kamerát csatlakoztatva megírja dvd formátumba.
Amit érdemes megfontolni:
Ha nem vagy annyira igényes és csak az a cél, hogy gyorsan a felvétel lemezre kerüljön, akkor érdemes ilyenre áldozni. Tudnod kell, hogy komolyabb vágásra (főleg VHS-nél szalaghibák javítására, kivágására és menükészítésre (az elég primitívnek monható gyári menüt kivéve) nem igazán használható.
Egy felvétel (mondjuk Laci bácsi születésnapja ) így is úgy is tálalható. Én személy szerint PC párti vagyok, de én ebben dolgozom mindennap, a vágás a munkám és ezért nem igazán sokra becsülöm az asztali csodaírókat...
De hogy negatívumot is említsek a számítógépes digitalizálásról, tudni kell, hogy itt lényegesen több időt kell rászánni ahhoz, hogy dvd-re kerüljön az anyag. A digitalizálás, a vágás, az encodolás mind-mind idő és itt a gyorsaságnak hardwer függően csak a pénztárca szab határt.
A kész munkát persze nem is lehet összehasonlítani, mert elvileg ebben a virtuális világban minden megoldható , csak a kreativitáson és türelmen múlik a dolog.Itt mindig szembesül az ember új kihívással amit vagy meg tud oldani vagy nem.
Ezek ismeretében neked kell döntened.

18 éve a PH-n....

(#1285) TheMarci válasza tsyl (#1284) üzenetére


TheMarci
addikt

Értem, köszi! :R

Do You Dream?

(#1286) khalox válasza Sátán44 (#1282) üzenetére


khalox
őstag

Mer' xar... csillivilli minden, közben funkció zéró, ugyanakkor zabálja az erőforrásokat.

(#1287) tsyl válasza khalox (#1286) üzenetére


tsyl
aktív tag

Ez tényleg így van. Szinte hihetetlen, hogy egy kirenderelés mennyi időt vesz igénybe...(jó példa erre pld.: a videofilterek között az album lapozása)...
Kíváncsi lennék, hogy a fejlesztők milyen gépeken tesztelhették.

[Szerkesztve]

18 éve a PH-n....

(#1288) Sti_06 válasza tsyl (#1287) üzenetére


Sti_06
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vettem FireWire kártyát, és a DV kameráról zsírul fel is tudom rakni a felvételeket. De analóg 8mm-es kameráról, vagy VHS-ről hogyan tudnám bedigizni a felvételt? Milyen kábel kell hozzá? Vagy speckó felszerelés? :F
Előre is köszönöm a választ!!! :R

[Szerkesztve]

(#1289) tsyl válasza Sti_06 (#1288) üzenetére


tsyl
aktív tag

Kérdés. hogy a DV kamerán van e video IN bemenet. Ha igen, akkor az analóg kamera(vagy VHS magnó) video-audio OUt-ával (általában Jack-dugós, utóbbi RCA vagy EURO-AV) összekötöd és a DV kamerát mint konvertert használod.Azaz a DV kamera FireWire porton van összekötve a számítógéppel és általában ''Edit'' üzemmódba Play állásba kapcsolva.
Ha nincs IN bemenet, akkor digitalizáló kártya szükségeltetik, de nem biztos, hogy pár felvételért megéri egy normális minőségűbe befektetni.

18 éve a PH-n....

(#1290) Sti_06 válasza tsyl (#1289) üzenetére


Sti_06
csendes tag

Köszi a kimerítő választ!
Sajna nincs rajta IN, úgy hogy maradna a digitalizáló kártya. Nem egy-két felvételről volna szó, hanem folyamatosan digiznék be felvételeket egy analóg kameráról. Nem titok autóverseny felvételekről van szó. :U
Ilyen digitalizáló kártyát hol kapok, mennyiért, és egyáltalán milyet lenne érdemes venni?
Köszönöm ezt is előre!!!

(#1291) Sti_06


Sti_06
csendes tag


''KWORLD TV TUNNER EXPERT TV STEREO Integrated DV and Analog video interface

High Quality 10-Bits NTSC/ PAL/ SECAM video decoder chip

The Total Video Editing Package -- CyberLink PowerDirector

Capture

Edit

Author

Burn

Capture video source from VHS, V8, Hi8, DV, D8.etc

Composite/ S-Video and Digital DV Input for Connect Other video sources such

as DV / DVD Player/ VCD/ VHS/ Camcorder

IEEE 1394-1995 Compliant and Compatible with Proposal 1394A''

Ez például jó? :DDD

(#1292) tsyl válasza Sti_06 (#1291) üzenetére


tsyl
aktív tag

Huhh..nekem anno rossz tapasztalatom volt a Kworld cuccokkal. Bár ez pár évvel ezelőtt volt és akkor még a technikai is alacsonyabb szinten járt. Nekem anno szinkroncsúszásaim voltak e termék egyik fajtáját használva, annak ellenére, hogy a leírásban levő minimum konfignak majdnem 2x-e volt akkor a gépem. Szóval erre nem mondanék inkább semmit. Ha bemész egy normális szaküzletbe(ahol értenek is hozzá), szerintem ők jobban képben vannak és esetleg több felvilágoösítást is tudnak adni szakmai téren.

18 éve a PH-n....

(#1293) Sti_06 válasza tsyl (#1292) üzenetére


Sti_06
csendes tag

Nem konkrétan erre a típusra gondoltam, csak azt akartam evvel kérdezni, hogy ez tudja e azt, ami nekem kéne?!
De nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat!! :R
Majd érdeklődöm a szaküzletekben akkor :)) ....

(#1294) Szabesz


Szabesz
őstag

Üdv!
Adott egy Samsung VP-D24i miniDV-s kamera, Amiről jópár kazettányi anyagot kellene bedigiznem, s megvágnom.
Nos ha összekötöm a gépemmel a kamerát firewire kábellel, hallom a pittyenést hogy felismerte oké.. elindítom a Sony Vegast.. nem lát semmit.. WinMovieMaker se.. leszedem a driverét, szitu: tudja hogy kellene valamit látnia (vagy csak a drivert látja), de magát a kamerát nem..
Eszközkezelőben a következő kép fogad :[link]
Mi lehet a megoldás?

¯\_(ツ)_/¯

(#1295) Szabesz válasza Szabesz (#1294) üzenetére


Szabesz
őstag

:(

¯\_(ツ)_/¯

(#1296) tsyl válasza Szabesz (#1294) üzenetére


tsyl
aktív tag

azt a 61883-as felkiáltójeles részt én megpróbálnám törölni.
A Firewire kártya(1394) lentebb rendben van. Ráadásul OHCI-s is.
Ha így se megy, érdemes másik gépen is letesztelni a dolgot, lehetséges akár csatolókártya akár kamera out port hiba is.

18 éve a PH-n....

(#1297) Szabesz válasza tsyl (#1296) üzenetére


Szabesz
őstag

Most megpróbáltam előcsalni azt a felkiáltójeles részt, rádugtam, erre a win felismerte mint Microsoft DV camera.. és szaladt be rólla gyorsan a cucc :C eddig miért nem tette? :F

Azért köszi :R

¯\_(ツ)_/¯

(#1298) tsyl válasza Szabesz (#1297) üzenetére


tsyl
aktív tag

...mert ''Windows'' :) az a lényeg, hogy működik.Jó munkát!

18 éve a PH-n....

(#1299) Szabesz válasza tsyl (#1298) üzenetére


Szabesz
őstag

hát igen :)
Köszi :R

¯\_(ツ)_/¯

(#1300) (Bundás)


(Bundás)
addikt

CCE-ben van valami érdemleges beállítás, amin bütykölni kéne? DV-1 AVI-t szeretnék átalakítani DVD kompatibilis MPEG2-be.

1, Deinterlacing úgye nem kell kipipálni, mivel Asztali DVD-re íródik?
2, 4:1:1 -> 4:2:2 micsoda?
3, DV1 AVI esetén hány képkocka/másodperc van?
4, Advanced-ben valami érdemleges?

Köszönöm.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.