Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) armithis válasza armithis (#1949) üzenetére


armithis
csendes tag

op rendszer particiojat formaztam, mivel igy a regedit frissul es most erdekes mod ugyanazon az uton sikerult a folyamat.

ja es semmi kodeket nem telepitettem.

(#1952) #65675776 válasza armithis (#1950) üzenetére


#65675776
törölt tag

Mit befolyásol minőségben, ha egyszer ugyan az a digitális jel utazik a buszon?

(#1953) TheMarci


TheMarci
addikt

Sziasztok, VHS-t vennék át gépre, úgy, hogy a videólejátszót hozzákötném egy tv tunerhez. Az lenne a kérdésem, hogy milyen tv tunert ajánlanátok? Néztem itt őket: [link] de nemsok minden derül ki, hogy a legdrágább, meg az előzőek között mi a különbség. Előre is köszi!

Do You Dream?

(#1954) Laci4


Laci4
senior tag

Helló mindenki!
Elnézést, ha már volt válasz a kérdésemre, de reggel meló, nincs időm végignyálazni az egész topikot.
A lényeg. Adott egy Panasonic nv-gs60-as kamera.
Sajnos meghalt a firewire vezérlője. (szervíz ajánlat kb 30e ft.. gazdasági totálkáros :(( )
Lenne pár kazi, amit még le kellene menteni.

Kérdések:
1: USB-n próbáltam, de valami katasztrófa.. szaggat, minősége ...no comment. Ez asszem kilőve.. vagy van valami okosság?

2: a DV mint rögzítés szabványos, mint pl a vhs LP-SP, stb?
Értem ez alatt, hogy pl. a Panával felvett kazikat, mondjuk egy sony, vagy samu vagy bármi más DV-s kamera le tudja játszani, le lehet kapni róla firewire cuccon át a felvett anyagot?

3: esetleg létezik valami alternativ megoldás? Kazetta-lejátszó, amin firewire van.. vagy ilyesmi.. vagy ez már stúdiótechnika, és újabb anyagi csőd?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1955) tsyl válasza Laci4 (#1954) üzenetére


tsyl
aktív tag

Szia!

1. USB-n keresztül nem is érdemes kínlódni vele, teljesen más az adatátvitel.

2. Igen a DV formátum is egy valós szabvány. Néha az LP módban felvett felvételeknél és az olcsóbb kamera tipusoknál tapasztalható némi inkompatibilitás. De SP módban elviekben bármelyik kamerának olvasnia kellene a másik által rögzített jeleket.

3. Létezik DV magnó és különböző ketyerék, de ezek ára horribilis és stúdiótechnikában alkalmazzák.

Ha kevés kazid van érdemes inkább kölcsön kérni egy jó ismerőstől egy kamerát és vincsire feldigizni, hogy meglegyen az anyag. Ez a legolcsóbb megoldás.

18 éve a PH-n....

(#1956) tsyl válasza TheMarci (#1953) üzenetére


tsyl
aktív tag

Szia!

Nem biztos, hogy a drágább az jobb is! :)

Amúgy nehéz a választás és nagy az esélye, hogy munka közben fogsz rá jönni a hardver gyenge pontjára.

Jó pár kütyüt volt szerencsém magam is kipróbálni és a tapasztalatom az, hogy 30-60 percnél a szinkron elcsúszik. Ezt természetesen helyrelehet állítani egy videószerkesztővel, de sokszor csak bosszankodás és felesleges időráfordítás.

Én TV-tunert amúgy nem is igazán vennék, nagyon sok gond van vele ha a rögzítés terén nézzük.
VHS-ről AV-n keresztül érdemes digizni és ehhez pedig olyan eszköz kell, ami TBC áramkört tartlamaz és nagyon fontos, hogy hardveres kódolást tudjon . A TBC az egy időkorrekciós áramkör, ami a fentiekben említett szinkroncsúszást hivatott megelőzni.

Én sokáig használtam ezt a kártyát: LINK

(mai napig itt figyel a polcon és eladó is lehet éppenséggel, mert időközben komolyabbra cseréltem, de ez már stúdió kategória és házilag nem éri meg befektetni rá.)

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH-n....

(#1957) Laci4 válasza tsyl (#1955) üzenetére


Laci4
senior tag

Köszi szépen! akkor valószínűleg keresünk a környezetünkben valakinél egy DV kamerát. Mondjuk asszem pont LP-be lett felvéve.. de a puding próbája az evés..

De nem kicsit bosszantó a szitu.. a kamera teljesen jó, felvesz, lejátszik minden jó.. csak az a nyüves Firewire kaki :((( :W

Viszont nem is rossz amit még írtál a következő kérdezőnek. Jó tudni!
Én is gondolkodtam, hogy egy két régi buli videót fel kéne dobni gépre..
Én is a tunerkari bemenetén gondolkodtam... bár pont az általad leírt jelenségtől tartottam, mert már van egy ilyen videóm, amit egyik haver vett fel, valószínűleg szintén tuneren át.

Ez a jelenség (hangelcsúszás) amúgy törvényszerű, vagy vagy elcsúszik, vagy nem, esetleg hardwer függő(ha igen, akkor a tuner, vagy full konfig?), vagy ez a kettő kombója?

Amúgy ilyen tunerkarim van most. (Conexant Fusion 878A chip van rajta)

Igaz, pont filóztam a cseréjén, mert ez valószínűleg nem fog menni Win7 alatt, és közeljövőben tervezem majd azt felrakni..
Igaz, akkor már gondolkodtam olyan tuneren, ami tud DVB-C-t is.. tw-networkös vagyok, és egyenlőre még free tolják a kábel digi adást..

A te általad linkelt kártya egyébként tuner is? vagy csak digitalizáló?

(#1958) tsyl válasza Laci4 (#1957) üzenetére


tsyl
aktív tag

Az én kártyám csak digitalizáló, tv tuner nincs benne. Bár tudtommal van ilyen változata is, de kis hazánkba nem igazán terjedt el.
A hangelcsúszás a TBC hiánya miatt mondhatni törvényszerű. Lehet két vagy négy magos proci is a gépben, nem igazán számít. Amikor lejátszod a szalagot és jönnek "azok a fránya" csíkok s szalaghibák ..nos ezt hivatott ez az áramkör felismerni kiszűrni és mivel az audió rész rögzítése a legtöbb esetben a hangkártyán keresztül megy végbe, ezt is kordában tartja...
Amúgy nem hiába van alapból beépítve a legtöbb minőségi asztali dvd felvevőbe is ez az áramkör...
Élő példa: Nekem HDD-s Pana asztalim egy tíz éves szalagnál is (ahol már nagyon gyenge a jel )240 percet is lerögzít teljesen pontosan, hangcsúszás nélkül.
Az olcsóbb (bár nagyobb vincsivel forgalomba hozott) és nem igazán ismert márkájú viszont ugyan azt a kazit már 55 percnél tévesztette és innentől ott vagyunk ahol a part szakad. A száj mozog és a hang csak késve érkezik. Nos így vannak ezzel valahol a különböző kártyák is. Ami tényleg profi módon rögzít azért nem hiába kérnek el horribilis összegeket. Ha meg reklamálsz mert csalódtál benne, rögtön jönnek a technikai kifogások, mi szerint biztos nagyon töredezett volt a vincseszter, a háttérben futó programok voltak és még sorolhatnám...
Persze most DVD minőségről beszélek ami 720x576 PAL rendszerben. A Youtube-ra vagy más videómegosztóra szánt digizést a 320x240 vagy 480x360-as felbontásban természetesen elkészítik ezek az olcsóbb kártyák is. De ha a minőség a cél, akkor a leírtakat érdemes figyelembe venni.

18 éve a PH-n....

(#1959) Kitykuruttty


Kitykuruttty
csendes tag

Hello kezdő filmes vagyok és szeretném digitalizálni a dv formátumú anyagaimat és azt szerteném megtudni hogy ehhez milyen kábelek programok esetleg hardverek kellenek és hogy naggyából mit kell csinálni

(#1960) joe2005 válasza Kitykuruttty (#1959) üzenetére


joe2005
senior tag

Szükség van firewire IEEE 1394 interface kapcsolatra a kamerán csatlakozó és a számítógépen kártya (csatlakozó).

Programok pl.
ES6
dvdlab pro

Ezeken kívül lehet bármi más akár a windows movie maker is nagyon jól használható.

Próbáld ki és utána tudsz konkrétumot kérdezni!

[ Szerkesztve ]

"Have you tried turning it off and on again?"

(#1961) kos19


kos19
csendes tag

Hali emberek!

Nemrég vettem egy eMachines E525 laptopot amin nincs firewire port. Hogyan tudnám a miniDV camomat összekötni a notebookommal, hogy ugyanolyan képet kapjak, mint a pc-men???
Bármilyen építő jellegű megoldás érdekel.

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#1962) tsyl válasza kos19 (#1961) üzenetére


tsyl
aktív tag

Ez a lehetőség nem jelenthet megoldást?

18 éve a PH-n....

(#1963) kos19 válasza tsyl (#1962) üzenetére


kos19
csendes tag

sajna nem, nem tudom hova bedugni.

(#1964) tsyl válasza kos19 (#1963) üzenetére


tsyl
aktív tag

szerintem akkor igen csak fel kell adnod a reményt, mert más megoldást nem igazán látok. Marad még esetleg egy szervíz, ahol talán betudnak építeni egy ilyen portot, de ez anyagiakban, nem biztos, hogy megéri.

18 éve a PH-n....

(#1965) Balinov válasza tsyl (#1964) üzenetére


Balinov
félisten

talan ha a dv kameran lenne usb akkor meg az lehetne egy megoldas, bar a minoseg ugye meroben mas lesz..

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1966) KISPITYU


KISPITYU
csendes tag

Lenne egy kérdésem.
windows 7 em van és nem ismeri fel a firewire kártyámat mi a teendö?

(#1967) Bernardo20


Bernardo20
senior tag

Érdemes a Win7 beépített dvd készítőjét és a movie makert használni? Nekem nagyon kényelmes ez a kettő, de a minőségre azért van némi panaszom. a nyers avi-m sokkal szebb mint a kész dvd-n. Ha külön használok windv-t, Quencet etc. akkor jobb minőséget kapok?
:R

(#1968) Balinov válasza Bernardo20 (#1967) üzenetére


Balinov
félisten

udv,
hat persze, hogy szebb a nyers DV AVI, mivel az tobb tiz mbit/sec kompressziot hasznal, mig az mpeg2-nek valahol 8-10mbit a plafon. Sztem jo a beepitett win7-es cucc, de persze ha a minosegre akarsz gyurni, akkor erdemesebb kulso enkodert ill. authoring progit hasznalni (quenc, HCenc meg mondjuk DVDLab)
Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1969) Balinov válasza KISPITYU (#1966) üzenetére


Balinov
félisten

eszkozkezelo mit mutat? Nem is listazza, vagy csak mondjuk sarga felkialtojeles az eszkoz? Milyen tipus konkretan? PCI(-E) zsuga vagy alaplapi. En anno XPSP2-n hasznaltam NEC chipes PCI STLabs firewire cuccot, ott a windows beeiptett driverevel tokeletesen ment. vista/win7 x64-en meg a giga lapon levo alplapit is csontnelkul felismeri

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1970) szabi964


szabi964
csendes tag

Sziasztok!

Samsung miniDV videokamerámat összedugtam FireWire kábellel számítógéppel.A számítógép nem érzékelt semmit sem. Az eszközkezelő szerint az IEEE-1394-es kártya üzemképes, megfelelően működik.A kamera csatlakozója jó, mert asztali felvevővel összedugva van átjátszás. Ennek ellenére még sincs kapcsolat a két eszköz között.
A probléma megoldására keresek segítséget.
Köszi: szabi964!

(#1971) tsyl válasza szabi964 (#1970) üzenetére


tsyl
aktív tag

Kábel gond esetleg?
Az asztalihoz ugye másfajta FireWire kábel van mert annak a két vége általában egyforma.(4-4 tűs)
Ha PCI-os kártyád van a gépben akkor ahhoz megint másfajta kell ( 6-4 tűs).
Első körben erre gondolnék.
Nem tudom milyen op.rendszert használsz, de régebben nálam is előfordult olyan, hogy "elfelejtette" a kamerát. Ilyenkor az eszközkezelőből eltávolítottam a hardvert, majd újra indítás. Ezek utána megoldódott a probléma.
De olyan eset is volt (kollegámnál), hogy egyszerűen egy másik pci foglalatba kellett átrakni a csatolókártyát, mert valamiért "azt" a helyet nem szerette. Ezt is érdemes kipróbálni.
Szélsőséges esetnek is voltam tanúja, mikor a FireWire kártyába fordítva dugtak kábelt (mert van amelyikbe be lehet) és ez rögtön haza küldte a kamera dv portját. Elég költséges volt a javítása.

18 éve a PH-n....

(#1972) szabi964 válasza tsyl (#1971) üzenetére


szabi964
csendes tag

Ugyan azt a kábelt használom az asztalihoz és a kártyához is. A kábel jó. Az op rendszer XP professional. Az eszközkezelőből eltávolítottam a hardvert, Újraindítás után a kártya a gép szerint megfelelően működik, de a kamerát továbbra sem látja.A kártya Gembird típusú,ha ez számít.Korábban egy olyan gépben volt. amiben az alaplapon integrált FW aljzat magasabb feszültséggel kinyírta az egyik kamerám FW chipjét. Az alaplap megölhette a kártyát?

(#1973) tsyl válasza szabi964 (#1972) üzenetére


tsyl
aktív tag

véleményem szerint igen. Kéne egy ismerős vagy valaki, akinél ez kipróbálható...

18 éve a PH-n....

(#1974) lorenzen válasza szabi964 (#1970) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Samsung miniDV videokamerámat összedugtam FireWire kábellel számítógéppel.A számítógép nem érzékelt semmit sem.
Nem is kell érzékelnie. Hálózati eszközként látja a géped azt a kamerát.
Próbáld elindítani a WinDV programot, vagy MovieMakert.
Ezeknek közvetlenül kezelnie kell a kamerádat.
(Ha ezeket, már próbáltad, akkor félreértettem a kérdést.)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#1975) Digital


Digital
addikt

Tiszteletem az Uraknak!

Van egy Sony CCD-TR 515-ös Hi8-as kamerám. A Hi8-as kazettáim szeretném digitalizálni, majd dvd-re kiírni.
Keresztapám miniDV kameráját gond nélkül firewire csatin keresztül a gépre kötöttem, viszont az öreg Hi8-as kamerán nincs digitális kimenet, csak két RCA csatlakozó (kép+mono hang). Illetve van egy LANC kimenete is van, de úgy tudom ez távvezérlési funkciókat láthat el.
Az alaplapom egy Gigabyte X58 UD3R, és van egy Sapphire 5870-es vga-m.
Hogyan tudnám a kamerám a gépre kötni, esetleg vennem kell valami analóg digitalizáló kártyát, pl Leadtek VC 100-at?

Köszi :R

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#1976) #65675776 válasza Digital (#1975) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ezt bizony csak analog digitalizáló kártyával fogod a gépre vinni.

(#1977) Digital válasza #65675776 (#1976) üzenetére


Digital
addikt

A VC 100-as karival?

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#1978) #65675776 válasza Digital (#1977) üzenetére


#65675776
törölt tag

Például. Vagy bármilyen tunerkártyával, aminek vannak külső analog bemenetei.

(#1979) Digital válasza #65675776 (#1978) üzenetére


Digital
addikt

Akkor veszek egy tunerkarit, és lesz tv-m is! :DD
:R

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#1980) tsyl válasza Digital (#1979) üzenetére


tsyl
aktív tag

például ez is tökéletes erre a célra és garantáltan ki lett van próbálva egy Sony Hi8-as kamerával

18 éve a PH-n....

(#1981) kokszi75


kokszi75
csendes tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.Samsung mini DV kameráról szeretnék rögzíteni pc-re,de a play gomb indítása után amindig ezt az üzenetet kapom:,,a viderögzítésre kijelölt egyik eszköz levált a számítógépről.A varázsló bgezárult.Ellenőrizze az eszközök összeköttetését,majd próbálja újra.,,A gépben billionton pci kártya van és rendesen működik az eszközkezelő szerint.A kamerát tudom tekerni illetve megállítani a movie makeren keresztül,csak a play-nél esik szét.Plusz mégegy probléma:a movie maker induláskor mindig hiányol valami videoáttünések és effektusok fájlt.Volt amikor felraktam újból a progit(ez már csak angolul ment),akkor a második hiba megszünt,de a kamera leválás nem.A segítségeket előre köszönöm.

(#1982) q13579


q13579
senior tag

Sziasztok.

Van egy régi Sony dcr-trv245e típusú 8mm-es videókameránk. Megkértek, hogy játszam át dvd-re a kazettákon levő anyagokat. A kamerán van firewire és usb kimenet is. Én előbbit használom. Viszont, felmerült pár kérdés. Milyen minőségben érdemes átjátszani, illetve ez-e a legjobb módja ennek a minőség szempontjából. Sajnos elég szemcsés marad a kép, bármilyen kódolást is választok, de valószínűleg ez a kamera "fogyatékossága".

A másik, amit nem értek, hogy pl movie-maker-rel, de pinnacle-lel egyaránt, ha mpeg2 kódolással akarom átjátszani 720x576-os, tehát dvd méretű felbontásban, irreálisan nagy lesz a méret. 2.5 gb-nyi helyre akar rakni 10 perces anyagot, ami elképesztően sok... Ezt még valahogy tömöríteni kellene?

Vagy vásárolni egy digitalizáló kártyát?

(#1983) #65675776 válasza q13579 (#1982) üzenetére


#65675776
törölt tag

A DV Video 25Mbps bitrate-ű, szóval ne lepődj meg. Első körben viszont mindenképpen érdemes csak simán átvinni gépre, és utána áttömöríteni.

(#1984) Primary


Primary
csendes tag

Üdv!
Melyik capture progit ajánlanátok a következöhőz:
Sony tr515E Hi8 analóg csak A/V kimenet.
Pinnacle MovieBoard 500 PCI digitalizáló kátya ( A/V ki-be, S-VHS ki-be,FW ), a Win 7 Prof kapásból felismerte, telepítette.
Pinnacle Studio 12 Ultimate magyar és Canopus Procoder 3 van telepítve.
Ezek kapásból felismerik és használják.
Szeretnék egy olyan capture progit ami a 1:1-be vesztesség nélkül vagy a lehetőlegkissebb vesztesszéggel beolvassa a filmeket.
Előre is köszönöm!

(#1985) Balinov válasza Primary (#1984) üzenetére


Balinov
félisten

ha jol olvasom, dv out (I.link sony-nal,firewire,IEEE1394) nincs, csak sima video out. Igy tartok tole "vesztesegmentesen", mint DV eseten nem nagyon fogod tudni atmozgatni/beolvasatni a filmet barmilyen PC-s eszkozzel. Talan a legjobb amit tehetnel hogy valami laza,kis veszteseges formatumban rogzitened (huffyuv, picvideo mjpeg kodek) a leheto legnagyobb minosegben, amit a hw enged, majd procoderrel tomoriteni (gondolom DVD a celformatum)

Persze, lehet, hogy tevedek, majd a szakik kijavitanak

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1986) Primary válasza Balinov (#1985) üzenetére


Primary
csendes tag

Kösz!
"Talán a legjobb amit tehetnel hogy valami laza,kis veszteseges formatumban rogzitened (huffyuv, picvideo mjpeg kodek) a leheto legnagyobb minosegben, amit a hw enged"

Értem, de melyik progit használjam erre?

(#1987) Balinov válasza Primary (#1986) üzenetére


Balinov
félisten

free-codecs.com-on nezelodj kodek irant. mivel ezek tobbsege vfw kodek, remelem jol irom, ezert minden enkoder tud vele dolgozni,igy a procoder is

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1988) #65675776 válasza Primary (#1986) üzenetére


#65675776
törölt tag

És nem árt ha van egy kazal szabad helyed a vinyón. PICVideo 18-as szinten 1h ~8GiB-ot foglal 720x576-ban. Plusz ugye a szerkesztési ideiglenes fileok is kérnek "némi" szabad helyet. Szóval a felvett file méretének legalább a 3x-a legyen szabadon.

(#1989) Razide


Razide
csendes tag

Sziasztok!
Szerintetek minek van jobb képminősége? Egy egy CCD-s miniDV amatőr kamerának, vagy egy ősrégi SVHS vállról indítható riporterkamerának?
Szereztem nemrég első videókameraként egy Canon MV750i miniDV kamerát. 1 CCD-s tenyérben elférő jószág. Digitalizáltam, feldolgoztam a felvételeit, de nem vagyok elégedett a képminőséggel (részletesség, színhűség). Pedig felvételkor mindent elkövettem, hogy jó legyen, manuális fehéregyensúly, expókorrekció.
Felvetődött bennem a lehetőség, hogy egy ma már bagóért megkapható profi SVHS kamera talán jobb képet tudna produkálni. Például egy Panasonic M40. Az analóg jelet pedig átjátszanám a mostani kézikamerára, onnan pedig firewire kábellel mehet a digitalizálás. Házi felhasználás esetén még úgyis elfogadható, ha kameráról digizünk.

Érnék el ezzel javulást a hangminőségen és a kép stabilitásán kívül?

(#1990) *manna*


*manna*
csendes tag

Helló!

Technikai analfabétaként egy kis segítségre lenne szükségem! :))
Van egy JVC mini DV kamerám amiről szeretnék Laptopra tőlteni felvételeket.
A helyzet az hogy a Lt-on csak USB kimebet van !!!
Mit tehetek? Mi a legyegyszerübb módja , hogy a lehető legjobb minőségbe tudja vágni az anyagot a gépemen. :( (nekem azt mondták ,hogy amit kellene venni valami kártya az a Lt-hoz naon drága ) Hogy oldhatom meg másként?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!!! :R
Manna

(#1991) kiviszem


kiviszem
tag

Üdv.mindenkinek.
Egy mini dv kamera pc kapcsolat Win7 alatt firewire porton keresztül problémával szenvedtem a következő a történet:a Win7 feltelepítette a firewire kártyát a teleptés során,de a kamera csatlakoztatásakor a fülét se mozgatta,hogy új eszköz jött.semmilyen program,driver telepítés nem segített.Már gépdaraboláson törtem a fejem,újratelepítések,vagy vissza az Xp,mire megtaláltam a megoldást.A pc bekapcsolásakor már a kamerának csatlakoztatva kell lenni,lejátszás üzemmódban,és a Win7 telepítő lemeznek a DVD olvasóban kell lennie.Ezek után,bekapcsoláskor feltelepítette a szerinte megfelelő drivert,és működik a firewire kapcsolat. :C
A másik itt a fórumon is többször felmerült probléma,hogy ha van firewire kari,a Win7 nem kapcsol ki,leáll a vinyó,de a táp nem,és csak a kikapcsoló gomb hosszas nyomva tartása kapcsolja ki a gépet :W .Erre a megoldás nem az,hogy kiszedjük a firewire karit,hanem az eszközkezelő,IEEE 1394-nél tulajdonságok,energiagazdálkodás -nál pipa berak a gép kikapcsolhatja ezt az eszközt,és máris rendben működik minden. :Y

[ Szerkesztve ]

(#1992) kiviszem


kiviszem
tag

Egy kis kiegészítés:http://www.youtube.com/watch?v=s4JfbDW6AtI
ezzel a beállítással lett teljesen rendben.

(#1993) mcwolf79


mcwolf79
veterán

Sziasztok!
Láma kérdés lesz: A DV kamerán Sony DCR HC22E érdemes használni a 16:9-es képformátumot? 16:9-es LCD-n nézném. Nincs torzítás, vagy valami?

Más:
Tegnap fél napot szoptam, hogy USB-n összehozzam a notimat a kamerával, de sehogysem látta a kamerát Win7 alatt. Meg is rendeltem egy PCMCIA Firewire kártyát és kábelt. Remélem azzal műxeni fog :))

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#1994) whatnot


whatnot
őstag

Igaz-e az, hogy DV kábelen keresztül jobb minőségben lehet áthúzni videót MiniDV kameráról, mint USB-n keresztül?

(#1995) tsyl válasza whatnot (#1994) üzenetére


tsyl
aktív tag

Igaz bizony! Ha visszaolvasol picit, akkor sokszor esik szó róla. Én az USB portot el is felejteném a helyedbe.

18 éve a PH-n....

(#1996) whatnot válasza tsyl (#1995) üzenetére


whatnot
őstag

Értem. Akkor DV kábel rendel :)
Amúgy elég alaplapi firewire-ön keresztül nyomni az adatot vagy inkább spec. kártyával?

[ Szerkesztve ]

(#1997) tsyl válasza whatnot (#1996) üzenetére


tsyl
aktív tag

Bőven elég az alaplapi csatoló és kártyára nem érdemes költened, ha van ilyen benne.

18 éve a PH-n....

(#1998) Digital


Digital
addikt

Hali!

Hi8-as felvételt vinném át a pc-re. Milyen formátumot válasszak? WinFast PVR2-t használnék, és tömörítetlen avi-ra állítanám be. Egy órányi kazi kb 60gb lenne. Majd ebből a 60 gigából csinálnék dvd-t.
Jó lesz így?

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#1999) tsyl válasza Digital (#1998) üzenetére


tsyl
aktív tag

Ha nincs rajta Dv kimenet, akkor érdemes lenne a hi8-as kamerát egy video bemenettel rendelkező digitális kamerához csatolni és annak a firewire portján keresztül normál dv aviba számítógépre vinni. Így egy órányi anyag, kb 13,5 giga lenne, tökéletes minőségben.

18 éve a PH-n....

(#2000) Digital válasza tsyl (#1999) üzenetére


Digital
addikt

Sajnos csak így megy :) Ismerőseimnek hdd/dvd-s kamerájaik vannak! :)

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.