- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
4100 - 4001
12467 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:58 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Szép jó napot, estét urak és BUEK.
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy dune HD 4k dou eszköznek.
Annyi lenne a kérdésem hogy tudom beallitani hogy távirányító gomb nyomára mindig adjon 'navigalo hangot' , esetleg kattogast, mint pl a kodi?
Egyáltalán van e ilyen lehetőség?
Előre is köszönöm a választ
Ui, bocsánat ha balgasagot kérdezek...
-
djnice
veterán
Rövidítve:
- A stock Android alá írtak egy új launcher-t
- A Dune HD Neo 4K, Dune HD Neo 4K T2 és a Dune HD Neo 4K T2 Plus alkalmatlan lesz a 4K remuxok lejátszására NAS-ról a 100-as LAN miatt
- Az 1GB RAM-os készülékekkel kínszenvedés lesz használni az Androidot
- Az S905X-es és S905D-s készülékekre, ha engedik, akkor mindenki LibreELEC-et fog telepíteni, hogy használható legyen, igaz így nagyon nem érik majd meg a felárat
- A Dune HD Pro 4K esetében a Realtek adja az SDK-t a legújabb player appal együtt, ugyanaz lesz mint a Zidoo X9S csak optimalizált Kodi nélkül és drágábban -
kezo0
addikt
Levél jött a Dune HD-tól, melyben ismertetik a hamarosan érkező új lejátszók képességeit. Hosszú is, és angolul is van, de talán így sem baj, ha beillesztem ide, mert elég sok érdekességet írnak (aztán majd meglátjuk, mi, hogyan valósul meg mindebből), a topik meg most úgysem pörög annyira. Tehát akkor:
Next-generation 4Kp60 HDR media players from Dune HD
We are pleased to announce the start of sales of next-generation Dune HD media players -- now with 4Kp60 HDR support, unique hybrid Linux + Android software from Dune HD, and various new features.
What's New?
Comparing to the previous Dune HD models, the new models have the following additional features and enhancements:
1. 4Kp60 HDR and Other Latest Video Standards:
• 4Kp60, HDR, BT.2020, HDMI 2.0a - all are supported now, which enables the playback of the latest top-quality video content.
2. Unique Combination of Dune HD and Android Ecosystems:
• The famous Linux-based Dune HD software is now running simultaneously with Android OS, that combines all the benefits of classic Linux-based Dune HD media centers and Android Smart TV boxes in one device.
• The well-known Dune HD media center, various Dune HD applications and plugins, millions of Android applications -- are now available simultaneously.
• It is very easy to install and launch Android applications directly from Dune HD media center and switch back to Dune HD media center. Android applications can be used simultaneously with background media playback in Dune HD media center (for example, with playback of a music playlist, Internet radio, or a TV channel).
3. Skype, KODI, Chrome, Games, and Many Other New Applications:
• You can now use various Android applications, such as Skype, KODI, various games, various online video/TV/music services, and many others.
• Using a modern web browser (Chrome), you can now play video directly on web sites.
4. Super-Smooth GUI and Improved Overall Performance:
• The new powerful multi-core CPU and GPU and the new specially optimized GUI engine ensure super-smooth GUI (up to 60 FPS), 2x more smooth than before. The CPU is now 4x more powerful than before.
5. Built-in Bluetooth:
• All new models now have built-in Bluetooth, which enables wireless connection of headsets and speakers, radio remote controls, keyboards, game controllers, and other devices.
6. USB 3.0, DVB-S/S2, and Other New Hardware Features:
• Some of new models have new hardware features, which were not available in the previous models, such as: USB 3.0 host port, HDMI input, DVB-S/S2 tuner, slot for CI/CI+ Conditional Access Modules to access premium DVB channels, 2 GB RAM, 16 GB flash memory.
7. Various New Software Features:
• Dune HD software has been upgraded with various additional functions, such as automatic movie recognition in file browser, extended support for TV series in My Collection and Movies catalog, extended EPG information for TV channels, direct links from Movies catalog to online video services available via Android applications to support features such as "Play on Netflix", and more.
Key Advantages
Comparing to other media player and Smart TV boxes on the market, the new Dune HD models have the following advantages:
1. Convenient Dune HD Software:
• The famous Hi-End Dune HD software, developed and polished during more than 10 years, specially optimized for the use on TV screens and operation via a standard remote control, tuned for the best possible usability, makes it easy and convenient to use the media player, and hides the complexity of Android OS.
2. Dune HD Ecosystem:
• Various TV-optimized applications, plugins, extensions, GUI skins, collection management solutions, integrations with home automation systems are available via official Dune Store, 3-party vendors, and from huge user's community (over 1 million of users).
3. My Collection, Movies Encyclopedia and Other Advanced Functions:
• My Collection function organizes user's movies collection into a nice looking catalog. A comprehensive movies encyclopedia provides the information about hundreds of thousands of movies with detailed descriptions, posters, cross-links between movies and persons, trailers, direct links to online video services, etc. Advanced file browser automatically recognizes movies. A lot of other unique advanced functions.
4. The Most Advanced DRM Technologies (Widevine Level 1):
• Widevine Level 1 DRM (the most advanced level) support makes it possible to watch premium online video services (such as Netflix) with High Definition video. Most other Android Smart TV boxes on the market do not support Widevine Level 1 and can only output Standard Definition video in such services.
5. Dune HD Android Playback Accelerator Technology:
• This unique technology intellectually manages the resources of Android OS to minimize the influence of Android OS on the media playback engine and ensure smooth and high-quality video and audio plaback.
6. Built-in Convenient App Store for Android Applications:
• Android applications can be easily installed from any source, including APK files or the built-in App Store which is directly accessible w/o the need to use any user accounts and can be conveniently navigated via a standard remote control.
7. Regular Software Updates With New Functions and Enhancements:
• Dune HD is known for its reputation to listen to user's feedback and provide software updates during many years. For example, for some old models, software updates with additional functions are provided for more than 8 years already. This is possible due to unique "single code base" approach, which means that firmware for all Dune HD models is based on the same software (continuously developed and improved according to user's feedback).
Overview of New Models
The new models are split into 3 product lines:
• Neo: entry-level models
• Sky: models combined with satellite receiver
• Pro: premium models with Hi-End video and audio qualityThe following models are available:
Dune HD Neo 4K:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box
• S905X, 1GB RAM, 8GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 100Mbit Ethernet, BluetoothDune HD Neo 4K T2:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box + DVB-T/T2/C receiver
• S905D, 1GB RAM, 8GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 100Mbit Ethernet, BluetoothDune HD Neo 4K T2 Plus:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box + DVB-T/T2/C receiver
• S905D, 2GB RAM, 16GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 100Mbit Ethernet, BluetoothDune HD Sky 4K Plus:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box + DVB-T/T2/C receiver + DVB-S/S2 receiver
• Slot for CI/CI+ Conditional Access Modules to access premium DVB channels
• S905D, 2GB RAM, 16GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 1Gbit Ethernet, Bluetooth, 2.5" SATA HDDDune HD Pro 4K:
• Premium 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box
• Hi-End video quality, BD3D support, full support for HD audio
• RTD1295, 2GB RAM, 16GB flash, 802.11ac Wi-Fi 2T2R, 1Gbit Ethernet, Bluetooth, USB 3.0, SATA HDD port, HDMI inputFor more details and full specification please visit our web site. With all questions, including requests for test samples, please contact Dune HD representatives.
www.dune-hd.com -
Gemini1
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget.
....azóta sikerült megoldani 
Viszont az 5.1 hanggal még birkózom....

Boldog Újévet Kívánok Mindenkinek!
-
dh66e
veterán
-
Alfajiri
tag
-
arn77
aktív tag
-
Gemini1
csendes tag
Sajnos erre gondoltam én is...
Viszont állítólag vannak alternatívák....
-
gyeniko
őstag
-
Gemini1
csendes tag
Sziasztok!
A Páromnak vettem egy HD Max-ot segítséget szeretnék kérni,hogy a wi-fit hogy állítsam be,
vagy 3 db stick-et próbáltunk egyiket sem látta....
Más.....5.1-es hangot nem tudok beállítani mert vagy a center vagy a sub nem megy....
Köszönöm előre is a segítséget..
-
nfsu17
veterán
ha így tényleg jó digikábellel, akkor ezt a képet érdemes betenni az összefoglalóba, mert értelmes (hozzáértő) ember nem így töltené ki ezt a lapot.
kezdő freki: 362....és akkor lejjebb nem is keres? 121,5MHz??
symbol rate: 6900........és a közszolgák 6000-es beállítása?
végső freki: 362.......és a 700MHz feletti csatik?Látom, hogy hálózati keresésen van, ami LG tévéknél (is) hasznos, mert így pikk-pakk tényleg megtalálja.
az az érzésem, hogy inkább ezen van a hangsúly, mint a többin, mert ezeknek a beállításoknak papíron nem látom értelmét. Ha egy ilyet beadok a samu tévémnek, jó ha megtalálja csak azt az egy frekit.Ha majd lesz kedved, kicsit illusztrálhatnád akár képekkel is, hogy milyen is dune-n nézni kábeltévét (digit).
A jövőben én is majd tervezek áttérni.
Csatornaváltáskor mit látni, hogy tudsz felvenni, milyen formátumban, látsz-e jelerősség/minőség grafikont, stb.
Szóval amit egy "sima" STB-on szokott lenni.
Minden van itt is? -
Locsi
senior tag
Azt lehet tudni ezeknél a dvb-c tuneres kütyüknél, hogy a csatorna logókat honnan tölti le?
-
Locsi
senior tag
-
Sonja
nagyúr
-
Locsi
senior tag
Idegbajt kapok ettől a szartól. Egy solo4k, amiben van dvb-c tuner. A kib@szott diginél, meg vannak feles frekvenciák, más symol rate-tel. Külön, rá tudok keresni a feles frekikre, de nem lehet hozzáadni, mert automatikusan felülírja a régi csatorna kiosztást. A leírást, meg nem tudom megnézni a gyári oldalon, mert nincs támogatásom, mert az aquaból van a cucc.

-
dh66e
veterán
-
Locsi
senior tag
-
kezo0
addikt
-
Locsi
senior tag
-
dh66e
veterán
-
Locsi
senior tag
-
Downsampling
senior tag
Csak egyszer kell végigcsinálni... Nekem a NAS-om kell lassan bővíteni, ami meg csak úgy megy, hogy előtte készül egy másolat. Ehhez eleve 6 TB helyre lesz szükségem! Na, amellett, hogy ez rohadt hosszú idő lesz a NAS USB 2.0-ás portján keresztül (mert még ez a leggyorsabb), kissé reménytelen találni 6 TB tároló helyet, mert a backup HDD-k eleve nem mehetnek majd a NAS-ba (szóval van most 6 TB a NAS-ban, de kell még egyszer ugyanennyi, illetve majd a nagyobb HDD-k, amik mennek vissza a NAS-ba. Borzasztó, még végiggondolni is...

-
dh66e
veterán
-
pedro7
tag
-
dh66e
veterán
-
pedro7
tag
Köszi.Ez is egy lehetőség.Az Ext2-től már amúgy is kezd elegem lenni.Még anno egy félreértés kapcsán
formáztam a hdd-t arra,mert azt mondták azon nem fog akadni a HD-s anyag.
Csak 2TB adatot elég nehéz mozgatni,oda meg vissza. -
Downsampling
senior tag
Tudom, hogy megformázza... De jobb, ha te formázod meg, mondjuk PC-vel, NTFS-re (a Dune-nek az is jó).
Nekem is volt egy külső HDD-m, amivel csak a gond volt. És gond oka az volt, hogy a Dune formázta meg. Vadiúj 1 TB-os 2,5 colos HDD volt. De amikor ráraktam a laptopra és onnan akartam filmet nézni 5-10 percenként leállt. Aztán elegem lett. Lementettem mindent róla, majd megformáztam a laptoppal NTFS-re, azóta nincs vele gond. -
pedro7
tag
Megnéztem a plexet és ugyan tetszik a program,de ha jól értem csak aktív pc-vel használható.
Így inkább maradnék a Zappiti vagy a Yadis mellett.
Próbálnám a zappiti új verzióit, de nem enged be a Dune d1-be.
Felhasználónevet és jelszót kér.Bármi mással be tudok csatlakozni, de a zappitivel nem.
Total Commanderrel is ftp/üres mező-vel beenged.
Mit kellene a jelszó helyére beírni ? -
pedro7
tag
A Dune megformázza.DE 2TB anyag van rajta,azt másoljam át aztán vissza ?
-
Downsampling
senior tag
Én biztos először a HDD ellenőrzésével kezdeném. A Te Dune-édet nem ismerem, de azt nem lehet, hogy nem ő formázza meg a HDD-t? Hanem mondjuk te, PC-ben, lehetőleg NTFS-re? Ez kicsit kényelmesebb lenne, ha a későbbiekben bármit is tenned kell a HDD-vel... Akár egy ilyen esetben...
-
pedro7
tag
Nem probléma újból megszerezni azokat a filmeket, csak jó lenne tudni mi okozhatta,mert 2-3 év múlva
megint arra eszmélek, hogy egy jó pár film nem működik. -
Downsampling
senior tag
-
pedro7
tag
Egy hálózaton van, de a külső hdd-t odavittem a pc-hez és egy-két filmen próbálva ugyanazt
a hibát produkálja. -
Downsampling
senior tag
-
pedro7
tag
-
dh66e
veterán
-
pedro7
tag
Áramtalanítás sem segített.
Megnyítottam az összes filmet. 2TB-s hdd (Ext2), 162db film, 1,5GB üres hely van a lemezen.
17db film nem indul el.És az érdekesség,hogy mind az A és B betűvel kezdődők között van.
Még csak véletlenül sem a hátrébb levő betűknél.Pedig össze-vissza kerültek rá a filmek.
Nem lehet, hogy valamelyik kataoógizáló program írt rá valamit ? Tudom, merész gondolat.
Hogy tudnám kinyomozni, hogy a 17db hibás miért nem indul el ? Miért írja, hogy nem támogatott formátum ? -
dh66e
veterán
-
pedro7
tag
-
nfsu17
veterán
-
pedro7
tag
Köszönöm szépen a választ, kipróbálom.
Közben egy újabb problémába futottam. Egy hdd-n tárolok filmeket.Most vettem észre, hogy egy csomó film ami korábban elindult,nem játszható le.Mind mkv file-ok.
Vagy azt írja ki a dune, hogy nem támogatott formátum, vagy elindul a film,van hang,de csak egy fekete
háttérben a file címe jelenik meg fehér betűkkel.Első körben felraktam másik fw-t, de nem oldódott meg a probléma.
Most vagy a hdd hibásodott meg azokon a részeken, vagy a file-ok sérültek meg.
Lehet esetleg a dune lejátszó hardveres hibája is ?Törlésen kívül,hogy tudnám kinyomozni, hogy mitől lett a hiba,hogy legközelebb ne forduljon elő ?
-
dh66e
veterán
-
pedro7
tag
A Jukebox után keresnék most valamilyen katalógizáló programot a Dune Smart D1-hez.
Korábban használtam a Zappiti-t és a Yadis-t.Van ezektől most valami jobb megoldás ?
Valamint hogy a Zappiti melyik verziója megy még biztosan a D1-el ? -
dualcore
őstag
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
-
arn77
aktív tag
-
dualcore
őstag
Én egyszer próbáltam ki a másolást hálózaton, de néhány perc múlva megszakítottam a folyamatot a sebesség miatt, nem volt türelmem kivárni. Azóta egy mozdulattal kiveszem a merevlemezt, majd ua ezzel a mozdulattal beteszem a pc-be, és 50-100 Gb adatot néhány perc alatt áttolok.

Viszont tényleg érdekes dolog, hogy egy Bd 50 anyag HD hangsávval zökkenésmentesen megy a hálózaton. -
kezo0
addikt
-
gyeniko
őstag
-
dualcore
őstag
-
gyeniko
őstag
-
dualcore
őstag
-
gyeniko
őstag
-
djnice
veterán
-
gyeniko
őstag
-
Multibit
nagyúr
Számomra felesleges ficsurok: HDD-hely, wifi, bluetooth, kijelző, HDMI-in, tunerek, USB2. Egy spártai, nagy tudású, valódi hálózatos Dune kéne! Biztos vannak, akik ezeket a szabvány hi-fi méretű, túlárazott modelleket keresik, de nekem más kell (majd).
-
dh66e
veterán
-
kezo0
addikt
-
dh66e
veterán
Na közben találtam képet a Dune HD Pro 4K Ultra készülékről.

-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Dune HD Lite-al van olyan gondom,hogyha 4K-ra állítom a video módot lefagy,vagy ha nem is fagy le akkor ki-be kapcsol a kép.A Tv egy LG Oled B7 az erősitő
enon X4100 láncba van kötve.
Mi lehet a gond? Ha 1080P-n hagyom a video módot nincs semmi gond.De 4k filmnél ez ront a minőségen... -
kezo0
addikt
Tehát akkor most folytatom a Duo BASE 4K-s első tapasztalataimat.
Azzal kezdtem, hogy a két belső HDD között csekély 19 MB/s volt a másolás sebessége.
Azzal folytattam, hogy az asztali PC-ről átküldtem a hálózaton keresztül egy jó nagy méretű fájlt a Dune egyik belső HDD-jére. Ez szinte mindennapos volt nálam eddig is, csak a LAN kábel végén eddig a jó öreg Smart D1 volt, most pedig már az új szerzemény. A D1-re mindig stabilan kb. 7 MB/s volt a másolási sebesség, ami ugye rohadt kevés, de már megszoktam, hogy az a 100-as csatoló csak ennyit tud. Na de a Duo BASE 4K-ban már gigabites csatoló van, lássuk hát, mennyivel megy arra a másolás! Nem hiszem el: 5-6 MB/s-mal vánszorog! Gigás routerrel, Cat5e kábelen keresztül! Miközben a HiMedia Q10 Pro-m belső winyójára 40-60 MB/s-mal tudok másolni ugyanarról a windows-os asztali gépről, és azért az is messze van a teljes gigabites sebességtől. De mondjuk az legalább elfogadható. Ez viszont elfogadhatatlan... El se hiszem. Csak abban reménykedem, hogy hátha nálam van valami hiba, de szerintem ez ilyen.

Csak az az érdekes, hogy miközben ilyen lassan megy a másolás a PC-ről a lejátszóra, a lejátszó ugyanerről a PC-ről a hálózaton keresztül, simán, akadásmentesen játssza le a 80-100 Mbit/s bitsebességű 4K HEVC filmet, de akár a 100-150 Mbit/s bitsebességű demót is. Ez ugye durván 12-19 MB/s-nek felel meg. Akkor hogy van ez? Miért nem megy legalább ennyivel a fájlmásolás ugyanabban a halózatban, ugyanazon a kabelen, ugyanabban az irányban?A két belső HDD-t fixen benne akarom hagyni a lejátszóban, tehát egyiket sem akarom napi rendszerességgel kivenni és mozgatni. A lejátszandó anyagokat az említett PC-n „szerzem be”, majd küldöm át a belső hálózaton keresztül a Dune-ben levő HDD-k valamelyikére. (Az egyik HDD-n a még nem látott anyagokat tárolom, majd megtekintés után azokat, amelyek szerintem érdemesek a megőrzésre, átmozgatom a másik HDD-re, az tehát az „archívum”.) Ilyen sebességek mellett viszont ez nem lesz előrelépés a Smart D1-hez képest, amit egyebként már meg is hirdettem...
Azért hogy írjak valami pozitívumot is, a saját jukebox („My Collection”) találati pontossága mára egészen kiforrott: kb. 200 db filmből mindössze 1 db volt, amit az adatbázis szkennelése után még meg kellett erősítenem (de azt a nem túl közismert dán filmet is eltalálta), a többit viszont elsőre sikeresen beazonosította, és társította hozzá a borítókat és egyéb infókat. Mindezt úgy, hogy a médiafájlok elnevezései gyakran nem felelnek meg semmilyen konformnak, és emiatt pl. egy Kodi első nekifutásra simán belebukna jópárnak az azonosításába. Mindössze egyetlen aprócska gond van most ezzel a jukebox funkcióval: a jelenlegi legfrissebb fw-ben ez a szekció teljes egészében angol nyelvű lett, értve ezt a menü ikonjainak felirataitól kezdve a filmekhez társított borítókig és más filminfókig bezárólag. Tehát még a magyar filmekhez is az angol nyelvű borítót és leirást társítja. A lejatszo.hu-s fórum szerint ezt a bugot már jelezték a fejlesztőknek, és remélhetőleg hamarosan visszakerül a magyarítás a My Collection-be. (Kiváncsi vagyok, akkor is marad-e majd ez a kiváló találati pontosság az indexelés során.)
Na, egyelőre ennyi. Ja, meg még az, hogy hiába van engedélyezve az AirPlay a lejátszón, az iPad minim nem talál AirPlay-képes eszközt a hálón. Lehet, hogy az iOS 11 miatt? Szóval ezt is javítani kéne a fw-ben.
-
dh66e
veterán
-
nfsu17
veterán
a sky 4k plus számomra marha jó vétel lenne ilyen 66-70k áron.
most van 2db külön eszközöm, ami fejenként volt pont 60k (egy dune, meg egy STB), ez meg egyben tudná ezeket.
de annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy leírni is sok lenne.

ennyiért meg lehet nem lennék én a tesztalany.
plusz ugye azért az új gépek kezdetén a dune sw-e....hááát
-100%-osan ki tudná-e váltani mondjuk a STB-om, ami azért elég jó (epg megjelenítés, képminőség, hangváltás, felvétel, keresés gyorsasága, egyszerűsége, jelez-e ha van új csatorna, mit mutat a now&next csat.váltásnál, stb.)
-ha felveszek DVB-C-ről, közben tudok-e filmet nézni akár ugyan arról a vinyóról, mert most két eszközzel még jóhogy.Ha bármelyik eszköz is tönkre menne (azért nem kellene), akkor viszont biztos ez lenne a köv. lépés.
-
djnice
veterán
-
gyeniko
őstag
-
Multibit
nagyúr
-
gyeniko
őstag
Akik nem használnak NAS-t, azoknak jól jöhet az akár 2*10 Tb beépíthető HDD. Ezeken lehet filmeket archiválni, ráadásul hálózatban is láthatóak a beépített HDD-k, vagyis ebben a tekintetben helyettesíthet egy NAS-t. Egy éjszaka alatt 700 Gb-ot lehet mozgatni a HDD-re, vagy a HDD-k között, ez elegendő lehet.
A Dune HD Pro 4K Ultra konkrétan annyira fullos készülék, hogy nincs hasonló a piacon, ha rendben lesz a firmware-e, akkor igazi konkurense sem lesz. -
Multibit
nagyúr
A HDD beépíthetőség csak mókusvakítás! Ezek az eszközök hálózatos használatra lettek kitalálva. Nem kell másolgatni, az eredeti helyéről lehet lejátszani a fájlt. Éppen ezért nem fordítanak kellő figyelmet az eszközök háttértárkezelő képességére, ezért ilyen szánalmas a performancia.
-
Sonja
nagyúr
No, egy Dune HD Sky 4K Plus típusra azt hiszem, hogy már le fogom cserélni a Dune HD TV-101 lejátszóm (meg a VU+ Solo műholdasom).
Amivel egyébként meg vagyok elégedve.
Kérdés, hogy nálunk mikor lesz kapható?!
Szlovákoknál már van, méghozzá 210€-ért (~66eHUF)! Nálunk se kellene 70eHUF-nál többért adni. 
-
Alfajiri
tag
Próbáld ki, hogy hálóról menyivel tudsz a lemezekre másolni.
10 MB/s alatt jellemzően 5-7 MB/s volt.
Állandóan kiszeded a lemezeket, vagy azt tervezted, hogy az egyikről a másikra másolod, és csak egyet kell fizikailag mozgatni?
A 19 MB/s USB-s sebességnek is kevés, 75 GB egy óra alatt siralmas.
(A telefonom WiFi-n gyorsabban másol másik eszközre.)
Ezért is írtam korábban, hogy csak hálóról használom, pedig egy SSD ebben is elférne.
(Nem a készülék tömege számít, olyan technológiai váltás van szinte minden évben, mint amikor a csöves-tranzisztoros készülékek helyett bejöttek az integrált áramkörösök. Egyre kisebbek a méretek nagyobb tudással, és persze kisebb tápegység is elég hozzá.)
-
kezo0
addikt
Mivel a korábban leírt kis ajtóhiba miatt ma egy másik példányra cserélték a Duo BASE 4K-mat, kézenfekvő volt, hogy ismét megpróbáljam az új lejátszónak azt az IP-címet kiosztatni a DHCP-tartományban, ami a régi Smart D1-esé volt – és lám, ezúttal már tényleg szabad volt ez a cím, és egyből meg is kapta az új Dune.

Viszont némi csalódással tölt el, hogy a behelyezett két merevlemez között mindössze 19 MB/s sebességgel megy a másolás, ami enyhén szólva nem az a tempó, amire számítottam... (Egy 4 TB-os WD Red és egy 4 TB-os WD Green van a két fiókban.) Ez vajon normális, vagy csak nálam ilyen?
-
kezo0
addikt
Persze, tisztában vagyok vele, de közben sajnos egyre inkább a névért kell fizetni, mivel sok kínai dobozka lényegében ugyanezt tudja, töredék áron... És a Dune neve sem jelenti már ugyanazt a minőséget, mint mondjuk 6-8 évvel ezelőtt.
Most, hogy vettem egy Duo BASE 4K-t a Smart D1 helyett, azért közvetlenül megtapasztalhattam, hogy a régi D1-es még most is milyen robusztus kis jószág, mennyire egyben van, milyen masszívan van összerakva. Jó kézbevenni, jó ránézni, látszik rajta, hogy „van benne anyag”, minőségi darab. Már-már profi cucc, persze ha eltekintünk a tudásbeli korlátaitól, amelyek mára már kiütköztek. De amit tud, azt stabilan, hülyebiztosan tudja, nem nagyon lehet összezavarni.
Ezzel szemben az új lejátszó is elég tetszetős, de valahogy már mégsincs az a professzionális megjelenése, kicsit olyan „műanyag”, könnyűsúlyú, kommersz készüléknek tűnik, hiába a szabvány „hifitorony rack”-méret. És akkor ugye ott vannak a HDD-fiókokat eltakaró ajtólapocskák, amelyek nálam nem akartak zárt állapotban rögzülni, valószínűleg az összeszereléskor kifelejtett kis mágnesek miatt, és ami miatt rögtön mehettem is másikra cseréltetni a vadiúj lejátszót... Azért ez sem tünteti fel túl jó színben a céget. (Persze, tudom, ilyesmi a legnagyobb, legdrágább márkák termékeivel is megesik időnként.)
Szóval az a lényeg, hogy én egyre kevésbé látom azt a pluszt, amivel a Dune-ok még mindig kiemelkednek a médialejátszók egyre terebélyesedő erdejéből.
És ezt úgy mondom, hogy most egy Oppo-203 és egy HiMedia Q10 Pro is van itthon a Duo BASE 4K mellett, szóval van némi összehasonlítási alapom felfelé és lefelé is tekintve az árkategóriákat a Dune-hoz képest.
Mindazonáltal drukkolok a Dune márkának, hogy az árhoz ténylegesen az a minőség társuljon még nagyon sokáig, amit régóta megszoktunk tőle, de ennek érdekében valami nagyot és látványosat (is) kéne dobniuk, amivel az átlagos felhasználók tömegét is meg tudnák győzni, hogy érdemes kiadni azt a nem kevés plusz pénzt a termékeikért. -
dh66e
veterán
-
kezo0
addikt
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Lassan itt a karácsony és ilyenkor már szállíngóznak a hírek az új lejátszókról.Nos beállt a Dune is a sorba 2018-ra a maga módján elég szépet ugrott az elvárt felé.HDR.....60p....tunerek....Amilogic és Realtek procikkal....szóval a Sigma kapcsolat úgy néz ki most véget ér egy időre.
Nos nézzük....Pro
-Dune HD Pro 4K Ultra
-Dune HD Pro 4KNeo
-Neo 4K T2 Plus & Neo 4K T2
-Neo 4K
-
kezo0
addikt
-
arn77
aktív tag
-
kezo0
addikt
A Duo-tulajoktól kérdezem: nálatok hogy záródnak az elülső merevlemez-nyílásokat eltakarni hivatott, kis lefelé nyíló „ajtócskák”?
Mert nálam a jobb oldali éppenhogy csak megáll a „felcsukott” helyzetben, a baloldali viszont sehogy sem akar úgy maradni, hanem folyton lenyílik. Bármitől is kéne ennek a kis lapkának záródnia (mágnes?), nálam nem működik. Kénytelen vagyok egy kis ragasztószalaggal zárva tartani, ahogy a gyári csomagolásban érkezett, de ez így nem normális...
-
kezo0
addikt
Igen, a router menüjében bolyongva követlenül azt követően, hogy a régi lejátszót már kivettem a hálózatból, és a MAC-bindingját is megszüntettem, láttam valahol egy olyan bejegyzést, ami még mindig mutatta a régi lejátszó MAC-címét az adott IP-hez társítva, és ott, ha jól emlékszem, 24 órás lease time szerepelt. Ezért is döntöttem úgy, hogy ameddig ez az IP valószínűleg – minden igyekezetem ellenére – foglalt a routerben, addig megnövelem a DHCP-tartományt plusz 1 db kiosztható IP-vel – és ugye azt az IP-t egyből meg is kapta rendesen az új lejátszó.
De már akkor elhatároztam, hogy a 24 óra letelte után újból megpróbálom majd a régi lejátszó IP-címére besuvasztani az újat, és így is lesz. Mert rend a lelke mindennek, ezért ne legyen egy lyuk az IP-címlistában.
-
dh66e
veterán
Srácok!
Kérem ha nagyon muszáj egymást osztanotok akkor azt priviben folytassátok....de inkább ott sem.
Ez a topik maradjon olyan amilyen eddig volt.Higgadt és segítőkész!
Az elvadult szál törlésre került....
Köszönöm!
-
nfsu17
veterán
routere válogatja, de van egy úgynevezett "lease" time, amit a router addig nem oszt ki (IP címet), amíg ez le nem jár.
ez sok helyen azért 24 óra, de lehet nálad 1 hét, ki tudja.
vagy csak bugos a routered ezen része.
lényeg: ha lejárt a lease time, nincs hozzárendelve az IP cím MAC-hez, akkor a routernek kutya kötelessége kiosztani azt a köztes IP-t is.
én azt csinálnám, hogy törölném egy ideig a MAC rendelést és rábíznám a routerre, hogy adjon neki egyet.
nem baj az, ha a sor végéről kap ekkor IP-t.
utána valahogy megint meg kellene oldani, hogy kikapcsolni a dune-t, akár több napra, ha nem vagy otthon és mikor haza érsz, akkor újra online-á tenni...ha már nincs lease time gond, akkor a sorban lévő IP-t kellene kapnia -
kezo0
addikt
Tisztában vagyok vele, hogy ha valaki nagyon be akarna törni, azt úgysem tudnám egyszeri felhasználóként megakadályozni, de azért a kevésbé hozzáértőket, akik csak úgy heccből próbálkoznának, szeretném visszatartani, amennyire lehet. Ezért is használok saját routert, és pár olyan szabályt, amelyek közül egyet leírtam. És történetesen az én routeremen (Asus RT-AC68U) kb. egy hónappal ezelőtt már javították firmware-szinten az általad említett sebezhetőséget. Legalábbis ez van a fw changelogjában: "Fixed KRACK vulnerability".
Na mindegy, ez itt már kicsitt OFF. -
Alfajiri
tag
Szerintem senki nem akar belépni a hálózatodba.
Pont a hetekben derült ki, hogy a legtöbbet használt WiFi titkosítás törhető. Könnyű kiolvasni, hogy milyen MAC címeket engedélyezel. Még nekem is van olyan programom, amivel tetszőleges MAC címet tudok adni az eszközeimnek (pl. amiket engedélyeztél a hálózatodban).
Ha valami mások számára is értékes információ van a hálózatodban, azt hagyományos kényszerítő módszerekkel sokall egyszerűbb megszerezni, és akkor „önként” adod át.
Hozzám legfeljebb azért lenne érdemes betörni, hogy valaki szórakozásból törölje a csak számomra értékes anyagokat. Ezek viszont Off-Line tárolókon is megvannak.
-
kezo0
addikt
Na, úgy néz ki, csak a régi Dune IP-címét nem akarja sehogy sem megkapni az új lejátszó, hiába vettem ki azt az eszközt a hálózatból, és töröltem a fix IP-hozzárendelést a MAC-címéhez. Gyanakodtam rá, hogy az lehet a baj, hogy a router a háttérben esetleg még mindig nem felejtette el ezt a társítást, és ezért nem akarja a szóban forgó IP-címet az új eszköznek kiosztani.
Szóval végül megnöveltem a DHCP-tartományt 1 db új címmel, amit még nem birtokolt korábban más eszköz, és ezt az új kiosztható címet persze azonnal megtalálta és megkapta DHCP-vel a Duo BASE 4K.
Innen kezdve most már látja a netet (frissítettem is rögtön a fw-t), és látja a hálózati megosztásokat is.Most már csak az a problémám, hogy így keletkezett egy „lyuk” a DHCP-tartományomban, ami a régi Dune-hez korábban hozzárendelt IP-cím. Ezen a címen most nincs eszköz, amit azért nem szeretek, mert eddig úgy volt megoldva a hálózatom, hogy szigorúan csak annyi címre volt korlátozva a DHCP-tartomány, ahány eszközöm van, és minden eszköz MAC-címéhez fixen hozzá volt rendelve egy IP-cím. Így (talán?) egy kicsit nehezebb egy idegen eszköznek felcsatlakoznia a hálózatra. Most pedig van egy rés ezen a bástyán...
-
Lalee
aktív tag
Sziasztok! Router váltás miatt kérdezném, hogy a Dune Solo Light készülék használható az 5 GHz-es sávban?
-
kezo0
addikt
Sajnos ez nem oldja meg az én problémámat. Én el akarom érni a lejátszót más eszközökről – legfőképpen az asztali PC-ről – is, és a lejátszónak is látnia kéne SMB-n a többi eszközt, amelyekben megosztott mappák vannak, plusz ki kéne látnia az internetre is.
Ehhez először csatlakoztatni kéne valahogy a lejátszót a hálózathoz, de ahogy írtam, se DHCP-vel, se manuálisan nem sikerül.
A Smart D1-gyel, aminek a helyére betettem, nem volt ilyen gond. -
Alfajiri
tag
Nem adok fix IP címeket, csak ahová feltétlenül kell (pl. telefon FTP kapcsolatához, de ott se létkérdés). MAC szűrést se használok. A Dune SMB kapcsolódásánál se kell fix IP cím, elég a számítógép neve A példában kicsi a betű, a Dune átírja kicsire a nagy A-t, de ezek szerint nem számít.
(A Dune elérése nem szempont, mert csak hálózatról használom. Próbáltam beletenni SSD-t, de olyan lassan másol rá hálózaton keresztül, hogy semmi értelme.)
-
kezo0
addikt
Megérkezett a Duo BASE 4K, és egyelőre nem vagyok felhőtlenül boldog, mert a hálózati beállításnál totál elakadtam... Képtelen vagyok felcsatlakoztatni az otthoni hálózatra, semmilyen módszerrel nem megy.

Nálam a DHCP tartományon belül minden eszköz MAC-címéhez társítva van egy fix IP-cím. Amikor egy régebbi eszközt kiveszek a hálózatból (jelen esetben a régi Smart D1-et), és beteszek a helyére egy újat (itt most a Duo BASE 4K-t), akkor először is megszüntetem a router kezelőfelületén a régi eszköz MAC-bindingját, és törlöm azt az eszközt a hálózatból. A beállítások érvényesítése után így felszabadul az adott IP-cím. Ekkor az új eszközzel DHCP-n keresztül bejelentkezve a hálózatba, a router felületén meg szokott jelenni az új eszköz MAC-címe, amihez fixen hozzátársítva a felszabadult IP-címet, általában már készen is van az új eszköz csatlakozása a hálózathoz.
Az esetek többségében ez a módszer működni szokott, de ha valamiért nem megy az új eszköz DHCP-s csatlakoztatása, akkor manuálisan megadva az IP-t, az alapértelmezett átjárót meg a hálózat többi paraméterét, már egész biztosan össze szokott jönni.
Most viszont DHCP-vel egyáltalán nem kap az új lejátszó IP-címet a routertől (pedig a régi lejátszó címe már szabad, azt ki lehetne neki osztani), ha meg a hálózat adatait manuálisan megadva próbálom csatlakoztatni a Duo BASE 4K-t, akkor odáig eljutok, hogy megkapja a neki szánt IP-címet, és meg is jelenik a lejátszó a router menüjében, mint csatlakoztatott eszköz, pont úgy, mint az összes többi eszközöm. Viszont hiába írja ki a lejátszó is, hogy csatlakoztatva van, a netre mégsem lát ki, és az asztali PC-men sem jelenik meg a hálózati eszközök között... Továbbá a lejátszó sem lát semmilyen eszközt SMB megosztáson. Ugyanakkor lát néhány eszközt UPnP-vel, tehát azért „valamennyire” mégis fent van a hálózaton.Nincs több ötletem, én ilyennel még nem találkoztam, pedig jónéhány eszközt csatlakoztattam már az itthoni hálózatomhoz, és többször is úgy, hogy egy régi eszköz újra cserélésekor a régi eszköz IP-címét osztottam ki az új eszköznek.
Most sehogy sem tudom megoldani. Alszom rá egyet, de addig is, ha van ötlet, azt megköszönöm majd, ha felébredtem. -
Vicarious1
aktív tag
Dune solo Light-nál hogy tudom azt elérni, hogy az otthoni hálózat egy SMB megosztású mappájának File-listáját ne mindig "Név" sorrendben lássam, minden kilépés és újra belépés után, hanem elmentse a POP Up menűben beállított "Módosítás dátuma szerinti és csökkenő" sorrendet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
12467 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 5600 MHZ-es 16GB-os DDR5 notebook memória - számlával, garanciával
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

enon X4100 láncba van kötve.