Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT.hu
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pedro7
tag
Én is frissítettem a Smartube-ot, és a 22.38-as verzióban nem ajánlja fel a magyar nyelvet az automatikusan generált feliratnál.
Vissza lehet valahogy tenni egy korábbi verziót ? -
pedro7
tag
A Dune Control telefonos applikáció nem működik Samsung Galaxy S22-es telefonon.Tud valaki erről valami info-t ?
-
pedro7
tag
Nem teljesen értem a válaszodat,de azt megnéztem,hogy a Dune smb protokollal kapcsolódik a NAS-hoz.A Synology NAS-os pedig nem találtam semmilyen médiaszervert vagy médialejátszót.
Minden más rendesen indul,nem a sebességgel van gond.
Sőt van egy műholdvevőm,az abban lévő médiaplayerről is azonnal indul a flac.
A Dune csinál valami hülyeséget.De mit ?[ Szerkesztve ]
-
pedro7
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy flac file-ok elinditása miért tart kb 20 másodpercig egy NAS-ról ? Mp3, waw simán indul. ( Dune HD Pro 4K II )
-
pedro7
tag
válasz
SoloVision #8372 üzenetére
Azt mondták itt korábban, hogy ezek csak a felület frissítései.
Ezek biztonságos fw-k ? Mert a windows már letöltéskor köhög,hogy van vele valami. -
pedro7
tag
Dune HD Pro 4K II-m van és amíg egy HDD volt hozzá csatlakoztatva addig rendesen lejátszotta az audio file-jaimat.
Most egy Synology 920+ NAS-ra kerültek a zenék és a flac file-ok lejátszása előtt kb. 20-30 másodpercet vár amíg elindítja.Mp3,waw rendesen indul.Úgy gondolom nem a NAS hibája, hanem a lejátszó hülyesége lehet ez.Tud valaki megoldást ? Esetleg valami beállítás probléma ?Írtátok,hogy ehhez a típushoz nem várható nagyon frissítés.Elég sok apró hiba jön elő.Érdemes lenne eladni és venni valami mást ? Dune Smart D1-em volt előtte és sokkal kevesebb gondom volt vele.
[ Szerkesztve ]
-
pedro7
tag
Tudtok valami info-t , hogy a Dune HD Pro 4K II-re lesz egyáltalán valami frissítés ?
Mióta megvettem azóta semmi, és ami rajta van fw az 2020.09.29-i dátummal van jelezve. -
pedro7
tag
Még egy kérdés.Állítólag az openwrt-ben kellene bekapcsolnom smb elérést a Dune HD Pro 4K-n, de ilyet nem találok sehol.
Vagy telepíteni kellene egy smb servert a play áruházból.
3 fajtát is telepítettem, de csak az egyik müködik és mindig el kell indítanom az alkalmazást, hogy elérjem windows alól a dune-t.
Nem hiszem,hogy ennek így kéne müködnie.
Melyik SMB telepítés lenne jó ? -
pedro7
tag
válasz
junior19 #7084 üzenetére
Igen, úgy néz ki egyenlőre marad a D1-ben.Nem akartam már használni de egyenlőre akkor üzemben marad.
A távlati terv a NAS de addig is csinálok vele majd valamit,csak hát a 3T az nem könnyen helyezhető oda-vissza.
Egyébként az NTFS HDD-ket látja, de az ext3-ast nem.
Jó pár éve amikor bejött ez a típus az ext3-at preferálták,nem is tudom igazán miért, de a HDD-ket folyamatosan áttettem NTFS-re csak ez maradt ext3-on. De hogy az új miért nem látja a régi meg símán... -
pedro7
tag
-
pedro7
tag
Dune HD Smart D1-ben használt 3GB-os HDD-t- ami elvileg ext3-ra van formázva - hogyan tudnám más eszköz számára láthatóvá tenni ?
Rákötöttem egy Dune HD Pro 4K II-re és sem az USB-n sem a sata-n nem látja a tartalmát.
Felismeri,hogy hdd, de a file rendszer ismeretlen számára.Meg akarja formázni.
Próbáltam egy linux-os műholdvevővel, az sem látja.Vissza rakva a Smart D1-be minden látszódik rendesen. -
pedro7
tag
válasz
Downsampling #4074 üzenetére
Köszi.Ez is egy lehetőség.Az Ext2-től már amúgy is kezd elegem lenni.Még anno egy félreértés kapcsán
formáztam a hdd-t arra,mert azt mondták azon nem fog akadni a HD-s anyag.
Csak 2TB adatot elég nehéz mozgatni,oda meg vissza. -
pedro7
tag
Megnéztem a plexet és ugyan tetszik a program,de ha jól értem csak aktív pc-vel használható.
Így inkább maradnék a Zappiti vagy a Yadis mellett.
Próbálnám a zappiti új verzióit, de nem enged be a Dune d1-be.
Felhasználónevet és jelszót kér.Bármi mással be tudok csatlakozni, de a zappitivel nem.
Total Commanderrel is ftp/üres mező-vel beenged.
Mit kellene a jelszó helyére beírni ? -
pedro7
tag
válasz
Downsampling #4071 üzenetére
A Dune megformázza.DE 2TB anyag van rajta,azt másoljam át aztán vissza ?
-
pedro7
tag
válasz
Downsampling #4069 üzenetére
Nem probléma újból megszerezni azokat a filmeket, csak jó lenne tudni mi okozhatta,mert 2-3 év múlva
megint arra eszmélek, hogy egy jó pár film nem működik. -
pedro7
tag
válasz
Downsampling #4067 üzenetére
Egy hálózaton van, de a külső hdd-t odavittem a pc-hez és egy-két filmen próbálva ugyanazt
a hibát produkálja. -
pedro7
tag
Áramtalanítás sem segített.
Megnyítottam az összes filmet. 2TB-s hdd (Ext2), 162db film, 1,5GB üres hely van a lemezen.
17db film nem indul el.És az érdekesség,hogy mind az A és B betűvel kezdődők között van.
Még csak véletlenül sem a hátrébb levő betűknél.Pedig össze-vissza kerültek rá a filmek.
Nem lehet, hogy valamelyik kataoógizáló program írt rá valamit ? Tudom, merész gondolat.
Hogy tudnám kinyomozni, hogy a 17db hibás miért nem indul el ? Miért írja, hogy nem támogatott formátum ? -
pedro7
tag
Köszönöm szépen a választ, kipróbálom.
Közben egy újabb problémába futottam. Egy hdd-n tárolok filmeket.Most vettem észre, hogy egy csomó film ami korábban elindult,nem játszható le.Mind mkv file-ok.
Vagy azt írja ki a dune, hogy nem támogatott formátum, vagy elindul a film,van hang,de csak egy fekete
háttérben a file címe jelenik meg fehér betűkkel.Első körben felraktam másik fw-t, de nem oldódott meg a probléma.
Most vagy a hdd hibásodott meg azokon a részeken, vagy a file-ok sérültek meg.
Lehet esetleg a dune lejátszó hardveres hibája is ?Törlésen kívül,hogy tudnám kinyomozni, hogy mitől lett a hiba,hogy legközelebb ne forduljon elő ?
-
pedro7
tag
A Jukebox után keresnék most valamilyen katalógizáló programot a Dune Smart D1-hez.
Korábban használtam a Zappiti-t és a Yadis-t.Van ezektől most valami jobb megoldás ?
Valamint hogy a Zappiti melyik verziója megy még biztosan a D1-el ? -
pedro7
tag
Smart D1-n megjelent Jukebox-ot szeretném használhatová tenni.
De a D1-ben elhelyezett HDD-t csak egyben látja.A megosztandó mappáknál nem enged a HDD-ről külön mappákat elhelyezni csak egyben a HDD-t.
A külső tárhelyeken lévő mappákat viszont engedi külön-külön. -
pedro7
tag
Pedig még anno amikor megvettem a D1-t mindenhol azt olvastam, hogy a magas bitrátájú hd-s blue-ray-es anyagoknál akadhat, stróboszkóp hatás észlelhető a lejátszáskor ha nem ext3-ra van formázva.
Akkor nyugodtan áttérhetek ntfs-re ?
Mennyit szenvedtem windows alól ext3-ra másolással. -
pedro7
tag
Van értelme ext3-ra formázott hdd-re rakni műsor anyagot, ha ilyen lassú és nehézkes
a file-ok mozgatása,másolása ? Tudom, hogy jobb ext3 mint az ntfs lejátsztás szempontjábol nagy bitrátájú anyagoknál, de a file-ok mozgatása , másolása elég lassú sebességgel oldható csak meg.Annyival jobb ? -
pedro7
tag
Zenei kollekciók (mp3,flac,stb.) katalógizálására melyik a legjobb,legegyszerűbb
alkalmazás ? -
pedro7
tag
Iso file-okat nem játsza le a Dune-m.Orvosolható vagy vissza kell tennem
valamelyik régebbi soft-ot ? -
pedro7
tag
És audio cd-k hez létezik jukebox-szerű felület ?
-
pedro7
tag
Külső dokkoloban használok winyokat.
Egy 4 lemezes nas elég húzos áru.
Létezik valamilyen olcsobb megoldás ?
PC házba beépített winyók amit esetleg a dune tudna be-kikapcsolni ? -
pedro7
tag
A Yadis-t használva előjött egy újabb probléma.
Dune belső hdd + külső hdd
Megcsinálja mindegyikhez a borítót és mindegyiket az "összes film"-hez teszi.
Külső hdd lecsatlakoztatva (egyéb okokból).
És a filmborítók ott maradnak de már nem lehet megnyitni.
Ilyenkor kellene, hogy a filmeket több részbe lehessen csoportosítani.
Hogy látszódjon mi elérhető és mi nem.
Tudom NAS-t kellene használni vagy nem lecsatlakoztatni,de jó lenne ha enélkül is lehetne valahogy
csoportosítani a filmeket.A Yadis beállításában a "shortcut in main menu" nem valami ilyesmire szolgálna ?
-
pedro7
tag
A Dune-ben levő HDD-nek nem volt elnevezése csak merevlemez-ként jelenz meg,
Most valamelyik jukebox progi átírta STORAGE_34562-ra.
Hol lehet ezt állandóra elnevezni, hogy ne íródjon át mindig ? -
pedro7
tag
Jó akkor még egyszer végig csinálom.
De nekem amikor a filmeknél, az összes fimre tettem ott megnyitott mindent borítót, hiába volt pl.
a zenei külön mappában, az összesnél is beletette a zenei-t a filmekhez.Egyébként billent a mérleg vissza a Yadis felé, mert a zappiti a zenék megnevezés alatt
a zenei filmeket érti, én meg abban a hiszemben voltam, hogy az audio-kat is végig keresi. -
pedro7
tag
Kipróbáltam a Zappiti-t és a Yadis-t.Mindkettőben vannak olyan dolgok amik nem tetszenek és bonyolultá teszik a műveletet.
Említettétek, hogy van olyan program ami csak a film mappájába teszi le a szükséges cuccokat.
Tudtok ilyen programot mondani.
Mert nem lenne szükséges katalógizálni meg különböző módon keresni, elég lenne csak egy borító és arra kattintva megnyílna a file.
Gondolom ez túl egyszerű, nem is biztos csinál valaki ilyet.A Zappiti tetszene, de a 2.8.5-ös megy az én gépemen és ahogy látom ezt már nem nagyon fogják fejleszteni csak az újabb fizetős verziót.Tud zenét is keresni.
A yadis is tetszik de ott csak film és sorozat van ha jól láttam és ráadásul egy mappába tesz minden borítótJól jönne még egy kis info melyik mellett érdemes elkötelezni magam és belemélyedni.
-
pedro7
tag
Akkor a yadis csak akkor fog minden infot átküldeni a PC-ről a dunere, ha azt az export
funkciót használom ?
Ha viszont több cserélhető meghajtót is használok a lejátszóhoz, akkor valahova a gyökérbe kell exportálni a cuccot, hogy mindig megtalálja az aktuális infot.Biztos nem megy a Yadis az első verzióként, hogy a mappákba rakja az infokat ?
Mert export nélkül - ugyan csak 1db borítót - de átrakott a dune-re. -
pedro7
tag
válasz
Multibit #969 üzenetére
Igen,köszönöm a választ.
A mappa neve kell hogy a teljes magyar név legyen ékezet nélkül.
Akkor szépen beszedi a program.Mondjuk egy adott címre a régebbi film változatát szedi be, de ezt majd valahogy kitrükközöm.
Viszont a legelső borítót mindenféle export beállítás nélkül átküldte a dune-be.
De most az összes többit nem küldi át valamiért.
Ha meg beállítom az exportot, akkor létrehoz a dune-be egy külön mappát és abba rámol bele mindenféle infot.De így nem a file-ra kattintva jelenik meg a film info. -
pedro7
tag
Felraktam egy yadis 2.3-as verziót a pc-re.
De a dune megadott a mappájából csak a legelső filmet csinálta meg.
A többire azt írja, hogy nem találja az adatbázisban.
A beállításokban csak a TMDb adatbázis adható meg.
Mi lehet a hiba ?
És létezik olyan program ami a zenék, cd-k boritóját,infoját is letölti ? -
pedro7
tag
Ezzel az emlexer-rel az a gondom, ha jól értem, hogy állandó pc kapcsolat kell hozzá.
Nekem olyan is elég lenne, hogy a média file-okhoz lementek egy-két képet és valami infot róla.
És a file-t kiválasztva adott gombra meg tudnám nézni azt.
Lehet, hogy a Zappiti és túl sok ehhez ?
Főleg a meglévő media file-okhoz kellene, nem az ismeretlenekhez. -
pedro7
tag
Dune Smart D1-en müködik a Zappiti régebbi ingyenes verziója ?
Vagy milyen más megoldással lehet a filmekhez képes infót rakni ? -
pedro7
tag
Olvastam itt egy-két hozzászólásban, hogy a régebbi dune modellek nem tudják a " hd hang"-ot ?
Ez pontosan milyen formátumra vagy készülékre vonatkozna ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Megtollasodik középkategória
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GTA V
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Steelseries Arctis Nova szövet fülpárna + fejpánt ELADÓ!
- Lg OLED55C17LB 140CM 4K, SMART, PRÉMIUM OLED ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest