Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• syler123

veterán

válasz baboss #70984 üzenetére

Szia!

Youtube videót te is tudsz nézni, de linkelek neked egyet az Eachine Ex3-ról.
    Élvezhetetlen ótvadék videót készít.
    A másik arra sem érdemes a neve alapján, hogy rákeressek.

A legolcsóbb gép, ami normális videót csinál az a Mavic Mini.
    Ez alatt csak csalódás éri az embert. A gyári szoftverrel ez nem tud követni, de egyik sem arra van, hogy önállóan kövesse a motorost, pláne ekkora ársávban...

[ Szerkesztve ]

• twine

veterán

válasz baboss #70987 üzenetére

Nincs ma még ilyen technika, ami egy motort le tudna követni 50-60km/h fölött... Sem gyári, sem épített gépben...
    Ehhez "pilóta" kell, aki irányítja a gépet...
    Az, hogy téged kövessen, és figyelje a körülötte(d) lévő tereptargyakat is, számításigenyes feladat, amit processzorbol kell megoldani, és algoritmusok tömegét kell rá szoftveresen megírni, hogy mikor, milyen körülmények között, hogyan reagáljon a gép...
    Ezért tudják ma a gépek max. cca.30-40km/h-ig ezt a dolgot...
    Képzeld el, mi számítási kapacitás, és (számítási)sebesség kell ahhoz hogy "csak" mondjuk 100km/h-nal jön szembe bármi... Azt felfogja hogy mi az, És tudja is mit cselekedjen, és azt a parancsot ki is adja, végre is hajtsa.....(mindezt mondjuk 20-30m-en belül 100km/h-nal) És ugye az életben nem csak egy valami jön általában szembe, hanem egy "komplett világ"....

Az a technológi amit te keresel, még nincs a piacon.... :(
    Vannak viszont jó gépek, és jó pilóták.... ;)

[ Szerkesztve ]

• twine

veterán

válasz baboss #70990 üzenetére

Nincs ilyen... jóindulattal 30-40km/h...
    Az a bicikli sebessége...
    Kakucsot ismerem, dolgoztam már ott Phantommal...
    Te úgy gondolod nincs akadály, a drónos szemszögéből viszont ott a kva sok villanyoszlop közvetlenül a pálya szélén...Kakucs talán annyiból szerencsésebb , hogy nem olyan kva. Pókháló a pálya fölött és mellett a "villanyozás" mint más pályákon...
    Ez a drónnak akadály,mert amikor követ téged ő levagja néhol a kanyarokat, stb.....tehát van hidd el, ez neki akadály...
    A jelenleg kapható "csúcs" ebben a témakörben a skydio 2, ha jól tudom...ennek az akadalykerulo képességeit méltatják mostanság a legjobban....
    Erre keress rá a youtube-on, és meglátod milyen sebességre képes....max. 30mph úgy hogy tényleg semmi nincs körülötte...
    Ugyanebben. Atemakorben a dji mavic pro2 jöhet még szóba, ami relatív ügyesen követ, de a skydio állítólag jobb akadalykerulo... ismétlem gyalog max biciklivel kis sebességnél....

Hidd el, ha ez a technika amit keresel már létezne, egyrészt tele lenne vele a youtube, másrészt ebben a topicban tudnánk róla...

CCA.4-500.000.- forintot készülsz kidobni az ablakon, és a végén rájössz, hogy egyelőre nem reális álmokat kergetsz....
    A végén úgyis lesz egy pilotad a drón mellé :))

• twine

veterán

válasz baboss #70990 üzenetére

Összegezve a kereső szavak, amikkel operálni tudsz a youtube-on:
    Skydio 2 tracking
    Dji mavic pro2 tracking
    Esetleg Phantom 4 tracking ,de ez utóbbi már csak a használt piaci ára miatt ,,,de ez is max gyalogos, vagy lassan guruló autó/motor "cinematic" felvételeihez...

• twine

veterán

válasz baboss #70996 üzenetére

Túl nagy (belépő szintű)választék ,ami igazán szóra érdemes, szerintem nincs...:
    Én a DJI mini2-t javasolnám belépő szintű drónnak, ami már egészen vállalható felvételeket készít, és mivel nem wifis, hanem ocusync-es a vezérlő és a gép közötti adatátvitel, ezért nem dobja el a kapcsolatot városi környezetben sem pár10m után...
    Sebessége maximum57km/h
    Ennek az ára cca.160-230.000-ft körül mozog...

Amennyiben nagyobb sebességre lenne szükség,jobb kamerával, az már nem a belépő kategória....ott a mavic 2pro (max speed 72km/h)
    ennek az ára 450-550.000ft körül mozog...

Még nagyobb sebességre már sok gyakorlással rengeteg energiával egy épített racer gép ráakasztva egy gopro...(ez már inkább a vicc része...valszeg te nem ezt keresed)

Szvsz. a mini2 "alatti" kategória, a jelenlegi kontextusban szó legpejoratívabb értelmében játékszernek minősül, nem szabad pálya fölé emelni ott ahol balesetet okozhat...
    Hangsúlyozom a mini2 is "játékszer", de talán már a technologiából adódóan elméletben az előzőeknél megbízhatóbb kategóriába sorolandó...

Ezeken kívül is van a piacon rengeteg használható gép, amit el lehet vinni nyaralásra, lehet rögzíteni a levegőből velük a családi mindenséget, játszhat velük az ember a mezőn....
    De nem arra való amire te keresed az eszközt...

mini2 fly more combo-ban szerintem jó lesz neked. cca 230.000 ft-ért...

Ez nem szent írás csak az én egyéni véleményem...
    Meg kell hallgatni másokat is...

Van egyébként DJI topic, ott is érdemes kérdezősködni, de ahogy mostanában néha benézek azt látom ott is hetek óta a törvényi szabályozáson és paragrafusokon pörög mindenki...
    De ha kérdezel, biztos válaszolnak ;)

[ Szerkesztve ]

• ecaddsell

aktív tag

válasz baboss #70996 üzenetére

Jobban jársz (több okból is) ha most még csak veszel egy olcsó távirányítót aminek van trainer portja és szimulátorral használod, a maradék időben meg jobban utánanézel a dolgoknak.
    Távirányító pl. ez, ehhez kell egy USB konverter és ha már mindezek megvannak és barkácsolós kedvedben vagy akkor meg lehet vezeték nélkülire is csinálni (mert a trainer port egy eléggé elbaltázott helyen van és ugye a trainer port ugyanazt a PPM jelet adja ki amit a vevő is ki tud adni amit meg "ajándékként" adnak az RC-hez).

Bár a racer gépekre szinte alapból rá lehet tenni GoPro Hero5 Session-t (ennek olcsósított változata a RunCam 5 Orange) ezek üzemideje 5 +- 2 perc.

Játszani/törni (és javítgatni) az Eachine EX4 talán még nem annyira drága, de az közel sem tudja azt a sebességet amit elvárnál (hasonlóan a többi ilyen kategóriás géphez amik majd maguktól szétesnek annyira anyag spórolósak), a többit kb. nagyvonalakban igen.
    Azt, hogy ezek a mostani szabályozási környezetben milyen feltételekkel (lesznek majd) üzemeltethetőek jó eséllyel senki sem tudja megmondani (szóval itt is számolj némi teherrel/költséggel és nézz utána).

• vandor01

őstag

válasz baboss #71001 üzenetére

tessek itt van ez
    IFlight-Protek35-HD-3_5-Inch-4S-Cinewhoop-FPV-Racing-Drone
    viszi a Dji HD digital cuccot mehet ra acio kamera
    120-al is tud menni de azt annyi!!
    kell hozza egy jo sofor! digital szemcsi TAV sok aksi jo tolto

milyen mar 150e ft egy AIO bordos gepert? na jo Di cuccal tuningolva! :)

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

• Fuhur

kezdő

válasz baboss #71000 üzenetére

Értem a dilemmádat és kicsit igazat kell adjak az 54 éves kezdést illetően. Én is ott vagyok és bár jó ideje művelem a dolgot, de látom az ifjú titánokat akiket az életben sosem fogok képességekben még csak megközelíteni se.

Éppen ezért Twine javaslatával értek egyet. A DJI gépek igen fejlett vezérlővel készülnek ami ebben az esetben ott előnyös, mikor elveszted a tájékozódásodat (ez simán tőled pár méterre magaddal szembe közlekedésnél kezdő esetében törvényszerűen bekövetkezik) akkor ezeknél a modelleknél mentés lehet, ha egyszerűen elengedsz mindent. Ezek akkor megállnak egy helyben (kb :) ) és lesz időd újra gondolni, hogy mi merre. Ha nincs fejlett fedélzeti stabilizálás + GPS pozíciótartás (és ennek is jó minőségűnek kell lennei !!!) akkor magas lesz a "törésmutatód" :) És hát sok olcsó gép sokszor drágább, mint egy drága.

Aztán az idő majd eldönti, hogy megtetszik a dolog vagy eladod a cuccot úgy, hogy ezt is megpróbáltam.

Persze ez is privát álláspont és nem Mózes elveszett kőtábláiból egy.

• twine

veterán

válasz baboss #71000 üzenetére

"Első nekifutásra meg kell kérdeznem a pálya üzemeltetőt,"

Rallycross nyitón voltam melózni sajtó igazolvánnyal utoljara 2019-ben a Kakucson...akkor még az volt a szabály, hogy a pálya fölé nem repulhettem, csak mellette....(ezért tudom pontosan hol vannak a fckn. oszlopok :DDD )
    Ezt is úgy,hogy a "munkáltatom" miatt mondhatni kivételezett helyzetben voltam...(sokszor repülök úgy ,hogy "odavisznek" , bemutatnak)
    Szóval ha engedélyezik a repülést, valszeg hasonló "megkötésekre" számíthatsz ;)

[ Szerkesztve ]

• imis

senior tag

válasz baboss #71007 üzenetére

Esetleg érdemes lenne próbálkozni egy gömbkamerával a sisak felett egy 30-40 cm már egész drón jellegű videó hozható össze.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés