- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Ez a topik betelt, legyenek szívesek átfáradni ide: [link]
-
Dtomi
őstag
én voltam az 5000.!!!!!!!!!!!!
-
Dtomi
őstag
válasz
j.bravo
üzenetére
Abban az esetben ha visszakapod a pénzt!!Én biztos hogy vennék helyedben egy használt jó állapotú 300D-t, mostanában láttam nem is egyet teljes zárcserével sőt feketét is!!helyből veri a 350D-t mindenben!!! Ehhez veszel egy canon 50mm-es 1.8 as obit 27e közgyűrűvel makróz6sz is vele. egy olcsóbb zoom obit és bőven megúsztad 250 alatt!!!! és akkor ez majdnem olyan minha új gép lenne. nem is rossz obikkal.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
biggamer
üzenetére
Bruttó 130k az A1 értéke a számlán (edigital, 2005 tavasz).
Fogcsikorgatás nélkül ennek kb a felét tudnám hozzátenni (azaz összesen mondjuk 200k), közepes fogcsikorgatással mondjuk még ennyit (össz 250-260k), ha nagyon csikorgatom a fogam, zsíroskenyeret eszem és karácsonyig semmi komolyabb kiadás akkor még egy picit is akár de akkor már tényleg nem maradna semmi végszükség esetére illetve őszi hosszú hétvégés utazásra amit asszony nagyon szeretne (mi tagadás, én is).
Szóval többé-kevésbé jó szívvel 200k-s plafont jelölnék meg. -
j.bravo
addikt
Erre tudtok valamit...?
[link]
Dtomi: grat, ötletes!
-
as_Rock
őstag

-
Dtomi
őstag
kicsit így látom a képet...
[link] -
-
biggamer
veterán
LeC
Köszi a cuccost.
Többiek.
Köszi, örülök hogy tetszenek a képeim.
A topik akkor záródik be, ha valaki bezárja, és nyit egy folytatást.
Általában 5000-nél szokták lezárni. -
lassan megtelik a topic
Vagy azt honnan lehet tudni hogy megtelt
-
biggamer
veterán
-
bandus
veterán
[link]
Örülök neki, hogy szimpatikusnak találtattam
rii kollega biztosan szívesen segít, bár őt hamarabb megtalálod a photoshop topikban: [link]
A Kisogre pedig nagyon aranyos, kérünk majd képet, akkor is, amikor már elkezd zöldülni a bőre
biggamer: köszönöm szépen
mindjárt neki is állok. pedig azthittem, hogy a 2-nál eltúloztam a telítettséget, de örülök, hogy mégsem 
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Nem is olyan régen, néhány hete, hónapja volt itt egy fotó, amin egy szimpatikus párocska szerepelt. Na most ezt a képet valaki megbuherálta photoshoppal, és ilyen csillagos, teliholdas, éjszakai hátteret adott neki, amitől fantasztikus hangulata lett a kompozíciónak.
Ezt szeretném kérni én is az ismeretlen művésztől.
Van itt egy fotó a kisogréról, aminek sajna zavaros a háttere, erre kéne valamit kitalálni. Sajna a feladat meghaladja az én igencsak szerény, a nullához konvergáló ph tudásomat.
Tehát ha van valakinek kedve, akkor segítsen nyugodtan, meg fogom köszönni.
A kép (vigyázat, bazi nagy):
[link]
[Szerkesztve] -
válasz
biggamer
üzenetére
Nagyon tetszenek a képeid biggamer főleg a naplementés

Ilyen pókot még sosem láttam igy egy kicsit utánna jártam. Szval...
Ez egy nagyon ritka, védett pók, becsületes neve: Bikapók.
A védettségi értéke pedig 2.000 forint
Itt egy kis infó róla:
Eresus cinnaberinus (niger) - bikapók. Ivari dimorfizmus figyelhető meg náluk. A hím élénk piros potroha négy, négyzet alakban elhelyezkedő fekete pontot visel. A nőstény jóval nagyobb a hímnél, potroha egyszínű fekete. Néhány cm mély, kibélelt aknában laknak, melynek kijáratához sugárirányban buktató- és fogófonalakat is húznak. A hímek kifejlett állapotban kóborló-vadászó életmódra térnek át. Ezzel magyarázható, hogy élőhelyükön - déli kitettségű, száraz sztyepplejtőkön, sziklagyepeken, - csak portyázó hímekkel találkozhatunk. Erős, hegyes csáprágójuknak köszönhetően kemény páncélú bogarakat (futrinkákat, ganéjtúrót) is zsákmányul ejtenek. Elnevezésük onnan ered, hogy a hím veszélyhelyzetben fejét leszegi, ''mint a bika'', potrohát pedig felemelve tartja. Védett!
Így már talán érthető hogy miért is ez a neve:
[link] -
biggamer
veterán
-
bandus
veterán
válasz
biggamer
üzenetére
Jó vétel volt nagyon az a canon, gyönyörűek a képeid
Főleg a naplementés, és a tavas teccik. Képet már régen nem raktam ide, mivel nem volt mit. Hétvégén kilátogattam a tatai jet-ski világbajnoki futamra, ott lőttem párat. Sajnos a freestyle döntőn, ami a leglátványosabb (ugrások, pörgések) akkora tömeg verődött össze, hogy egyszerűen egyetlen egy fotót sem tudtam készíteni 
[link]
[link]
[link]
[link]
A képeken állítgattam a photofiltre-vel, telítettséget, fényerőt, kontrasztot, meg néhol élesítettem/elmostam. Talán a második képnél picit túllőttem a célon, de már nem volt kedvem állítgatni
-
j.bravo
addikt
válasz
biggamer
üzenetére
Banyek, már megint irigyellek

Cseppet gicces a naplemente de mivel benne van a repcsi nekem mégis tetszik. Szépek a felhők is.
A párás-tavas meg marha jó! A pókosnál kicsit hülyén mutat a rózsaszínen a piros, de hát ha pont ott mászott a hülye
Tudsz te ezzel a géppel is makrózni, nem is akárhogy, látod?
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
MégegOFF de ez a topic a leglátogatottabb úgylátom:
Boráros téren lévő fotós
üzletet ismeritek? Az oda szóló garancia az ''rendes'' Fuji-s?
[Szerkesztve] -
Smogus
őstag
válasz
biggamer
üzenetére
Ilyen pókot még én sem láttam pedig van jópár a kertünkben

A csónakos nagyon jó lett szerintem én megvágnám direktebbre, tehát lenyesném az eget és a dombokat valamint az aljából is egy kicsit
Nagyon szép pillanatot kaptál el, ezért érdemes korán kelni
A keréknyomok is jók bár én kipróbáltam volna egy kicsit lejebbről is mármint élesebb szögben, érdekes tudnak lenni az árnyékok a mélyedésekben és a magasabb dombocskák mögött
Szóval jók, a naplementés nem az én világom
-
as_Rock
őstag
Fiúk nyugtassatok meg: Ugye 45-50k-ból Fuji S5500/5600-nál jobb gépet nem lehet kihozni ami még garis, új/kevesethasznált és a család teljesen humán tagjai is használni tudják automata üzemmódban?

-
j.bravo
addikt
válasz
perempe
üzenetére
Nekem a múltkori eresztés jobban tetszett talán. Kicsit sötét és furának hatnak a színek. Ha a hangulat érzékeltetése végett így akartad, az más

(viszont nem tudom van-e oka annak hogy a múltkoriak is sötétek voltak szerintem és ez is. Nem maradt bekapcsolva az expokorrekció?) -
perempe
veterán
Esti futós, kisblendés.
[link]
Érdemes-e próbálkozni vele? -
werttzui
addikt
[link] (kicsit gyertyáztam). -
j.bravo
addikt
Azért csak mutasd!
A technikai rész az egy dolog, azaz a gép korlátai lehet hogy nem engednek mindenféle képet elkészíteni, vagy nem lesznek technikailag olyan minőségűek, mintha jobbal készítenéd.
A nézőpont megválasztása, a pillanat elkapása vagy a téma észrevétele viszont gépfüggetlen! Csak rajtad múlik. A ''látásmód''-odat így is fejleszti, ha fotózol, és főleg ha kapsz róla visszacsatolást is.
Ja és a gépfüggetlen dolgok a legfontosabbak... ''Vacak'' géppel is lehet szép, érdekes vagy hatásos képet készíteni. Szóval mutasd azokat a képeket! -
j.bravo
addikt
Nagy túróst
nemrég kaptam rá erre a hobbira, igazából kb. egy éve vettem fotóapparátot a kezembe először (addig csak egygombos full automata Kodak szappantartóm volt), mindent amit tudok vagy inkább tudni vélek azt itt tanultam a topik(ok)ban illetve néhány oldalt elolvasgatva amit biggamer és a többiek belinkeltek.
Ja, ha fotós lennék, nem kompakttal tolnám, hanem (d)slr-rel és többdarabos obiparkkal...
Szóval alig tudok valamit, csak éppen én vagyok gépközelben, és tudok a szakiknál kicsit hamarabb reagálni.
BEE például évtizedekkel ezelőtt is fotózott már Prakticával, biggamer se ma kezdte.
Az én ''tudásom'' pár hónap alatt elsajátítható, nagynagy lelkesedés esetén akár hamarabb is. -
-
j.bravo
addikt
válasz
Hacker75
üzenetére
Pedig nem is rossz!

Próbálj szűkíteni a blendén hogy kicsit nagyobb legyen a mélységélesség! Ha úgy kevés a fény (hosszú záridő kéne), vakuzz! (bár ahhoz kell ügyes derítő/diffúzor, nézz be a makró topikba, ott találsz jó ötleteket).
A makrózás sajna trükkös terület, de jó játék
[Szerkesztve] -
Hacker75
aktív tag
Első próbálkozások a DCR-rel:
![[kép] [kép]](http://img138.imageshack.us/img138/9199/p1010204td0.th.jpg)
[link]
Elég nehézkesen megy még a dolog... -
vki rakja már fel vhova máshova azta a bakancsot hogy én is lássam

-
j.bravo
addikt
válasz
werttzui
üzenetére
Nem azzal akarok ám dicsekedni hogy hol nyaraltam, nem volt drágább mint Horvátország lett volna

De tényleg lehet tök érdekes tárgyfotókat csinálni, bár sokat lehet vele pepecselni. De a fotózás az egy ilyen dolog
Tényleg, nincs kedved csinálni róla egyet alulról, vaku nélkül (a padló ragyogóan megfelel állvány helyett), mondjuk oldalról érkező lámpafénnyel (hogy benne lehessen a képben az árnyéka is?) -
j.bravo
addikt
Srácok félre ne értsétek, ha nem tetszik a kép vagy ha vacak, azzal semmi bajom, csak nem értem miért ez villant be róla. Nem ezt szánom életem főművének

De tényleg lehet hogy félreértettem, ezt ti tudjátok
(mármint hogy mit akartatok szavakba önteni) Csak nem akarom hogy azt higgyétek hogy megsértődök ha nem dicséretet kapok. Szeretem az őszinte kritikát csak ha valamit nem értek benne azt szóvá teszem/megkérdezem. Mindenki boldog, mindenki mosolyog, remélem! 
werttzui: nem rossz ötlet a bakancs, viszont mivel a lényege nem a szépségében rejlik
, a sima bemutatása helyett, amit egy ilyen nézőpontból kapsz, valamilyen érdekesebb perspektívából kéne megmutatni, esetleg érdekes fények közé rakni. Megpróbálhatnád mondjuk alulról, letéve a gépet a földre (békaperspektíva). Persze torzulna a formája de érdekesebb kép lenne az eredmény. Szerintem
(ha lenne ilyenem, megmutatnám, de nincs)
cornfake: édesek a cicák (macskarajongók vagyunk, a barátnőm megfertőzött ezzel), és némelyik kép kifejezetten ígéretes. Csak egy icipicit kéne csiszolni rajtuk, hogy a kis hibák ne legyenek, és akkor pl. az ellenfényes 116-os (bal sarok nem szép il. levágtad a fülét), 118-as (belógó cuccok és fülecske), vagy a 005-ös (a szemrésebe nem kellett volna belevágni) nagyon jó kép lenne. De a 117-hez vagy a 098-hoz is csak hajszálnyi hiányzik. Legközelebb sokkal jobb lesz!
BEE: a drótok ellenére nem is rossz képek ezek. Valóban vidékies, lassú hangulat. Persze a drótokat kiretusálva jobb lenne, de így is kellemes.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
werttzui
üzenetére
Hát ha csak egy lakótelep jut eszedbe miközben a szalma napernyő kiszúrja a szemedet, akkor egyrészt szar lehet neked
, másrészt pedig jó kis lakótelepet láthattál valami mexikói szappanoperában mert ahol én felnőttem Pécsett, ott nem láttam ilyet, de Békáson, Kispesten, a Havannán és Zuglóban a 80-as troli végállomásánál sem.
Persze ez is ez vélemény, nem tudok mást tenni mint elfogadni.
LeC: sajnálom hogy meggondoltad magad
Többiek, ha vacak (vagy akármilyen) a kép, mondjátok meg nyugodtan, (én sem gondoltam hogy életem főműve) és főleg azt is mondjátok meg hogy tényleg lakótelep villan-e be róla. Kéretik komolyan válaszolni, és majd valami mással poénkodni.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

rii kollega biztosan szívesen segít, bár őt hamarabb megtalálod a photoshop topikban: 

![[kép] [kép]](http://img212.imageshack.us/img212/7026/leszllskiks6.th.jpg)
![[kép] [kép]](http://img159.imageshack.us/img159/6603/nyomokffkiof4.th.jpg)
![[kép] [kép]](http://img67.imageshack.us/img67/6616/pra3kiyf8.th.jpg)

![[kép] [kép]](http://img159.imageshack.us/img159/6458/piroska2kibe1.th.jpg)
![[kép] [kép]](http://images.google.hu/images?q=tbn:gQgxV5XHnna47M:http://www.preisvergleich.org/pimages/Konica-Minolta-Dimage-Z-5-schwarz-Set-1-Camera-Tasche_211__11575_20.jpg)

![[kép] [kép]](http://img245.imageshack.us/img245/328/werttzuidragasagpj2.th.jpg)