- Sonarr és Radarr
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- SCYROX V6 gamer egér
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- R.I.P. Aláírások
- A KOReader ebook olvasó program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Rakeem
aktív tag
Akkor itt a fent említett link:
[szárnyasok]Megnéztem sajnos csak a netbag.hu oldalon regisztráltak kommentezhetik a képeket
.
Na mind1. Akkor majd ide várok pár mondatos véleményezést.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan befejezem egy jó kis "túrázás" képeinek feltöltését.
Amint meg vagyok linkelem is.
Majd 54 darab képről lesz szó egy albmumban.
De tervezem hogy a jobbakat külön is kilinkelem.Egyébként az album képeit lehet kommentezni!
Ha nem nagy kérés akkor oda is jöhetnek majd hsz-ek -
*Ropi*
félisten
Egy tavaly őszi képem [Felhőgyár] , a keretet ne nézzétek, nem jutott jobb eszembe hirtelen...
Vélemények?
-
Fejo
őstag
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
Kezd hízni a kicsike.
-
Bandesz99
tag
[link]
és egy kicsit más is, mert mindig csak városképeket küldök, bár ez is városkép, de ennek vmi mondanivalója is van! -
Bandesz99
tag
Két napja készült. Ma este talán elkaphatom h a várnál tünik el.
[link] -
Brian_RL
aktív tag
Ma kinyitottam az ablakom, és ez fogadott: [link]
-
:AMF:
senior tag
Hydra: a 19 óra azért fura, mert a M.malom honlapja szerint csak 18 óráig vannak nyitva, s a kiállítás is naponta 10-18-ig látogatható. bár kétségkívül a 19 óra lenne az ideális, ha valaki Bp-ről megy munka után.
Kolombusz: semmi extra, egy ilyen szimpla házimacska csupán. fut, mászik, dorombol, játszik... mindent tud, amit tudnia kell.
-
Hydra SR
addikt
A sorozat többi kiállítása 5-kor nyílik, én kértem a 19 órát, hogy a Bp-en dolgozók (többek között én is) odaérjenek. Úgy tűnik, a cikk íróját nem tájékoztatták, hogy az enyém a többiekével ellentétben 7-kor nyílik. Szólok nekik, hogy javítsák ki
Köszi a figyelmeztetést és remélem, el tudsz jönni te is
Nem is láttam még ezt a cikket, nem szóltak, hogy feltették.
koxkids: neked is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz
Hydra SR #7053 üzenetére
a meghívón 19.00 a megnyitó ideje, a Művészetmalom honlapján pedig 17.00. mostakkormikoris? ha 7-től, akkor lehet kinéznék.
-
-
D4rkm4n
őstag
válasz
runner 125 #7038 üzenetére
Nekem kimondottan tetszik! Jó gondolat és szép kontrasztos az eredmény! Grat!
-
ócskás
aktív tag
várom a kritikát
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Köszi
Kitaláltam már, hogy hogyan tudom legközelebb nagyobbra venni a Holdat, de itt most nem volt rá lehetőségem, nem tudtam hátrébb menni mert ott volt a házunk és a környéken mindenhonnan máshonnan belógott volna valami a képbe. De legközelebb dombtetőn levő fákról messziről telével csinálom, akkor megváltoznak az arányok és nagyobb lesz a Hold.
A zuzmósban (? én se tudom pontosan, mi ez) nekem is az tetszett, ahogy a kökény ágain átszűrődő fények foltosra világították, a háttér maga a bokor volt, igyekeztem a mélységélességet úgy belőni, hogy viszonylag homogén is legyen a háttér és viszonylag sok férjen bele a témából, ennyi jött össze.
Madarakat 200-assal fotóztam, az emulátoros konverter chipje hazudik 50mm-t a váznak, de azért közel voltak (mindig amikor F/2 van az exifben, az a konverter, sosem használom F/2-n az 50mm-est mert F/2.2-től rajzol szépen, ha meg nagyon kell a fényerő akkor F/1.8). Végre volt elég fény a teléhez és nem voltak hófoltok a háttérben, plusz megpucoltam a tetőablakot úh. most már a fa tetejére szálló madarakat is tudom fotózni. Hát igen, ha süt a nap, az sosem hátrány madarazásnálF/5.6-on fotóztam, 12mm-es közgyűrűvel.
Többieknek is kösziÉs gyertek a kiállításomra: [link]
-
ócskás
aktív tag
Naplemenet tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz
runner 125 #7038 üzenetére
Nekem bejön a kép, esetleg ha a túl hangsúlyos árnyékot sikerülne kicsit derítened, el tudnám képzelni képnek egy, a témáról szóló cikkhez!
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #7047 üzenetére
a tájkép az tetszik, de a holdat vehetted volna nagyobbra is... szarvas hiba
a hogyishívjákos képnél tetszik a megvilágítás, a színek, de valahogy a tartalom nem elég vonzó, nincs hol megnyugodnia a szemnek, de ahhoz nem elég homogén, hogy ez ne legyen maj. lehet a mélységélesség túl pici. persze SZVSZ
Múlt hétvégén szembesültem vele milyen sport is ez a madárfotózás, úgyhogy azokra a képekre együttérzően (az 50mm miliméter miatt pedig elismerően) mosolygokgondolom erősen croppolt képek
-
orbano
félisten
fordítva egxyszerűbb: kép, aztán kijelölöd a kép kódját, és linkesíted
egyébként pont ezért nem értettem, mert tényleg teljesen logikus. emlékszem mikor az új motor indult, mindenki sírt, hogy milyen bonyolult. nekem elsőre ment, el sem tudom képzelni, hogy kéne elrontani, ezért merészeltem leszólni azokat, akik nem így használják
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Jártam Szentendrén a hétvégén megint:
És életemben először láttam süvöltőt élőben. Csak a tojóról sikerült normális képet csinálni, a hím nem jött ki az ágak közül. Ették a rügyeket a fáról, nem is az etetőre jöttek.
A zöldikék és az őszapók megint kifogtak rajtam, egyetlen értékelhető kép sem született róluk. A csuszka meg eltűnt, egész hétvégén nem láttam.
-
senior tag
válasz
Szten Márs #7045 üzenetére
ez a macska "gyárilag" ilyen. (az emo-sok megvesznének érte
)
-
senior tag
válasz
runner 125 #7043 üzenetére
józan paraszti ésszel gondolkodva először a link, aztán a nevét nem "link"-nek hagyom, hanem beszúrom helyette a kis előnézeti kép linkjét. bár ez csak tipp.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
gyerekek ennyire nehéz lenne a képekre tenni a linket?
-
runner 125
nagyúr
Üdv mindekit!
Az 1-2 ft-osok kivonása adott egy kis ihletet..hát ez lett belőle:sarokba állítva
Köszönöm
Üdv. -
drkbl
őstag
Macy: azt hiszem, pillanatnyilag nálad a mókus-kupa
:AMF:: tetszik a kép, bár szerintem zavaró a kosár füle, hasonló alakú, mint a macsek feje, bár vele ellentétben "üresfejű" - ellentétnek ellentét, de... Jó a fül a kosár érzékeltetéséhez, csald ki a cicát úgy, hogy a fül majdnem éléről látszon...
sandokan66: függőleges tengelyre tükrözve háttérkép lehetne, téma nélküli hangulatkép. Jobbról jelentősen vágva egészen más hangulatú kép lenne, jégcsaptémával. Mindkettőt el tudnám képzelni például egy téli blogbejegyzéshez.
Fejo: nagyon bejön ez a kép, esetleg ha némi ps-fuval le tudnád írtani a mennyország kapuját a jobb felső ötös szektorból
-
válasz
runner 125 #7025 üzenetére
Volt kis utómunak igen.
A képek PhotoMatix Pro-val készültek.
De ha a gép érdekel az FujiFinepix S5600Majd még gyakorolom ..
-
Hydra SR
addikt
Jó ez, csak ez a direkt vakufény nem az igazi, ki kéne kísérletezni sztem gyufa nélkül, hogy milyen környezetben és milyen erősséggel, milyen tereléssel, diffúzorral lesz szép csak mint sima tárgyfotó, vagy akár élfénnyel is lehet külső vakuval. Milyen gyufát használtál? Az enyém az istennek se szikrázott, amíg a fej el nem hagyta a dobozt, csak ha megállítottam a végén és akkor vakuztam.
Én is akarok még kísérletezni vele. Majd megosztom még én is a tapasztalataimat, ha tovább jutok, mint eddig -
runner 125
nagyúr
válasz
koxkids #7024 üzenetére
Hali!
Mivel nagyoncsak kezdő vagyok én (is) fotózás terén,ezért halál pontosan nem is vágom mit takar a HDR magában,de; Gondolom volt utómunka mind2 fotóval,én azonban a telítettség gombra rákattoltam vna még párszor(főleg az első esetében)
Komponálás szempontjából kissé zavar a másodiknál h levágtad a fa tetjét,illetve az elsőnél kicsit beégett az ég..
..összeségében a 2. nyerő!
Üdv.
ui: Mivel készültek ezek a fotók?[ Szerkesztve ]
-
Elkészítettem életem első HDR képeit
Várom a véleményeket.. -
senior tag
ócskás, köszi.
macy, neked külön köszönet a belenyúlásért. (ps-ben szelektív kijelölés és curves, ha jól sejtem. én erre lusta voltam.)
fejo: grat, ez tetszik.
johnjohn: lehet, hogy ezért minimál... -
sandokan66
tag
Egy téli próbálkozás:
[link] -
macy
addikt
Köszönöm mindenkinek
Kb két hete csináltam Egerben. Azóta is üldözöm, de nem találkoztam még vele. -
senior tag
mikor a macsek kinéz a kosárból...
-
macy
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Bandesz99
tag
hát megpróbálom később ezt a zajszűrést még1x, a sharpness-et húztam feljebb lehet azért lett ilyen.
S igen majd lövök kék egeset ismár tervben volt csak az időtályban még nem voltam az asszonnynál.
a kompozíció ennél nem nagyon lesz jobb, ez a10-ről készült igaz 16emeletes a ház! -
Fejo
őstag
válasz
Bandesz99 #7000 üzenetére
Az hogy a zajszűrés nem sikerült, az nem kifejezés!
Mitől lett ez ilyen zajos?Nem is értem igazán.
Nekem a kompozicióval is gondjaim vannak. Nagyon zavaró az előtérben lévő építkezés, illetve a Bazilikát kitakaró tűzfal.
Az ilyen esti képeket az úgynevezett "kék órában" a legjobb elkészíteni, mert akkor nem lesz ilyen egybe fekete az egész kép. Ráadásul a Szabdság szobor be is égett rendesen.Ahogy ismerlek, holnapra csinálsz egy ennél sokkal jobbat.
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Ukrajnai háború
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Okos Otthon / Smart Home
- Sonarr és Radarr
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- World of Tanks - MMO
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...