Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz hemaka #41800 üzenetére
wb nem jo auton? raw-ban ugy is at tudom allitani kesobb. amugy azt irjak manualban erdemes, es mondjuk kozepesen vilagos temara kell merni. ja latom ezt te is irtad aztan.
errol a torzitasrol olvasok en is most...az nem elegendo, ha osszetuzes elott kulon-kulon beallitgatom a lencsekorrekciot egyes kepeken? ez az arcsoft panorama nem tud semmi korrekciot, ha nem eleg, akkor lehet megnezzuk ezt a hugin-t is.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aldebaran
őstag
Korábban volt szó a facebook-os fényképversenyről, ahol egy nagyon gagyi fotóval nyert valaki egy d90-et kitobjektívvel.
http://azso.net/2011/12/09/egy-ujabb-ok-miert-nem-szoktam-fotopalyazatokra-nevezni/
Erre én is azt mondtam, hogy csupán reklám, nem érdekes, hogy mit ábrázol a kép.
Viszont, a napokban ismét egy facebook-os pályázat borzolta a kedélyeket, ahol viszont szakmai zsűri próbálta a pályázatokat elbírálni, de erre a facebook-os közösség fellázadt:
http://index.hu/tech/2011/12/19/szettepik_a_nescafet_a_facebook-felhasznalok/
Teszem fel teoretikus kérdést: van értelme a facebook-on lájkolós reklámkampánynak?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Steve-0
őstag
-
expander
senior tag
csonakbol fotoztam, es csak 1 expo keszült, az is jpgbe, nem rawba, es elegge kiegett az eg :\ viszont tetszett maga a kep, ugyhogy megprobaltam egy kis kontraszttal + kicsit több szinnel korrigalni, ez sült ki belöle :\ nekemis erösek a szinek, majd ha lesz egy kis idöm, talan nekiülök meg1x, hatha jobban sikerül
-
törölt tag
Kb. 2 hete fotózom tudtok valami véleményt mondani? -
Sucuka
senior tag
Üdv!
Elnézést, hogy csak "nagy volnalakban" de az éjszakás műszak elég kimerítő.
cOxeR: Köszi a váéleményt a siófoki képekre. Az éttermes képek nekem tetszenek.
kiskornel: Szépen elkapott mozdulat! Grat! Érdekelne, hogy ez pontosan mit takar: "egyedilag készített távkioldó", csak ha nem "titok"
forceberg: Örülk, hogy tetszik, a logót majd megoldom, türelem
Off lennék kicsit:
Használ-e itt valaki Voltcraft IPC-1 ill. IPC-1L típusú ceruzaakku-töltőt? Egy teszttel kapcsolatban kérdezem mindezt, akinek van, az legyen kedves megkeresni privátban, a részletetek elmondom.
Köszi!
-
Karima
őstag
A képfeltöltés mikor lesz má' jó?
[ Szerkesztve ]
-
rrbmirgamid
tag
cOxeR
Köszönöm szépen. :-) Az az igazság, hogy az a rész annyira "sűrű", hogy valamit mindenképp vág az ember, ha akarja, ha nem. .-)
kiskornel
Köszönöm neked is. :-) A keretet általában használom, mert szerintem attól leszek "kerek egész" a kép. Zajszűrést azért nem akartam erőltetni, mert akkor az a részletek rovására ment volna. Inkább legyen kicsit szemcsésebb, csak legyen részlet. .-)
Üdv. nektek!!!
http://www.panoramio.com/user/rrbmirgamid
-
kiskornel
addikt
válasz Karima #41814 üzenetére
Lehet, hogy csak álmos vagyok, mert most ébredtem... de én ezt nem ismerem fel, hogy mi. Túl elmosódott a háttérben a cucc. Ha meg csak a cseppeket nézem, és a háttér nem számít, akkor meg nem értem, annak mi köze a Karácsonyhoz.
Tényleg, mi az a háttérben?http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Karima
őstag
-
Kleroo
veterán
válasz #56824064 #41821 üzenetére
Egy kép nem attól jó,mert jó minőségű;jó géppel készült.
Szerintem rájössz a kolléga rövid véleményének okára azzal,ha megkérdezem:
Mi a kép koncepciója?
Mi a mondanivalója?
Miért tartod jónak?Az én véleményem szerint ez egy n+1 fotó az ismerőseidről
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
törölt tag
válasz Kleroo #41822 üzenetére
Ja akkor ide elvont tájképek meg ilyenek kellenek ami mögött van valami mondani való...egyébként csak arra lettem volna kíváncsi a képpel kapcsolatban hogy a színek meg ilyen egyéb dolgok összhangban vannak e. De jó látni hogy a flegma emberek mellett vannak még segítőkész emberek is
-
cOxeR
Ármester
válasz #56824064 #41824 üzenetére
Flegmaságot azért kaptad, mert nem vetted a fáradtságot, hogy elolvassad a topik címét, valamint az első bejegyzést, esetleg megnézed a legutóbbi ide feltöltött képeket. Ezekből látnád, hogy nem ide kell ezt a képedet feltölteni. Hanem egy gyors kereséssel hamar rájössz, hogy ide: Kezdő fotósok digitális fényképei
Ott már látod is, hogy van vélemény, a gyenge képekre is...[ Szerkesztve ]
-
rrbmirgamid
tag
-
cOxeR
Ármester
válasz #56824064 #41810 üzenetére
Nem elég világos a két alak arca, nem lehet látni rajta semmilyen részletet, így az arcvonásaikat sem rendesen. Maga a helyszín nem vált ki belőlem értékelhető hangulatot, zavaró a képből kitörő fa/oszlop, zavaró a kerítést megtörő sarokrész, a sok épület a háttérben, az ég szürkesége és sávosodása. Bal szélen az a tetőbelógás elviszi a tekintetedet, értéktelen képterületekre. Valamint ekkora méretben semmit sem lehet a képből kivenni, legalább valami 1600* vagy 1280* felbontást javaslok.
-
Peethy
őstag
válasz #56824064 #41829 üzenetére
Használj valamilyen képfeltöltő oldalt, pl. Imageshack, vagy flickr, esetleg Picasa (de ez utóbbit nem kifejezetten ajánlom, eléggé csúnyán összetömöríti a képeket). A továbbiakban pedig a hasonló képeket a korábban linkelt fórumba illeszd
(#41831) Kleroo: szerintem megértette, felesleges ezen tovább rugózni.
Btw én is jövök mindjárt 1-2 havas képpel
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
A mai hó örömére
-
Peethy
őstag
Köszi mindenkinek! Larry303, próbáltam anélkül is, nekem így jobban tetszett, bár a családban is volt olyan személy, aki azt mondta, hogy neki nem jön be. kiskornel, ötletek? Ilyenkor valahogy nem vagyok túl kreatív. A kontrasztosabb verziónál az volt a gond, hogy teljesen egybefolyt a kabát egy fekete folttá, ami szerintem nagyon nem tett jót neki.
-
kiskornel
addikt
(#41843) forceberg: a nagylátós!
(#41841) Peethy: olyasmi címet, ami tovább fokozza a történet szálát. Pl.: magányosan hazafelé; v Út szélére kirakva; Ha kicsit kontrasztosabbra, melankólikusabbra veszed a képet, akkor ilyesmi címeket tudnék elképzelni.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
zolka78
senior tag
Talán én is bepróbálkozhatok itt. Szereztem egy harmonikakihuzatot amire felpakoltam egy 50mm manuál obit. Egyelőre csak ismerkedem a dologgal, főleg, hogy csak házi barkács világítás van. Várom az észrevételeket és az instrukciókat ha valaki már foglalkozott ilyesmivel.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
kiskornel
addikt
válasz zolka78 #41846 üzenetére
Jól rekeszeld le. És nem árt, ha beszrzel egy macro sínt is. Ha olyan helyzetbe kerülsz, könnyű lesz a focus stacking. Na meg a beállítást is megkönnyíti az állványon.
Nekem is van kihuzatom, de az csak m42-es, így a Canon obijaim ugrottak, ha használni akarom. Még a gyűjtögetős korszakomból való.Sucuka, Larry303: kösz.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Peethy
őstag
válasz kiskornel #41845 üzenetére
Legközelebb majd tovább ülök rajta. Tudok fogalmazni, de ilyenkor mindig olyan hülye címek ugranak be. Ezért inkább nem is adok nekik címet.
A képre meg: Nagyon jó! Elismerésem, nagyon profi munka!
(#41843) forceberg: tetszik! Sigma 10-20? Nagyon szépen jeleníti meg a becsillanásokat
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest