Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Panelbe szeretnék Digi 500 mellé routert. 2-3 mobilhoz és néhány 5ghz-et támogató eszközhöz. A router helye a bejárati ajtó melletti szekrényen van.
Vezetékes telefont nem akarok.
Egyszer már volt tavaly a lakásban előfizetve 1000-es Digi, de mivel ott tudtam meg, hogy ők adnak hozzá routert, vissza is mondtam a gigás netet 500-asra és visszadadtam a ZTE-t, jelenleg egy régebbi TP-Link-kel használom az 500-as netet, és azzal ugyebár a max. sebesség így kábelen a 100/100.
Tehát maximálisan ki szeretném használni a net sebességét vezetéken, és lehetőleg a wifin is. Gyorsabb legyen majd az új router a jelenlegi WR1043ND V1-nél minden tekintetben.
Az ár felső határa 27k. Nyomtató port nem érdekes.Usb port se létszükséges. Legyenek rajta az alap dolgok, mac address szűrés wifin, local managelés limitálása, stb..
A lakásban mindenhová cat5e UTP kábel megy.
Ami eddig szimpatikusnak tűnik, az a C7 AC1750. Vagy ennyiért, vagy ennél olcsóban már kapok a C7-nél gyorsabb vagy jobb routert?
(A milyen routert topikban is megkérdeztem ezt, de itt is rákérdeznék, biztos ami biztos, mert itt a Digis hozzáértők vannak inkább többen)
Köszi a választ!

-
djxp01
senior tag
Láttam több embernek TL-WR1043ND routere van itt, mennyire megbízható tapasztalat alapján ? gariztatni kellett már valakinek ?

-
djxp01
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hát nem hiszem hogy nyúlná valaki , de nekem is ez fordult meg a fejemben első körben
De szerencsére kiderült mi volt a baj -
djxp01
senior tag
Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Mert nagyot néztem mikor megláttam

Panelház, topnet, mikor nem vagyok felcsatlakozva az internetre (ha fel vagyok, akkor is) akkor a hálózati ikonra kattintva (win7) előjön egy számomra ismeretlen Belkin router általában este 19:00kor (gondolom akkor ér haza az egyik szomszéd..) Wifi-m nincs, routerem sincs, közvetlenül rá van dugva a LAN kábel, az asztali gépre. Gondolom mivel ha nem vagyok felcsatlakozva a netre és ugyebár be van dugva a folyosóról jövő LANkábel a gépbe, akkor is látom ezt az eszközt, akkor a házban látom az egyik szomszéd routerét. A durva viszont az., hogy jobb-egér tulajdonságok > beállítás (192.168.2.1) -re előjön a Belkin router konfigurációs oldala és DHCP client listában az én MAC címem is ott van a számítógép nevemmel együtt 2 másik ismeretlen MAC address és név mellett...
Betelefonáltam a Digihez hogy mi lehet ez, elkérték az IP címem mikor fenn volt az ismeretlen router a hálozati eszközök között, továbbították a jelenséget a technikai ügyfélszolgálatnak, és most várom a választ.. Szerintetek mi lehet ez?!
-
djxp01
senior tag
Viszont már látom tisztáztuk a wireless routereket, hogy melyik jó a DiGi-hez (amit köszönök is) , akkor már csak annyi kéne (lehet visszább már volt, de meló miatt semmi idő sorry)
Hogy vezetékes routerek közül melyik a legolcsóbb és aránylag jó minőségű ami csontra viszi a topnetet? Előre is

-
djxp01
senior tag
Írtam már régebben router vásárlással kapcs. de most jött el az idő, és találtam is egy jónak tűnő WiFi-s 300mbitet vivő routert, elméletileg 2 géphez kellene , és TOPnethez (88/25) , mivel most ha rádugom a gagyi tp-link vezetékes routert, akkor is csak max 3-4MB/sec a letöltés, és 1.5-2MB/sec a feltöltés.
A lényeg az hogy találtam egy jónak tűnő routert, és véleményt szeretnék kérni, hogy ezzel csontra megy az a sebesség amikor csak simán rádugom a gépre a digi-utp kábelét, és viszi a 10.5MB/sec le, illetve a 3.2MB/sec feltöltést ezzel a WiFi-s Routerrel esetlegesen-é:
LINKSYS WRT120N Esetleg tapasztalat erről a modellről? Köszi

Ja és miért írják oda hogy hálózat 10/100Mbs , és mellette ott van a WiFi 300Mbps ?
-
djxp01
senior tag
Sorry ha már volt a téma, de sajnos idő hiányában nem tudok visszaolvasni, csak egy gyors kérdésem lenne, munkahelyen van diginet topnet, de sajnos sima 4-5ezer ft-os 100mbites TP-Link TL-R460 routerrel nem viszi rendesen a le - feltöltést a net. (közvetlenül a gépre kötve a net viszont tökéletes, router fw frissítve volt, de semmit nem ért)
Melyik a legolcsóbb vezetékes 300mbites/1gbites router ami jó lenne ehhez a nethez hogy kihasználjam maxra a sebességet ? pl ez esetleg?
vagy ebből a listából valamelyik? [link]
Köszi!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De szerencsére kiderült mi volt a baj
Köszönöm! Időközben felhívott a műszakis és szinte ugyanezt mondta! Felhívták az emberkét aki Belkin routert használ a házban, és egyeztettek vele, azóta úgy néz ki eltűnt az eszköz!