Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
rocketry23
üzenetére
Ha nincs az ÁSZF-ben kikötés a publikus IPv4 címre, és ha nem fizetsz fix IP-ért akkor elvileg megtehetik, de szerintem még csak a lakossági résszel kötekednek.
De lehet érdemes lenne írnod nekik, ahogy emlékszem te vagy az első akinek ez felmerült és tartok tőle hogy egy jó ideig nem fog ez itt újra felmerülni... -
válasz
rocketry23
üzenetére
Nálunk csak a házig megy az optika, onnan meg minden lakásba UTP kábel.
(#59663) mrmrg: ha gigabites az UTP kábeled, akkor nem lesz problémád, ha lassabb, akkor az lesz a korlátozó tényező (amennyiben gigabites netet akarsz).
-
Gyurka6
őstag
válasz
rocketry23
üzenetére
200m duplex sc/apc-sc/apc 10eFt szerintem elég olcsónak mondható, 70m kb 7500, 15m kb. 1800Ft, otthonra legalább is. Ugyan sc/upc véggel kellene nekem, mindkét végén upc- vel még nem találtam ennyiért, de egy patch apc/upc 1600 körül. Toldó meg 4-800. Szerintem már ilyenen is el kell gondolkodni egy bővités, felújitás esetén.
-
törölt tag
válasz
rocketry23
üzenetére
"... Nem gondoltam volna hogy maga az optikai szál olcsóbb lehet!
"No, ne vonjunk le téves következtetéseket. Azért nem kell kifizetni az ONT-ig tartó optikai szálat, mert az a szolgáltató tulajdona/felelősségi köre az ONT-vel egyetemben.
A lakáson belüli UTP meg a Tied, mert a lengő csatlakozóig (átadási pont) a szolgáltatóé aztán meg a sajátod. (Kivéve, ha szolgáltatói eszközt pl. CPE-t kaptál, mert akkor addig a szolgáltatóé a rendszer.)
-
Gyurka6
őstag
válasz
rocketry23
üzenetére
Nekem nem kellett fizetni érte külön, két oszloppal távolabbról húzták. Egy ismerősnél rövidre szabták és azzal húzták be a másikat, maga a kábel olcsóbb lehet az utp-nél, a csatlakozás (hegesztés) a drágább, talán a ragasztás olcsóbb.A 10 Gb-os kábelnél meg még inkább szerintem, a vezetése meg sokkal könnyebb.
-
Brandynew
őstag
válasz
rocketry23
üzenetére
A UTP kábel érzékenyebb az elektromágneses interferenciára, kevésbé időtálló, mint az optika, idővel romlanak a tulajdonságai, és magasabb a ping és jitter, mint optikán. Ezen felül olcsóbb az FTTH hálózat üzemeltetése, mint az FTTB (amikor UTP-t kaptál a lakásba, egy switchről leosztva), ezért is tudott árat csökkenteni a Digi, és ezért kerül egy jól megrakott pizza árába (1800 Ft) a Gigabites internet FTTH hálózaton.
Az, hogy a kábel mekkora sebességet képes átvinni, a leglényegtelenebb infó, nem a nyers sebességtől lesz jó vagy rossz az internet.
Amúgy a szerelő szerintem csak azt a kábelt fizettette ki veled, amit te kértél a szobába vagy valahová. Azért a részért nem kell fizetned, amit egyébként is behúzna az ajtón, csak a lakáson belül tekergő részekért, az igényedtől függően.
@Jorus: 500-600 Mbps wifin? Wow! Kell 3x3 MIMO-s eszköz

-
iMaverick
addikt
válasz
rocketry23
üzenetére
Kifizettetik velem a behúzott optikai kábelt is bekötéskor mint az utp-t?
Veled kifizetették a lakásba behúzott UTP vezetéket?

Amúgy meg a kérdésedre a válasz: az optikán jóval nagyobb sávszélességet tudnak biztosítani, mint a rézen. Időtállóbb a történet. Az ONT eszköz cseréjével tudnak majd a giga feletti sávszéllességet adni (majd, amikor a "kliens" oldal is készen áll erre).
-
Brandynew
őstag
válasz
rocketry23
üzenetére
Fejlődik a technika, minden szolgáltató ad már eszközt. Az optikai kábel jobb, mint a uTP. Stabilabb, alacsonyabb ping/jitter értékű hálózatod lesz, és a csomagban foglalt sebességet is könnyebben ki fogod tudni használni FTTH-n, és a szolgáltató ezt a típusú hálózatot könnyebben fogja tudni fejleszteni a jövőben. Az ONT-ban van wifi router is, tehát akár azt is használhatod, ha nem ragaszkodsz a sajátodhoz.
-
DaveHutt
őstag
válasz
rocketry23
üzenetére
Én csak azért vagyok felháborodva, mert a diginek nem sikerült egy épkézláb közleményt kiadni, miközben egy hobbifórumon a megoldása is fellelhető egy órán belül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
rocketry23
üzenetére
Igen, itt tart a digitális társadalom..

-
SP4C3
veterán
válasz
rocketry23
üzenetére
Az ilyennek instant korlát 1/1Mbps és aztán ugráljon...

Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- D5 next pumpa és D5 ULTITOP (POM kiadás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
"