Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég rendeltem meg TV-t költözés végett és a kérdésem az lenne, hogy bekötéskor a "HD berendezést" le lehet még mondani? Igazából azt szeretném, ha annak kihagyásával tudnék TV-zni, ha közvetlen a TV-be menne a koax.
Online megrendeléskor viszont ha nem adtam meg média eszközt (hiába írta azt hogy "Analóg" csomag), nem engedte a megrendelés véglegesítését, azt írta mindenképpen választanom kell média eszközt. Ha viszont Smart Cam-et választottam, akkor meg szintúgy nem engedte véglegesíteni a megrendelést, azt írta, hogy mindenképp kell igényeljek prémium csomagot is, ha Smart Cam-et szeretnék. Így tehát csak úgy fogadta el a megrendelést prémium csomag nélkül, ha "HD berendezést" bérlést válaszottam... Ezt még vissza lehet mondani bekötéskor, ha én azt szeretném, hogy egyből a TV-be menjen a koax?
Illetve ami még érdekes, hogy amíg nem választottam média eszközt, vagy Smart Cam-et próbáltam választani, addig a csomagra azt írta, hogy "Analóg". Amint átírtam a média eszközt "HD berendezés"-re, már azt írta, hogy "Digitális"T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
válasz 4Grider #68688 üzenetére
Tudom, hogy nem a legjobb, T-nél viszont az android box nem volt nyerő, a net tőlük lesz. 3. Opcionak még lenne Voda koax az utcaban, de 2 optika melle nem akarok meg egy koaxot is behúzatni, és családban másnak volt már problémája Voda-exUPC hálózattal
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
Annyit helyesbítenék, hogy a koax-ot kihúzza annyi helyre, amennyi TV végpont van a rendelésben. 3 végpontig alapárban benne van, szóval ha nincs is ténylegesen TV annyi helyen, azt megéri kérni, hogy ne később legyen vele gond. 4 vagy több vételi hely esetén mát plusz költséget számolnak fel a kábelezéshez.
Ethernet-et tényleg nem fog húzni.
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Önmagában Digi KábelTV rendelésnél mennyi a hűség nélküli havidíj? 1 smart cam és 1 hd beltéri-vel.Az a baj, hiába állítom össze a csomagom és akarom leadni a megrendelést, igény leadása előtt nem látom konkrétan, hogy mennyi lesz a havidíj amit fizetnem kell, pedig ez Telekomnál és Vodánál is elérhető, hogy az aktuálisan összeállított csomag árát megjeleníti...T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Akinek van összehasonlítási alapja, hogy áll most a Digi kábelTV minősége a TelekomTV-hez képest? 55 colos oled lg TV-be menne. Amiatt váltanék, hogy ne kelljen box-ot használni, sajnos a T-nél nincs ilyen lehetőség. Van vodafone koax is az utcában, eredetileg arra akartam váltani, de a létesítés nem sikerült, mert a házunk előtt levő oszlop Telekom tulajdon, és azon nem hozhatják át a koax-ot az utca másik oldalából. Azt mondták a vodás szerelők, hogy esetleg próbáljuk meg a digit beköttetni helyette, emiatt érdekelne ez a képminőség dolog hogy hogyan áll a TelekomTV-hez képest.
-
tuto558
aktív tag
Nahát ez az, mert a túloldalt is Telekomos oszlopon van a Voda, tehát úgy látszik ezt valamikor már megszegték, hogy Telekom oszlopot nem használhatnak. Azt állították, hogy arról az oszlopról nem hozhatják át a mi oldalunkban levő ugyanilyen Telekomos oszlopra a koax-ot.
Ez a túloldali oszlop:
Ami érdekes még, hogy egyébként ugyanerről a koax TAP-ről van bekötve a szomszédunkhoz a Vodafone, tehát az utca felett áthozhatták a kábelt. Annyi, hogy az ő házuk 2 szintes és olyan magasan van a bekötési pont emiatt, hogy nem kellett másik oszlopon átvinni. A mi tetőnk alacsonyabban van, így egy az egyben nem lehet az utca felett áthozni hozzánk a kábelt, hanem igénybe kéne venni a mi oldalunkban levő Telekom oszlopot, amit a szerelők szerint nem lehet.
A mi oldalunkban vannak még ELMŰ oszlopok, de azon csak a Digi megy, ezért javasolták a szerelők, hogy azt próbáljuk meg beköttetni.
-
tuto558
aktív tag
válasz arcitec #73704 üzenetére
Elektromos bekötés pontjával több probléma is van: egyrészt sajnos az sem elég magas, másrészt légvonalban az utca túloldalán levő Telekom oszlop és a mi elektromos bekötésünk között van egy cseresznyefa lombkoronája, így azon se lehetne áthozni. Ráadásul ha még valahogy meg is oldanák, ahhoz padlásra kéne menni, hogy valahogy behozzák a házba a kábelt, ami viszont elég bonyolult, mert padlás feljáró nincs, csak egy szervizbejárat a tetőről, és ott is csak akkor érdemes bemenni ha egyensúlyoznak a gerendákon, mert nem épült járható felület a padláson.
Így az egyetlen bekötési pont, ami szóba jöhet nálunk, az az eresz alatt van, oda lett egy gégecső vége kivezetve még az építtetéskor erre a célra, amin keresztül a Telekom optika is bejön a házba.[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
válasz arcitec #73706 üzenetére
Kerítésen kívül van a fa, hivatalosan önkormányzati tulajdon. Végignéztem a kábelezést és kb az egész utcában a Telekom oszlopain jön a Voda koax, szóval nem is értem ezt, hogy miért ne használhatnának Telekomos oszlopot a bekötéshez. Egyedül a keresztutcában megy elmű oszlopokon a Voda, de a kereszteződéstől, ahol egy erősítő után elosztásra kerül a koax, végig a Telekom oszlopokon van.
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Csak kábelTV megrendelés esetén (optikai hálózat), internet szolgáltatás nélkül milyen eszközt szoktak használni a létesítésnél? Gondolom mivel internet nem lesz, nem hoznak ONT-ot mert az felesleges lenne.
-
tuto558
aktív tag
válasz garga01 #73736 üzenetére
Ezek szerint már kérni sem lehet ONT nélkül? Jó lenne, ha passzív eszközzel meg lehetne oldani.
Más: CAM modullal adtam le a rendelést. Olyan opció volt az rendelés menete közben, hogy postán kérem, vagy pedig üzletben veszem át a CAM modult. Az üzleti átvételt jelöltem be. Ma hívtak bekötéshez időpontot egyeztetni, és kérdeztem, hogy bármelyik üzletben át tudom-e bekötés előtt venni a CAM modult, viszont az ügyintéző ilyen opcióról nem is tud, szerinte majd a szerelő kollégák hozzák magukkal a CAM modult bekötéshez. Hogy szokott ez lenni?
-
tuto558
aktív tag
FilmBoxra. Az ügyintéző nem tudta pontosan, hogy hogy megy ez, de azt mondta beírta a szerelő kollégáknak megjegyzésbe, hogy kell CAM modul.
Az ONT-n kell majd bármit konfigurálni hogy pl ne szórjon feleslegesen wifi-t, vagy azt alapból sem csinálja internet előfizetés/kapcsolat hiányában?T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
válasz wolf88 #73831 üzenetére
Nem valószínű, hogy bármelyik szolgáltatóval is olyan szerződést kötne az RTL aminek a keretében prémium csomagot ad szolgáltatón keresztül. Pont az a fő célja az RTL-nek, hogy aki BL-t akar nézni, mindenki egyénileg fizessen elő a szolgáltatásukra.
[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Ma kötötték be nálam a Digi kábel TV-t. Csak TV, internet nélkül. ZTE ONT-ot kaptam, abból megy a koax egyenesen a TV-be. TelekomTV-hez képest képminőségben egyelőre nem látok szembetűnő változást.
Filmbox végett Smart CAM-ot is kaptam, viszont a Filmbox csatornán kiírja hogy kódolt a csatorna és hívjam a szolgáltatót az előfizetéshez. A szerelők akik bekötötték azt mondták, hogy kell egy fél óra vagy óra a Smart CAM-nak mire aktiválódik és utána menni fog. Ez az egy óra letelt, viszont ugyanúgy nincs Filmbox. Érdemes tovább várni, vagy hívjam a 1270-et?T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
Köszi a válaszokat,
Másik kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy a Digi optikán már rajta van a Voda DVB-C jele is a közelgő összeolvadás miatt? Amikor elindítottuk a szerelővel az automatikus csatorna keresést a TV-n, a TV kérdezte hogy hálózat keresést szeretnénk-e indítani és 2 opciót dobott fel, a Digi-t és a Vodafone-t. Vodafone/UPC koax sose volt bekötve/rákötve a TV-re.
-
tuto558
aktív tag
Na meg is jött az első hiba. Elmentem egy időre itthonról, mire hazaértem már nem megy a TV, egyik csatorna sem. "Nincs jel", "csak adat", és "érvénytelen szolgáltatás" amiket ír az LG tv minden csatornára...néha pár másodpercre bejön az adás, aztán kockásodik és megint elmegy.
Máris újra kéne hangolni?
[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
A szerelő is így csinálta a keresést. Nem kellett végül újra keresni 5 perc után egyszer csak magához tért és megy megint minden csatorna. Az lehetséges hogy túl erős jelet kap a TV? Csináltam jeltesztet, és mindegyik frekvenciára 100% erősseget és 100% minőséget ír. BER 0. A mintavételezést automatikusan átírta a TV 6900-ról mindenhol 6899-re.
-
tuto558
aktív tag
Másik TV nincs.
Úgy tűnik, hogy a Smart CAM modulhoz is köze van a "nincs jel" vagy "csak adat" hibaüzenetnek, ugyanis, ha kiveszem a Smart CAM modult a TV-ből, újra van adás. Ha visszahelyezem a modult, megint kockásodás, majd elmegy minden adó és jön a hibaüzenet.T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
Ha box nélkül nem megoldható stabilan, akkor inkább a 14 napos elállással élek. Csak a box miatt váltottam a TelekomTV-ről, hogy ne kelljen 2 eszközt kezelni. Ha itt is kell a box, akkor nekem már nem éri meg a felárat a Digi (net telekomnál van, szóval ott kedveményt kapok a TV-re).
Szerk.: közben tegnap este még felvettek egy hibajegyet is a Smart CAM-ra, mert amíg ment mellette a többi adás még, az extra csatornákat akkor se nyitotta, 10-es hibakóddal. Telefonos ügyintéző szerint valamelyik rendszerükben rosszul lett regisztrálva a modul.
[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
válasz 4Grider #73898 üzenetére
Ezt cáfolnám, volt alkalmam próbálni mindkettőt és a TelekomTV szebb képet ad.
Valahogy így állítanám sorba őket:
VodafoneTV > TelekomTV > SweetTV > YettelTV (sport csatornákon 25 fps miatt került hátrább, mint a Sweet) > Digi kábelPersze ez egy szubjektív vélemény azokról amiket próbáltam eddig és kizárólag a képminőség kapcsán. Más faktorok figyelembe vételével (pl szolgabox használata, tartalomszolgáltatói korlátozások, stb) már másképp állítanám fel a sorrendet.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest