- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
monomojo
csendes tag
válasz
luciferc #898 üzenetére
Tudtommal egyedül a Csapó és környéke a switches, de majd kijavítanak ha nem.
Csapó, Monostor, Senyei Oláh.
edit:
sztem ahova most húzzák a kábeleket ott már eleve switch-el csinálják, nekik is egyszerübb mégha drágább is, mivel később kevesebb a hibalehetőség.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
tudja valaki, hogy a Tócóvölgyben switches vagy modemes a net?
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
monomojo #894 üzenetére
Természetesen azért nem 4/1-nek írják, mivel a 2mbit/512kbit-et is csak a modemesek miatt írják így, mivel elvileg nekik ez lehet a maximum, de mint a gyakorlat mutatja, ezt se nagyon érik el. A switches rendszereken persze szinkron a net, tehát ott 1/1, 2/2 és az új 4/4-es sebesség az érvényes, és mint láthatod a mérésekből, ez valóban így is van, sőt a feltöltés még jobb is valamivel, mint a letöltés, bár ez már a 2mbitesnél is így volt, tehát nyugodtan módosíthatod a szerződést, mert tényleg azt kapod, amit vársz.
-
slug
senior tag
Helo,
A 78.131.x.x tartomanyok azert latszanak angliai/amerikai ipnek, mert nem olvastak be meg a ripe adatbazisbol a szolgaltatok a friss adatot, ha megnezitek, akkor rajottok, hogy nincs semmi furgangossag ebben. -
monomojo
csendes tag
Sziasztok!
Ma bemegyek én is upgredelni
lemaradtam pár napot a 4M-es netről, telefonon azt mondták, szerződésmódosítás után másnap már az új sebességet fogom kapni.
(és a hozzászólásokból okulva persze a malomparkba megyek
Meglepő nekem az is, hogy a képújságban is 4/4 -esnek írják, és nem 4/1-nek
vagy valami másnak. ettől féltem egyedül, hogy az UP nem lesz meg, mint régen.
Emelés óta mi a tapasztalat? stabilan tudja mindkét irányt továbbra is?
egyébként írják a képújságban is hogy ''pppoe területeken'', azaz a modemeseknél
tényleg nincs 4M-es. -
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
BoSSanCS
aktív tag
Azt hittem, hogy debreceni vagy
Egyébként kétlem akkor, hogy nálad switches kialakítású lenne a net, mivel ezt a megoldást általában 10 emeletes házakban alkalmazzák, ahol külön lakás van, vagy kertesház ott csak a modemest tudom elképzelni, a switches ebben az esetben nehezen kivitelezhető lenne, tehát érdeklődj utána, de szerintem hogyha külön lakásban laksz, akkor biztos, hogy nem switches neted lenne, a modemes meg elég gáz.
-
Totty
csendes tag
Nincs kábel csak parabola sajna...
(
-
Totty
csendes tag
Kössze a választ. És még az érdekelne h hol lehet megnézni h mely területeken switches a rendszer? vagyis nem modemes... én Eger mellet lakom Makláron.
-
BoSSanCS
aktív tag
Kezdjük ott, hogy április 1-től vagy március 1-től már a upc-nek sincsen korlátja az elméletben, a gyakorlatban viszont van, de sokkal kedvezőbb már, mint korábban volt. Mindenesetre a upc továbbra sem ajánlatos, mert most olyan híreket olvastam róla, miszerint lassítani fogják a peer 2 peer letöltés és feltöltéseket priorizálással, ami nem túl jó hír annak, aki warezol.
A diginél egyik csomagnak sincsen se letöltési, se feltöltési korlátja, hogyha nálatok is switchel fogják kialakítani a netet, akkor 1/1, 2/2 vagy 4/4 csomagot is tudsz már rendelni. A 2/2-es nettel semmi gond nincs csak úgy, mint a többivel, mind sávszélesség, mind késleltetés terén nagyon jók, viszont néha számolni kell kisebb kimaradásokkal, amik szerencsére egyre ritkábban fordulnak elő, és amúgy sem érintenek több napot, csupán pár óra hosszára megy el a net, vagy éppen csak bizonyos oldalak nem jönnek be, de lehet akkor éppen otthon se leszel, tehát szerintem ez még belefér.
Ha viszont modemes lennél, azt nem igazán ajánlom, mint ahogy szerintem mások se, mert egyrészt a sávszélessége se közelíti meg a 2mbit le, 512kbit fel sebességet, másrészt elég sok kimaradás is van, tehát ebben az esetben semmiképp se rendeld meg a digit, ha viszont switches kialakítású területre esel, akkor érdemes főleg, hogyha sokat töltesz le és fel. Egyébként van már 4/4-es csomag is, ami csak egy ezressel drágább a 2/2-esnél, szerintem azt érdemesebb megrendelni, korábbi hozzászólásokban megnézheted, hogy a gyakorlatban mit is teljesít, én azt tudom mondani, hogy stabil 500kb/s letöltési és 450-550kb/s közötti feltöltési sebesség várható nálad is, ezt a 4/4-es netet viszont csak switches rendszeren lehet megrendelni.
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor a #867-es hozzászólásomban találsz 3 linket, azok a digi jelenleg érvényes prospektusának scannelt képei, érdemes megnézed őket, hogy milyen árakon van most a net, de én azt mondom, hogyha switches területre esel, akkor mindenképp érdemes megrendelni, jobb, mint egy upc szerintem. -
Totty
csendes tag
Hali!!
A digi neten a letöltésben van korlát? /adatkorlát mennyiség/ pl.a upc-nél a 30giga letöltés.... meg h milyen a 2mbit-es net? jó-e ? vagy vannak kimatadások? SŰRGŐS ÍRJATOK -
SzatocsDEB
csendes tag
Üdv Egy gyors mérés.
bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=5 ms TTL=61
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=6 ms TTL=61
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 5ms, maximum = 6ms, átlag = 5ms -
BoSSanCS
aktív tag
Én a csapó utcán lakom, de szerintem a többi switchesnek is ilyen adatok jönnek ki, tehát szerintem elég korrekt a sávszél és a késleltetés is. A tv adás minősége is nagyon jó, jobb, mint az upc-jé, korábban nekünk az volt, bár nem tudom, hogy mennyit javított a képen az, hogy kicserélték a digisek az elosztókat is újakra és egységes kábelt húztak be.
A kinti 72centis tv-nken nagyon szép képe van az adásnak, még a srác is meglepődött, aki volt bekötni, azt mondta, hogy ilyet még nem látottde egyébként a többi tvn is szép színe van, az upc-s kábelnél most mindenképpen jobb lett a kép, így aztán nagyon megéri most ez a kombó főleg, hogy 6750Ft a 4/4-es net és az 54 csatornás kábeltv.
Szerintem amúgy elég korrekt játékra is a net, nemtom, hogy te kérdezted-e hogy játékok terén milyen pingek jönnek ki, én pl. cod2-zök mostanában, régen pedig nagyon sokat cs-ztem, mindkettővel játszottam már a digivel, és egyrészt a pingek is nagyon jók voltak, a késleltetések is, és egy pillanatig nem fordult elő, hogy lagoltam volna, vagy hogy egy kicsit is magasra ugorjon a ping, tehát én idáig megvagyok vele elégedve.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
Na csak ki kellett várnom, szerencsére átállították, az első mérés eredménye:
Stabil 500kb/s letöltési és 450-550kb/s közötti feltöltési sávszél.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
Az ibolya utcai központban állítják át vajon a sávszélességeket? Ott meddig dolgozhatnak ma vajon?
-
BoSSanCS
aktív tag
Nekem most elég kiegyenlített értékek jöttek ki a pingekre, de a sebességemet még mindig nem emelték
sliced.net [195.228.155.44] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 195.228.155.44: bájt=32 idő=5 ms TTL=58
195.228.155.44 ping-statisztikája:
minimum = 5ms, maximum = 5ms, átlag = 5ms
bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=5 ms TTL=60
193.239.149.1 ping-statisztikája:
index.hu [217.20.131.2] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=5 ms TTL=60
217.20.131.2 ping-statisztikája:
[Szerkesztve] -
tpshs
csendes tag
üdv
elég nagy nálam az eltérés a speedtest és a parancssoros ping között
berakhatnátok parancssoros ping teszteket is
magyar és külföldi oldalakra[/URL]
A következő pingelése: sliced.net [195.228.155.44] 32 adatbájttal:
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=13ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=9ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=8ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=11ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=7ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=8ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=10ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=13ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 195.228.155.44: bájt=32 idő=11ezredmp. TTL=57
Pingstatisztika - 195.228.155.44:
Csomagok: Küldve = 11, Fogadva = 11, Elveszett = 0 (0% veszteség),
Körutazás hozzávetőleges ideje ezredmásodpercben:
Minimum = 7ms, Maximum = 13ms, Átlagos = 9ms
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
SzatocsDEB #872 üzenetére
Nekem még mindig csak 2/2
Pedig csatlakozgatok itt újra, dehát még nem emelték ezek szerint
-
csibor
addikt
Veszprémbe most kezdenek terjeszkedni.
-
SzatocsDEB
csendes tag
De jóóó!!!
Felkeltem és már megy is a 4/4-es net, ezt már szeretem.
Üdv. -
loosht
senior tag
válasz
BoSSanCS #867 üzenetére
Szép, méretes képek! Digi-vel mire ez nekem bejön
A fura az, hogy sehol sem utalnak rá, hogy csak a switch-eseknek lehet 4Mbit-est kérni. Bár ha belegondolok, akkor jobban járok ha modemeseknek tényleg nem engedik, mert így sem bírja a hálózat. Nem akar véletlenül olyan 100 előfizető az újkertből elmenni a digitől? -
BoSSanCS
aktív tag
Egyébként pont azt néztem, hogy a mai nap folyamán módosították a saját csatornájukat, ahol rajta vannak már az új kombinált csomagok és az áraik, tegnap még amikor néztem, akkor ez nem volt még meg.
Elhoztam tőlük is egy tájékoztatót, akinek nem lenne esetleg digije és érdekelné, akkor bescanneltem, itt lehet megtekinteni a képeket: [link] [link] [link]
Ezen is rajta van végülis minden újabb információ. Erre a digitelefonra is rákérdeztem, ez még csak tájékoztató jellegű információ, még az ügyintézők se tudják, hogy pontosan mikortól kerül bevezetésre, de aki keveset telefonál szerintem annak eléggé megéri, mert nincsen havidíja, és a percdíjai is jók.
Rákérdeztem egyébként a modemes részre is, hogy lesz-e valamikor fejlesztés, de erre a csaj nem nagyon tudott válaszolni, nem is vártam mást, mondjuk erről inkább a vezetőség meg az informatikusok tudnának bővebb információt adni gondolom én.
Remélem tudtam valamit segíteni! -
BoSSanCS
aktív tag
Na voltam bent szerződéstmódosítani, nagy nehezen sikerült, de elméletileg nekem is csak holnaptól lesz aktiválva, szerintem amiatt, mert az informatikusok is lehet, hogy csak 4-ig dolgoznak, én meg 4 után mentem be. Mondjuk amikor hazaértem újracsatlakoztam, és azóta elég furcsa ip címeket kapok, pl: 78.131.92.187 (78-131-92-187.pool.hdsnet.hu), ilyeneket korábban még nem kaptam, de a sebesség még továbbra is változatlan, majd később még újracsatlakozgatok, hátha mégis átállítják még a mai nap folyamán.
Az ügyintézőcsaj készen volt már teljesen, előttem kettővel volt egy öreg nő, olyan szinten fáziskésésben volt meg nem értett semmit, hogy az hihetetlen, látszott már a csaj fején, hogy kikészült teljesen, aztán amikor rám került a sor, miután már kinyomtatta a módosított szerződést eszébe jutott, hogy valamit rosszul csinált az öreg nőnél vagy nem tudom már pontosan, hogy mi volt, aztán teljesen ki volt akadva, hogy össze-vissza magyarázott neki az öreg nő és elfelejtett valamit -
-
tpshs
csendes tag
válasz
shabbarulez #847 üzenetére
Az ászf -et hol találtad meg? A neten elérhető valahol ?
-
tsar
aktív tag
Recommended Server: London
[link] -
loosht
senior tag
Modem POWA!
A modemeseknek igazán adhatnák olcsóbban a netet, elvégre nagyságrendekkel szarabb netet kapunk, mint a switch-esek. Nem is emlékszem, hogy valaha láttam volna, hogy elérem a 2048/512-t.
Pinging bix.hu [193.239.149.1] with 32 bytes of data:
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=36ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=20ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=30ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=31ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=42ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=12ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=32ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=21ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=49ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=20ms TTL=61
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 10, Received = 10, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 12ms, Maximum = 49ms, Average = 29ms
Még mindig egy agyrém az online játék
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
SzatocsDEB #855 üzenetére
Ja, én is a malomparkba megyek majd akkor
-
SzatocsDEB
csendes tag
Kezdek rájönni, hogy nem a kishegyesire kellett volna bemennem szerződést módosítani...
Mindenki másnak azonnal lett 4/4-es nete, de nekem majd csak péntektől... jóféle ügyintézés... -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
egoistus #853 üzenetére
Szerintem modemes emelést ne nagyon várj, egyrészt azért, mert a 4/4-es net csak a switches rendszeren lesz elérhető, másrészről azért, mert így is elég leterhelt a modemes rendszer, így aztán ha emelnének rajta, csak méginkább leterhelődne. Tehát max. annyit remélhetsz, hogy valamikor fogják azt a részt is fejleszteni, de a korábbi hsz-ek egyikében írta az egyik srác, hogy most leginkább a switches rendszerrel törődnek, és nem tudni, hogy a modemes részt mikor fogják optimalizálni, tehát szerintem felesleges is lenne ezt megkérdezned tőlük, úgyse adnának érdemi információt.
-
egoistus
tag
Sziasztok. 2mb-es modemes nettel nyomom és meglepő de mostanába tökéletesen tudok jáccani vele, na nem azt mondom délutánonként még mindig max a fele a letöltési seb, de ezen már nem morgolodok. Ja és egész stabil vagy három hete most előszőr kellet modemet resetelni
más: ugy látom mostanában többen is készültök ügyfélszolgálatra bemenni, ha megtennétek nekem hogy valami infot kicsikartok modemes emelésröl vagy hogy mikor tervezik hogy a görgey 9-ben lecserélik a modemes rendszert(bemenni nem tok,telefonon meg ugyse adnak érdemi infot) előre is köszi.
-
lakisoft
veterán
4Mbit/4Mbit - no komment
only for switchers
üdv, lakisoft -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
shabbarulez #847 üzenetére
Ja igen, az még érdekesebb
Szerintem a hibákra is úgy válaszolnak, hogyha éppen olyan embert fogsz ki a telefon túlvégén, aki ért hozzá valamelyest és tudja rá a választ, akkor elárulja, de ha olyat, aki hülye hozzá, akkor azt csak terel össze-vissza és esze ágában sincs megkérdezni senkit, inkább azt mondja, hogy javítás alatt van már, vagy erről még nem tud semmi információt stb
Tehát tényleg vicces a helyzet, mindegy, pont ma fogtam ki, hogy csak 4-ig van nyitva az ügyféliroda, így aztán holnap megyek be akkor, aztán kiderül, hogy nekem mit fognak mondani, vagy mikor állítják át. -
shabbarulez
őstag
válasz
BoSSanCS #846 üzenetére
Az benne hogy a vicc hogy már az április 14-től érvényes ÁSZF-ben benne van a 4/4 mbps-es csomag, szóval már vagy 40 napja rendelhető. Egy cégnek azért a saját maga által megírt ÁSZF-ről tudnia kellene mit írt bele. Hisz ez ÁSZF-et még az aktuálissá válása előtt legalább 1 hónappal el kell készíteni és nyílvánosságra kell hozni az ügyfeleket érintő változások miatt. Érdekes lehet a cégen belüli információ áramlás ha nem tud róla senki semmit. Ezek után nem kell azon sem csodálkozni miért reagálnak ilyen lassan a felmerülő hibákra, lehet aki felveszi a telefont nem is kommunikál azzal akinek feladata lenne a hibák megszüntetése.
-
BoSSanCS
aktív tag
Vicces amúgy ez is, hogy már lehet rendelni, de egy csomó munkatársuk még nem is tud róla, aztán mindenki mást mond. Reklámozni meg hírdetni meg még sehol sem hírdetik, tehát a megszokott dmcc-s színvonal tapasztalható
-
siobhan
csendes tag
válasz
SzatocsDEB #843 üzenetére
Szerintem csatlakozz újra. Nekem is ment már nem sokkal a papírozás után.
-
SzatocsDEB
csendes tag
válasz
BoSSanCS #839 üzenetére
Sziasztok!
Én is ma hívtam fel az ügyfélszolgálatot és teljesen korrektül minden kérdésemre tudtak válaszolni. Meg is lepődtem, mert nem ehez a hozzáálláshoz szoktam.
Itt tájékoztattak, hogy lehet rendelni a 4/4 megabites netet, és fáradjak be a papírmunkák elvégzéséhez valamelyik ügyfélszolgálatba, de mivel nekem közelebb van menjek a Kishegyesi út-on lévőre. El is mentem, itt már nem volt olxyan rózsás a helyzet, de hamar megoldódott... Eleinte csak pislogtak rám, és közölték, hogy még nem lehet a 4 mbites netet megrendelni, majd jövőhónaptól lehet rá előfizetni. Mondtam nekik, hogy az lehetetlen, most beszéltem telefonon az ügyfélszolgálattal, és ott közölték hogy lehet csomagot módosítani. Innentől hosszas telefonálgatást végeztek, amit kivártam, és közölték hogy igazam van. Kitöltöttük a papírokat, kifizettem a külömbözetet erre a hónapra. és péntektől ha minden igaz akkor 4 mbit-el hasít nálam is a net, és mindez csak havonta 900 Ft-al kerül többe, mivel DigiMAX (Arany) előfizetésem van.
Üdv. -
BoSSanCS
aktív tag
Na most akkor ezt magyarázd el légyszives, hogy hogy van, mert én felhívtam ma az ügyfélszolgálatot és a csaj igazándiból csak össze-vissza beszélt, konkrét információt nem igazán tudott mondani, hogy mikortól lehet rendelni, csak annyit mondott, hogy majd jövőhéten tud bővebb információt adni. Meg még mondott valami olyasmit, hogy akár már most is mehet a switches rendszereken a 4/4-es net, de hogy ez most konkrétan mit takar, azt nem igazán értettem meg. Rendelés nélkül is felvinnék mindenki sebességét 4/4-re, vagy mi a manó van? Te megrendelted már és úgy vitték fel?
-
loosht
senior tag
válasz
shabbarulez #832 üzenetére
A tracert-t nem néztem, azt meg, hogy mit írtál 2 hónapja meg már a fene se tudja
Ha néztem volna, akkor se hallottam még a rubicon-ról. Meglepő, hogy Debrecenben nincsenek, pedig ahogy nézem, apró falvakban is van. -
BoSSanCS
aktív tag
Most vettem csak észre, hogy az 5.xxx ip címen ha tracertelek, akkor a core.hdsnet.hu-n megy keresztül, nem pedig az rdsnet.ro-n.
Volt ma bent amúgy valaki érdeklődni a 4/4-es net iránt? Laki te esetleg? -
loosht
senior tag
válasz
shabbarulez #827 üzenetére
Ez melyik szolgáltató? Gondolom ez ADSL (sajnos).
-
BoSSanCS
aktív tag
Svédország azért kicsit máshol tart, mint mi, már németországban is lehet komolyabb neteket találni vicces áron, japánról meg kínáról ne is beszéljünk, mert ott 10k alatt simán kapsz 100/100mbitet.
Egyébként saját tapasztalataim alapján a viszonylag jó válaszidők miatt külföldi szervereken is elég jól lehet játszani, valamelyik szerverhez jobb az elérés a t-online ADSL-hez képest, valamelyikre kicsit rosszabb, de ennyi pénzért szerintem bőven jó mindenre. Egyedül a 0 supporttal (bár azért már látok némi gyöngyszemet) és a néhai szakadásokkal, kihagyásokkal kell megküzdeni, de a switches rendszeren ezek azért nem fordulnak elő túl gyakran, meg általában csak pár órát érintenek, ez még belefér szerintem. -
lakisoft
veterán
válasz
shabbarulez #827 üzenetére
Háát igen ezekre a számokra még egy kicsit várnunk kell ...
üdv, lakisoft -
shabbarulez
őstag
Az enyém 8500 Ft-ért(1 év hűséggel, határozatlan idővel 9600Ft) 6/6 Mbps, de ugyanennyiért van 10/2 Mbps-es csomag is ha valakinek az asszimetrikus jobban passzol az igényeihez. A 4/4 Mbps 7146Ft határozatlan idő mellett.
De emelhetnék tovább is akár 100/100 Mbps-ig, az infrastruktúra megvan hozzá, jelenleg sincs kihajtva.
[Szerkesztve] -
tpshs
csendes tag
üdv
nem igazán ide tartozik de a svéd haver 10ezer ért ilyet kap
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]
-
shabbarulez
őstag
Így már közel hasonló a másik svéd szerveren mérthez.
Statistics for 217.211.142.87:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 10.045003 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 54.581 / 55.826 / 73.601
DC meg torrent nekem is megy, de nem nagyon szokott bekavarni. -
tpshs
csendes tag
válasz
shabbarulez #823 üzenetére
üdv
ez a haverom gépe és vele szoktam játszani
lehet hogy most megy a letöltés nála azért ilyen
szóltam neki hogy állítsa le most próbáld légyszi -
shabbarulez
őstag
Ez a külföldi svéd szerver amit írsz nem igazán jó célpontnak, mert szerintem maga a szerver túlterhelt és a végponton ugrik meg a késleltetés.
Nálam ilyen az általad megadott célszerverre(ez egy másik szolgáltató, nem DMCC):
Statistics for 217.211.142.87:
Packets: sent=1000, rcvd=999, error=0, lost=1 (0% loss) in 10.085167 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 54.701 / 119.093 / 285.502
1 <1 ms <1 ms <1 ms ip59934a3e.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms rubicombix.rubicom.hu [89.147.80.1]
4 2 ms 2 ms 2 ms Gi4-0-206.bud-001-access-1.interoute.net [84.233.170.93]
5 18 ms 18 ms 18 ms PO8-0.vie-per-access-3.interoute.net [84.233.147.86]
6 18 ms 18 ms 18 ms Gi3-0.fra-006-core-1.interoute.net [212.23.43.9]
7 18 ms 18 ms 18 ms Gi5-0.fra-012-inter-1.interoute.net [212.23.42.174]
8 18 ms 18 ms 18 ms ffm-b3-geth1-2-1-102.telia.net [213.248.103.53]
9 18 ms 45 ms 18 ms ffm-bb1-link.telia.net [80.91.249.138]
10 29 ms 28 ms 59 ms hbg-bb2-pos6-1-0.telia.net [213.248.65.122]
11 49 ms 50 ms 50 ms kbn-bb1-pos1-2-0.telia.net [213.248.65.145]
12 47 ms 52 ms 47 ms kbn-b2-pos5-0.telia.net [213.248.65.14]
13 48 ms 51 ms 49 ms m-b-peer1-pos9-0.se.telia.net [213.248.101.150]
14 49 ms 49 ms 50 ms m-b-c5-link.se.telia.net [81.228.75.92]
15 165 ms 337 ms 56 ms m-sp-d1-link.se.telia.net [81.228.76.49]
16 148 ms 55 ms 116 ms 217-211-142-87-no33.tbcn.telia.com [217.211.142.87]
A tracertből jól látszik hogy a célszerver előtt pár hopig rendben eljut svédországban, de a célszervernél vagy előtte 1 hoppal kezd megugrani a késleltetés vagyis ott van túlterheltség. Ha pedig a célszerver túlterhelt, tök mindegy honnan, milyen szolgálató felől fogod nézni, mindenhonnan rossz lesz.
Egy másik svéd oldalra ahogy a célszerver nem terhelt nem látok ilyen késleltetés problémát.
Statistics for www.bredband.se:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 10.044550 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 54.231 / 55.118 / 72.730 -
tpshs
csendes tag
A következő pingelése: 217.211.142.87 32 adatbájttal:
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=193ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=197ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=103ezredmp. TTL=117
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=122ezredmp. TTL=117
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=92ezredmp. TTL=117
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=105ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=70ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=128ezredmp. TTL=117
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=64ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=125ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=185ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=76ezredmp. TTL=116
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=58ezredmp. TTL=117
Válasz a következőtől: 217.211.142.87: bájt=32 idő=114ezredmp. TTL=117
Pingstatisztika - 217.211.142.87:
Csomagok: Küldve = 14, Fogadva = 14, Elveszett = 0 (0% veszteség),
Minimum = 58ms, Maximum = 197ms, Átlagos = 116ms -
tpshs
csendes tag
most TvNetWork van mikrós
és ez a helyzet
A következő pingelése: sip.neophonex.hu [193.91.75.213] 32 adatbájttal
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=33ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=26ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=28ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=25ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=10ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=21ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=21ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=39ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=20ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=73ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=24ezredmp. TTL=57
Válasz a következőtől: 193.91.75.213: bájt=32 idő=26ezredmp. TTL=57
Pingstatisztika - 193.91.75.213:
Csomagok: Küldve = 12, Fogadva = 12, Elveszett = 0 (0% veszteség),
Minimum = 10ms, Maximum = 73ms, Átlagos = 28ms -
tpshs
csendes tag
válasz
SzatocsDEB #819 üzenetére
köszi
hát úgy látszik voip telefonálni jó lenne de külföldre játszani már nem annyira -
SzatocsDEB
csendes tag
ping eredmények switches rendszerről, ahogy kérted.
sip.neophonex.hu [193.91.75.213] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.91.75.213: bájt=32 idő=7 ms TTL=58
Válasz 193.91.75.213: bájt=32 idő=6 ms TTL=58
193.91.75.213 ping-statisztikája:
minimum = 6ms, maximum = 7ms, átlag = 6ms
217.211.142.87 pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 217.211.142.87: bájt=32 idő=143 ms TTL=114
Válasz 217.211.142.87: bájt=32 idő=136 ms TTL=114
Válasz 217.211.142.87: bájt=32 idő=72 ms TTL=114
Válasz 217.211.142.87: bájt=32 idő=118 ms TTL=114
217.211.142.87 ping-statisztikája:
minimum = 72ms, maximum = 143ms, átlag = 117ms
Üdv. -
tpshs
csendes tag
ja és olyan kellene akinél a switch-es rendszer van , mert nálam is az lesz ha lesz
[Szerkesztve] -
tpshs
csendes tag
üdv mindenkinek!
Mostanában akartam digi-re váltani de ezek után nem biztos .
megpingelné valaki a sip.neophonex.hu címet
és ezt 217.211.142.87
előre is köszi -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #815 üzenetére
Akkor nem csak nálam volt ez az istenit. Hazajövök van net, félóra múlva már nincs. Nagyjából fél1 óta nem volt, és most jött vissza ebben a pillanatban.
Ja túléltem, szerencsére nem volt olyan gáz, ezt a 4/4-es netet meg érdeklődje már meg akkor valaki, hogy tényleg lehet-e rendelni, meg engem igazándiból az érdekelne, hogy kombinált csomagban lehet-e rendelni, vagy ha pl. a digi max kábeltv-s csomaggal együtt hogyan alakulna az ára meg ilyesmi, mert erről még semmilyen tájékoztatót nem láttam, meg a honlapjukon sincs semmi.
Vicces amúgy, hogy a csatornájukon még mindig hírdetik a 4. hó 27-i kiesést, ami már rég elmúlt, új információt ott se nagyon közölnek, a 4/4 még mindig csak hamarosan.
[Szerkesztve] -
lakisoft
veterán
Valami oknál fogva nincs net délután óta ... át kellett kéreszkednem a szomszédba!
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
82.137.7.xxx és megy minden mint a szél ...
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
üdv, lakisoft -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #798 üzenetére
Nem, nekem d-link routerem van itthon, csak rám maradt most egy ilyen router is, aztán csak a port fogja most itt
Egyébként más ismerősömnek is volt ilyen routere, és nekik nem volt gondjuk vele, nemtom, hogy nálad milyen problémák jelentkeztek, de rosszat még nem hallottam erről a routerről.
[Szerkesztve]
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Bittorrent topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Router gondok
- Formula-1
- Sekiro: Shadows Die Twice
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest