- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Primőr
aktív tag
válasz
Scoobyka #1592 üzenetére
Viszont a Tvnetwork Mikronetes (mikrohullámos) internetszolgáltatása csapnivaló volt, szörnyen belassult, még az ígért minimális sebesség alá is ment.. És az ügyfélszolgálat is nagyon pofátlanul nem tett semmit, nagy nehezen kiküldték a szerelőt, de nem jutottak semmire, kétszer is voltak, teljesen idióta banda volt, már elnézést, de csak nevetni lehet rajtuk. Szóval sokan le is mondták az előfizetést, és ahogy látom, a Tvnetwork szépen csendben megszüntette ezt a szolgáltatását. Szóval a Tvnetwork ügyfélszolgálatában és a cégben én már elég erősen csalódtam, szóval nem vagyok biztos, hogy megbízhatnék benne (1 éves szerődéskötés kell!).
A digitv sokkal korrektebb, figyelmesebb cégnek tűnik, viszont sztem jó ideig nem számíthatok rá, hogy lakótelepen kívül is lesz szolgáltatása.. -
SOAD19
addikt
Hello!
Eddig a szomszédból jött a netem routeren keresztül. Neki telefonvezetéken jött. Különben a Hatvan u.-án lakok. Nem hiszem, hogy ide be van húzva a kábelük. Vhol utána lehetne keresni, hogy hova van már bevezetve a kábel?! Tudnátok ajánlani, vmi jó minőségű vezetéknélküli netet?!
Köszi!
-
tsar
aktív tag
A lefedettségi térkép szerint nálunk már pppoe net van,
közben meg itt figyel a modem tőlem 30 centire.
SOAD19: Attól is függ merre laksz.
-
SOAD19
addikt
Hello!
Lenne egy hülye kérdésem: Internetet szeretnék, csak az a probléma, hogy nincs se kábeltévénk, se telefonvezeték bekötve hozzánk. Tudtok vmilyen megoldást ajánlani?! (vodafone vezeték nélkülijét kerülném) Köszi!
-
Scoobyka
addikt
válasz
Reag3nS #1590 üzenetére
nem hitelrontás képpen,de haverom aki digi-s pppoe 10megás csomagja van és neki a torrent sosem megy úgy ahogy nekem....mindig lassaban tölt mint 10 mega engedné....csak akkor tudja kihajtani,ha többet futatt....valamint panaszkodik hogy szakadozik....ez tvnetworknél nem fordul elő!
-
loosht
senior tag
válasz
shabbarulez #1588 üzenetére
Nem rossz! Nem debreceni vagy, úgy látom
-
shabbarulez
őstag
válasz
Scoobyka #1586 üzenetére
Szerintem rossz sort satíroztál ki.
Nálam ilyen:
1 <1 ms <1 ms <1 ms ip59934a3e.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 * * <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms 195.70.58.210
4 1 ms <1 ms <1 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
5 1 ms 1 ms 1 ms www.bix.hu [193.239.149.1]Seed itt is megy épp mellette maxon.
Statistics for www.index.hu:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 9.990475 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 0.559 / 0.784 / 3.557 -
Scoobyka
addikt
egyértelműen jobb a tvnetwork mint a digi...
-
Scoobyka
addikt
kisatírozva ipcím....,de itt van.....d-link routeren keresztül.
-
loosht
senior tag
válasz
Reag3nS #1584 üzenetére
Seedelés közben:
Tracing route to bix.hu [193.239.149.1]
over a maximum of 30 hops:1 3 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
2 5 ms 2 ms 2 ms IP-50-72.tvnetwork.hu [80.95.72.50]
3 7 ms 8 ms 8 ms 84.236.0.11
4 9 ms 9 ms 8 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
5 8 ms 8 ms 8 ms www.bix.hu [193.239.149.1]Trace complete.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Scoobyka #1581 üzenetére
A speedtestnek mindig is híres volt arról hogy hülyeségeket mér, akár késleltetésre, akár feltöltésre. Ugye te sem gondolod komolyan usa(DC) 43 ms-es értékét. Hacsak Digi-nek nincs valami különleges saját optikai kábele Bp és Washington között légvonalban kihúzva, ami meghazudtolja a fizika törvényszerűségeit és a fénysebeségnél is gyorsabban küldi és fogadja az adatcsomagokat. Biztos Han Solo-tól kérhették kölcsön. ;)
Az elméleti minimum valahol 75 ms körül lenne, de csak akkor ha a két város közötti távolságon az üvegszál légvonalba lenne lefeketve és a hálózati eszközök késleltetése is gyakorlatilag zéró lenne. Ez a valósában azért nem így működik, a hálózati eszközöknek is van késleltetése, a kábelezés nyomvonalát is a földrajzi lehetőségek, a routolást köztes, érintőleges nagyobb városok elhelyezkedése határozza meg.
Gyakorlatban ez azt jelenti, usa keleti partra 100 de inkább 110 ms alatti késleltetést nem igazán fogsz tudni elérni.
-
Scoobyka
addikt
válasz
egoistus #1576 üzenetére
nekem annyi volt,hogy neten megrendeltem visszahívtak mondták,hogy oké...két nap múlva jöttek is....pikkpakk megcsinálták max 20 perc...és pápá.....tv nekem továbbra is upc....
amúgy felhívod őket megkérdezed,hogy lehet-e iceneted és ha igen akkor sztem már hétfőn megcsinálják,ha nincs beütemezve nekik semmi.
-
-
poperator
csendes tag
-
Scoobyka
addikt
1.es pont kiegészítve....ftp-nél ahol van limit ott annyival jön amennyit enged..pölö extra.hu 300-400 kb/s felt enged csak.....tehát ott valóban nem tok 1200kb/sel feltölteni.....
torrentnél nincs ilyen....ott mindig tok maxxal feltolni és le is temészetesen, ha jók a seederek.
-
Scoobyka
addikt
válasz
egoistus #1570 üzenetére
1.így tom kihasználni egy helyről töltve is jön maxxal .....akkár torrent akkár ftp akkár http
[link]
2. árban ugyanaz mint digiék: [link]
csak van egy plussz csomag a 30-as
.....egyedül a upnál mind 10mbites ennyi.
Hűség szerződés 1év nekem,de itt van választási lehetőség akkor +500ft/hó és nincs hűség.
3.extrém használat...... 700gigás adatforgalomnál sem volt csökkentés sebbeségben, sem minőség romlás és korlátozás sem....tehát VALÓBAN korlátlan.
4.tvről nem tok nyilatkozni,nekem nem tvnetworkos a tvm.
nettel kapcsolatban pedig nincs szakadozás,megosztani is akárhány fele lehet,pingek nagyon jók 12-16 hazai,külföld 40 körül.
görgey 4.
-
egoistus
tag
Hát én ezt a 3 hetet fentartásokal kezelném, szerintem ök maguk sem tudnak semmit lehet hogy mindig aznap reggel találják ki hogy mit és hogy hol csináljanak. Ha nem igy lenne már rég közé tettek volna valami ütemtervet vagy hasonlot, szerintem
DE haloooo itt a görgeym egyre türelmetlenebbek vagyunk
-
egoistus
tag
válasz
Scoobyka #1569 üzenetére
sziasztok
ugy őszintén honnan lehet 30 mb/sec-al tölteni????
Én nem ismerek ilyen oldalt
de te bisztosan egyszere 10 helyröl töltesz max ugy tudod kihasználni.... árban összehasonlitva ? hüség szerződés mire vonatkozik? extrem használat mint a upc-nél van-e? tv jominőségü? csatornák? egy összehasonlitásra kiváncsi lennék és utána lehetne azt mondani egyikre vagy másikra hogy jobb
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Boeing737 #1560 üzenetére
Az internet bekötők kimennek behúzzák a netedet, majd a két pédányos szerződést alá kell irnod, amiből az eredeti pédány a digié! A másik a tied, amin rajta van a felhasználóneved és a jelszavad. A szerződésen kifogják tölteni az anyagfelhasználást és h a lakásodban a bekötés során nem keletkezett anyagi kár. Röviden ennyi :-)
-
Scoobyka
addikt
vki megtudja mondani,hogy pppoe területen az asus wl-520gc wifis routerrel használható?
választ előre is kösz.
-
egoistus
tag
szia. én a mult héten voltam bent a malompark2-ben ott azt mondták kb 3 hét de ki lesz irva a lépcsőházban, bár hozzá teszem ugy volt hogy nov-dec, aztán még idén(2007) most meg ez a 3 hét
Én mostmár ugy vagyok vele hogy majd ha bedugom a gépembe a kábelt oszt mükszik, na akkor leszek megnyugodva
Bátyámnak a kishegyesin most cserélték le aszmongya jooo
-
JC
tag
válasz
Boeing737 #1556 üzenetére
1. Igen, a netet egy UTP kábelen kapod, ha tv előfizetésed is van az marad a koaxon.
2. Igen, az 1024/256-os net helyett 10/10 Mbit-est kapsz ugyanazon az áron.Újkertben melyik részen laksz? Sajnos itt a Görgeyn még csak az előkészületek voltak meg (csak a villanyóra szekrényekbe húzták be a kábeleket), nem tudom mikor érnek ide
-
Boeing737
tag
Sziasztok!
Db-ben az Újkertben a házunkban ki van irva, hogy jövőhéten jönnek a digi-sek, mert vmit fejlesztettek, és hogy áttérnek a kábeles internetre (amin egyébként csodálkozok, mert eddig is koaxon jött
és hogy majd a modemeket is elviszik. Pár kérdésem lenne:
1, Koax kábeles netről átváltanak minket pppoe-s netre? Tehát majd csak egy utp kábel fog bejönni?
2, Jelenlegi sebességem 1024/256, ha átcserélik a netet, akkor marad ez a sebességem v. esetleg átraknak a pppoe-s sebességre? azaz 10/10 mbit-re? (v. túl jóhiszemű vagyok?
-
lakisoft
veterán
megy a routerem normálisan ...
-
lakisoft
veterán
... // ... Diginet router mögül ... \\\ ...
De a spamlista még mindig gond!!!
-
Genius007
őstag
Bazzz !
Nem hiszem el, itt miért nincs ilyen net
Bár gondolom csak évek kérdése, és itt is lesz
De 20/20 5k-ért (ha jol tudom) Nagyon megéri ! -
lakisoft
veterán
válasz
D-LAN|FuRioN #1548 üzenetére
óóó istenem ne bénázz már ...
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #1547 üzenetére
[img]http://kepfeltoltes.hu/080117/speedtest_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
jó mind1 nem szórakázok most a képlinkel régen csináltam már elfelejtettem
Mind1 képet sztem megtudjátok nyitni
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
TopNET Dunaújváros :-)
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080117/speedtest_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]
http://kepfeltoltes.hu/080117/speedtest_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
lakisoft
veterán
... na volt értelme kiadnom a dühöm ...
A mai nap már ismét normális a net:Hajrá digi ne hagy el magad!!!
-
lakisoft
veterán
Hasít a net : 10mbit/10mbit
Folyamatosan Spam listát Ip-t kapok nem megy a levelezés normálisan
+
Visszatért a jó öreg Ip ütközéses problémaTiszta Jó!!! Igazán köszönöm!
-
lakisoft
veterán
válasz
floppy131 #1531 üzenetére
Szerintem az a leg egyszerűbb ha felhívod telefonon Digiéket és ők szépen lépésről lépésre elmondják neked hogy mi a teendő! Internetes hibajelentés és tanácsadás ...
-
floppy131
csendes tag
válasz
lakisoft #1519 üzenetére
Szia! Sziasztok!
Bocs de a segítségedet kérném digis nethez ,linksysGL routeres megosztás ügyében.
Leírnád esetleg nekem mit kell választani (ppoe?)a routerban?Kell e klonozni a hálókarit? Vagy mit kell hogyan, itt a diginél ? Valamit nemjól konfigolunk és nem sikerül megosztani a netet.
Segítségedet előre is köszönjük!!!!!
De bárki segítségét megköszönném!!!
-
AMD_ok
őstag
Tudja valaki, hogy mikor érnek már a Görgeyre ezek a szerelők?
Már kezd elegem lenni a várakozásból, de nagyon!
-
lakisoft
veterán
Ezt nem hiszem el ... má megint spemlistás az IP ... ez nem igaz!
egy qrva ímélt nem tudok elküldeni ... DIGI-sek csináljatok valamit!
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok látom mindenki fikáz minden szolgáltatót.De most megkérdezem melyik JÓ szolgáltató tudtok olyat mondani?m
vagy mindegyik szar. -
poperator
csendes tag
válasz
bambano #1514 üzenetére
Akkor leirom megegyszer
Ha a koncentrator es az user kozt, (vagy abban a swichben amihez az user csatlakozik)
letiltjak az ip forgalmat nem lehet ip vel garazdalkodni. C_s_a_k pppoe csomagok
mennek at, es az a koncentratorban van vegzodtetve, savszelszabalyozva, forgalom merve, athentikalva.
Hasznaltal mar pppoe koncentratort eles kornyezetben?szerk: egy pppoe koncentrator manapsag nem magas muszaki szinvonal, mikrotik +
egy pc tobb szaz usert lekezel, Persze mikrotik helyett van jopar mas is, meg pc helyett
mini itx, routerboard, wrap, stb. Eroforras igeny kerdese az egesz. -
bambano
titán
válasz
poperator #1513 üzenetére
A koncentrátort csak abban az esetben nem lehet kikerülni, ha az user felől nézve az az első aktív eszköz a hálózatban. Ennek viszont olyan gazdasági vonzata van, ami valószínűtlenné teszi, hogy így csinálták volna meg a hálózatot.
Csak nem jól van ez sehogyse. Ha az user drótját egy olyan magas műszaki szinvonalú berendezésbe dugod be, mint egy pppoe koncentrátor, ami tud sávszélesség managementet is, akkor ugyanannyi vagy kevesebb pénzből egyszerűbb lett volna megfelelő switchet odatenni és akkor nem kell pppoe. Ha meg nem koncentrátorba dugod, hanem van közben switch is, akkor meg kikerülhető a szolgáltatási terület egy részén a sávszélesség korlátozás és a pppoe. Akkor megint nincs értelme.
Egy gagyi kategóriás cisco cucc simán elvisz 300-400 pppoe kapcsolatot. Egy normálisabb biztosan elvisz egy várost. Szerintem pazarlás lenne minden usert ilyenben végződtetni.
-
poperator
csendes tag
válasz
bambano #1510 üzenetére
Ha az user kikerüli a pppoe klienst és a koncentrátort, akkor korlátozás nélkül használhatja az optikát.
A koncentrator egyik ethernet laba nez az isp fele a masik ethernet laba a userek fele.
A koncentratort nem lehet kikerulni, es azon csak pppoe csomagok mennek keresztul.
(pontosabban ip csomag erkezik isp felol, pppoe tavozik user fele. Olyan nincs
hogy ip csomag erkezik es ip csomag tavozik)
Ebben az esetben max az egy koncentrator mogotti halozatban lehet garazdalkodni
a halozatban levo gopek kozt. Ha swichekben letiltjak az ip forgalmat akkor meg
senki senkivel.A sebességszabályozást meg oda kell tenni, ahol a koncentrátor lenne, vagy ahol a gerinchálózati csatlakozás van, mert a gerinc szokott a szűk keresztmetszet lenni.
Ebben az esetben a gerinc mogotti osszes gep egymassal korlat nelkul kommunikal.tisztességes sávszélesség szabályozás az, amit egyszeri user nem tud másodpercek alatt kikerülni.
A koncentrator + ip forgalom tiltas a koncentrator es user kozt ennek egesz jol megfelel -
bambano
titán
válasz
poperator #1508 üzenetére
pppoe koncentrátort raknak le minden házba, ahol utp kábelezés van? Nem hinném. Ekkor viszont a pppoe koncentrátor és az user gépe között legalább egy, de inkább több switch is van. Ha az user kikerüli a pppoe klienst és a koncentrátort, akkor korlátozás nélkül használhatja az optikát.
Az userhez legközelebbi switchnek kell tudnia macaddresst radiuson autentikálni, ilyen pedig sok van. A sebességszabályozást meg oda kell tenni, ahol a koncentrátor lenne, vagy ahol a gerinchálózati csatlakozás van, mert a gerinc szokott a szűk keresztmetszet lenni.
Szerk: tisztességes sávszélesség szabályozás az, amit egyszeri user nem tud másodpercek alatt kikerülni.
-
poperator
csendes tag
válasz
bambano #1504 üzenetére
p cím alapján ugyanúgy lehet sávszélességet szabályozni, mintha a pppoe koncentrátor a ppp interfészeket szabályozza. Se megoldásban, se processzor terhelésben nincs érdemi különbség.
Ez abban az esetben igaz ha letezik olyan swich ami kepes radius -tol kapott info alapjan
le fel iranyban -akar teljesen eltero tetszoleges ertekeket- savszelesseget allitani. Te ismersz ilyet?
pppoe koncentrator eseten ugyan az az eszkoz engedi be a usert ami a savszelt is szabalyozza, es az isp szempontjabol meglehetosen praktikus dolog azon az eszkozon
szabalyozni a savszelt ami az userhez legkozelebb van. -
peterson79
őstag
Sziasztok!
Tud valaki arról információt adni, hogy ma Bp-en, 13 kerület Béke tér környéke (ha jól tudom, akkor Róbert Károly körút és Lehel kereszteződésig van Digi szolgáltatás), szóval itt mennyire jó a net valamint a TV?
Van e netszakadás? Mekkora a ping? TV-nél szintúgy, van-e olyan, hogy nincs adás? stb. általános helyzetjelentést kérek
-
bambano
titán
válasz
poperator #1503 üzenetére
Ha erre: "Arra nem valaszoltal hogy mac address azonositasnal hol szabalyozza az user savszelesseget." vonatkozik a kérdés: ip cím alapján ugyanúgy lehet sávszélességet szabályozni, mintha a pppoe koncentrátor a ppp interfészeket szabályozza. Se megoldásban, se processzor terhelésben nincs érdemi különbség.
-
poperator
csendes tag
válasz
bambano #1500 üzenetére
ehát ha pppoe-val szerelt balek user gépére fel lehet mászni, akkor minek pppoe?
Ha be lehet mac address + radius auth kepes swich eseten maszni balek
user gepere, minek mac auth?
Attol hogy van balek user, nem az isp nyitott.
Akkor lenne nyitott ha a halozaton ellophato lenne loginnev/jelszo.User jelszóval nem kell törődni? User nem szokta újrarakni az xp-jét, közben elfelejtve a jelszavakat?
Ha elfelejti a jelszot eloveszi a szerzodeset amin rajta van. Ha az sincs meg,
akkor marad az uszi.Arra nem valaszoltal hogy mac address azonositasnal hol szabalyozza az user savszelesseget.
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10