- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gasparius
aktív tag
válasz Winnie The P #9810 üzenetére
A beállítások menüben szerintem, ott, ahol a láthatóság időtartamát, meg az áttetszősséget is lehet állítani.
Ez csak tipp, nem vagyok otthon, nem tudom megnézni -
Gasparius
aktív tag
válasz molvany #9757 üzenetére
Nem értem ezt a hisztit a DIGI minőséggel kapcsolatban.
Amióta KAON van, soha eddig nem látott minőségre javult fel összességében a minőség, tehát az SD adások is.
Full HD plazma TV-n nézve legalábbis.
Alacsonyabb kategóriás, kisebb TV-n pedig még jobb kell hogy legyen.Kimondottan élvezhető.
Leszámítva persze, hogy az 50 csatorna 2/3-a szemétbe való szar (ez pedig minden szolgáltatónál így van), a szolgáltatás minőségével semmi gondom.
Az igaz, hogy a régi beltéri úgy ahogy van szemétbe való és fos a kép rajta, alap lehet a duzzogásra, de amikor van egy ekkora minőségi ugrás, csak az ostoba ember nem él vele, mert meg van sértődve...A másik az UPC HD minőség kérdése, amit nemrégiben vettek le 1440x1080 képpontra, merthogy az úgysem észlelhető.
Ez nyilván nem igaz, persze alacsonyabb kategóriás TV-n valóban nem vehető észre, de amilyen irányban halad a TV-k minősége és az áresés, egyre szélesebb lesz az a réteg, aki esetleg észlelheti.Ez se egy ügyfélbarát lépés a HD terén akkor sem, ha ezzel mondjuk 1 csatornát hozzá tudnak tenni.
Ez megint minek, ami van az is túl sok...
Ha csak fele ennyi csatorna lenne, a sok kóla-chipstől hájas seggű TV buzi hamarabb végére érne a kapcsolgatásnak és felállna, még az is lehet, hogy mozogna, tenne valamit a szerencsétlen szervezete megmentése érdekében...
Ráadásul kevesebb semmitérő sorozattól, valóságsótól, áltudományos ismeretterjesztő műsoroktól, híressé vált senkiket kinevelő tehetségkutatóktól mentálisan defektes ember lenne....különösen nagy kár a gyerekekért
-
Gasparius
aktív tag
Így van ahogyan mondod.
A 3-as a max-ot ki tudja nyerni a készülékből, a 2-es pedig csak annyit, amennyi a saját korlátja.Na mindegy, most ezzel úgy néz ki működik a dolog szépen, bár nagy ritkán, két alkalommal egy mp-es hiba ebben is volt.
Még ami fura.
Amikor először rádugtam a KAON-ra, elindítottam a formázást, egy pillanat alatt kész lett.
Felvétel is ment rá.
Viszont ekkor FAT32-es folt a pendrive.Ezután újra formáztam, ekkor meg kb 1 perc alatt EXT-re formázta.
Most így van.Meg aztán úgy látom, hogy a 16 GB-os pd-ra HD-felvételből kb 200 perc fér rá összesen. (mindegy, hogy FAT32, vagy EXT) SD-bőlé nyilván sokkal több, azt még nem néztem.
Ez igy jól van?
Csak azért kérdezem, mert régebben az itt hozzászólók mintha sokkal több időt írtak volna.... -
Gasparius
aktív tag
Hali!
Visszatérő téma a topicban az USB-s felvétel pendrive-ra, miért jó és miért nem.
Nos, vettem ma egy 3.0-s pendrive-ot és ezzel már frankó a felvétel HD-ben is.Egyszerűen a 2.0-sak csak ritkán tudják azt az írási sebességet, amit a HD rögzítés kíván.
-
Gasparius
aktív tag
válasz vjatson #9531 üzenetére
Mekkora, hány gigás a Pd-d?
Nálam a szerelő ígérkezett, hogy jön, hoz 4-5 beltérit és ha a készülékemmel van baj, akkor cseréli is.
Lehet, hogy a héten ez már megtörténik.A kérdésem még az, hogy nekem az egyik 8 Gb-os pd- betétele után a felvétel kezdeténél kiírja a jobb felső sarokban, hogy 1:31.
ez azt jelenti, hogy ennyi időt fog rögzíteni
a másik ugyanekkora pd-nál teljesen más értgéket ír ki, gyakorlatilag úgy néz ki, minden pd-nál más értéket ír ki.
Nem is vesz fel többet, csak annyit, amennyit kiír?Hogy van akkor, hogy neked ennyi mindent felvett?
Tényleg az én beltérim szar? -
Gasparius
aktív tag
válasz vjatson #9516 üzenetére
Én már 4 különböző pendrive-val próbáltam, egyikkel sem jó, jeleztem a DIGI ÜFSZ-nak e-mail-ben, hívott is a szerelő, mondta, a hét végén megnézi otthon, hogy a sajátjában milyen, mert nem próbálta még, aztán ha jó, elhozza a pd-ot, és ha az enyémben nem lesz jó mégsem, kicseréli a beltérit.
-
-
Gasparius
aktív tag
Beprogramoztam a felvételt, bejelöltem a műsort fél3-tól, aztán bő 2 óra múlva gondoltam, megnézem, hogy áll.
A beltéri teljesen érzéketlen, semmire sem reagál, a felvétel gondolom megy, de semmi jele egyébként.
A pendrive-ot kihúzom, minden működik, bedugva megint semmire se reagál.trükkös
-
Gasparius
aktív tag
Ha a csatornalistából választjátok a csatornát, nem tűnik el nektek sem a lista?
Nekem csak az exittel -
Gasparius
aktív tag
Tesztelgetem, az SD felvételnél is akad probléma, de az még elviselhető lenne, töredéke annak, amit HD-nál produkál.
Egyelőre egyik pendrive-nál sem működött jó.
Mi a teendő, hova forduljak, érdemes-e cserét kérni, vagy várjak egy szoftverfrissítésre?
Az az érzésem a DIGI-nél is csak tanulják még ezt a készüléket, így elég ad-hoc jellege lenne, ha cseréltetném, vagy bejönne,. avgy nem.
Aki használja a pendrive-os felvételt, kérem írja le a tapasztalatát, mert engem idegesít. -
-
Gasparius
aktív tag
Na, hozzám is megérkezett végre.
A különbség a régihez képest leírhatatlan, de ez nem lepett meg, mart a MindigTV HD-jához már hozzászoktam. Nem mindegy milyen TV-n nézi az ember
106 cm-es Panasonic FullHD TV-n nézem, a minőséggel teljesen meg vagyok elégedve.
Az 5 HD csatornán tökéletes még az is, ami épp nem HD-ben lett felvéve.
A többi csatornán is óriásinak látom a különbséget.
Mondom még1szer, a TV nagyon nem mindegy. Aki kisebb TV-n nézte, annak ennyire nem tűnik fel a minőségi változás az SD csatornákon, de ekkora és ilyen TV-n a különbség hatalmas.
Nagyon megéri.Viszont pendrive-os felvétel visszajátszásnál borzasztóan akad.
16 GB-os a pendrive, leformáztam, felveszi, de a lejátszás nagyon rossz.
Mintha valaki már szenvedett volna ezzel és megoldotta, mindjárt visszaolvasok.
Ha esetleg valaki tudja a megoldást, jelezze.Arra gondolok, hogy a pendrive adatátviteli sebességénél lehet a gond, viszont ezt meg az cáfolja, hogy a DUNE HD médialejátszóba dugva a fullHD filmekkel semmi gondja a pendrivenak.
szerintetek?
-
Gasparius
aktív tag
No, tegnap este bejelentkezett a szerelő, ma délután randizunk.
Azt mondja, sajnálja a késedelmet, szabadságon volt és senkisem helyettesítette.Mindegy, csak már végre megtörténik.
-
Gasparius
aktív tag
válasz Gasparius #9367 üzenetére
megint hívtam a 1272-t.
azt mondták, amit tudtak ők megtettek, panaszos dologként van kezelve az ügyem, az lehet a késedelem oka, hogy nekem a cseréhez kell a HD-n kívül egy SD készülék is, mivel DUAL beltérim van, meg kell egy TWIN fej is, lehet,. hogy SD beltéri nincs és arra kell várni.
Ha ez így van, a szerelő, vagy valaki megereszthetett volna egy telefont és nem azt érezném, hogy szarnak rám.
-
Gasparius
aktív tag
Nos, én még mindig várakozok....
1. E hó elsején befizettem a kauciót, nálam csak szerelő cserélhet
2. Az ÜFSZ-on a csaj azt mondta, szerinte a fiúk még azon a héten kijönnek
3. ...nem jöttek, nem hívtak.
4. a 10. nap környékén hívtam a 1272-t, megemlítettem, hogy kétségeim vannak a 15 napon belüli szereléssel kapcsolatban, tekintettel arra, hogy hosszú hétvége stb... Azt mondta az ügyintéző, ne aggódjak, a munkalap nyitva van a szerelőnél, meg fogják csinálni.
5. 13. napon ismét 1272. Mondtam, hogy seholsenki, és - mivel nem hívott senki időpontegyeztetésre, nem hiszem, hogy határidőn belül meg lesz oldva. Újabb nyugtatás, ..igen, munkalap nyitva....ne aggódjak, 15-én is dolgoznak, ha esetleg mégsem, akkor hívjam a 15 nap után őket és akkor majd sürgetik és "NAPOKON BELÜL" (!!!) ki fognak jönni (Határidőn túl még napokon belül... ez a nem semmi)
6. Persze senki nem jött 15-én sem, (mondjuk érdekes lett volna a hófúvásban a fejcsere, de ez nem az én problémám.)
7. 17-én újabb telefon, most már kissé idegesebb hangnemben....igen, munkalap nyitva ... valami közbejöhetett, sürgetik a szerelőt, aztán haladéktalanul keresnek majd....
..itt tartok..
eddig tényleg nem volt semmi gondom a DIGI-vel sok éve már, de most már eléggé rezeg a léc.
[ Szerkesztve ]
-
Gasparius
aktív tag
Hali!
Én elsején voltam az ÜSZ-nál, tehát valamikor 15-én fog letelni a HD csere határideje.
Végülis van még 2 napjuk belőle.
Kérdésem az, hogy mi a tapasztalat azoknál, akiknél szerelő cserélte (nekem DUAL beltérim van, azért nem oldhatom meg magam)?
Mennyivel előtte telefonálnak, hogy mikor jönnek, vagy urambocsá, nem, is telefonálnak, csak jönnek, és vagy sikerül vagy nem?Amikor megigényeltem, a csaj azt mondta, hogy valószínűleg már egy héten belül meglesz, hát ahhoz képest, még semmisincs, be se jelentkeztek...
-
Gasparius
aktív tag
válasz interstate76 #9205 üzenetére
..hát nem tudom...
6-8 éve van Digi, de igazából semmi rosszat nem tudok róla mondani..Nagy viharban, esőben is van adás, igaz, hogy csak a sportot nézem, mert más töltelék csatornák nem érdekelnek..
Most az üsz-tól az ügyintéző twin fej felszerelését ajánlotta, kérdezte, hogy tudom-e fogni a szuper TV2-t.
Mondtam fogalmam sincs, soha nem kerestem még a sima TV2-t se nézem, az RTL-t sem, a műsoraik a nullával egyenlőek..
szval., nekem nincs bajom a digivel még, most meg örülök a HD-nek...
-
Gasparius
aktív tag
Én nem voltam üfsz irodában, nincs a lakóhelyemen olyan, a 1272 hangnemére nem lehetett panaszom, mind a 3 alkalommal nagyon udvariasan bántak velem.
Az igaz, hogy megpróbáltak irodába irányítani, de amikor mondtam, hogy nekem utazni kéne, ráadásul munkaidő közepén van csak nyitva, nem volt ellenvetésük a telefonos ügyintézés ellen.No hát majd meglátjuk, mikor jön a szerelő, már átutaltam a kauciót, mától 14 napon belül....mivel kitárgyaltuk azt is, hogy nálam nem kell kábelezni, mert minden ki van építve, lehet, hogy hamarabb jön...nem tudom...
-
Gasparius
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #9191 üzenetére
Hát OK, de az még kb 2 hét
-
Gasparius
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #9185 üzenetére
Ha megveszed, 12 hónap jár, ha bérled, addig jár, amíg a bérlet tart.
Nekem Dual van, holnap rendelem a HD-t, telefonon is lehet, átutalással is, vagy csekken, ahogy tetszik.
Mizután bent van a pénz, 2 héten belül hozzák a két beltérit, a HD-t, meg az SD-t a másiknak.Kiszállási díj 4000 Ft.
-
Gasparius
aktív tag
válasz norbert999 #9136 üzenetére
Na, így 2 óra felvétel 19 GB lenne...
-
Gasparius
aktív tag
válasz norbert999 #9134 üzenetére
eszerint 100 perc HD kb 93 GB
feltételezve, hogy nem Mb-re, hanem MB-ra gondoltál
-
Gasparius
aktív tag
válasz norbert999 #9131 üzenetére
Köszi a válaszokat, ilyen tapasztalatod még nincs meglehet, de nem tudod, hégy GB-nyi lemezterületet kíván mondjuk 1 órányi HD rögzítése?
-
Gasparius
aktív tag
válasz norbert999 #9121 üzenetére
Nem dobnál fel róla esetleg fotót?
Hol van az USB csat. rajta?
Remélem az elején valahol..Lejátssza az önmaga által rögzített műsort, vagy csak felveszi?
-
Gasparius
aktív tag
Én is most beszéltem a 1272-vel, azt mondták, 21-étől lehet a meglévő ügyfeleknek felíratkozni az új beltérire és befizetni a kauciót, aztán ugye 2 héten belül jönnek cserélni.
Ami nem egyértelmű, a DIGI honlap szerint az értékesítési pontokon lehet csak ezt megtenni, az ügyfélszolgálatokon nem.
Namost a neten pl. Heves megyében csak egy értékesítési pontot jelöl valahol az alföldön, Egerben aszerint csak ügyfélszolgálat van, valahogy így van Borsodban is.Nehezn tudom elképzelni, hogy a üsz-okon nem beltéri cserét ügyintézni...
-
Gasparius
aktív tag
Nem hiszem, hogy sokan lennének ilyenek, hiszen még csak most kezdték teríteni.
A csere viszont érdekes lesz, mert ahogy nézem az új ÁSZF-ben, nem értem pl. azt,. hogy aszerint be kell mennem személyesen az ügyfélszolgálathoz, tehát nem úgy kérhetem, mint az új előfizető.
Ráadásul nem elég, hogy be kell mennem, még be is kell vinnem magammal a régi beltérit, ami után majd 15 napon belül kapom az újat, amit viszont csak szerelő kiszállással hoznak ki.Vagy nagyon benéztem, vagy hihetetlen....
Másik:
Nekem kétkártyás beltéri van, kétszobás, ennek a cseréje úgy lesz megoldva, hogy lesz egy HD-s, meg lesz egy plusz hagyományos?
Jól értem?Amúgy pedig nagyon örülök neki, már vártam, főleg a sportadók miatt.
-
Gasparius
aktív tag
lehet, hogy nem kis hülyeség, de azért beírom.
Munkatársamnál járt egy Digis szerelő, aki azt mondta, hogy jövő tavasztól teríteni fogják a HD-képes műholdas beltériket, amiért pár ezret kell ráfizetni...
hm????
-
Gasparius
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja a Digi minősége volt a téma.
Én ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy decemberben váltottam TV-t, azóta FullHD-s készüléken nézem a Digit is.
Nekem tányéros van, úgyszólván csak a sportadók miatt van még ez a szolgáltató, de én nem látom rossznak a képet.
Mondjuk az enyém plazma, LCD-n vagy LED tv-n lehet, hogy fos a kép valóban.
Szellemképet egyáltalán nem látok, persze a szarrá tömörítés a tematikus csatornákon jól látható, de keveset nézek belőlük.
A MindigTV földi digitális csatornáit nézzük, meg a digin a sportokat, én nem várok többet tőle, de még1szer mondom, plazmán a szarabb SD adás is jobb, mint LCD-n, a HD-rőll nem is beszélve.. -
Gasparius
aktív tag
Hali!
Először vagyok még ebben a fórumban, ha nagyon sokszor le volt rágva már a téma, akkor bocs.
Az érdekelne, hogy műholdról HD Digi adást nézni van-e jelenleg bármilyen lehetőség, esetleg várható-e valami ezen a téren, mert már 2009-ben, a kábeles Digisport HD beindulásakor ígérték 2010 végére.
Mivelénk nem jön a Digi kábelen, nem is nagyon várható, úgy hallottam...
Tehát mia legfrissebb újság és milyen lehetőségek vannak a műholdas Digi HD adás terén?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest